Masai Mara Nationaal Reservaat liggen de lodges langs de grenzen en een beperkt aantal in het Masai Mara Nationaal Reservaat. De Masai Mara hebben wij onderverdeeld in secties waar ook de toegangspoorten zijn. Standaard gebruik is de Sekenani gate om het reservaat binnen te rijden. De Oloololo gate in het noordwesten in de Trans Mara wordt voornamelijk gebruikt voor lodges in de Trans Mara sector. Vanaf Narok is het deels slechte weg maar uiteindelijk is de tijdwinst om hier te komen ruim een uur in plaats van de hoofdwegen te gebruiken door de Masai Mara.

Website Aruba Mara Camp  Google Maps naar bovenkant pagina
Aruba Mara Camp eenvoudig kleinschalig safarikamp aan de Talek rivier in de Masai Mara. Rustiek en eenvoudig kamp om het wildleven op de savanne te combineren met het rijke culturele leven van de Masai in het nabijgelegen dorp Talek. Vanuit de receptie loopt een pad naar het grote terras met diverse zitplaatsen met overdekte luifels waar in de ochtend en in de middag de lunch geserveerd wordt. In het restaurant worden de intercontinentale maaltijden afgewisseld met lokale recepten, geserveerd in buffetvorm. Het kleurrijke restaurant is ingericht met diverse zithoeken met aan weerszijde grote raampartijen met aangrenzend een grote opengewerkte luifel om te genieten van een fraaie sterrenhemel.

Voor de gasten die even willen relaxen na een gamedrive ligt tussen het restaurant en bar een grote zitkuil met kleurrijke kussens. In het midden van de zitkuil brand tegen het vallen van de avond een knisperend kampvuur en worden de gasten uitgenodigd voor een drankje voor het diner. Direct aan het terras nabij de rivier is een zonneterras met ligbedden waar de gasten kunnen relaxen tussen de gamedrives na genoten te hebben van een uitgebreide lunch of laat ontbijt.

Vanuit het kamp worden diverse optionele activiteiten aangeboden. Een wandeling met ornitholoog met een brede kennis van de natuur en de vele vogels die in de rivierbedding te vinden zijn. Voor de gasten die kennis willen maken met de Masai een bezoek aan een traditioneel Masai dorp. De lokale Masai die rond de stad leven mogen de geiten en koeien tijdens aanhoudende droogte laten drinken en grazen op de savanne, passeren nabij het kamp een route waar ze de rivier mogen passeren.

Accommodatie in Aruba Mara Camp bestaat uit Luxe safaritenten en Comfort Class tenten. Alle safaritenten tenten liggen direct aan de rivierbedding van de Talek rivier, omringd door het rivierbos met inheemse bomen met goede wandelpaden naar de gemeenschappelijke ruimte. In de avond worden de gasten begeleid van de safaritent naar de gemeenschappelijke ruimte door de lokale Masai. De safaritenten zijn gebouwd op een verhoogd platform met een schaduwrijke veranda met een zithoek. Alle safaritenten hebben comfortabele hemelbedden voorzien van een klamboe, zithoek, nachtkastjes en een afsluitbare dekenkist voor waardevolle spullen. De badkamer aan de achterzijde van de safaritent is uit steen opgetrokken met douche, toilet en wastafel. De Comfort Class tenten hebben aan de achterzijde een kleine patio met een buitenbad en een buitendouche voorzien van een parasol.

Aruba Mara Camp centraal gelegen in het Masai Mara reservaat,in Kenia Aruba Mara Camp interieur tent, Masai Mara, Kenia Aruba Mara Camp interieur badkamer, Masai Mara, Kenia

  Google Maps naar bovenkant pagina
Noordoostelijke toegang tot Masai Mara Nationaal Reservaat, de belangrijkste toegangspoort komende van/naar Narok. Sekenani sectie grenst in het zuiden aan het Serengeti Nationaal Park en het oosten aan de Siana Group Ranch en de Olderkesi groep. Zuidelijk van de Sekenani gate gebruikt men de Ololaimutiek gate als toegangspoort tot het zuidwestelijk deel van de Masai Mara Nationaal reservaat.

Website Ashnil lodges and camps  Google Maps naar bovenkant pagina
Ashnil Mara Camp, een rijk uitgerust tentenkamp centraal gelegen in het Masai Mara reservaat aan de Olkeju rivier omgeven door dicht struikgewas. Centraal gelegen in het kamp bevindt zich de receptie, een bar met een lounge ingericht met diverse zithoeken aangevuld met Afrikaanse accenten. In het gescheiden restaurant worden de maaltijden in buffetvorm aangeboden waar ook maaltijden met Indiase en Afrikaanse invloeden worden geserveerd. Ashnil Mara Camp biedt internet service aan en heeft een eigen internet kliniek voor noodgevallen. Na een stoffige gamedrive kunnen gasten een duik nemen in het zwembad om daarna zich verder te ontspannen in één van de ligstoelen in de schaduw van een parasol, een uitstekende manier om even te ontspannen.

Ashnil Mara Camp bestaat uit totaal 40 safaritenten met uitzicht op de rivier. De safari tenten zijn ingericht met een hemelbed voorzien van een klamboe een kleine zithoek aangekleed met vloerkleden en kussens met warme Afrikaanse tinten. De safari tent is gebouwd op verhoogde vlonder met een overdekte veranda met en-suite een badkamer voorzien van een wastafel en toilet. 8 safaritenten zijn ingericht met tussendeuren, 4 safari tenten ingericht als drie persoons accommodatie en 2 safari tenten ingericht voor minder valide gasten.

Ashnil Mara Tented Camp Ashnil Mara Tented Camp interieur Safari Tent Ashnil Mara Tented Camp Zwembad en zonnedek

Website Wilderness lodges  Google Maps naar bovenkant pagina
Keekorok Lodge ligt centraal gelegen op de weidse savanne vlakte in het Masai Mara reservaat. De lodge ontleent haar naam aan het type boom de “Keek”, waarbij Orok in het Masai zwart betekent. De Keekorok lodge is gebouwd in 1962 op de plaats van het oude jacht kamp. Deze is volledig afgebrand in 2005. Bij de wederopbouw van de lodge heeft men gebruik gemaakt van inheemse materialen zoals ceder, roze en grijze stenen vanuit de rivier, die een sterk contrast vormen met de groene gazons en kleurrijke bougainvilles. Een stromende beek aan de voorzijde van de logde is voorzien van een dam die in 1972 een natuurlijke waterpoel geworden is. Via een houten walk-way boven de rivier kunnen de gasten veilig de nijlpaarden observeren die hier vaak overdag liggen te luieren. De lodge beschikt over 3 verschillende type bar faciliteiten, een grote assortiment giftshop, groot restaurant waarbij alle maaltijden geserveerd worden in buffetvorm en daarnaast nog een groot zwembad. De lodge is veilig voor kinderen, dus een prima locatie voor familie.

De accommodatie bestaat uit 89 tweepersoonskamers, 8 superior kamers en 4 suites, uit steen gebouwde bungalows met eigen balkon, badkamer en 24 uur per dag stroomvoorziening. Een aantal kamers heeft uitzicht op het reservaat, andere kamers kijken uit op een prachtige tuin. De kamers zijn smaakvol ingericht met passende Afrikaanse stoffen en linnen. Voor gasten met kinderen zijn 4 suites uitgerust met tussendeuren. Een Goverment House voor extra luxe voorzien van eigen woonkamer met 3 slaapkamers.

Deze lodge heeft een eigen medische kliniek. Keekorok heeft een dichtbij gelegen eigen airstrip voor dagelijkse vluchten vanaf Nairobi.
Keekorok Lodge centraal gelegen in het Masai Mara reservaat,in Kenia Keekorok Lodge centraal gelegen in het Masai Mara reservaat,in Kenia OnsKenia, Keekorok Lodge Masai Mara reservaat, Kenia

Website Mara Simba Lodge  Google Maps naar bovenkant pagina
Mara Simba lodge aan de oever van de Talek rivier met uitzicht op de savanne van de Masai Mara. De lodge is omgeven door inheemse bomen waarbij het karakter bewaard is gebleven van een wildernis lodge en waar nijlpaarden hen tehuis hebben gevonden in de rivier. De lodge deels opgetrokken uit steen en voornamelijk uit hout. De standaard accommodaties bestaan uit twee verdiepingen met 6 kamers. Twee kamers op de bovenverdieping zijn ingericht voor families met kinderen en onderling verbonden met tussendeuren, waarbij de vier kamers op de begane grond bevinden. De kamers hebben allen een en-suite douche en toilet en zijn comfortabel ingericht met een eigen veranda met vrij uitzicht op de Masai Mara en de lager gelegen Talek rivier.
Voor de gasten die meer het safarigevoel willen ervaren beschikt de lodge over luxe safaritenten gebouwd op een houtenpalen constructie met een schaduwrijke veranda aan de oeverbank van de Talek rivier. De inrichting bestaat uit comfortabele bedden met een schrijftafel en een zithoek met en-suite een badkamer met douche, toilet en een wastafel. Alle accommodaties zijn onderling verbonden met verlichte wandelpaden naar het hoofdgebouw.

