Website Cheli Peacock Elsa's kopje  Google Maps naar bovenkant pagina
Elsa's Kopje deze fantastische lodge is gelegen boven op een “kopje” in het Meru Nationaal Park ten noordoosten van de Mount Kenya en is wereld beroemd geworden vanwege de leeuwin “Elsa”, die is grootgebracht door het echtpaar George en Joy Adamson. De 9 exclusieve luxe cottage’s liggen geheel vrij met magnifieke vergezichten over de plains van Meru. Alles tot in de kleinste details zijn doorgevoerd om van uw verblijf te kunnen genieten. Denk daarbij aan een ligbad uitgehouwen uit de rots met een vrij uitzicht over Meru. Elke cottage is aan een zijde geheel geopend met een view over het park, die in de namiddag worden afgesloten met een muskietennet.

Het restaurant ligt hoger gesitueerd op een kopje (rots), waar hoogwaardig culinaire maaltijden worden geserveerd. Het zwembad is uitgehouwen uit de rots waar je heerlijk over de rand kan uitkijken om van het uitzicht te genieten. Om het geheel naar je zin te maken is bij het zwembad een guest house, waar je kunt douchen, verkleden, en er is zelfs een fohn aanwezig. De lodge behoort tot één van de topklasse van Kenya. Vanuit Elsa’s kopje zijn er verschillende activiteiten te ondernemen zoals onder begeleiding wandeltochten maken, of safari’s in een 4WD, vissen, raften op de Tana River.
Elsa's Kopje ligt ver achter in het Meru National Park verscholen in Kenia Elsa's Kopje ligt ver achter in het Meru National Park verscholen in Kenia OnsKenia, Elsa's Kopje zwembad met uitzicht over het Meru National Park verscholen in Kenia

Website Ikweta Safari Camp Google Maps naar bovenkant pagina
Ikweta Safari Camp is een eenvoudig kleinschalige safari tentenkamp nabij de entree van het Meru Nationaal Park. Met uitzicht op de Nyambene bergketen en nabij gelegen Gatwe Hill is Ikweta Safari Camp een ideale accommodatie voor een bush experience. Ikweta Safari Camp is omgeven door de inheemse vegetatie waar doorgaans antilopen door het safari kamp lopen.

Ikweta Safari Camp beschikt over een zwembad waar de gasten een welkome koele duik kunnen nemen in het altijd warme klimaat van Meru met rondom een terras met parasols en ligbedden. Onder een makuti grasdak ligt centraal gelegen het restaurant waar een mix van traditionele en intercontinentale gerechten geserveerd worden. Een bar en lounge met zithoeken en loungebanken en een grote overdekte veranda en diverse zithoeken met parasols in de inheemse tuin.

Ikweta Safari Camp beschikt over 10 ruime safari tenten. De canvas tenten met grote raampartijen zijn overdekt met een makuti grasdak met een overdekte veranda met een zithoek. De inrichting bestaat uit een dressoir en schrijftafel met comfortabele bedden. Met en-suite een badkamer met kleedkamerruimte met een wastafel, douche en toilet.

Ikweta Safari Camp Meru Nationaal park in Kenia Ikweta Safari Camp Meru Nationaal park in Kenia Ikweta Safari Camp Meru Nationaal park in Kenia

Website Leopard Rock Lodge in Meru  Google Maps naar bovenkant pagina
Leopard Rock Lodge is een luxueuze lodge en bestaat uit 15 cottages met ieder een eigen terras en gelegen aan de rivier. Alle cottages kijken uit over het aangrenzende Bisanadi reservaat met hoge daken die voor de natuurlijke koeling zorgen. (10 luxe suites met 2 badkamers en cottages voor een huwelijksreis, 5 familie cottages zeer comfortabel met 2 badkamers). Een lounge en bar waar u heerlijk kunt relaxen. Een prachtig open veranda dek restaurant met een excellente keuken. Een groot vrijgevormd fantastisch zwembad bij de rivier waar in de nacht mogelijk is om wild waar te nemen. Genieten van een zonsondergang met uitzicht op de Mt. Kenia en Nyambene Hills met koele dranken vanuit de lodge is een must tijdens de gamedrive. De lodge kent geen omheining waardoor u nauw betrokken met het wild raakt.

Leopard Rock Lodge is een ecologische lodge dat het milieu respecteert met de bedoeling om de authenticiteit van dit wilde gebied dat zich uitstrekt tot Somalië, Ethiopië en de Indische Oceaan te handhaven.

Leopard Rock Lodge een luxueuze lodge in Meru Nationaal Park in Kenia. Leopard Rock Lodge een luxueuze lodge in Meru Nationaal Park in Kenia. OnsKenia,Leopard Rock Lodge een luxueuze lodge in Meru Nationaal Park in Kenia.

