Laikipia district is de bestemming voor de ware liefhebber van een authentieke welness safari waarbij overnacht kan worden in één van de meest exclusieve lodges die er te vinden zijn in Kenia. Voor de actieve reiziger leent het Laikipia plateau zich bij uitstek voor het maken van wandelingen, per paard of kameel door het ongerepte landschap bestaande uit heuvels en savannes en indrukwekkende vergezichten.

Het Laikipia district is een enorm plateau op de hoogvlakte in het noordwesten van de Mount Kenya, ten noorden van de evenaar in Kenia. Het Laikipia plateau strekt zich uit over de Great Rift Valley met de prachtige steile hellingen die afdalen in het noordelijk district. Deze vlaktes zijn fysiek divers en spectaculair te noemen, gedekt door open graslanden, basalten heuvels, eenzame rotspartijen en dichte ceder bossen, gevoed door de Ewaso Nyiro en Ewaso Narok rivieren, de levensaderen van dit gebied. De rivieren worden gevoed door het regenwater van de Aberdares.

Laikipia is bevolkt door etnisch diverse gemeenschappen, met inbegrip van de Mukogodo Masai, Kikuyu, en Meru, die leven naast de gesettelde koloniale Europeanen, Turkana, Samburu en Pokot. De verschillende inheemse gemeenschappen hebben de handen ineen geslagen in een partnerschap met de kolonisten en ranchers om de instandhouding van dit gebied te waarborgen. Het land wordt voornamelijk gebruikt voor en bestaat uit een combinatie van veehouderij op de grote ranches en zijn commerciële eigendommen van de lokale gemeenschap. Laikipia is van oudsher gebruikt voor het grazen en een gekoesterd toevluchtsoord voor groot wild. De volledige samenleving is nauw betrokken bij de instandhouding en de combinatie van rijke fauna en uitzonderlijk natuurschoon. Zij vormen de basis voor veel nieuwe ontwikkelingen in de kwaliteit van ecotoerisme.

Voor het toerisme kent Laikipia de uitstraling in haar verscheidenheid, de natuur, het landschap, de mensen en het klimaat. De accommodaties hier zijn van grote diversiteit en exclusiviteit te noemen. Op het Laikipia plateau zijn diversen lodges en tentenkampen gebouwd voor de toeristen in ecologische stijl met gebruik van veelal lokale materialen gevonden op het plateau, diverse kleine intieme loges met zwembaden, allen in een eigen stijl.

Laikipia is ook een ideale plek voor de actieve reiziger op safari, paardrijden, met kamelen of per voet het district verkennen, traditionele activiteiten onder begeleiding van lokale gemeenschappen. Veel van Laikipia lodges en kampen bieden daarnaast ook avontuurlijke activiteiten, zoals rots klimmen, rivier raften, vissen, mountainbikes trails en tochten met een quad.

Laikipia Wildlife Foundation (LWF) de stichting heeft zich de afgelopen 10 jaar bewezen in het Laikipia district waarbij nauw samengewerkt werd met Kenia Wildlife Service (KWS), erkend als één van de belangrijkste gebieden voor de biodiversiteit in Kenia. Het wildleven en de bevolkingsdichtheid op het Laikipia plateau staat nu op de 2e plaats, na het internationaal vermaarde Masai Mara ecosysteem, terwijl de diversiteit van de grote zoogdieren hoger is dan in alle andere delen van Kenia.
Laikipia en de Ewaso ecosysteem is de thuishaven op één na grootste populatie van de olifant. Laikipia draagt ook zorg voor de hoogste populaties van bedreigde diersoorten in het land. Het beslaat een gebied van meer dan 9500km ², en maakt deel uit van de 25000km ² Ewaso ecosysteem.

Laikipia ondersteunt diverse zwaar beschermde neushoorns, die samen goed zijn voor meer dan de helft van het bezit van Keniaanse zwarte neushoorn bevolking. Laikipia biedt ook een veilige haven voor de bedreigde Grevy's zebra (70% van de wereldbevolking), netgiraf, en de enige levensvatbare populatie van Lelwel hartebeest in het land, evenals de enige groeiende bevolking van in het wild levende honden en aanzienlijke aantallen van andere grote roofdieren. Laikipia de biodiversiteit is wereldwijd uniek, maar toch opmerkelijk. Laikipia is een beschermd gebied, de flora en fauna wordt volledig ondersteund door de particuliere en gemeentelijke landeigenaren.

Kuki Gallmann de van oorsprong Italiaanse schrijfster en milieuactiviste, bekend door haar autobiografische verhalen van haar leven op Laikipia. Laikipia is het geliefde land van Kuki Gallmann waarbij deze schrijfster vooral bekend werd door haar boeken als "Olifanten in mijn boomgaard" en haar verfilmde bestseller "Ik droomde van Afrika". Al van kinds af aan gefascineerd door Afrika vertrok zij in 1970 met haar tweede man Paolo en zoontje Emanuele naar Kenia. Daar kochten zij de veeboerderij Ol Ari Nyiro en raakte Kuki Gallmanns leven voorgoed verbonden met de Afrikaanse natuur waar zij troost bij vindt als zij na een aantal jaren zowel haar man als zoon verliest. In "Olifanten in mijn boomgaard" schrijft Gallmann (1943) nog meer herinneringen op, onder andere over haar familie en jeugd op het Italiaanse platteland, over haar zoon Emanuele, haar tweede man Paolo en hun ranch, over huisvriend Prins Bernhard, beschermheer van de door Gallmann opgerichte Gallmann Memorial Foundation. De stichting die bevordering van de harmonieuze co-existentie van mens en milieu nastreeft.Flora en Fauna

 • Olifanten
 • Neushoorn
 • Netgiraf
 • Leeuwen
 • Luipaard
 • Cheetah
 • Wilde honden
 • Nijlpaarden
 • Eland
 • Lewel Hartebeest
 • Buffels
 • Grevy Zebra
 • Thomson gazelle
 • Klipspringer
 • Struisvogel
 • Vogelsoorten

Welness Safari Het Laikipia Plateau is de nieuwe trend voor een welness safari waarbij het avontuur van de gamedrives afgewisseld worden met heilzame massages en ontspanningsbehandelingen in de Spa van de exclusieve lodge waar u kunt overnachten. Hier kunt u genieten van heerlijke ontspanningmassages, spa-behandelingen, schoonheidsbehandelingen, manicure, pedicure in een van de lodges. Combineer uw avontuurlijke safari waarbij u kunt genieten van een Spa & Wellness programma als een onderdeel van uw reisprogramma, waarbij u weer geheel tot rust komt en kunt genieten van de vele vergezichten op het plateau met op de achtergrond de geluiden van de bush, mooie sterrenhemel waaronder geslapen kan worden in één van de romantische Starbeds.
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385