Funzi Island is een ongerept eiland verscholen in de Indische Oceaan. Funzi Keys is een paradijselijk eland in een prachtig landschap, omgeven door water en mangrove lagune. Genieten van een Afrikaanse zonsondergang op een lang uitgestrekt wit strand bij laagtij luierend in een stoel. Een exclusief eiland om in stijl te ontsnappen van de wereld zoals we deze kennen aangezien gasten hier bepalen hoe de dag gaat verlopen.

De ruime cottages van The Funzi Keys zijn gebouwd van natuurlijke materialen van steen en riet. De grote raam partijen afgedekt met gaas, zodat gasten ook 's nachts genieten van een briesje en de romantiek van geluiden van de zee. Vanuit een jacuzzi uitkijken over de weelderige lagune en mangrove struiken. Genieten van de gastronomische keuken waar een gast op Funzi dit maar wenst.

Het dagelijks leven op Funzi Island is ontspannen en gasten kunnen tot rust komen op het houten dek van het vrij gevormde zwembad met een drankje terwijl de lokale vissers in hun dhows langs varen. Bezoekers van dit eiland kunnen genieten van het zeilen op de oceaan, surfen, vissen of een rondvaart maken op een dhow in gezelschap van dolfijnen. Funzi Island is ook een goede basis om te duiken in het Pemba kanaal.

Wasini Island / Kisite Nationaal Park is een waar snorkel paradijs in Kenia. De excursie naar Kisite op een traditionele dhow begint van Shimoni, een klein vissersdorp op het vasteland, en duurt ongeveer één uur, hetzij door een motor aangedreven boot of al zeilend. Eenmaal op weg worden gasten vaak verwelkomd door grote groepen dolfijnen, wat een genot is om naar te kijken en soms kan men eventueel mee zwemmen. Zodra u bij het nationale park bent aangekomen bestaat de mogelijkheid tot snorkelen, duiken of relaxen op een van de verbazingwekkende zandbanken die zichtbaar worden bij laag tij. Genieten van een lunch op Wasini Island, waar gasten ook een bezoek kunnen brengen aan een klein vissersdorp alvorens terug te keren naar Shimoni.

Shimoni is ooit van groot belang geweest door zijn slaven grotten. De slaven werden hier vastgehouden voorafgaand aan vervoer naar Zanzibar. Het Pemba kanaal tussen het vasteland en Pemba is ook een van de beste plaatsen voor de diepzeevissen aan de kust van Oost-Afrikaans.

Msambweni is een grotendeels ongerept stuk strand voornamelijk omgeven door particuliere eigendommen met tuinen vol kleurrijke bougainville. Er zijn rotsen, kliffen en lage stukken koraal op zanderige baaien. Voor toeristen die de drukte in de grote hotels willen vermijden is het een aanrader om hier in alle rust een strandvakantie te boeken. Vanaf Msambweni is het niet ver om de grotten van Shimoni te bezoeken of een dagtrip te maken naar Wasini Island.Flora en Fauna

  • Dolfijnen
  • Walvissen
  • Schildpadden
  • Vissoorten
  • Eland
  • Grantgazelle
  • Thomson gazelle
  • Struisvogel
  • Vogelsoorten
The Funzy Keys is een exclusief beach resort als een verlenging op uw exclusieve safari. Wellness en Spa voor de exclusieve reiziger met die exclusief een strandvakantie op Funzi Island zoeken waar massage en ontspanningsmassage en zoeken naar een welness vakantie in Kenia. Funzi Keys is een paradijs als het om wellness gaat. Schitterende natuur van het Funzi eiland, rustgevende breken van de golven van de Indische Oceaan zee bieden een ideale gelegenheid voor een welness vakantie hier op Funzi Keys. Laat u zich verwennen met een ontspanningsmassage en masseren in uw eigen banda of kies voor een van de vele schoonheidsbehandelingen in de professionele spa.
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385