Jaargetijde

In de regentijd maart-mei is veel van het grote wild alleen nog te vinden op de zuid gelegen hellingen omdat de omgeving te vochtig is geworden voor groot wild. 4WD is raadzaam aangezien in de regentijd vele wegen onbegaanbaar worden.

Zorg voor warme kleding rondom omdat het in de avond sterk afkoelt in deze regio.

Historie

Mount Kenya was tijdens de opstand van de Mau Mau één van de hoofdkwartieren van de Kikuyu strijders. Duizenden zijn tijdens de opstand omkomen. Zij stierven in Britse concentratiekampen, door ontbering of door gruwelijke martelpraktijken, die pas recent aan het licht kwamen.

Blanken ontdekten Mount Kenya pas in 1833. De Duitse missionaris Johann Ludwig Krapf die de vondst van een besneeuwde berg bij de evenaar meldde, werd weggehoond en het zou tot 1849 duren eer zijn verklaringen officieel werden bevestigd.

Wolspinnerij en Wevers

Nanyuki spinners en wevers op ambachtelijke wijze het spinnen van wol, breien, verven en weven. Een particulier project voor vrouwen in het district een inkomen te genereren om zichzelf te kunnen voorzien in hen levensonderhoud. lees verder....

Mount Kenia Wildlife Conservancy

Lees meer over een non-profit stichting tot het behoud van de Bongo antiloop op een privé concessie van de voormalige William Holden. lees verder....

Routebeschrijving

Nairobi-Thika-Karathina waar vandaan de verschillende lodges en bestemmingen te bereiken zijn. Vanaf Nairobi is het 250 km tot aan Mount Kenya.

Fly-in safari

Air Kenya onderhoud reguliere vluchten vanaf Nairobi Wilson Airport naar Nanyuki.
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385