Door vele beelden van de grote gnoe en zebra migratie, zijn sommige bezoekers onvermijdelijk teleurgesteld, omdat zij niet goed geļnformeerd zijn dat enorme aantallen gnoes in feite gedurende het grootste deel van het jaar niet in Kenia zijn!

Dit is een belangrijk punt om in gedachten te houden als het zien van de migratie belangrijk is voor u. De gnoes zijn in verschillende delen van het aangrenzende Serengeti National Park in Tanzania voor het grootste deel van het jaar, en komen in de Masai Mara rond juni / juli en verlaten de Masai Mara eind oktober.
De Masai Mara bestaat uit 2 delen gescheiden door de Mara Rivier, waarbij het oostelijk gedeelte van de rivier de Mara heet en het westelijk gedeelte Trans Mara. Voor het bezoeken van Trans Mara is de enige mogelijkheid via de New Mara Bridge waar ook tevens een afzonderlijke check-point is, dicht gelegen tegen de Tanzaniaanse grens.

Trans Mara kent een geheel ander natuur en landschap. De kleine struikgewassen beginnen te ontbreken en maken plaats voor de veel tanige eenzame acaciabomen, grote mierenhopen met als decor op de achtergrond het Olooloio Escarpment.

Centraal in de Trans Mara ligt de Mara Serena lodge, vanuit deze lodge kijkt u uit op de rivier nabij de gnoes oversteek plaatsen.

Nairobi : de afstand naar de Masai Mara is 280 kilometer. Vanuit Nairobi - Maai Mahiu richting Narok over de C12. De reistijd bedraagt momenteel 5/6 uur.

Nakuru : Vanaf Nakuru over de Noordelijke kant van het meer aanrijden langs het Mau Escarpment de westzijde van de grote Rift Vallei, om aansluiting te krijgen op C12 richting Narok. Wordt vermeden bij veel regenval.

Nairobi : Air Kenya en Safari link onderhouden reguliere vluchten naar alle airstrips in de Masai Mara en Trans Mara vanaf Wilson airport in Nairobi.

Mombassa: Mombassa Airsafari onderhouden reguliere vluchten naar airstrips in de Masai Mara en Trans Mara vanaf Ukunda en Moi International Airport in Mombassa.


Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385