Lokitela Farmhouse

 Google Maps Mount Elgon / Saiwa Swamp accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Lokitela Farm house is een oude boerderij gelegen 19 km. westelijk van Kitale op de voet van Mount Elgon. De boerderij is in het gebied bekend om haar melkproductie en mas. Het is gebouwd op 874 ha. een groot stuk van het gebied bestaat uit bos en riviergebieden. De boerderij is het thuis van vele vogelsoorten en een verscheidenheid van kleine zoogdieren.
De accommodatie, 2 dubbele kamers met en-suite faciliteiten en bieden de faciliteiten voor een gezin. De maaltijden worden geserveerd op de boerderij of in het landhuis van de familie. De bezoekers hier kunnen ook gebruik maken van de Cherangan hut gebouwd op palen met uitzicht op de Suam rivier.

De gasten worden gestimuleerd op een vriendelijke manier deel te nemen in de landbouw. Wandelen in de natuur, breng een bezoek aan de Mt. Elgon National Park, het nabij gelegen Saiwa Camp of bezoek n van de Kitum Caves.

OnsKenia, Lokitela Farm House in Kitale, West Kenia OnsKenia, OnsKenia,
Google Maps Mount Elgon accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Mt Elgon Lodge ligt slechts 500 mtr. van de toegangspoort van Mt. Elgon Nationaal Park. Mt. Elgon lodge is gelegen met een panoramisch uitzicht over het land. De lodge is een oude boerderij omgebouwd tot een eenvoudige, charmante lodge met 14 kamers. Het gebouw is een herinnering vanuit het koloniale tijdperk.

Aangezien de overnachtingen in Mt. Elgon behoorlijk koud kunnen zijn, regen kunnen verwachten op elk moment van het jaar, is de open haard hier comfortabel.


OnsKenia, Mount Elgon lodge, Kenia OnsKenia, OnsKenia,

Website Kapkuro banda Mount Elgon West Kenia Google Maps Mount Elgon accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Kapkuro Bandas is gelegen in het Mt. Elgon nationaal park op een hoogte van 3000 mtr. en zijn eigendom van Kenya Wildlife Service (KWS). Het kent 4 banda's, elk met een slaapkamer voorzien van een tweepersoonsbed en een badkamer. Er is geen linnengoed, dekens of handdoeken aanwezig. Wel worden er kerosine lampen verstrekt. De keuken is ingericht met keukengereedschap, een gasfornuis en een barbecue buiten. Alle gasten dienen te zorgen voor hun eigen brandhout en drinkwater. Een ruime veranda loopt door over de lengte van het huis met een comfortabele zithoek, ingericht met traditionele banken en tafel. De activiteiten omvatten klimmen en lopen, grot exploratie en geologische safari onder begeleiding van een Kenya Wildlife Service (KWS) ranger.

Nyati, Chorlim, Rongai zijn eenvoudige hutten die door Kenya Wildlife Service (KWS) worden aangeboden en onderhouden. De hutten zijn voorzien van een bed, en waar voor een laag tarief overnacht kan worden. Het biedt weinig comfort, de gasten moeten eten, drinken, lakens en dekens zelf meenemen.

Saltlick camping is een eenvoudige camping waar men een eigen tent kan plaatsen, waarbij de camping een toilet faciliteit kent.

Mountain tents hier slapen gasten in grote tent op comfortabele matrassen. Het personeel zal ervoor zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Men wordt hier voorzien van drinken, vers bereide maaltijden, zeep, handdoeken en toilet. De keuken is van goede klasse, een volledig ontbijt, overdag goede lunches en voor het diner een 3-gangen maaltijd.
OnsKenia, Mount Elgon nationaal park Kapkuro banda, Kenia OnsKenia, Mount Elgon nationaal park mountain tents, Kenia OnsKenia,


Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385