Strandvakantie aan de Keniaanse kust die bekend staat om haar parelwitte zandstranden, koraalriffen, toeristische plaatsen en de warme Indische Oceaan. Hier centraal gelegen aan de oostkust van Kenia, ligt de grote havenstad Mombassa waar toeristen vanuit de hele wereld landen op de internationale luchthaven Moi International Airport voor een ontspannen strandvakantie, weg van de dagelijkse drukte. Anderen komen terug van een safari per vliegtuig, trein of over de weg om nog even na te genieten en hebben hen vakantie verlengd met een week strandvakantie aan de kust.

Afhankelijk van de wens is er voor een ieder een accommodatie langs de gehele kustlijn, grote strandhotels tot aan verschillende privé guesthouses aan de noordkust en zuidkust van Kenia. De accommodatie opties zijn allemaal heel verschillend van stijl, maar allen van uitstekende waarde. Hier vandaan vertrekken de toeristen naar de noordelijk gelegen bestemmingen met veel rijke historie waaronder Nyali, Kilifi, Malindi en het idyllische Lamu archipel. Andere verkiezen de lange zuidkust bestaande uit een vrijwel ononderbroken reeks van brede, witte glinsterende zandstranden van Diani Beach tot voorbij de mangrove aan het strand in Msambweni

Mombassa, de één na grootste stad van Kenia, is een belangrijke kuststad alsmede een belangrijke toeristische bestemming van het land. Veel toeristen vliegen per charter direct naar Moi International Airport voor een strandvakantie of een verlenging na een safari om even lekker na te genieten. Mombassa is ook één van de grootste havensteden aan de Afrikaanse oostkust en is een belangrijke doorvoer haven voor het achterland waaronder Oeganda.

Mombassa bestaat uit een koraaleiland van 13 km² dat met dammen in het westen en bruggen in het noorden met het vasteland verbonden is. Het zuiden van het eiland is vanuit Mombassa alleen met veerboot te bereiken bij Likoni. Mombassa is net als de meeste steden aan de kust een oude stad met een grote historie. De haven heeft eeuwenlang de grote drukte beleefd van schepen die met de Noordoostpassaat van december tot maart vanuit de Perzische Golf en India met hun handelswaar voor Afrika de haven binnenliepen. De oude stad rond Fort Jesus is interessant voor een stadswandeling en de smalle straatjes met vele oude ambachten doet denken aan een rijk verleden. Fort Jesus is gebouwd in de 16e eeuw door de Portugezen en was een strategisch punt ter bescherming van de haven tegen Britse en Arabische aanvallen.

Mombassa is aan te raden voor een dagtrip waar de oude binnenstad bezocht kan worden, dit deel van de stad is beroemd om haar oude gebouwen, waar veel voorbeelden terug te vinden zijn van oude Arabische invloeden en architectuur. Voor een rondwandeling in de binnenstad kun je het beste beginnen in de oude haven waar diverse lokale mensen bereid zijn om toeristen voor weinig geld rond te leiden. De oude stad laat zich het best vertolken door ervaren gids, de straten zijn te smal voor een groot aantal voertuigen. De inwoners van de stad zijn meestal van Arabische afkomst, nakomelingen van voorvaderen die zwierven en zich hier vestigden. Thans worden nog vele oude ambachten uitgeoefend. Daarnaast een bezoek aan Fort Jezus die als symbool voor de stad staat, met zijn turbulente verleden. In één van de vele restaurants genieten van een lunch om in de middag een bezoek te brengen aan Bombolulu of Akamba voor goedkope houtsnijwerken. Aan het einde van de middag een bezoek brengen aan Mamba village, een krokodillen farm waar de krokodillen in de middag gevoerd wordenActiviteiten

  • Diepzeevissen
  • Snorkelen
  • Duiken
  • Windsurfen
  • Kitesurfen
  • Waterskieen
  • Golfen
  • Massage
  • Welness
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385