Crescent Island is een schiereiland in het Naivasha. Het eiland bestaat over het algemeen over droge savanne graslanden met acacia wouden en omringd door het Naivasha meer. De wandelingen op het Crescent Island is uniek en kent vooral een serene sfeer waar een groot aantal antilopen ronddwalen. Buffels, gnoes, zebra’s, elanden, waterbokken en gracieuze giraffen. Vogelspotters kunnen hier genieten van een grote diversiteit aan vogels rondom het meer.

Crescent Island was ooit een vulkanische krater maar door de vorming van het meer bestaat alleen nog de halve maan vorm met een toegangsweg vanaf de zuidelijke rondweg rondom het meer. In de koloniale tijd was hier een roeivereniging gevestigd. Het bezoeken van het eiland is te combineren met een boottocht vanaf één van de accommodaties rondom het meer.

Crescent Island - Lake Naivasha Kenia

Hells Gate ligt ongeveer 13 kilometer ten zuiden van het Naivasha meer. Hells Gate kunt u te voet bezoeken om de grote massieven en kloven van hoog oprijzende wanden te bezichtigen. Ondanks dat de geisers gebruikt worden voor het opwekken van energie is onder politieke druk dit project aangepakt zonder de schoonheid van dit park aan te tasten. Het park kent vele roofvogels met daarnaast vooral veel klipgeiten, giraffes, zebra's, wrattenzwijnen, struisvogels, bavianen en een aantal soorten gazellen en luipaarden. Let vooral op de Ruppells gieren die hoog boven de kloof cirkelen en die beenderen laten vallen op zo het merg te kunnen bereiken. Hier is geen overnachting mogelijk in een lodge., Er is wel een publieke camping maar daarvan wordt afgeraden gebruik te maken tenzij u met een groep reist. Het park kent een aantal hoogteverschillen en er zijn af en toe moeilijk begaanbare paden en veel modder. In Hells Gate kan je wandelen te midden van het wild. Een wandeling van 9 kilometer door het savanne landschap begrensd door de steile rotswanden. Een picknick is te gebruiken bij de Rangers Post met zicht op de Fisher Tower, de steile rots die het overblijfsel is van wat ooit een vulkaan was. Daarna daalt u af in de vallei waar een aantal warmwaterbronnen te vinden zijn. Het spectaculairste gedeelte is een doodlopende zijtak van de vallei. Deze is nauwelijks breder dan een pad maar wel heel diep. Kijk daar even achterom want de Fisher tower met in het verlengde de smalle rotspartijen is een foto waard.

Naivasha Hells gate Nationaal Park dagtrip rondom Naivasha meer

Crater Lake ligt westelijk van het Naivashameer en is te bereiken via een redelijk onverharde weg. De Crater Lake Game Sanctuary is opgezet om de diersoorten die rond en in het meer leven te beschermen tegen de oprukkende landbouw. Crater Lake is een relatief klein alkalisch meertje in de Rift Vallei, maar de natuur is er wonderschoon. In het noordelijk gedeelte van het Eburru escarpment zijn nog altijd kleine geisers aanwezig waardoor er nog steeds vulkanische activiteiten zijn. Het meer wordt ondergronds gevoed en tijdens het zwemmen in het meer merk je het goed waar sommige delen warm en koud zijn. Het water kent een geneeskundige werking van vitamine B12 en proteïnen waardoor de Masai het water gebruiken voor het behandelen van hun vee tegen indigestie en wormkuur. Loop van de ingang van het natuurgebied richting de krater rand. Hierna is het mogelijk volledige rond te wandelen over de kraterrand. Ook hier vooral mooi natuurschoon en veel vogelsoorten. Er is een lodge aanwezig waar eventueel tussen de middag van een lunch genoten kan worden.

Crater Lake dagtrip wandeling tijdens verblijf aan het Naivasha meer

Mount Longonot NP. Op de weg van Nairobi naar de Masai Mara of naar Naivasha toornt Mount Longonot boven het landschap uit en is een herkenbaar landmarkering. Longonot NP is een van de pas later erkende parken, beschermd voor de interessante biodiversiteit rondom de Longonot krater. Mount Longonot is tevens de hoogste krater van alle Rift Valley vulkanen en haar gekartelde lava kraterrand zijn op verschillende plaatsen typische taps toelopende trechters. De naam Longonot leent zich van het de Masai woord Oloonongn'ot, betekenis "berg met steile kammen". De naam door de Masai toegekend omdat de gehele kraterrand bestaat uit diepe laagdoorlopende kloven. Op de weg naar de Masai Mara zijn aan de zuidkant van deze diepe krater de randen goed te zien. Voor mensen die van een wat extremere wandeling houden is de beklimming de moeite waard.

Mount Longonot dagtrip tijdens verblijf aan het Naivasha meer

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385