Historie

Koobi Fora is een archeologische vindplaats aan de noordoostzijde van het Turkanameer. Richard Leakey was de eerste die hier opgravingen deed en hij vond meer dan 400 fossielen. Tot de vondsten behoren resten van de vroege mens, zoals Australopithecus, Paranthropus en de Homo Sapiens. Nergens anders ter wereld zijn zulke gevarieerde vondsten van de oorsprong van de mens gedaan. Er is een compleet skelet gevonden, verder schedels, onderkaken, fragmenten van armen en benen en veel tanden. Er werden ook stenen werktuigen gevonden waarmee vlees van botten kon worden geschraapt. De bekendste vondst is die van Homo Habilis, die wordt beschouwd als een directe voorouder van de moderne mens en die 2 miljoen jaar geleden leefde. Koobi Fora is te bereiken met een licht vliegtuigje dat kan landen op een nabijgelegen airstrip.

Routebeschrijving

Routebeschrijving Kitale de westelijke oever is gemakkelijk te bereiken over een geasfalteerde weg uit Kitale, via Lodwar te Kalokol, ten westen van Centraal-eiland. De westelijke kant wordt bewoond door de Turkanen. Bij Lodwar is een militaire post waarbij men in konvooi verder mag rijden, voor reizigers die zelfstandig de weg willen vervolgen gaat een bewapende bewaker mee. De weg is slecht onderhouden, stoffig en bestaat deels woestijnachtig zanderige wegen.
Routebeschrijving Maralal de oostelijk over van het meer wordt aangereden vanuit Maralal, een weg die veel tijd kost, geduld op de proef gesteld wordt en veel onderhandelen vergt met bevolking door gebrek aan verkeersborden. De tracks zijn alleen geschikt voor 4WD voertuigen die deels over lava plateaus en ruige wegen en zandpaden van ongeveer 225 kilometer in lengte gaan. Het is zeker aan te raden ook hier een lokale gids mee te nemen om Turkana te bereiken een weg van ongeveer van 225 kilometer in lengte om bij de enige nederzetting aan te komen waar een zeer luxe lodge is met de toepasselijke naam: de Oasis lodge.

Routebeschrijving Maralal de oostelijk over van het meer wordt aangereden vanuit Maralal, een weg die veel tijd kost, geduld op de proef gesteld wordt en veel onderhandelen vergt met bevolking door gebrek aan verkeersborden. De tracks zijn alleen geschikt voor 4WD voertuigen die deels over lava plateaus en ruige wegen en zandpaden van ongeveer 225 kilometer in lengte gaan. r/>

Fly-in safari

Per vliegtuig: Lokichogio airstrip ligt in het noordelijke deel van het Turkana district. Het werd gebouwd voor de stimulering, ontwikkeling van het provinciaal bestuur en de veiligheid in dit gebied, overigens meer dan 40 jaar oud.

Faciliteiten: Het heeft een start- en landingsbaan van ongeveer 1200 meter met twee taxibanen. Een verkeerstoren en een kleine administratieve blok zijn hier aanwezig, naast een terminal voor bevoorrading voor dit noordelijk gelegen gebied.
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385