Nationaal Park Malindi is een stad aan de Malindi Bay in de Keniaanse provincie Pwani (swahili=kust) en is de hoofdstad van het gelijknamige district Malindi. De stad heeft anno 2007 ongeveer 100.000 inwoners en ligt aan de monding van de rivier de Galana, 110 kilometer ten noorden van Mombassa aan de kust van de Indische Oceaan. Buiten de groeiende Italiaanse toeristensector leven de inwoners van de visserij en de handel. De plaatselijke luchthaven Malindi Airport is geschikt voor internationale vluchten. Met de komst van de binnenlandse vluchten naar Malindi is in 2007 het binnenlandse netwerk sterk uitgebreid.

Turtle Bay is een strook strand van ongeveer 7 kilometer lang dat veilig is om te zwemmen, te wandelen en natuurlijk zonnen. Het is een onderdeel van de Watamu Marine Park en is onder strikte bescherming tegen uitbuiting. Dit betekent dat er geen hoogbouw hotels, er is een natuurlijke barrière tussen het strand en eigendom ontwikkelingen. Op het zuidelijke einde is de mond van Mida Creek, een groot mangrove scherpe zout water kreek ideaal voor het observeren van vogels. Op het noordelijk einde zijn de verschillende kleine en middelgrote hotels, zoals Ocean Sport, Hemingways, Turtle Bay Beach Club en Blue Bay.

Watamu Marine Park is één van de mooie Marine Parken in Kenia. het koraal rif is slechts 300 meter van het strand en is de leefomgeving van een 600 soorten vissen en andere vreemde en prachtige zee schepsels. Watamu het centrale massief bestaat uit Whale Island, een humpbacked stuk koraal tegenover de ingang van de kreek wat tevens een vogelreservaat is. De riffen en het koraal zijn adembenemend, geliefd door duikers in de ontdekkingen diep onder het water oppervlak waar briljant gekleurde vissen zwemmen en deels uit de handen eten. Voor niet-duikers zijn er glazen bodem boten om van dit prachtig uitzicht te genieten. Een korte indruk er zijn ongeveer 600 soorten vissen in het Maritiem Nationaal Park, 110 soorten koraal en talloze stenige ongewervelde, schaaldieren en weekdieren. Zee temperatuur variërend van 20-30 graden Celsius, afhankelijk van het seizoen, de koudste in juni-oktober en de warmste worden van december tot mei. Watamu kent verschillende deskundige gidsen die in staat zal zijn om te informeren over de diverse soorten vis en koraal tijdens het snorkelen.

Malindi als kustplaats dateert uit de 12e eeuw, is zeer aantrekkelijk omdat het toerisme minder grootschalig is dan Mombassa. Voor de kust van Malindi en Watamu liggen twee National Marine Parken met fantastische duik- en snorkelfaciliteiten, het gebied daartussen behoort als Marine National Reserve ook tot een beschermd gebied. Ongeveer 12 kilometer ten noorden van Malindi vinden we het dorpje Mambruï. De uitgestrekte stranden en hoge zandduinen nodigen uit voor een wandeling. Ten zuiden van Malindi en nabij Watamu liggen de ruïnes van de oude Arabische handelsstad Gedi. Er zijn goed bewaard gebleven gebouwen in authentieke Swahili stijl, alsmede de resten van een oude moskee en een paleis.

Malindi luchthaven ligt op 10 minuten rijden van Malindi stad. De stad is stevig in ontwikkeling maar behoudt veel van haar charme en vooral de Swahili en Arabische invloeden. Het biedt een verscheidenheid aan hotels, restaurants, winkels, banken, twee casino's en een drukke markt.


Flora en Fauna

  • Vogelsoorten
  • Vissoorten
  • Schildpadden
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385