Historie

Shimoni ligt 76 kilometer ten zuiden van Mombassa en is het start punt voor excursies naar Wasini Island. Shimoni was ooit het hoofdkwartier van het Imperial Britse Oost-Afrika Company waar de slaven in de grote grotten gevangen werden gehouden. De markt is gebouwd bij een oud Britse koloniale buitenpost. Bezoekers kunnen de grotten van Shimoni verkennen.

De grotten zijn ongeveer 5 kilometer van lengte. Alleen de hoofdingang is geopend, als gevolg van het stijgen van het water blokkeert dit de toegang tot de andere grotten. IJzeren kluisters zijn nog steeds te zien op de muren en goed bewaarde houten kisten, die werden gebruikt voor het vervoer van de slaven. Er is ook een ander verhaal over het gebruik van de grotten, als n van de toevluchtsoorden voor de Digo mensen tijdens gevechten met de verschillende vijandige stammen.

Archeologische bevindingen zijn het bewijs dat deze koraal grotten werden door de eeuwen werden bewoond. Bij Shimoni, zijn er ook enkele interessante runes en koloniale graven.

Routebeschrijving

Van Mombasa, neemt u de veerpont op Likoni om toegang te krijgen tot de zuidelijke kustlijn naar Ukunda en blijft u de weg vervolgen naar Shimoni.

Fly-in safari

Vanaf Nairobi Wilson Airport vliegen naar Ukunda Diani Beach aan de zuidkust van Kenia.
Vanaf Nairobi naar MOI International Airport in Mombasa.Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385