Mindervalide safari rondreis - 10 daagse prive safari Tanzania

Speciaal voor de meer avontuurlijke mindervalide reiziger bieden wij de aangepaste prive safari reisprogramma aan door Tanzania. Met aangepast vervoer voor reizigers die geheel afhankelijk zijn van de rolstoel is het maken van deze rondreis veilig om te genieten van een safari door Tanzania.

Avontuurlijke safari rondreis met de hoogtepunten van Tanzania. Een avontuurlijke safari met comfort met overnachtingen in tented camps waarbij diverse wildparken aangedaan worden om te zoeken naar diversiteit aan wild. Een ongekende combinatie van wildreservaten de Serengeti met haar grote savanne vlaktes, de imposante Ngorongoro krater en sluimerende leeuwen in de bomen van het lang gestrekte Lake Manyara meer. Afwisselende natuur en landschappen en overnachten in comfortabele lodges maakt deze safari tot een onvergetelijke ervaring.

Periodejanuari t/m december
DagenMPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LOArusha - Rivertrees InnTransfer JRO
Dag 2 VPTarangire NP - Tarangire Safari Lodge1 x GD
Dag 3 VPTarangire NP - Tarangire Safari Lodge2 x GD
Dag 4 VPLake Eyasi - Eyasi Safari Lodge1 x GD Lake Manyara NP
Dag 5 VPLake Eyasi - Eyasi Safari LodgeBezoek Hadzabe & Datoga stam
Dag 6 VPSerengeti - Kati Kati Camp1 x GD Picknick
Dag 7 VPSerengeti - Kati Kati Camp2 x GD
Dag 8 VPNgorongoro - Ngorongoro Farmhouse1 x GD | Optie Olduvai Gorge
Dag 9 VPNgorongoro - Ngorongoro Farmhouse1 x GD Ngorongoro Krater
Dag 10 VPArusha - Kilimanjaro AirportLunch - Transfer JRO


LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route 10 daagse mindervalide rondreis Tanzania

Dag 1 - Arusha

 
Vandaag verwelkomen wij u op de luchthaven Kilimanjaro airport aan de voet van de hoogste berg van Afrika. Hier rijdt u samen met onze lokale vertegenwoordiger en uw privé gids en chauffeur naar uw accommodatie in Arusha. Bij aankomst in Arusha zal met u de volledige rondreis doorgenomen worden.

Arusha is een levendige stad aan de voet van Mt. Meru. De stad kent een kleurrijke markt en waar men de handel bedrijft in de vele winkeltjes en is ook het hart van de communicatie in het gebied. Door de ligging op 1400 meter is het een heerlijk klimaat het gehele jaar door. Rondom de stad zijn veel koffieplantages, bloementelers en graan- en maïsvelden.

Rivertrees Country Inn is een kleinschalig rustieke lodge gelegen net buiten Arusha omgeven door een inheemse tuin met zwembad. In de oude rustieke koloniale herberg is een gezellige lounge met open haard en worden de maaltijden in het restaurant verzorgd. De accommodatie bestaat uit een chalet met openslaande deuren naar het terras met uitzicht over de weelderige tuin. Ingericht met koloniale meubelen en comfortabele bedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met douche en toilet.

Accommodatie : Rivertrees Inn op basis van logies en ontbijt
Rivertrees Country Inn, Arusha Nationaal Park Tanzania Rivertrees Country Inn accommodatie gasten Rivertrees Country Inn interieur kamer

Dag 2 t/m 3 - Tarangire NP

 
Vandaag vertrekt u op safari, we verlaten Arusha en rijden langs de koffie plantages waarbij we onderweg Mount Meru passeren op weg naar Tarangire Nationaal Park. Het eerste deel bestaat uit een stoffige weg door een landschap wat overgaat in weelderige vegetatie en waar u uiteindelijk weer op een geasfalteerde weg uitkomt richting Tarangire Nationaal Park.

