Tana Rivier Delta ligt aan de noordkust van Kenia, door de geografische ligging nog onbesmet gebleven van massa toerisme. Het is de perfecte bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke safari weg van de drukte van de standhotels. Gebied is zeer geschikt voor georganiseerde natuurwandelingen. Genieten van spannende boottochten op de rivier, het vissen op volle zee of het bekijken van de rijke bevolking van nijlpaarden en krokodillen langs de rivier. De Tana Delta, met inbegrip van de rivier en de bossen, is de thuisbasis van enkele duizenden vogelsoorten, variërend van pelikanen tot vis adelaars en reiger soorten. Voor een exclusieve Afrikaanse droom in het wild is Tana Delta uniek in haar soort.

Tana Rivier Delta biedt één van de meest spectaculaire panorama's, kreupelhout vol met wild, vogels en eindeloos rollend zand van verlaten stranden. Hier heeft u het beste van beide werelden. Men kan de ochtend besteden in een kano met het verkennen van een rivier gevuld met nijlpaarden en krokodillen en de namiddag met het zwemmen in de blauwe wateren van de Indische Oceaan. Dit is de perfecte bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een niet alledaagse locatie voor een safari.

Tana rivier is de grootste rivier van Kenia, bijna 1014 km. lang. De rivier ontspringt op de hellingen van Mount Kenya en de Aberdare. Deze turbulente stromen komen samen in één grote en machtige stroom aan de oostkant van deze bergen, alvorens deze in een langzame, kronkelende rivier overgaat in de Indische Oceaan. Het laatste gedeelte van de rivier de Tana verdeelt zich over een wild uitgestrekt gebied van Kenia, waar de rivieren een groene strip van vegetatie aangeeft als een markering dit tot tegenstelling van de droge vlakte aan weerszijden. De Tana rivier loopt via Wenje, Garsen en het resterende deel van Oost-Afrika over in de laatst overgebleven regenwouden.

Voor het Kora Nationaal reservaat zorgt de rivier de Tana als enige voor levering van water in een eindeloze zee van deze droge bush, rotsachtige bodem, waar weinig neerslag valt. Pas als de rivier Hola passeert biedt het een scherp contrast richting de Indische Oceaan waarna het landschap verandert in groene weelderige bush en voedt tevens deels het regenwoud.

Kora Nationaal reservaat is ook bekend door George Adamson, vroeger aangesteld als jachtopziener in Kenia waar hij samen met zijn vrouw Joy Adamson in 1963 na zijn pensioen naar toe getrokken is. Hier legde George zich toe op het beschermen van leeuwen waar hij ook mee samen leefde. George en Joy Adamsom zijn vooral bekend van het boek en de film 'Born Free' over het leeuwinnenwelpje Elsa de leeuwin, dat George samen met Joy grootgebracht heeft en terug in de natuur hebben kunnen plaatsen in het nabij gelegen Meru Nationaal Park. George Adamson is op 83-jarige leeftijd in 1989 vermoord door Somalische misdadigers. Meer informatie en indrukken over de "vader van de leeuwen" op deze link Baba ya SimbaFlora en Fauna

  • Nijlpaarden
  • Krokodillen
  • Reedbucks
  • Topi
  • Bosbokken
  • Hunters Hartebeest
  • Vogel soorten
  • Primaat soorten
  • Crested Mangabey
  • Red Colobus
Tana Rivier Delta is het meest beroemd voor het vruchtbare vogelleven, met grote koppels van zilverreigers, pelikanen, ibis en ooievaars op elke zandbank. Prachtig gekleurde bijeneters, hoornvogels en ijsvogels zijn een constante streling voor het oog. Overige wildleven in het gebied zijn krokodillen, nijlpaarden, reedbucks, topi’s, buffels, bosbokken en olifanten. Het is ook de enige plek in Kenia waar olifanten naar eilanden zwemmen in geleide groepen.

Arawale Nationaal Reservaat ligt noord oostelijk van het Garissa district, 5 km van de linkeroever van de Tana rivier. Arawale reservaat 533 km² werd in 1973 opgezet met als primaire doel bescherming te bieden aan de zeldzame soorten antilopen, de Hirola en de Hunter's hartebeest. Het landschap bestaat uit voornamelijk droge savanne met doornachtige struiken bossen. Hier zijn geen lodges en moet men in de bush kamperen

Tana Primate Conservancy dit 64 km gebied is de thuishaven van twee zeldzame dieren, uniek voor deze regio van Kenia is de Red colobus en de Crested Mangabey aap. Beide primaten zijn voornamelijk gevonden in het westen van Afrika.
Het Tana Primate reservaat biedt dan ook bescherming voor deze primaten, maar hun leefgemeenschap wordt momenteel bedreigd door toename van de landbouw in deze regio.

Accommodaties lodges in het Tana Delta Rivier gebied


Kipini Tana River Lodge ligt op een heuvel aan de uitmonding van de Tana Delta River en de Indische Oceaan op ongeveer 160 km. ten noorden van Malindi. De lodge biedt accommodatie in 9 comfortabele bungalows en zijn voorzien van grote en-suite badkamer, met een uniek ligbad en douche. De kamers zijn ingericht met 2 kasten, persoonlijke elektronische kluis, karakteristieke Swahili dubbele bedden gedrapeerd met klamboe. De kamers zijn ruim genoeg om een 3e bed op aanvraag bij te plaatsen. Elke bungalow heeft een ruime veranda met comfortabele stoelen voor ontspanning en inspirerende visie op te doen wat het beste van de natuur te bieden heeft. Kipini Tara River Lodge beschikt over een gemeenschappelijke ruimte als restaurant. Alle bungalows liggen in een weelderige tropische tuin, met een adembenemend panoramisch uitzicht over de massale Tana River Delta.

De lodge ligt ongeveer 2 uur rijden vanaf Mailindi, of met een charter vlucht te bereiken.

Tana Delta Dune Lodge ligt op een afgelegen stuk van de kust van Kenia het midden tussen Malindi en Lamu. De lodge ligt op een hoger gelegen gedeelte in de duinen aan de monding van de rivier de Tana Delta, met uitzicht op de Indische Oceaan en gelegen aan het nieuw opgericht reservaat. De lodge is gelegen aan het strand waar naar beiden kanten het uitzicht eindeloos lijkt te zijn. De lodge bestaat uit 6 cottages en elk heeft zijn eigen panoramisch uitzicht en liggen van elkaar af dus totale privacy. De cottages zijn 4 met kingsize bedden in een ruime open kamer met eigen badkamer en kleine lounge. Twee cottages zijn groter voor families met 2 slaapkamers, 1 met een kingsize bed en de andere met 2 enkele bedden, douche en toilet. De ruime en-suite badkamers bieden al fresco douches onder de sterren hemel.

Tana Delta Dune Lodge ligt ongeveer 2 uur rijden vanaf Mailindi, of met een charter vlucht te bereiken
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385