Website Murera Springs Eco Lodge in Meru  Google Maps naar bovenkant pagina
Murera Springs Eco Lodge is een eenvoudige lodge nabij de entree van het Meru Nationaal Park, omgeven door het regenwoud in de schaduw van de Nyambeni Hills. De lodge ligt verscholen tussen de raffia palmen, tamarinde en vijgenbomen en is gebouwd op verhoogde platform. Centraal gelegen in het kamp ligt de bar en het restaurant. De maaltijden worden afhankelijk van het weer geserveerd á la fresco geserveerd, waarbij het diner geserveerd zal worden nabij het zwembad spaarzaam verlicht met stormlampen. Het zwembad is omgeven door grote vijgenbomen en waarbij gasten kunnen relaxen op zonnebedden in de schaduw van een parasol. In de avond kunnen gasten genieten bij het knisperende kampvuur onder een schitterende sterrenhemel op het Afrikaanse continent.

Murera Springs Eco Lodge bestaat uit 10 eenvoudige banda’s verspreid liggend in het regenwoud gebouwd op een verhoogd platform. De banda’s hebben een kleine patio met een zithoek, verder opgetrokken uit canvas met rondom ramen voorzien van gordijnen. De inrichting bestaat uit een zithoek, comfortabele bedden en aangevuld met kleurrijke materialen en tapijten. De banda beschikt over een en-suite badkamer waarbij de wanden terracotta zijn uitgevoerd in traditionele Masai stijl met toilet, een wastafel en een moderne douchecabine.

Murera Springs Eco Lodge een eco lodge net buiten Meru Nationaal Park in Kenia. Murera Springs Eco Lodge inrichting badkamer Meru Nationaal Park in Kenia. OnsKenia,Murera Springs Eco Lodge  dineren bij het zwembad Meru Nationaal Park in Kenia.

Website Offbeat Meru Camp  Google Maps naar bovenkant pagina
Offbeat Meru Camp is een luxe semi-permanente kamp en bestaat uit 6 ruime tenten met een en-suite douche, wastafel en toilet. Douchen in Offbeat Meru Camp is volgens de oude traditie met bucket-shower met voorverwarmd water. Het kamp ligt boven de rivier de Bisanadi net buiten het Meru Nationaal Park. De gasten kunnen hier genieten in een omgeving met gevarieerd landschap van savanne, rivieren bossen en moerassen.

Het kamp heeft een centrale eetgelegenheid en is ingericht als woonkamer met een bar, bibliotheek, comfortabele sofa's en het schrijftafel met een heerlijk verkoelend zwembad.
Offbeat Meru Camp is een luxe semi-permanente kamp boven de rivier de Bisanadi net buiten het Meru Nationaal Park Offbeat Meru Camp is een luxe semi-permanente kamp in het Meru Nationaal Park OnsKenia, Offbeat Meru Camp zwembad voor de mess-tent waar de maaltijden geserveerd worden in het Meru Nationaal Park

Website Offbeat Meru Camp  Google Maps naar bovenkant pagina

Rhino River Camp ligt aan de voet van de Nyambeni Hills grenzend aan het Meru Nationaal Park. Rhino River Camp is een exclusief tentenkamp gebouwd op platformen over de langzaam stromende rivier de Kindani. Waar gasten zich kunnen terugtrekken in de natuur voor een ware “bush experience” met een weldaad aan luxe, waar gasten zich kunnen terugtrekken of kunnen genieten van een therapeutische massage en een spa in de bush.

De gemeenschappelijke ruimte bestaat uit goed gevulde bar, restaurant en een zwembad waar de gasten verkoeling kunnen zoeken of kunnen wegdromen in de zon omgeven door de geluiden van de natuur met op de achtergrond het klaterende geluid van de rivier. Maaltijden worden geserveerd in het restaurant of naast het zwembad in de schaduw van het regenwoud. Voor de romantiek kunnen maaltijden geserveerd worden in de “bush” of heerlijk ontspannen op uw eigen veranda voor uw tent.

Rhino River Camp bestaat uit acht luxueuze ingerichte voorzien van karamel gekleurd canvas op grote veranda hardhouten platformen. De klassieke ruime tenten gaan op in de natuur en staan in de schaduw van de gele koortsbomen, tamarinde en raffia palmbomen van het regenwoud met een gevoel van safari romantiek van weleer. De tenten zijn voorzien van een groot veranda dek aan de Kindani rivier met een en-suite toilet en douche.

Rhino River Camp luxe tentenkamp aan de Kinandi rivier in het Meru Nationaal Park Rhino River Camp zwembad, Meru Nationaal Park OnsKenia, Rhino River Camp uitzicht tent op het verandadek, Meru Nationaal Park


Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385