Centraal gelegen liggen de gemeenschappelijke ruimtes. Voornamelijk opgetrokken uit palen en voorzien van een makuti grasdak en is stervormig opgebouwd met een groot verandadek met uitzicht op de Masai Mara. Het verandadek wordt gebruikt bij goed weer om de maaltijden te serveren en doet tevens dienst doet als lounge. De maaltijden worden zijn op basis van de intercontinentale keuken in buffetvorm. In de tuin waar de inheemse boomsoorten vogels en vlinders aantrekken ligt een groot vrij gevormd verwarmd zwembad met ligstoelen voor gasten die verkoeling willen zoeken.

OnsKenia, Mara Simba Lodge Kenia OnsKenia, Mara Simba Lodge accommodatie nationaal park Kenia OnsKenia, Mara Simba Lodge Masai Mara reservaat Kenia

Website Mara Bush Camp  Google Maps naar bovenkant pagina
Mara Bush Camp is een kleinschalig eco-vriendelijk luxe tentenkamp in het hart van het Masai Mara nationaal reservaat. Vanaf de veranda direct uitzicht op Olare Orok rivier en een lager gelegen poel met nijlpaarden. Ligt discreet verscholen in een rivierbos aan de oevers van een seizoensgebonden rivier de Olare Orok-rivier. Ligging van het kamp is ideaal om direct de savanne op te rijden om aan de gamedrive te beginnen ver weg van de meeste andere lodges en kampen. De Ol Kiombo airstrip ligt slecht op vijf minuten van het kamp voor reizigers op een fly-in safari.

Mara Bush Camp is niet omheind, de gasten worden begeleid door het kamp door lokale Masai die voor de veiligheid zorgen. Voor eenieder die wil genieten van een authentieke safari beleving is dit een uniek gelegen kamp om tijdens het vallen van de avond te genieten van de roep van de hyena, het blaffen van de zebra’s en het gebrul van de leeuwen op de savannes.

Ontspan in een gezellig safarikamp onder de Afrikaanse sterren en ervaar de magie van de Mara. Gebouwd op een verhoogde veranda is de lounge en het restaurant. In het restaurant worden de maaltijden deels in buffetvorm of á la carte geserveerd met vers bereidde maaltijden gebaseerd op een mix van lokale seizoensgebonden- en intercontinentale gerechten. Direct voor de lounge onder een bladerdak van bomen wordt het ontbijt en de lunch geserveerd. Voor een aperitief voor het diner is aangrenzend een plaats ingericht met safaristoelen rondom het kampvuur.

Een kleine boetiek safaritent is ingericht als souvenirwinkel waar de lokaal vervaardigde souvenirs worden aangeboden. Een aparte Photo lounge is ingericht voor fotografen om voor het bewerken van de geschoten foto’s van die dag. Daarnaast heeft de lounge een 24/7 stroomvoorziening waar de batterijen opgeladen kunnen worden voor de camera’s en meegebrachte laptops.

Met slechts 12 luxe Riverview safaritenten biedt de Private Wing in Mara Bush Camp de gewenste exclusiviteit voor gasten die op zoek zijn naar maximale privacy. De luxe safaritenten met uitzicht op de rivier zijn gebouwd op een verhoogd vlonder met een grote overdekte veranda met een zithoek, direct voor de veranda is een hemelbed met schaduwrijke overkapping.

Inrichting van de safaritenten zijn ontworpen met veel aandacht voor detail in safaristijl, de mahonie houten meubels aangevuld met een luxe kleurrijke stoffering bieden het gewenste comfort. De grote hemelbedden zijn voorzien van een klamboe daarnaast is de kamer verder ingericht met een bureau, staande kast met kledinghaakjes en een dekenkist voor de waardevolle spullen. En-suite een royale badkamer met wastafel, toilet en een douche faciliteit en badkamerjassen voor de gasten om na het douchen te gebruiken.

Daarnaast beschikt het kamp nog over 4 Forestview safaritenten, die verspreid liggen in een woud van Croton bomen voor een ware “bush-experience”. Het dessin van groenaccenten die zijn toegepast op de Forestview tenten zijn afgestemd op de locatie van de safaritenten. Inrichting is moderner maar qua indeling gelijk aan de Riverview als extra hebben de Forestview een loungebank op de veranda en een extra wastafel in de badkamer.

Mara Bush Camp is een eco-vriendelijke kleinschilg luxe safarikamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier in Kenia Mara Bush Camp is een eco-vriendelijke kleinschilg luxe safarikamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier in Kenia Mara Bush Camp is een eco-vriendelijke kleinschilg luxe safarikamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier in Kenia

Website Mara Leisure Camp  Google Maps naar bovenkant pagina
Mara Leisure Camp is een middelgroot safarikamp aan de oevers van de Talek rivier in het noordoostelijk deel van de Masai Mara. De accommodaties liggen verscholen in een rivierbos en bestaan uit een aantal bungalows en luxe safaritenten waarbij het overgrote aantal uitzicht hebben op de savannes van de Masai Mara. Vanaf de Masai Mara is een loopbrug over de Talek rivier naar de lounge van het kamp omgeven door een inheemse tuin. In het restaurant worden de maaltijden verzorgd in buffetvorm waarbij intercontinentale gerechten worden afgewisseld met lokale gerechten. Voor het restaurant is een grote overdekte veranda waar in de middag de lunch geserveerd wordt. Het zwembad bestaat uit een kinderbad en een gescheiden zwembad met een zonneterras en parasols en een kleedruimte met douches.

Accommodaties in het Mara Leisure Camp liggen verspreid in het rivierbos en worden aangeboden in bungalows en safaritenten. Vanuit de gemeenschappelijke ruimtes lopen diverse wandelpaden door het inheemse rivierbos naar de accommodaties. De bungalows hebben een trap naar de overdekte veranda ingericht met zithoek, kledingkast en gescheiden slaapkamers ideaal voor een gezin met kinderen. De Nyati safaritenten ingericht met comfortabele enkel- en/of tweepersoonsbedden verder aangevuld met een zithoek, dekenkist en een dressoir. De safaritenten hebben grote raampaartijen aan weerzijden afgeschermd met muskieten gaas. En-suite een grote betegelde badkamer met dubbele wastafels, toilet en douche waarvan een aantal met ligbad. De Jumbo familietenten zijn ideaal voor een gezin met kinderen. De familietenten hebben één grote veranda met aan weerszijde twee identieke safaritenten onderling verbonden met in het midden een afsluitbare gemeenschappelijke ruimte met ieder een eigen badkamer. De Honeymoonsuite ligt het meest veraf aan een bocht van de rivier. Voor de Honeymoonsuite een eigen privé afgeschermd tuingedeelte met een schaduwrijk “swingbed”. De voorpui van de honeymoonsuite is volledig opgetrokken uit een grote glaspartij met een openslaande deur naar de veranda.

OnsKenia, Mara Leisure Camp Kenia OnsKenia, Mara Leisure Camp accommodatie nationaal park Kenia OnsKenia, Mara Leisure Camp Masai Mara reservaat Kenia

Website Loyk Mara Camp  Google Maps naar bovenkant pagina
Loyk Mara Camp, genesteld in de rivierbossen, grenzend aan de Masai Mara reservaat met uitzicht op de weidse open savannes. Het kleinschalige gezinsvriendelijke safarikamp is ruim opgezet om het gevoel van privacy en rust te borgen tijdens het verblijf in de Masai Mara.

