Wild soorten

In Meru Nationaal Park is voornamelijk wild aanwezig vergelijkbaar aan de Noordelijke gelegen parken waaronder de Netgiraf, Grevy-zebra, spiesbok, gerenuk, dik-dik en Somali struisvogel. Het park kent daarnaast ook olifanten, waterbuffels en leeuwen en andere katten.

Vogel spotters

Meru Nationaal Park wordt ook vooral bezocht door liefhebbers van vogels. Wij hebben de palmgier op een te grote afstand mogen zien die zeer zeldzaam is. Maar het park kent vele soorten en door het gehele park heen is het verbazingwekkend hoeveel je ineens op vogels aan het concentreren bent, waaronder de vele roofvogels. Stop eens bij een rivier en zet de motor uit, je hebt een goede kans om ineens interessante vogels te ontdekken. Zeldzaam zijn bijvoorbeeld de palmgier, palmgierzwaluw bij de palmbomen. Rivieren bijvoorbeeld de watertrapper en de pels visuil.

Routebeschrijving

Nairobi-Nanyuki is een snellere weg om het Meru Nationaal Park te bereiken de afstand ongeveer 350 kilometer van Nairobi. Vanuit Nairobi richting Nanyuki richting Timau-Meru.

Langs Mathara-Kangeta tot Maua tijdens de droge periode aanbevolen. Vanaf Maua de weg 35 km. vervolgen tot aan Murera gate.

Nairobi-Embu is een zeer mooie weg om te rijden vanwege de omgeving rijstvelden worden afgewisseld met vele vergezichten, echter door vele heuvels een langere weg in tijd. Embu de weg vervolgen 120 kilometer tot aan de Ura gate, deze weg voornamelijk in droge periode.

Fly-in safari

Dagelijks worden er reguliere vluchten onderhouden vanaf Nairobi Wilson Airport naar de airstrip, Kina en Mulika in het Meru reservaat om daar door een lokale gids van een lodge opgehaald te worden.


Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385