Historie

In de vroegere jaren kwamen kolonialen samen in de nog steeds bestaande Naivasha Country club om in het weekend de laatste nieuwtjes en roddels uit te wisselen. Het Naivasha meer werd als landingsplaats gebruikt voor watervliegtuigen als luchtbrug tussen Engeland.

De lokale Masai in die tijd hebben het meer de naam "Naiposha" gegeven wat in het Swahili ruig water betekent. De kolonialen echter hebben de naam verbasterd naar Naivasha.

Routebeschrijving

Vanuit Nairobi is het de afstand ongeveer 80 kilometer over de Trans African Highway. De route is tevens de verkeersader tussen West-Kenia en Oeganda. Na het verlaten van de hoogvlakte moet er afgedaald worden in de "Grote Slenk", waar een "viewpoint" is dat een schitterend panorama heeft over de grote Rift Vallei.

Hierna volgt een slingerweg naar de bodem van de Rift Vallei, onderweg staat een bijzonder Italiaans kerkje in ere hersteld ter nagedachtenis van spoorwegarbeiders die het achterland verbonden in de koloniale tijd. De weg slingert zich verder en op de bodem aangekomen moet men de weg vervolgen naar het Naivasha meer.

Fly-in safari

SafariLink onderhoud dagelijkse vluchten vanaf Nairobi Wilson airport naar Loldia airstrip in Naivasha. Verder alleen charter vluchten op Loldia en Oserian private airstrip.

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385