Meru Nationaal Park ligt in het oostelijke provincie van Kenia, in de buurt van Mount Kenya en de Nyambeni Hills. Het landschap in Meru is afwisselend savannen, "kopjes" grote rotspartijen die boven het landschap uitsteken, kleine moerasgebieden, dichte bossen en de typerende doumpalmen. De Tana rivier, in het zuidwesten de Ura en meer oostelijk gelegen Rojeweru rivier zorgen met hen vele vertakkingen voor het moerassige landschap en de vele kleine stroompjes en riviertjes door het park. Het Meru Nationaal Park is het perfecte park om van de gebaande paden af te wijken en uitstekend te combineren tijdens een safari. De onvoorspelbare regenval in het gebied, de dichte bossen en het hoge gras maakt het moeilijk om groot wild te spotten, echter hier is veel wild aanwezig waaronder buffels, olifanten en ook diverse leeuwen en luipaarden ook kleinere soorten zoals de dikdik. Voor liefhebbers van vogelsoorten is Meru Nationaal Park een waar paradijs.

Meru Nationaal Park beslaat ongeveer 870 km² waarbij het noordwestelijk deel heuvelachtig is en uit vulkanische bodem bestaat met vegetatie de Matthew Ranges. Het zuidoostelijk deel bestaat voornamelijk uit moerassen en diverse hoge grassoorten. Het noordelijk gelegen Ngaia reservaat is voornamelijk een dicht regenwoud. Het park ligt opgesloten tussen het aangrenzende Bisanadi Nationaal Reservaat, Kora Nationaal Park en Mwingi Nationaal Reservaat en de oostelijk gelegen Nyambeni heuvels. Het lage vlakke gedeelte ligt op 365 meter en richting Nyambeni tot op 915 meter hoogte. Het decor wordt sterk bepaald door de grote taps toelopende torenhoge termietenheuvels, de grote Mughwango rots en de Leopard Rock.

George en Joy Adamson hebben hier In Meru Nationaal park de enige overgebleven "Elsa" leeuwin uitgezet. Gedwongen werden ze door de omgeving afstand te doen van hen welpen, welke naar verschillende dierentuinen over de wereld werden gebracht waaronder Diergaarde Blijdorp. Echter van Elsa de leeuwin kon Joy geen afstand doen en uiteindelijk moesten zij Elsa weer trachten uit te zetten in het wild. Hierover is een boek geschreven dat later verfilmd is: Born Free. Voor een overnachting is Elsa's Kopje te reserveren. Een kopje is een rotsblok en daar is de luxe lodge gebouwd en vernoemd naar de Adamson familie. In de lodge zelf hangen nog vele foto's van hoe beiden hier geleefd hebben samen met Elsa de leeuwin. Onderaan de rots zijn tot op heden nog oude landrover onderdelen te vinden.

Kora Nationaal reservaat
aangrenzend aan Meru NP is bekend geworden door George Adamson, vroeger aangesteld als jachtopziener in Kenia waar hij samen met zijn vrouw Joy Adamson in 1963 na zijn pensioen naar toe getrokken is. Hier legde George zich toe op het beschermen van leeuwen waar hij ook mee samen leefde. George en Joy Adamsom zijn vooral bekend van het boek en de film 'Born Free' over het leeuwinnenwelpje Elsa de leeuwin, dat George samen met Joy grootgebracht heeft en terug in de natuur hebben kunnen plaatsen in het nabij gelegen Meru Nationaal Park. George Adamson is op 83-jarige leeftijd in 1989 vermoord door Somalische misdadigers. Meer informatie en indrukken over de "vader van de leeuwen" op deze link Baba ya Simba

Flora en Fauna

 • Olifanten
 • Leeuwen
 • Luipaard
 • Nijlpaarden
 • Netgiraf
 • Somali Struisvogel
 • Gemsbok
 • Koedoe
 • Gerenuk
 • Grevy Zebra
 • Primaat soorten
 • Gazelle soorten
 • Vogel soorten