De gemeenschappelijke ruimte van het Loyk Mara Luxury Camp is op een verhoogd platform gebouwd en onderverdeeld in een bar, lounge en restaurant gedeelte. De voorzijde bestaat uit een brede veranda waar in de ochtend het ontbijt geserveerd zal worden. De lounge is ruim opgezet en ingericht met comfortabele sofa’s en riante fauteuils waar de gasten kunnen nagenieten van een dag op de savannes. In het restaurant Olpul (=Blessed) worden vers bereide exquise intercontinentale gerechten geserveerd, waarbij de selectie van mooie wijnen niet aan mag ontbreken.

Voor het restaurant is een grote openruimte ingericht. De Eagles Nest een platform gebouwd in de schaduw van een boom met een mooi uitzicht over de Masai Mara. Uitzicht op nabijgelegen “saltlick” waar wilde dieren zich te goed doen aan de mineralen aan de oever van de rivier. Centraal voor het restaurant brand bij het vallen van de avond een knisperend kampvuur en kunnen de gasten gebruik maken van een aperitief voor het diner. Voor verkoeling overdag tussen de gamedrives beschikt het safarikamp over een zwembad en een zonneterras ingericht met ligbedden en parasols met uitzicht op de savanne.

Loyk Mara is een zeer gezinsvriendelijk safarikamp en een ideale accommodatie voor ouders met jonge kinderen. De kinderen kunnen zich vermaken in een aparte speelhoek in de lounge met een grote selectie aan bordspelen en overdag is er de Mtoto club uitgerust met glijbaan en schommels en een klimtoren. Voor de wat oudere kinderen zijn er de lokale Masai die basis vaardigheden leren en waar de kunst van pijl- en boogschieten wordt bijgebracht, spelenderwijs tijdens een wandeling de diversiteit aan lokale planten en mineralen waar mens en dier gebruik van maakt. Waarbij ook een bezoek aan de lokale manyatta (=dorp) gedaan kan worden waar de kinderen meer leren over de rijke Masai cultuur.

OnsKenia, Loyk Mara Camp Kenia OnsKenia, Loyk Mara Camp accommodatie nationaal park Kenia OnsKenia, Loyk Mara Camp Masai Mara reservaat Kenia

Website Oloshaiki Camp  Google Maps naar bovenkant pagina
Oloshaiki Camp is een eenvoudig kleinschalig tentenkamp genesteld in de weelderige rivierbossen centraal gelegen in de Masai Mara. Centraal gelegen in het kamp is een lounge met openhaard, een bar en een restaurant ingericht met lokaal vervaardigde meubelen. De maaltijen worden aangeboden op basis van intercontinentale met een mix van lokale Afrikaanse gerechten. Op het terras wordt in de avonden een kampvuur aangestoken. Ontbijt en lunch worden geserveerd op de grote open veranda met uitzicht over de Masai Mara.

Oloshaiki Camp bestaat slechts uit acht ruime safari tenten ieder met een overdekte veranda met zithoek. De safari tenten zijn ingericht met hemelbedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met kleedkamerruimte geheel opgetrokken uit rivierstenen met een wastafel, douche en toilet.

Oloshaiki Camp centraal gelegen in het Masai Mara reservaat,in Kenia Oloshaiki Camp interieur tent, Masai Mara, Kenia Oloshaiki Camp interieur badkamer, Masai Mara, Kenia

Website Sarova lodges and camps  Google Maps naar bovenkant pagina
Sarova Mara Game Camp ligt grenst zuidoostelijke grens van de Masai Mara. Sarova Mara Game Camp is een groot tentenkamp waar de tenten verspreid over het terrein zijn opgebouwd, een aantal tenten liggen aan een vijver overspannen door een brug naar een andere sectie van het kamp. Het tentenkamp heeft een zwembad met diverse ligstoelen waar men kan genieten tussen gamedrives door. Het Isokon restaurant biedt een ruime keuze aan maaltijden in buffet vorm.

Naast de receptie ligt de Oloip bar, waar men in de vroege ochtend de koffie en thee tafel heeft opgesteld voordat de gasten op safari gaan. In de Oloip bar is centraal een grote openhaard die s’ avonds lekker brand, waar gasten de dag kunnen afsluiten onder begeleiding van culturele muziek en dansen.

De accommodatie bestaat uit totaal 75 tenten waarvan 53 standaard tenten, 19 club tenten en 4 tenten geschikt voor een familie. Allen zijn uitgerust met douche, wc, haardroger, thee en koffie apparatuur. De club en familietenten kunnen ook nog eens apart afgesloten worden, balkon met uitzicht op het park, ambachtelijk meubilair, een ruimere badkamer en een kleine lounge.

Sarova Mara Game Camp 10 kilometer vanaf de Sekenani gate, gelegen op de zuidoostelijke grens van de Masai Mara in Kenia Sarova Mara Game Camp 10 kilometer vanaf de Sekenani gate, gelegen op de zuidoostelijke grens van de Masai Mara in Kenia OnsKenia, Sarova Mara Game Camp zwembad Masai Mara in Kenia

Website Sekenani Camp accommodatie  Google Maps naar bovenkant pagina
Sekenani Camp ligt aangrenzend aan het Masai Mara Nationaal Reservaat op een afstand van 5 km. van de Sekenani gate en ligt centraal tussen de Sekenani gate en Ololaimutiek gate opgesloten. Het kamp is het logistieke centrum voor de ontwikkeling van een communiteit project en de ontwikkeling van infrastructuur voor de gezondheidszorg, veterinaire diensten, onderwijs en schoon water voor vele Masai families die een aandeel hebben in het bedrijf.

Het kamp is gebouwd aan de bron van de rivier Sekenani, waar aan de oostkant van het kamp een beek stroomt. Een trap moet genomen worden om de lodge te bereiken die hoger gelegen ligt. Een grote hangbrug verbindt de tenten met de eetzaal en de bar. De maaltijden worden geserveerd in een het restaurant die voorzien is gelegen is een mooie tent. Hier is het de beurt aan de talentvolle chef-koks om de gasten te voorzien van een grote verscheidenheid van vers bereide gerechten. In de avond brand er een groot kampvuur op de brede veranda aan de voorzijde van de bar. Hier kunnen gasten genieten van een 'Sundowner' voor het avondeten en luisteren naar de geluiden van de Afrikaanse vogels en andere dieren. De gasten worden onder begeleiding naar hun tenten gebracht, ter bescherming aangezien hier wilde dieren aanwezig kunnen zijn.

De accommodatie bestaat uit 30 grote tenten gebouwd op platforms, iedere tent ligt zo gelegen in de bush dat een ieder van privacy geniet. De tenten zijn voorzien van kingsize bedden, badkamer, toilet en de badkamer is uitgerust met een bad. Iedere tent is voorzien zodat men op ieder gewenst tijdstip van de dag zijn eigen thee of koffie kan zetten. De tenten hebben dus een elektriciteit voorziening.

Sekenani Camp is gelegen buiten het Masai Mara Nationaal Reservaat Sekenani Camp is gelegen buiten het Masai Mara Nationaal Reservaat OnsKenia, Sekenani Camp accommodatie Kenia

Website Sentrim Mara tented camp  Google Maps naar bovenkant pagina
Sentrim Mara Game Lodge ligt buiten het Masai Mara Nationaal reservaat zo’n 3 kilometer ten westen van de Sekenani gate. Sentrim Mara Game Lodge is een zeer eenvoudig tentenkamp. De 64 tenten en cottages liggen verspreid in een serene omgeving onder acacia bomen die het kamp omringen in een dicht beboste omgeving. Sentrim Mara Game Lodge heeft geen direct uitzicht op de savanne maar kijkt uit op de Ngama Hills.

De accommodaties in het Sentrim Mara Game Lodge zijn ruim en kleurrijk ingericht met comfortabele bedden voorzien van een klamboe en een zithoek met een grote schaduwrijke veranda. De en-suite badkamer is voorzien van een douche en toilet. De familie cottages hebben een extra slaapkamer met een gescheiden woonkamer. De kamers zijn verder voorzien van een kluisje, kledingkast, secretaire, koffie- en thee faciliteiten, haardroger en was service. In het centraal gelegen hoofdgebouw is een receptie, klein souvenir winkeltje, een ruime lounge met een bar. In het restaurant worden de gerechten geserveerd in buffetvorm met een mix van de Europese, Indiase en Swahili keuken, waarbij de maaltijden ook op het terras geserveerd worden bij goed weer. Sentrim Mara Game Lodge heeft een zwembad met jacuzzi en een kinderbad. De massage beauty kunnen gasten genieten van een weldadige massage.