Tarangire Nationaal Park ligt ten zuiden van Lake Manyara en beslaat een oppervlakte van 2600 km2. Dit is een wonderschoon park met diepe kloven waar de wilde dieren in november het park verlaten om in juni terug te keren na het regenseizoen. Het park kent de grote Baobab bomen, palmbomen en verschillende soorten acacia bomen. Diep gelegen in het park slingert de Tarangire rivier wat altijd water heeft waardoor hier grote populatie olifanten zijn, eland antilopen, buffels maar ook het jachtluipaard, luipaard en leeuwen zijn hier aanwezig. Het Tarangire NP heeft een ongekende natuur met een heel eigen bijzonder karakter droge steppes, diepe kloven en in het noordelijke deel moerassen.

Tarangire Safari Lodge is gebouwd aan de rand van de Tarangire Hills met uitzicht op het lager gelegen nationale park omringd door grote Baobab bomen. De lodge ligt niet ver vanaf de entree van het park, waar bij aankomst het panoramische uitzicht over het lager gelegen Tarangire overweldigend is, waar de wilde dieren waargenomen kunnen worden wadend door de rivier. De accommodaties worden aangeboden uit bungalows en eenvoudige tenten met en-suite douche en toilet en voorzien van elektriciteit 24 uur per dag. In het hoofdgebouw is een receptie, een grote lounge met een grote veranda en het restaurant. Naast de lounge bevindt het zwembad waar gasten gebruik kunnen maken voor verkoeling op de hete dagen hier in het Tarangire Nationaal Park.

Accommodatie : Tarangire Safari Lodge op basis van volpension
OnsKenia,Tarangire Safari Lodge Tarangire nationaal park Tanzania OnsKenia,Tarangire Safari Lodge tent accommodatie ip het Tarangire nationaal park Tanzania Tarangire nationaal park Tanzania

Dag 4 t/m 5 - Lake Manyara NP & Lake Eyasi NP

 
Vandaag na het ontbijt rijden we via een korte verbindingsroute naar Lake Manyara Nationaal Park. We rijden direct naar de entree van Lake Manyara Nationaal Park. Vandaag kunt u een volledige gamedrive dag maken waarbij wij de lunch onderweg verzorgen met een picknick lunch. Aan het einde van de middag rijden we naar uw accommodatie voor de overnachting.

Lake Manyara Nationaal Park ligt ingeklemd in een scheur van de Grote Slenk. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen en hyena's. Aan en in het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. De zogenaamde boomklimmende leeuwen die in Lake Manyara leven, hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom. Verder zult u zeker niet om de vele bavianen heen kunnen, die zich vooral bij de ingang van het park ophouden.

In de loop van de middag rijden we noordelijk richting Karatu waarna we afslaan richting Lake Eyasi. Lake Eyasi is een soda meer grenzend aan de zuidelijke hooglanden van de Ngorongoro concessie. Het meer kan in omvang toenemen bij overvloedige regen in regenseizoenen tot 80 kilometer lang, waarbij het tijdens grote droogte volledig kan droogvallen. Het meer wildleven is afhankelijk van de vegetatie waardoor het gebied rond het meer niet aangedaan wordt voor het uitbundige wildleven maar voornamelijk voor de vogelsoorten en stammen.

De volgende dag bezoekt u de Datoga stam en de Hazabe stam waar met pijl en boog gejaagd zal worden. De Hadzabe en de Datoga stammen zijn in staat geweest hen oude tradities voort te zetten. De nomadische Wahadzabe stam communiceren met bijzondere klik geluiden en beschikken over enorme kennis van de bush en verschillen sterk met anderen stammen.