Luxe Fly-in Safari exclusieve safari door Kenia


Luxe Fly-in Safari met binnenlandse vluchten op uwe exclusieve safari door Kenia Exclusieve safari accommodaties in Meru Nationaal Park mogen niet ontbreken in uw safari programma waarbij op uw rondreis overnacht in Elsa's Kopje, voor reizigers die houden van luxe massage spa en houden van welness in combinatie met een luxe fly-in safari waarbij reizigers met een binnenlandse vlucht vliegen vanaf Wilson Airport naar Meru Nationaal Park.
Elsa's Kopje deze fantastische lodge is gelegen boven op een “kopje” in het Meru Nationaal Park ten noordoosten van de Mount Kenya en is wereld beroemd geworden vanwege de leeuwin “Elsa”, die is grootgebracht door het echtpaar George en Joy Adamson. De 9 exclusieve luxe cottage’s liggen geheel vrij met magnifieke vergezichten over de plains van Meru. Alles tot in de kleinste details zijn doorgevoerd om van uw verblijf te kunnen genieten. Denk daarbij aan een ligbad uitgehouwen uit de rots met een vrij uitzicht over Meru. Elke cottage is aan een zijde geheel geopend met een view over het park, die in de namiddag worden afgesloten met een muskietennet.

Het restaurant ligt hoger gesitueerd op een kopje (rots), waar hoogwaardig culinaire maaltijden worden geserveerd. Het zwembad is uitgehouwen uit de rots waar je heerlijk over de rand kan uitkijken om van het uitzicht te genieten. Om het geheel naar je zin te maken is bij het zwembad een guest house, waar je kunt douchen, verkleden, en er is zelfs een fohn aanwezig. De lodge behoort tot één van de topklasse van Kenya. Vanuit Elsa’s kopje zijn er verschillende activiteiten te ondernemen zoals onder begeleiding wandeltochten maken, of safari’s in een 4WD, vissen, raften op de Tana River.
Elsa's Kopje ligt ver achter in het Meru National Park verscholen in Kenia Elsa's Kopje ligt ver achter in het Meru National Park verscholen in Kenia OnsKenia, Elsa's Kopje zwembad met uitzicht over het Meru National Park verscholen in Kenia

Leopard Rock Lodge

Leopard Rock Lodge safari accommodatie rondreis Kenia Leopard Rock Lodge is een luxueuze lodge en bestaat uit 15 cottages met ieder een eigen terras en gelegen aan de rivier. Alle cottages kijken uit over het aangrenzende Bisanadi reservaat met hoge daken die voor de natuurlijke koeling zorgen. (10 luxe suites met 2 badkamers en cottages voor een huwelijksreis, 5 familie cottages zeer comfortabel met 2 badkamers). Een lounge en bar waar u heerlijk kunt relaxen. Een prachtig open veranda dek restaurant met een excellente keuken. Een groot vrijgevormd fantastisch zwembad bij de rivier waar in de nacht mogelijk is om wild waar te nemen. Genieten van een zonsondergang met uitzicht op de Mt. Kenia en Nyambene Hills met koele dranken vanuit de lodge is een must tijdens de gamedrive. De lodge kent geen omheining waardoor u nauw betrokken met het wild raakt.

Leopard Rock Lodge is een ecologische lodge dat het milieu respecteert met de bedoeling om de authenticiteit van dit wilde gebied dat zich uitstrekt tot Somalië, Ethiopië en de Indische Oceaan te handhaven.

Leopard Rock Lodge een luxueuze lodge in Meru Nationaal Park in Kenia. Leopard Rock Lodge een luxueuze lodge in Meru Nationaal Park in Kenia. OnsKenia,Leopard Rock Lodge een luxueuze lodge in Meru Nationaal Park in Kenia.

Offbeat Meru Camp

Offbeat Meru Camp is een luxe semi-permanente kamp en bestaat uit 6 ruime tenten met een en-suite douche, wastafel en toilet. Douchen in Offbeat Meru Camp is volgens de oude traditie met bucket-shower met voorverwarmd water. Het kamp ligt boven de rivier de Bisanadi net buiten het Meru Nationaal Park. De gasten kunnen hier genieten in een omgeving met gevarieerd landschap van savanne, rivieren bossen en moerassen.

Het kamp heeft een centrale eetgelegenheid en is ingericht als woonkamer met een bar, bibliotheek, comfortabele sofa's en het schrijftafel met een heerlijk verkoelend zwembad.
Offbeat Meru Camp is een luxe semi-permanente kamp boven de rivier de Bisanadi net buiten het Meru Nationaal Park Offbeat Meru Camp is een luxe semi-permanente kamp in het Meru Nationaal Park OnsKenia, Offbeat Meru Camp zwembad voor de mess-tent waar de maaltijden geserveerd worden in het Meru Nationaal Park
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385