Informatie

Index lodges


Lake Magadi is een groot zout meer ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Nairobi, diep weggestopt in het ruige ongerepte Masai land. Het Magadi meer ontbreekt in het overgrote aanbod van rondreizen in Kenia, een dagtrip vanuit Nairobi naar het Magadi meer zal bijdragen aan een indrukwekkende ervaring in Kenia. De weg is een belevenis, vanaf het weelderig groen ogende hoog plateau op 2400 meter van de Ngong Hills, naar het lager gelegen Magadi meer op 575 meter door een dor geteisterd landschap met diepe erosie scheuren. In dit ongelofelijk stoffige hete landschap, op een voor ons ondenkbare leefwijze, weet de Masai te overleven en zal een ieder ander zich nietig voelen. Halverwege ligt Olorgesaille één van de belangrijkste prehistorische vindplaatsen ter wereld. Na het afleggen van ongeveer 90 kilometer, ondenkbaar dat hier nog wat zou kunnen leven, ligt ineens het Magadi meer daar, fel roze van kleur met smaragd groene tinten door de vele algen. Het meer wat snel droog valt bevat een hoge concentratie van mineralen en zouten, en kent vele heetwater bronnen. Interessant zijn de nog ongerepte zuidelijke uitlopers 4 kilometer van het Magadi meer, waar tussen heet water bronnen veel Maribu's, pelikanen, ibissen en vele flamingo's en en ook nog wat groot wild leeft.

Olorgesaille opgravingen is de plaats waar de beroemde Leakeys jaren geleden 40 stenen werktuigen en botresten vonden van een volk dat 3/4 miljoen jaar geleden daar heeft geleefd. Het is de op één na de grootste vindplaats van de oorsprong van onze huidige beschaving. "The cradle of mankind" wordt het ook wel genoemd, daar waar de mens zou zijn ontstaan. Langs de weg staat een bord Olorgesaille, door die weg te volgen vind je een klein museum, mogelijk dat er iemand aanwezig is om een kleine rondleiding te geven.

Magadi Soda Company is gevestigd in het Magadi meer en exploiteren de natuurlijke zoutpannen. Veel van deze natuurlijke rijkdommen dienen als export voor Zuidoost Azië. Eenmaal bij het meer aangekomen doemt een klein stadje op waar de arbeiders wonen. Op het fabrieksterrein hebben we ons gemeld bij een slagboom op het terrein. Na veel plichtplegingen en waarom wij daar wel waren hebben wij ze kunnen overtuigen dat we wilden zien hoe hier zout werd gewonnen. Wij hebben de rondleiding gekregen onder bewaking echter mochten er geen foto's geschoten worden. Het geheel was zeer indrukwekkend hoe men hier zout ontgint maar tevens de natuur haar krachten laat bewijzen op herstel. Na het ontginningsproces sluit men het veld en laat de natuur haar gang gaan om opnieuw zoutlagen aan te brengen. Alles onder strenge controle milieu inspecties en een toppunt van ecologisch verantwoorde manier met de natuurlijke bronnen om te gaan.Flora en Fauna

  • Maribu
  • Pelikanen
  • FlamingoNaar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385