Lake Eyasi Safari Lodge ligt op een glooiende heuvel met een wijds uitzicht over het Eyasi meer. Lake Eyasi Safari Lodge bestaat uit 14 bungalows omgeven door de inheemse tuin. Centraal gelegen is het restaurant met een grote schaduwrijke veranda en de lounge met bar. U overnacht in één van de ruime bungalows met een eigen overdekte veranda uit steen opgetrokken met uitzicht over Lake Eyasi. De bungalow is ingericht met lokaal vervaardigde elementen. De bungalows zijn verder ingericht met een zithoek met sisal gevlochten tapijten. Comfortabele hemel bedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met een regendouche, wastafel en toilet.

Accommodatie : Lake Eyasi Safari Lodge op basis van volpension
Lake Manyara leeuwen, Lake Manyara Tanzania Datoga stam, Lake Eyasi Tanzania Hadzabe stam, Lake Eyasi Tanzania, Lake Eyasi Tanzania
Lake Eyasi Safari Lodge, Lake Eyasi Tanzania Lake Eyasi Safari Lodge Bungalow, Lake Eyasi Tanzania Lake Eyasi Safari Lodge Bungalow interieur, Lake Eyasi Tanzania

Dag 6 t/m 7 - Serengeti NP

 
Na het ontbijt rijden we richting de Serengeti waar u onderweg de Ngorongoro krater passeert om daarna af te dalen langs de hellingen van de Ngorongoro Conservancy richting de grote open savanne vlaktes van de Serengeti.

Het Serengeti-reservaat is wellicht het beroemdste wildpark op deze wereld. Bekend om de ecologische waarde van dit park waar 35 verschillende diersoorten te vinden zijn en over de 450 vogelsoorten. De uitgestrekte savannes met rotsblok formaties ‘kopjes’ zijn het decor van de Serengeti. De naam van het park ‘siringet’ betekent in het Maasai ‘oneindige vlakte‘ en het is dan ook niet te beschrijven wanneer we het park bezoeken dat hier gemiddeld 3 miljoen dieren samenleven. Serengeti tevens bekend van de grote migratie van de 1,4 miljoen gnoes welke trekken naar de Masai Mara in Kenia. Het park kent drie vegetatiezones. Het droge zuiden met grasvlaktes, het groene westen onder invloed van Lake Victoria en het hoger gelegen noordelijke deel waar invloeden van de rivieren merkbaar zijn. In deze vegetatie zones zijn over het algemeen verschillende diersoorten terug te vinden door het gehele jaar in de Serengeti.

Kati Kati Camp is een mobiel tentenkamp voor een ware “bush-experience” gelegen in het hart van de Serengeti nabij de Seronera rivier. Het tentenkamp is opgebouwd rondom de centraal gelegen Mess tent waar de maaltijden worden geserveerd. Bij terugkomst van de middag gamedrive is een groot kampvuur. Het kamp bestaat uit 20 tenten waar het wild door het kamp kan lopen en de lokale Masai (=ashkari) de gasten bewaken. De safari tenten waarin u overnacht zijn voorzien van comfortabele bedden met een eigen douche en toilet. Het tentenkamp heeft geen elektriciteit en maakt gebruik van een generator, daarnaast bestaat de warmwater voorziening van de douche in een originele safari verwarmde bush-bucket shower.

Accommodatie : Kati Kati Camp op basis van volpension
Kati Kati Camp Serengeti Tanzania Kati Kati Camp interieur kamer, Serengeti Tanzania Serengeti nationaal park Tanzania

Dag 8 t/m 9 - Ngorongoro Crater

 
Na het ontbijt rijdt u door het uitgestrekte savannelandschap naar Ngorongoro, waar zich de gelijknamige krater bevindt. Onderweg bezoekt u Olduvai Gorge, het museum waar ongeveer 1.8 miljoen jaar oude archeologische vondsten zijn gedaan door de bekende Dr. Leakley. Hierna vervolgen we de weg naar Karatu voor de overnachting en de rest van de middag naar eigen inzicht in kunt delen.

