Vergezichten

Poachers Lookout vroeg in de morgen aan te rijden voor een panorama uitzicht op de Kilimanjaro. Pachers lookout ligt noord westelijk van Tsavo West. Volg de Tsavo rivier richting het westen op het punt waar de Tsavo en Ngara rivier samenkomen is een steile weg wat naar Poachers Lookout leid. Aangekomen op deze platte berg is een spectaculair overzicht over de weidse vlakte die doorlopen tot aan de Kilimanjaro. In de avonden worden hier veel sundowners gehouden om te genieten van de ondergaande zon achter de Kilimanjaro.

Roaring Rock tevens een mooi uitzicht punt voor een mooi uitzicht op de Kilimanjaro, Chyulu Hills en aan de andere zijde de Rhino vallei. Bovenop deze heuvel heb je een spectaculair overzicht over de weidse vlakte die doorlopen vanaf de Kilimanjaro tot aan de Shetani lava vlaktes. Het nabij gelegen Kilaguni Serena Game Lodge verzorgt hier sundowners voor hen gasten.

Routebeschrijving

Nairobi de A109 de Nairobi-Mombassa snelweg op de hoogte van Mtito Andei ongeveer 233 kilometer de Mtito Andei gate of doorrijden naar de Manyani gate of het verder gelegen Voi gate ongeveer 96 kilometer vanaf Mtito Andei.

Mombassa de A109 de Nairobi-Mombassa snelweg de 1e gate Bachuma gate of doorrijden naar de Voi gate deze ligt ongeveer 153 kilometer vanaf Mombassa.

Malindi de westelijk gelegen C103 en de Sala gate nemen om oostelijk Tsavo East binnen te rijden in combinatie met een overnachting in Tsavo Oost dit in verband met de kosten voor entree van het park. De volgende dag de safari te vervolgen in Tsavo West Nationaal Park.

Lumo Conservancy doorrijden tot aan Voi waarna de weg vervolgd kan worden naar Taita, de weg blijven vervolgen tot aan toegangspoort van Lumo Conservancy aan de linkerhand voor overnachtingen in Lions Bluff.

Fly-in safari

Tsavo kent verschillende landingsbanen waardoor met private charters hier op gevlogen kan worden.

Nairobi : Safari link onderhoudt reguliere vluchten naar airstrips in Tsavo West vanaf Wilson airport in Nairobi.

Mombassa: Mombassa Airsafari onderhouden reguliere vluchten naar airstrips in Tsavo-West vanaf Ukunda en Moi International Airport in Mombassa.

Severin Air Safaris onderhouden vluchten in combinatie met overnachtingen in Severin Safari Camp.

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385