Additionele activiteiten; wandelingen onder begeleiding van een gids, ballon safari, bezoek aan een Masai dorp, welness, sundowners, bush ontbijt, bush lunch en bush diner.

OnsKenia, Mara Sentrim Tented Camp Kenia OnsKenia, Mara Sentrim Kenia OnsKenia, Mara sentrim tented bedden

  Google Maps naar bovenkant pagina
Noordelijke toegang tot het Masai Mara Nationaal Reservaat en verder naar het oosten gelegen Musiara gate. De oppervlakte van het noordelijk deel beslaat 890 km² onder de naam Koiyaki Group Ranch, in het westen door de Mara rivier en het oosten door de Talek River omsloten en strekt zich ongeveer 20 km ten noorden van de Aitong Hills.

Website Fig Tree camp accommodatie  Google Maps naar bovenkant pagina
Fig Tree Camp ligt aan de oever van de Talek rivier aan de noordelijke grens van het wereldberoemde Maasai Mara Wildreservaat. De ligging van Fig Tree Camp ligt centaal van alle gebieden en heeft een brug naar het reservaat een ideaal vertrekpunt voor de game drive. Binnen Fig Tree Camp, kan men kiezen voor een verblijf in een tent of een chalet, allen gelegen langs de Talek rivier waar soms hippo's komen badderen in de rivier op de dag of s’ avonds. Het kamp heeft diverse faciliteiten waaronder 2 bars, een groot restaurant ondergebracht in een tent met een aan een gesloten ruimte in de openlucht om te dineren, een zwembad en een boomhut om op grote hoogte over de Masai Mara uit te kijken.

De accommodatie bestaat uit 22 garden chalets klein en eenvoudig van opzet daarnaast zijn er 38 ruimte tenten met uitzicht op de rivier en deels over de Masai Mara allen voorzien van toilet en douche en een veranda. De 10 Superior “Ngamboli” tenten aan de oever van de Talek rivier zijn gelegen op een prive vleugel van het kamp met open uitzicht over de Masai Mara game reservaat, waarbij de badkamer met toilet van steen opgetrokken zijn met een groot veranda dek. Er is elektriciteitsvoorziening door middel van generatoren op bepaalde delen van de dag.

De lodge heeft een eigen medische kliniek.
Fig Tree Camp is gelegen aan de oever van de Talek rivier aan de Noordelijke grens van het Masai Mara Game Reservaat Fig Tree Camp is gelegen aan de oever van de Talek rivier aan de Noordelijke grens van het Masai Mara Game Reservaat OnsKenia, Fig Tree Camp Kenia

Website Ilkeliani camp  Google Maps naar bovenkant pagina
Ilkeliani Camp is een eco-vriendelijke klein permanent luxe tented kamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier. Ilkeliani betekent de “jonge krijger”, voordat hij zichzelf Moran mag noemen in de Masai cultuur.

Een centrale tent is ingericht als huiskamer met een groot verandadek met diverse zithoeken waar in de avond een knisperend kampvuur brand en gasten kunnen genieten van een aperiatief voor het diner. Aangrenzend in het restaurant worden haute cuisine de maaltijden geserveerd á la carte. Aan beiden zijden is de lounge opengewerkt om het uitzicht te behouden op de Talek rivier waar ook het huis nijlpaard “George” genaamd vrij rond loopt.

Het safarikamp is recent volledig opnieuw opgebouwd zeer ruim van opzet waardoor gasten veel privacy hebben en ongestoord kunnen genieten en relaxen tijdens het verblijf in de Masai Mara. Stroom voorziening wordt geleverd door zonne-energie waardoor er delen van de dag 220 V aanwezig is. Het kamp is deels voorzien van een hekwerk waardoor de plaatselijke Masai waken op het terrein en na zonsondergang de gasten begeleiden door het kamp.

De accommodatie bestaat uit zeer ruime luxe safaritenten voorzien van een overdekte veranda met uitzicht op de Masai Mara reservaat. De safaritenten zijn ingericht met comfortabele ligbedden, luxe kingsize bedden met en-suite een zeer ruime badkamer met gescheiden wastafels, toilet en een regendouche. Individuele zonnecollectoren zorgen voor de warmwater voorziening van de safaritent. In de avond en nacht waakt er een "askari" over de veiligheid van de gasten.

Ilkeliani Camp is een eco-vriendelijke klein permanent luxe tenten kamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier. Ilkeliani Camp is een eco-vriendelijke klein permanent luxe tenten kamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier. OnsKenia, Ilkeliani Camp Masai Mara Kenia

  Google Maps naar bovenkant pagina
JK Mara Camp een eenvoudig tentenkamp hooggelegen tegen de hellingen van de Muliban concessie nabij de Talek Gate grenzend aan het noordelijk deel van Mara Mara. Het management bestaat uit lokale Masai waardoor de gasten in het kamp een unieke gelegenheid hebben om kennis te maken met de Masai stam. In de Muliban concessie 1800 hectare, kunnen de gasten tijdens het verblijf additioneel authentiek ervaringen opdoen door met lokale Masai bushwalks te maken in de concessie. Hen eigen manyatta’s (=dorpen) te bezoeken en na het diner in de avond met de lokale Masai night-gamedrives kunnen maken in de Muliban concessie.

JK Mara Camp bestaat uit 14 permanenten safari tenten, ingericht met comfortabele bedden met een eigen veranda met een zithoek met een eigen en-suite badkamer met douche met koud- en warmwater en toilet. Centraal gelegen in het kamp is een mess-tent waar de maaltijden geserveerd worden en een bar en een kleine bibliotheek bevinden. Voor een panoramisch uitzicht beschikt het kamp over een uitzicht toren. Tijdens het vallen van de avond kunnen de gasten nagenieten bij het knisperende kampvuur. Een generator zorg voor het elektriciteit voor het opladen van batterijen.
JK Mara Camp is een eco-vriendelijke klein permanent luxe tenten kamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier. JK Mara Camp tenten kamp lounge Masai Mara aan de Talek rivier in Kenia JK Mara Camp inrichting tent Masai Mara Kenia

Website Saruni Mara Camp accommodatie  Google Maps naar bovenkant pagina
Saruni Mara Camp is een kleinschalig luxe tentenkamp met uitzicht over het Masai Mara reservaat waarbij de gasten in stijl en comfort overnachten in de Mara North Conservancy een afgelegen concessie in de Aitong vallei aan de noordelijke zijde van de Masai Mara. Saruni Mara is gebouwd uit natuurlijke materialen en straalt een informele sfeer uit. Gasten kunnen tijdens het verblijf in Saruni Mara Camp genieten van een uitgebreidde wellness spa massage behandeling of relaxen in de Kuro house een lounge met een zeer uitgebreide bibliotheek en informeel ingericht met een mix van ouderwetse Afrikaanse en moderne designs.

Saruni Mara Camp bestaat uit slechts 6 cottages ontworpen volgens Italiaans design met Perzische vloertapijten, aangevuld met veel antiek en Afrikaanse ornamenten met een uniek uitzicht op de savanne. De kamers zijn ingericht met een comfortabele sofa’s en een hemelbed voorzien van een klamboe. Vanuit de badkamer kunnen gasten douchen met een panorama uitzicht over het reservaat en vanaf de veranda kunnen gasten het wild observeren op de vlakte.

Saruni Wild Camp bestaat uit slechts 3 luxueuze Meru gestileerde tenten met een oosters uiterlijk en een centrale gemeenschappelijke tent ingericht als lounge. De lounge is knus en huiselijk ingericht met comfortabele sofa’s en voorzien van een grote luifel waar in de avond petroleum lampen het kamp mystiek verlichten en gasten kunnen nagenieten bij het knisperende kampvuur. De individuele safari tenten zijn allen comfortabel ingericht met robuuste houten bedden voorzien van een klamboe met een en-suite toilet waarbij gasten douchen in safari stijl onder een traditionele ‘bucket-shower’. De safari tent beschikt over een grote luifel waar de gasten tijdens het verblijf beschermd van de zon kunnen genieten van het panoramisch uitzicht over de savanne en tijdens de frisse nachten worden de bedden voorzien van een warmwater kruik.

