Website Serena Mountain Lodge Mount Kenya Nationaal Park Kenia Google Maps Kenia, Mount Kenya accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Serena Mountain Lodge is het enige houten boom hotel dat gebouwd is op de hellingen van de Mount Kenya. Vanuit een observatiebunker kunnen gasten hier van de Mountain Lodge het wild van dichtbij fotograferen zonder daarbij de dieren te storen bij de drinkwaterplaats. De waterplaats is in de avond en nacht met een spotlicht verlicht. Dieren spotten bij nacht wordt hier serieus genomen gezien er op iedere kamer een bel hangt, deze wordt geluid als er een ongewoon dier bij de waterplaats verschijnt.

De accommodatie bestaat uit 41 kamers die opgetrokken zijn van hout en kijken allen uit op de drinkwaterplaats en zijn voorzien van een en-suite badkamer. Het restaurant en de bar bevinden zich op de eerste verdieping met een openhaard voor de koude nachten op de helling.

Activiteiten die hier optioneel zijn; een boswandeling onder begeleiding, bush ontbijt, forelvissen, massages, gezichtsbehandelingen, pedicure, manicure.

OnsKenia, Serena Mountain Lodge boomhotel Mount Kenya nationaal park Kenia OnsKenia, Serena Mountain Lodge kamer interieur boomhotel Mount Kenya nationaal park Kenia OnsKenia, Serena Mountain Lodge drinkwaterplaats boomhotel interieur Mount Kenya nationaal park Kenia

Website Castle Forest Lodge  Mount Kenya Nationaal Park Kenia Google Maps Kenia, Mount Kenya accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Castle Forest Lodge ligt diep in de dichte bossen op de zuidelijke hellingen van de Mount Kenya en gebouwd in 1910 van rivierstenen en hout uit het woud. Castle Forest Lodge ligt omsloten in een natuurlijke omgeving van het regenwoud, rivieren met zoet water valt aan weerszijden van de loge, een prachtig uitzicht op de vallei en de indrukwekkende pieken van de Mount Kenya. Castle Forest Lodge heeft diverse kleine oude boswachtershuizen omgebouwd als accommodatie waar overnacht kan worden. De huisjes zijn voorzien van een 2 persoonsbed, toilet, douche allen met een eigen thema. Op het terrein zijn een aantal huisjes geschikt voor gezinnen met kinderen.

De “Bush Hut” op palen gebouwd is aan te raden voor een romantische nacht en ligt 8 km. van het hoofdgebouw. De Bush Hut is geheel opgenomen in het regenwoud en ligt tegen een bamboebos aan. De cottage is geheel van hout opgetrokken met een riante veranda. De woonkamer is knus ingericht met een openhaard. De slaapkamer is voorzien van een 2 persoonsbed, daarnaast is er een douche en toilet aanwezig. Het personeel voorziet de gasten van de maaltijden tijdens de overnachting in de Bush Hut.

Vooral voor reizigers die van wandelen houden is dit een zeer geschikte locatie, men gaat onder begeleiding wild spotten, forel vissen, game walk en de koeien aaien.

OnsKenia, Castle Forrest Lodge op de helling gebouwd ten zuiden van de Mount Kenya in Kenia OnsKenia, Castle Forrest Lodge uitzicht op de helling gebouwd ten zuiden van de Mount Kenya in Kenia OnsKenia, Castle Forrest Lodge banda, Mount Kenya nationaal park Kenia

Google Maps Kenia, Mount Kenya accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Timau River Lodge ligt aan de noordzijde van de Mount Kenya 20 kilometer vanaf Nanyuki op de hoogte van het plaatsje Timau. De lodge is omringd door een groen gazon waar een beek doorloopt en vijvers met eenden. De lodge is een basis voor vele bergbeklimmers welke de Chogoria route hebben uitgekozen om de Mount Kenya te beklimmen. Hier begint ook de ondergrens van het hoogland regenwoud echter door de geringe neerslag kunt u hier aangenaam wandelen. Hier overnacht u op 2240 meter hoogte waardoor de avonden bijzonder fris kunnen zijn en dient u ook over warme kleding te beschikken.

Op het terrein verdeeld zijn diverse standaard blokhutten bestaande uit 2- en 4- persoon onderkomen, voorzien van toilet en douche faciliteiten. De blokhutten zijn alfabetisch genummerd op basis van dierennamen. Daarnaast beschikt de lodge ook over een camping terrein op het dik groene gras tussen de pauwen en kraanvogels. Het hoofdgebouw bestaat uit een bar en restaurant, waarbij men zich hier vooral gespecialiseerd heeft in de Indiase keuken waaronder veel Indiase curry’s en vegetarische maaltijden. Gasten kunnen hier additioneel natuurwandelingen maken, spotten van vogels, forel vissen en kameel rijden.


OnsKenia, Timau river lodge op de hoogte van Nanyuki Mount Kenya Kenia OnsKenia, Timau river lodge interieur kamer op de hoogte van Nanyuki Mount Kenya Kenia OnsKenia, Timau river lodge camping op de hoogte van Nanyuki Mount Kenya Kenia

Website Naro Moru River Lodge  Nyeri Mount Kenya  Nationaal Park Kenia Google Maps Kenia, Mount Kenya accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Naro Moru River Lodge de naam zegt het al, ligt aan de Naro Moru rivier. Het is ook de thuisbasis voor het bergbeklimmen van de Mount Kenya. Centraal gelegen in een schitterend aangelegde tuin met veel inheemse planten en bomen ligt het restaurant, met een lounge waar velen bergbeklimmers een uniek kenmerk hebben achtergelaten. Aan het hoger gelegen zwembad met uitzicht op de Mount Kenya worden tijdens de middag de lunches geserveerd.

Naro Moru River Lodge heeft 14 comfortabelere huisjes met een woonkamer met openhaard, een slaapkamer met geriefelijke bedden met en-suite badkamer met douche. De accommodatie bestaat verder uit 12 standaard zeer primitieve hutten met en-suite douche geschikt voor bergbeklimmers.

Naro Moru is de basis voor het bergbeklimmen van de Mount Kenia en is bekend om haar expertise in het organiseren van een complete range van alpinisme en tracking's, bergbeklimmingen, met de back-up van het berg centrum voor de huur van de uitrusting van de diensten met zeer ervaren gidsen.

OnsKenia, OnsKenia, Naro Moru River lodge Nanyuki de luxe suite - Mount Kenya nationaal park Kenia OnsKenia, Naro Moru River lodge Nanyuki de luxe suite interieur - Mount Kenya nationaal park Kenia


Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385