Saruni Mara Camp - Noordelijke consessie Masai Mara Kenia Saruni Mara Camp - Noordelijke consessie Masai Mara Kenia Saruni Wild Camp - Noordelijke consessie Masai Mara Kenia

Website Tipilikwani camp  Google Maps naar bovenkant pagina
Tipilikwani Camp ligt aan de oevers van de Talek rivier in het Masai Mara reservaat waar gasten tijdens het verblijf niets hoeven te missen van het wildleven door het weidse uitzicht over de savanne. Centraal gelegen in het tentenkamp kunnen reizigers loungen in comfortabele stoelen en banken, dineren in het restaurant waarbij door de unieke eenzijdige geopende bouw het uitzicht bewaard is gebleven over de savanne. De maaltijden in Tipilikwani Camp zijn een culinaire belevenis waarbij de maaltijden geserveerd worden van hoog gastronomisch niveau. Hier worden gasten uitgenodigd om al-fresco van het ontbijt te genieten en zal tijdens het vallen van de avond het restaurant romantisch verlicht worden door het kaarslicht en kunnen de gasten nagenieten bij het kampvuur.

Tipilikwani Tented Camp bestaat uit 20 luxe safari tenten voorzien van een veranda met uitzicht over de savanne van het Masai Mara reservaat. De luxe safari zijn gebouwd op een platform met een eigen veranda en ingericht met lokaal vervaardigde vloerkleden aangevuld met warme kleurtinten. De safari tenten zijn verder ingericht met een zitje, voorzien van comfortabele grote bedden met en-suite een badkamer met twee wastafels en een douche met toilet.

Tipilikwani Tented Camp is een eco-vriendelijke klein permanent luxe tenten kamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier. Tipilikwani Tented Camp is een eco-vriendelijke klein permanent luxe tenten kamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier. Tipilikwani Tented Camp is een eco-vriendelijke klein permanent luxe tenten kamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier.

Website Zebra Mara Camp  Google Maps naar bovenkant pagina
Zebra Plains Mara Camp is een kleinschalig safarikamp in het noordoostelijk deel van de Masai Mara nabij de Talek entree van de Masai Mara. Het kamp ligt aan de voet van een heuvelrug de Oldonyo Loip nabij een seizoensgebonden rivier de Olare. Vanuit het safarikamp mooi weids uitzicht over de savannevlaktes van de Masai Mara waar met enige regelmaat wild passeert.

Zebra Plains Mara Camp is een eenvoudig safarikamp met een goede ligging voor gamedrives in de Masai Mara. Centraal gelegen in het safarikamp is een ruime lounge met diverse zithoeken met een bar waarbij vooral gebruik is gemaakt van veel natuurlijke materialen met rijke kleurtinten. Voor de lounge twee schaduwrijke prieeltjes met loungebanken om heerlijk te relaxen na een gamedrives in de Masai Mara. Bij het vallen van de avond brand er een knisperend kampvuur om van een mooie zonsondergang te genieten en het droge savannegras goudkleurig laat opbloeien. In het restaurant worden de maaltijden geserveerd op basis van de intercontinentale keuken. Het kamp wordt in de avond romantische verlicht met stormlampen en bij goed weer wordt het diner buiten geserveerd onder een fraaie sterrenhemel met op de achtergrond de geluiden van de bush.

De diverse safaritenten liggen verspreid in de concessie aangrenzend aan de gemeenschappelijke ruimtes met goede wandelpaden. De safaritenten hebben allen onbelemmerd vergezicht over de savannes. De safaritenten hebben een makuti grasdak met een grote overhangende schaduwrijke veranda. Vanuit de zithoek op de veranda een onbelemmerd vergezicht over de savannes waarbij vroeg in de ochtend gasten gewekt kunnen worden met koffie en/of thee om van de zonsopgang te genieten. De ruime safari tenten zijn aangekleed met Perzische tapijt en ingericht met een zithoek van comfortabele fauteuils en een leestafel, kleding- en bagagerek. De hemelbedden zijn voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met douche, wastafel en toilet. Voor families met jonge kinderen beschikt het kamp ook over een aantal grotere safaritenten geschikt tot een groep van 6 personen.

Zebra Mara Camp is een eenvoudig permanent tenten kamp, gelegen in de Masai Mara nabij de Talek rivier in Kenia Zebra Mara Camp is een eenvoudig permanent tenten kamp, gelegen in de Masai Mara nabij de Talek rivier in Kenia Zebra Mara Camp is een eenvoudig permanent tenten kamp, gelegen in de Masai Mara nabij de Talek rivier in Kenia

Website Zebra Mara Camp  Google Maps naar bovenkant pagina
Zebra River Camp ligt aan de oevers van de Talek rivier met uitzicht over de Masai Mara in de schaduw van een rivierbos. Het volledige kamp is geïntegreerd in de natuurlijk omgeving in de schaduw van de Miombo bomen en weids verspreide takken van de acacia bomen. Centraal gelegen de lounge met een grote schaduwrijke veranda met zitplekken en planfond ventilatoren. Vanaf de veranda een aflopend plateau naar de tuin waar een grote ronde loungebank is met kleurrijke kussens. Tegen het vallen van de avond brand hier een knisperend kampvuur en worden de gasten uitgenodigd voor een aperitief voor het diner. In de tuin zijn diverse zitplekken met parasols voor de gasten.

De gemeenschappelijke ruimte is gebouwd op een verhoogd verandadek. Direct bij binnenkomst een receptie met aan de rechterzijde een lounge diverse zitplekken ingericht met comfortabele loungebanken en stoelen en een kleine bibliotheek en een rijk gevulde bar. In het aangrenzende restaurant wordt in de ochtend het ontbijt geserveerd in buffetvorm en waarbij de lunch en het diner geserveerd wordt op basis van een wisselend menu.

Accommodaties in Zebra River Camp worden aangeboden in luxe Meru stijl safaritenten die verspreid liggen langs de oevers van de rivier. De safaritenten zijn gebouwd op een verhoogd platform met een groot verandadek met safari stoelen om te relaxen na de gamedrive en te genieten van het uitzicht op de savanne. De safaritenten zijn ruime luxe kamers uitgevoerd met een schuifpui naar de veranda. Ingericht met comfortabele bedden met aan weerzijde nachtkastjes met verlichting. Een grote ruime klamboe is om het bed gedrapeerd. De safaritent is kleurrijk en met zorg ingericht aangevuld met taptijen staande lampen een staande ventilator voor de warme dagen in de Mara en een zithoek. En-suite een ruime badkamer met dubbele wastafel, douche en een toilet.

Zebra River Camp is een luxe safarikamp, gelegen in de Masai Mara nabij de Talek rivier in Kenia Zebra River Camp is een luxe safarikamp, gelegen in de Masai Mara nabij de Talek rivier in Kenia Zebra River Camp is een luxe safarikamp, gelegen in de Masai Mara nabij de Talek rivier in Kenia

  Google Maps naar bovenkant pagina
Ololaimutiek gate is de oostelijke toegang tot Masai Mara Nationaal Reservaat, ten zuiden van de Sekenani gate dit deel wordt beschouwd als Sekenani sectie, gelegen aan de grens met Tanzania aan de Sand River sectie waarbij de Sand River gate geen toegang bied tot de Serengeti als grenspost tussen Kenia en Tanzania.

Website Sand River Masai Mara  Google Maps naar bovenkant pagina
Cottars 1920's Safari Camp is een zeer exclusieve lodge, zuid- oostelijk gelegen tussen de Masai Mara en de Serengeti in het Loliondo reservaat waar de Purko Maasai leeft. Dit gebied is onaangetast door elke vorm van toerisme. Er is een persoonlijke levenssfeer.
Het belangrijkste is, dat de Masia Mara kent de reputatie van massatoerisme, maar hier hebben ze een geheim bewaard door de jaren heen - geen hete lucht ballonnen en overvliegende vliegtuigen, geen nabijgelegen lodges, niets kan de gasten hier storen op die speciale momenten. Hier kan men de weg verlaten en in “true safari style” genieten te voet, of diep in de nacht het wild observeren.

De accommodatie waar maximaal 12 gasten kunnen verblijven in de authentieke witte doek tenten, die zeer ruim en luxueus ingericht zijn en voorzien van oorspronkelijke safari antiek uit de 20e jaren, prive badkamer en daarbij behorende kleedkamer met ouderwetse douches en toiletten. Een persoonlijke butler is aanwezig om de gast ter wille te zijn. Treffende woorden hiervoor kunnen zijn: zacht fluisterende stemmen, harmonie, romantiek, avontuur en elegantie.

Cottars 1920's Safari Camp is een zeer exclusieve lodge zuid- oostelijk gelegen tussen de Masai Mara in Kenia Cottars 1920's Safari Camp is een zeer exclusieve lodge zuid- oostelijk gelegen tussen de Masai Mara in Kenia OnsKenia, Cottars 1920's Safari Camp Masai Mara in Kenia

Website Sand River Masai Mara  Google Maps naar bovenkant pagina
Sand River Masai Mara ligt tussen de rivierbossen aan de oevers van de zandrivier in de Masai Mara. Zeer stijlvol gebouwd met een hoogwaardig klassieke karakter van de tijden van weleer De aangename sfeer is een extra dimensie die de gasten beleven in een ware “Out of Africa” stijl. Vanaf de veranda een panoramisch vergezicht over de savanne en de rivier voor een authentieke wildbeleving.

Het exclusieve Sand River is een luxueus safarikamp en heeft een vooral warme ambiance, rijk aangekleed met ornamenten en rustieke meubelen uit de koloniale safari tijd. Centraal gelegen is een receptie, een rijk gevulde lounge met comfortabele fauteuils en een groot verandadek met zithoeken en een biljartruimte en bibliotheek. In het restaurant worden gastronomische gerechten á la carte geserveerd. Voor de gasten die meer in een intieme sfeer de maaltijden wensen te gebruiken worden maaltijden geserveerd op de veranda. Voor de gasten die tijdens de safari willen relaxen beschikt Sand River over een zwembad met een zonnedek met ligstoelen. Tijdens het vallen van de avond kunnen gasten relaxen bij het kampvuur en genieten van een cocktail en wordt het kamp sfeervol verlicht met vele stormlampen en ontstaat er een romantische sfeer met bushgeluiden tot diep in de nacht.

Sand River Masai Mara beschikt over slechts 16 luxueuze safari klassieke safari tenten en één familie suite. De safari tenten zijn gebouwd op verhoogde vlonders. De safari tent is ingericht met veel oog voor detail in combinatie met de hedendaagse luxe. De vloeren zijn vervaardigd uit een teakhouten dek en aangevuld met handgeweven tapijten. De inrichting bestaat uit comfortabele sofa’s, een secretaire, en hemelbedden voorzien van een klamboe. Met en-suite een ruime badkamer voorzien van wastafels, föhn, douche, ligbad en een buitendouche. De privé veranda is gedeeltelijk overdekt en voorzien van ligstoelen waar gasten zich kunnen terugtrekken en genieten van het uitzicht.
Sand River Masai Mara - Elewana Collection is een zeer exclusieve lodge zuid- oostelijk gelegen tussen de Masai Mara in Kenia Sand River Masai Mara - Elewana Collection is een zeer exclusieve lodge zuid- oostelijk gelegen tussen de Masai Mara in Kenia OnsKenia, Sand River Masai Mara - Elewana Collection Masai Mara in Kenia

Website Mara Sopa lodge  Google Maps naar bovenkant pagina
Masai Mara Sopa Lodge ligt in de Oloolaimutia vallei net buiten het wereldberoemde Masai Mara Wildreservaat, waar de lodge gebouwd is tegen de vallei rug. De gasten overnachten in rondavel stijl gebouwde hutten, met het accent op de Masai stam waarbij in de Masai taal “Sopa” welkom betekent en gasten daar verwelkomen en begeleiden naar hun onderkomen. De lodge beschikt over de allerlaatste communicatie middelen en satelliet tv en video opties. Centraal gelegen ligt het restaurant in een vergrote uitvoering van de rondavel waar de gasten verblijven. Een mooi aangelegde tuin met tropische plantensoorten waar vogels en vlinders door aangetrokken worden. De lodge beschikt over een groot zwembad, 3 verschillende bar gelegenheden, een giftshop. Meerdere terrassen in de uitgebreide tuin waardoor u heerlijk kan relaxen.

De accommodatie bestaat uit 200 bedden in de vorm van 88 kamers, 12 suites en 1 presidentiële suite, allen in rondavel stijl en hebben een badkamer en-suite. Er is 24 uur per dag elektriciteit met aansluiting voor het scheren en haardrogers. De kamers hebben een eigen verhoogde veranda, eigen minibar, met uitzicht op de vallei.

Masai Mara Sopa Lodge is gelegen in de Oloolaimutia vallei net buiten het Masai Mara reservaat, Masai Mara Sopa Lodge is gelegen in de Oloolaimutia vallei net buiten het Masai Mara reservaat, OnsKenia, Masai Mara Sopa Lodge Masai Mara reservaat, in Kenia

  Google Maps naar bovenkant pagina
Musiara gatede noordelijke toegang tot Masai Mara Nationaal Reservaat, ten noorden van de Talek rivier en oostelijk van de Mara rivier. Dit exclusieve deel van het reservaat wordt beschouwd als de Musiara sectie.

Website Elephant Pepper Camp Masai Mara  Google Maps naar bovenkant pagina
Elephant Pepper Camp Elephant Pepper Camp is een kleinschalig exclusief tentenkamp op de hellingen van de Koyak Lemek privé concessie met een schitterend panoramisch uitzicht over de Masai Mara. Ver weg van vele lodges is het hier genieten van het natuurlijke ritme en geluiden van de Afrikaanse bush. De gasten kunnen hier het wild observeren tijdens de avontuurlijke nachtelijke gamedrives en nagenieten bij het kampvuur onder de Afrikaanse sterrenhemel. Het personeel zal u verwennen en verassen met de overheerlijke maaltijden, een barbecue bij het kampvuur of een bush-breakfast op de openvlaktes van de savanne in de Noordelijke Masai Mara concessie.

Om de romantiek van de safari van weleer te beleven bestaat de accommodatie slechts uit acht luxe safari tenten met het gevoel van een bushcamp. Centraal gelegen in het kamp rondom het kampvuur ligt de loungetent ingericht met een bar en restaurant. Hier is het gebruik dat het diner geserveerd wordt gezamenlijk met alle overige gasten tijdens het verblijf in het kamp in een gemoedelijke sfeer bij kaarslicht. De lounge is ingericht met zithoeken met fauteuils en groet loungebanken en een kleine bibliotheek. Het restaurant is ondergebracht in een gescheiden safari tent rijkelijk aangekleed en ingericht met een lange tafel gedekt met wit linnen tafellaken. Het diner wordt geserveerd á la carte en voor de lunch en het ontbijt kunnen de gasten eigen voorkeur aangeven om in de bush de maaltijden te gebruiken.

Elephant Pepper Camp bestaat uit familietenten en acht luxe safari tenten. De safaritenten zijn zeer ruim opgezet en ingericht met meubelen in koloniale stijl, grote comfortabele bedden met en-suite een badkamer. Gasten kunnen relaxen op de grote overdekte houten veranda met uitzicht over de concessie gescheiden met veel privacy tussen de vele vijgenbomen. De badkamer is uitgerust met een warm- en koud water voorziening en een grote douche, met een wastafel meubel uitgevoerd in mahonie hout met koperen wastafel en kraan elementen.

Elephant Pepper Camp - Masai Mara North Concervancy Elephant Pepper Camp - Masai Mara North Concervancy Elephant Pepper Camp - Masai Mara North Concervancy

Website Governers camp  Google Maps naar bovenkant pagina
Governor's Camp ligt aan de oever van de Mara rivier in het westen van de Masai Mara game reservaat. Het gebied wat voormalig bestemd was voor koloniale bestuurders om met een delegatie hier te komen, sinds 1972 heeft Governor's Camp deze traditie behouden door de jaren heen. In het tentenkamp ligt de nadruk op comfort en service, exclusieve maaltijden wat onmogelijk was in de vroegere jaren. De tenten kijken deels uit op de rivier waar mogelijk de krokodillen en nijlpaarden door de rivier waden, en deels uitkijken over de glooiende savanne van de Masai Mara. In de ochtend worden gasten gewekt met een koffie en thee, ondertussen worden de broodjes vers gebakken en het ontbijt voorbereid. Ontbijt en Lunch worden geserveerd in buffet vorm op een schaduwrijke plek aan de oever "alfresco". Het diner wordt geserveerd als 4-gangen menu bij kaarslicht in de mess tent waar ook een traditioneel Afrikaans kampvuur brandt en bij zonsondergang heerlijk kan genieten onder een sterrenhemel, met op de achtergronden de herkenbare bush geluiden.

De accommodatie bestaat uit 37 zeer luxe uitgeruste tenten, 12 dubbele tenten en één presidentiële suite de "Justus suite". Alle tenten zijn voorzien van toilet, douche met warm- en koud water voorziening elk met een eigen veranda met authentiek meubilair. Centraal gelegen zijn de mess tent, het kampvuur en de bar, naast de receptie een kleine galerie met lokale schilderijen en handvaardigheden in een souvenirwinkel.
Het wassen van kleding is bij de prijs inbegrepen. Verlichting van de tenten zijn op gas en petroleum en elektriciteit voorziening is aanwezig bij de receptie.

Musiara airstrip gebruiken wij voor een fly-in safari arrangement.

Governor's Camp ligt aan de oever van de Mara rivier in het westen van de Masai Mara Game Reservaat. Governor's Camp ligt aan de oever van de Mara rivier in het westen van de Masai Mara Game Reservaat. OnsKenia, Governor's Camp Masai Mara Game Reservaat Kenia

Website Governers camp accommodatie  Google Maps naar bovenkant pagina
Little Governers Camp is kenmerkend voor het echte "Out of Africa" gevoel van op safari zijn. De luxe tenten staan onder grote bomen aan een groot drinkwaterplaats voor het wild in de buurt van de Mara rivier. De voertuigen blijven achter op de bank van de rivier, om het kamp te bereiken moet men de Mara rivier oversteken per boot, waarna onder begeleiding een kleine wandeling gemaakt moet worden door het beboste rivierengebied. De ligging van het kamp is uitgekozen zodat gasten hier in alle rust en ongestoord kunnen genieten van het wild leven. Het kamp wordt bewaakt door lokale Masai krijgers en kent geen hekken waardoor het wild vrij door het kamp kan bewegen waaronder een familie wrattenzwijnen die hier kind aan huis zijn, gasten moeten soms wijken voor een groep olifanten die vaak in de middag voorbij trekken.

De accommodatie bestaat uit slechts 17 luxe en-suite tenten met houten vloeren, grote veranda met comfortabele stoelen om te relaxen, douche, bidet en toilet met koud- en warmwater voorziening. De tenten hebben allen uitzicht op de drinkwaterplaats. Koffie- en thee worden in de ochtend bij de tent geserveerd en verdere roomservice is op verzoek. In het restaurant wordt er gedineerd bij kaarslicht. Het wassen van kleding is bij de prijs inbegrepen. Verlichting van de tenten zijn op gas en petroleum, elektriciteit voorziening is aanwezig bij de receptie.

Musiara airstrip gebruiken wij voor een fly-in safari arrangement.

Little Governor's Camp in het westen van de Masai Mara Game Reservaat Little Governor's Camp in het westen van de Masai Mara Game Reservaat OnsKenia, Little Governor's Camp Masai Mara Game Reservaat in Kenia.

Website Neptune Mara Rianta Luxury Camp accommodatie  Google Maps naar bovenkant pagina
Genesteld in het hart van de Noordelijke Masai Mara Concessie ligt het Neptune Mara Rianta Luxury Camp. Het luxueuze safarikamp ligt aan de oevers van de meanderende Mara rivier die zich rond het kamp slingert met uitzicht op een nabijgelegen poel van nijlpaarden.

Neptune Mara Rianta Luxury Camp ligt deels verscholen in een inheems bos op een heuvel gebouwd in een typische robuuste safaristijl door gebruik te maken van veel houtelementen. Rustiek ingericht met koloniale meubels en artefacten om de sfeer van weleer te doen herleven tijdens het verblijf in het safarikamp. Gunstig gelegen nabij de Mara North landingsbaan voor reizigers op een fly-in safari.

Centraal gelegen is het hoofdgebouw gebouwd op een verhoogd platform met een overdekt terras wat uitkijkt op het lager gelegen zwembad. Een royale lounge met openhaard is ingericht met een aantal zithoeken met riante fauteuils. Voor de gasten die van een cocktail willen genieten of een drankje is hier Zebra Bar. In het aangrenzende Acacia restaurant wordt het ontbijt en de lunch in buffetvorm geserveerd. In de avond wordt een á la carte diner geserveerd waarbij de dagelijkse menu’s gebaseerd zijn op de internationale keuken aangevuld met culinaire reis van een aantal lokale gerechten. Bij goed weer worden gasten verrast met een romantische met stormlampen rondom het zwembad om van een barbecue te genieten. Na het diner worden activiteiten in het kamp georganiseerd door lezingen over de Masai cultuur en rituele Masai dansen.

Voor vermoeide reizigers beschikt het kamp over de Mvua African Rain Spa. Waar de gasten kunnen genieten van ontspannende en verkwikkende massage, gezicht- en lichaam behandelingen in de serene sfeer van de ongerepte Afrikaanse bush.

Neptune Mara Rianta Luxury Camp bestaat uit luxe safaritenten gebouwd op een verhoogd platform met een grote veranda met uitzicht op de lager gelegen Mara rivier. Alle safaritenten liggen langs de rivier en zijn ingericht met een zithoek, secretaire en een comfortabel bed met een selectie van kussens. En-suite een royale ruime badkamer met dubbele wastafel, douche en een toilet. Vanuit de douche mogelijkheid om over het reservaat uit te kijken. Verdere faciliteiten zijn een haarföhn en een eigen butler service op afroep.

Mara North airstrip gebruiken wij voor een fly-in safari arrangement.


Neptune Mara Rianta Luxury Camp ligt in de noordelijke mara concessie in Kenia Neptune Mara Rianta Luxury Camp ligt in de noordelijke mara concessie in Kenia Neptune Mara Rianta Luxury Camp ligt in de noordelijke mara concessie in Kenia

Website Olumara Campaccommodatie  Google Maps naar bovenkant pagina
Olumara Camp is een exclusief tentenkamp in het noordelijk gelegen Koiyaki Lemek concessie aangrenzend aan het Masai Mara reservaat. Het tentenkamp kijkt uit over de savanne en grenst aan kloof van de Olare Orok rivier. Het tentenkamp is in harmonie gebouwd geïntegreerd in de natuurlijke omgeving tussen inheemse boomsoorten en alleen te bereiken met een hangbrug over de seizoensgebonden rivier. Door de unieke ligging van het tentenkamp omgeven door wild ver weg van de massa toerisme is het een ideale locatie voor overnachten in Hemmingway stijl.

Centraal gelegen in het kamp bevinden zich onder canvas een sfeervol ingerichte lounge en het aangrenzende restaurant, waar eventueel de maaltijden geserveerd worden op het terras om romantisch te dineren onder een schitterende Afrikaanse sterrenhemel. Olumara Camp bestaat uit 11 ruime luxueuze safari tenten waarbij de inrichting bestaat uit meubels vervaardigd uit lokale materialen en aangekleed met vloerkleden en kussens met warme Afrikaanse tinten. De safari tenten zijn gebouwd op verhoogde vlonders met een overdekte veranda met en-suite een badkamer voorzien van een wastafel en toilet.

Olekiombo / Musiara airstrip gebruiken wij voor een fly-in safari arrangement.

Olumara Camp in het noord westen van de Masai Mara Game Reservaat Olumara Camp in het noord westen van de Masai Mara Game Reservaat OnsKenia, Olumara Camp Masai Mara Game Reservaat in Kenia.

  Google Maps naar bovenkant pagina
Oloololo gate de westelijk gelegen toegangspoort tot de Trans Mara. Het gebied ten westen van de Mara rivier in het Masai Mara Nationaal Reservaat is beschreven als de Mara Triangle ongeveer 479 km² groot. Dit gebied ligt ten westen van de Mara rivier tot aan de grens van de Serengeti in Tanzania langs de steile helling van het Oloololo Escarpment in het noordwesten. De toegang tot dit gebied wordt aangereden vanaf Narok via de Sekenani gate om door de Masai Mara te rijden naar de Mara bridge voor de toegang tot de Transa Mara / Mara Triangle sectie.

Website Karen Blixen camp accommodatie Masai Mara  Google Maps naar bovenkant pagina
Karen Blixen Camp is een zeer exclusief tentenkamp in een privé concessie met een schitterend panoramisch uitzicht over de Masai Mara en de Mara rivier waar de nijlpaarden proesten in het water. Tijdens het verblijf in het kamp kunnen gasten onbelemmerd genieten van het observeren van het wild tijdens de avontuurlijke nachtelijke gamedrives, nagenieten bij het kampvuur onder schitterende Afrikaanse sterrenhemel en van een overheerlijke rustgevende massage in de Spa. Het personeel zal u verwennen en verassen met overheerlijke maaltijden in het restaurant, waar maaltijden geserveerd worden of gewenst op het gazon. Bij het vallen van de avond dragen de vele petroleumlampen bij aan een romantische ambiance voor het echte Out of Africa gevoel van weleer uit de tijd dat Karen Blixen de Masai Mara ontdekte.

Karen Blixen Camp bestaat uit 22 luxe safaritenten allen voorzien van een en-suite badkamer met douche, toilet en een dubbele wastafel. Daarnaast kunnen gasten gebruik maken van een buitendouche waar in alle privacy gedoucht kan worden met uitzicht op de bush. De tenten zijn voorzien van mahonie houten vloeren met een privé veranda waar gasten zich kunnen terugtrekken en genieten van het uitzicht op de vallei liggend op luxe ligbedden met dikke kussens, daarnaast zijn de tenten ingericht met comfortabele bedden waarbij het interieur uitgevoerd is door gebruik te maken van licht tinten aangevuld met handgeweven tapijten. Karen Blixen Camp heeft een beperkt aantal tenten met uitzicht over de Mara rivier de andere safari tenten kijken uit over de savanne van het Mara reservaat.

Voor een fly-in safari wordt gebruik gemaakt van de Kichwa Tembo airstrip.

Karen Blixen Camp noordwestelijke net buiten de Trans Mara ten westen van het Masai Mara Reservaat. Kichwa Tembo Tented Safari Camp tentenkamp Trans Mara ten westen van het Masai Mara Reservaat. OnsKenia, Karen Blixen Camp Masai Mara Reservaat Kenia

Website Kichwa Tembo camp accommodatie Masai Mara  Google Maps naar bovenkant pagina
Kichwa Tembo Tented Camp ligt in het noordwestelijk deel van de Trans Mara aan de voet van de Oloololo Escarpment de natuurlijke afscherming van de Masai Mara in het westen. Kichwa Tembo betekent in het Masai dialect "Hoofd van de Olifant ", het Kichwa Tembo Tented Camp ligt op een particuliere concessiehouder grenzend aan de Musiaria savanne vlaktes van de Trans Mara. Kichwa Tembo Tented Camp is ongekend door zijn vriendelijke staf die de gasten een warm welkom heten, de elegante service waardoor gasten zich hier direct thuis voelen.

Centraal gelegen in Kichwa Tembo Tented Camp is een rijk uitgeruste lounge op de 1e verdieping met een wijds uitzicht op de savanne vlaktes. Een groot verandadek verbind de lounge op de begane grond waar ook het restaurant zich bevind waar exquise maaltijden worden verzorgd. Relaxen bij kaarslicht of bij het open kampvuur in de avond alvorens men kan genieten van heerlijke Afrikaanse keuken, geserveerd in “alfresco” stijl buiten op het verandadek. Gasten kunnen relaxen op één van de zonnebedden op de veranda rond het zwembad met uitzicht over de savannes.

Kichwa Tembo Tented Camp bestaat uit 40 ruime luxe safari tenten onderverdeelt in 28 superior safari tenten een 12 luxueuze safari tenten. Vanaf de veranda een magisch uitzicht over de Masai Mara graslanden of de Sabaringo Rivier. Safari tenten zijn in Hemingway stijl uitgevoerd en voorzien van een teak houten vloeren met een elegante uitgevoerd inrichting gecombineerd met een warm kleurig design en een combinatie van interessante kunst voorwerpen. Schaduwrijke veranda met een zithoek en ingericht met comfortabele bedden en een secretaire. En-suite een ruime badkamer met regendouche en vrij uitzicht tijdens het douchen over de savanne aangevuld met wastafels en een toilet.


Kichwa Tembo Tented Safari Camp noordwestelijke net buiten de Trans Mara ten westen van het Masai Mara Reservaat. Kichwa Tembo Tented Safari Camp tentenkamp Trans Mara ten westen van het Masai Mara Reservaat. OnsKenia, Kichwa Tembo Tented Safari Camp Masai Mara Reservaat Kenia

Website Kilima Camp accommodatie Masai Mara  Google Maps naar bovenkant pagina
Kilima Camp is een zeer exclusief tentenkamp in een privé concessie met een schitterend panoramisch uitzicht over de Masai Mara en de Mara rivier waar de nijlpaarden proesten in het water. Tijdens het verblijf in het kamp kunnen gasten onbelemmerd genieten van het observeren van het wild tijdens de avontuurlijke nachtelijke gamedrives, nagenieten bij het kampvuur onder schitterende Afrikaanse sterrenhemel en van een overheerlijke rustgevende massage in de Spa. Het personeel zal u verwennen en verassen met overheerlijke maaltijden in het restaurant, waar maaltijden geserveerd worden of gewenst op het gazon. Bij het vallen van de avond dragen de vele petroleumlampen bij aan een romantische ambiance voor het echte Out of Africa gevoel van weleer uit de tijd dat Karen Blixen de Masai Mara ontdekte.

Kilima Camp bestaat uit 22 luxe safaritenten allen voorzien van een en-suite badkamer met douche, toilet en een dubbele wastafel. Daarnaast kunnen gasten gebruik maken van een buitendouche waar in alle privacy gedoucht kan worden met uitzicht op de bush. De tenten zijn voorzien van mahonie houten vloeren met een privé veranda waar gasten zich kunnen terugtrekken en genieten van het uitzicht op de vallei liggend op luxe ligbedden met dikke kussens, daarnaast zijn de tenten ingericht met comfortabele bedden waarbij het interieur uitgevoerd is door gebruik te maken van licht tinten aangevuld met handgeweven tapijten. Kilima Camp heeft een beperkt aantal tenten met uitzicht over de Mara rivier de andere safari tenten kijken uit over de savanne van het Mara reservaat.

Voor een fly-in safari wordt gebruik gemaakt van de Kichwa Tembo airstrip.

Kilima Camp Oloololo Escarpment Masai Mara Reservaat in Kenia Kilima Camp Oloololo Escarpment Masai Mara Reservaat in Kenia OnsKenia, Kilima Camp Masai Mara Reservaat Kenia

Website Mara Serena lodges accommodatie  Google Maps naar bovenkant pagina
Mara Serena Safari Lodge een uitstekende locatie voor de jaarlijkse migratie van de gnoes en zebra’s. De lodge is gelegen op een heuvel met een spectaculair uitzicht van 180 graden over de Mara rivier en savanne. De lodge kent een architectonische stijl geïnspireerd door de traditionele Masai cultuur in een cluster van koepelvormige, modder gekleurde hutten omringd door een "Boma". Aangevuld door etnische inrichting die beschikt over een unieke selectie van de Masai kunstvoorwerpen. De relatief kleine kamers hebben elk een eigen balkon en prachtig uitzicht over Trans Mara. De lodge beschikt over een zwembad met zonbedden ook van daar is er een adembenemend uitzicht. Centraal gelegen is de bar, lounge, restaurant voor alle maaltijden welke in buffetvorm aangeboden worden, Afrikaanse Gift Shop, schoonheidsbehandelingen en massagefaciliteiten. De lodge biedt eveneens een aantal diensten aan waaronder wasserij, en babysit op aanvraag.

De accommodatie bestaat uit 73 kamers - waaronder 53 standaard kamers, 20 dubbele kamers met kingsize bedden, 8 kamers met tussen deur, en 1 presidentiële suite, allen zijn stijlvol ontworpen en voorzien van badkamer en toilet. De kamers zijn allen opgenomen in de vorm van kleine straatjes die bergafwaarts lopen.

Mara Serena heeft een dichtbij gelegen eigen airstrip voor een fly-in safari.

Mara Serena Safari Lodge een uitstekende locatie voor de jaarlijkse migratie van de gnoes en zebra. Mara Serena Safari Lodge een uitstekende locatie voor de jaarlijkse migratie van de gnoes en zebra. OnsKenia, Mara Serena Safari Lodge Masai Mara Kenia.

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385