De volgende dag bezoekt u de Ngorongoro Krater. Vroeg in de ochtend dalen we af langs de steile hellingen om de krater in alle rust te verkennen waarbij wij de lunch tussen de middag verzorgen met een picknick lunch. De Ngorongoro Krater is het grootste amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, jachtluipaard, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om op één dag de Big Five waar te nemen. In de loop van de middag verlaten we de krater en rijden we terug naar de lodge.

U overnacht in de Ngorongoro Sopa lodge aan de oostelijke rand van de krater met een fantastisch uitzicht op 700 meter lager gelegen krater. De kamers met warme tinten zijn zeer royaal in ronde vormen opgetrokken met een gescheiden kleedkamer en slaapkamer met uitzicht op de krater vanuit een serre. In het hoofdgebouw bevindt zich de receptie een grote lounge, winkels en het restaurant waar de maaltijden in buffetvorm geserveerd worden voor de lunch en het ontbijt in de avonden dineert u á la carte. In de ruime bar met verschillende zithoeken is een grote openhaard aanwezig voor de koele avonden om even te relaxen.

Accommodatie:Ngorongoro Farmhouse op basis van volpension
Ngorongoro Farm House, Ngorongoro nationaal park Tanzania Ngorongoro Farm House, Ngorongoro nationaal park Tanzania Ngorongoro krater Tanzania

Dag 10 - Arusha

Vandaag is de laatste dag van uw safari aangebroken en kunt u rustig van het ontbijt genieten. Na het ontbijt verlaten we Karatu en rijden terug naar de Rift Vallei. Hier weer het mooi panoramisch vergezicht over Lake Manyara.

Hierna dalen we weer af in de Rift Vallei en passeert u de markt in Mto wa Mbu bij Manyara en we onze weg vervolgen richting Arusha en de diverse koffieplantages weer passeer. In Arusha aangekomen verzorgen wij een lunch in de Arusha Coffee Garden voormalige koffieplantage waar u rustig kunt relaxen en van de lunch kunt genieten en tevens de mogelijkheid heeft de Shanga Foundation te bezoeken.

De Shanga project ondersteunt de minder valide om hen bestaansrecht te voorzien. Hier in de werkplaats worden vanuit recyclebare materialen nieuwe kunstvoorwerpen vervaardigd. In de Shanga Shop worden de kunstvoorwerpen verkocht en kunnen gasten het atelier bezoeken en nog eventueel een souvenir aankopen voor de thuisblijvers.

In de loop van de middag verzorgen wij voor u een transfer naar Kilimanjaro International Airport waar wij afscheid van u nemen op de luchthaven.

Eventueel is het mogelijk om aanvullend de safari te verlengen met een strandvakantie op het exotische specerijeiland Zanzibar.
Arusha - Shanga project mindervalide medewerker Arusha - Shanga project producten KLM Kilimanjaro Airport-Amsterdam rechtstreekse vlucht
Vervoer Safari Landcruise 4x4 aangepast met Europees rolstoel sluitsysteem voor het veilig reizen met een rolstoel. Systeem te gebruiken voor mindervalide reizigers afhankelijke van een eigen rolstoel en niet de transfer kunnen maken naar een gewone autostoel.
Accessoires - Opvouwbaar douche / toilet stoel - met of zonder wielen
- Elektrische takel voor ondersteuning bij het opstaan
- Beach Buggy - voor gebruik tijdens strandvakantie
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. Landcruiser 2 personen 4 personen
januari t/m maart € 4.190 € 3.375
april t/m mei € 3.875 € 3.090
juni € 4.190 € 3.375
juli t/m oktober € 4.210 € 3.390
november t/m 15 december € 3.885 € 3.160
16 december t/m 2 januari p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 356 € 574
Districten Arusha, Tarangire NP, Lake Manyara NP, Serengeti NP, Ngorongoro NCC
Optioneel - verlenging strandvakantie
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Tanzania
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- Landcruiser 4xx4 aangepast vervoer met panorama dak
- Engelstalige prive chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging Zanzibar

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een bezoek aan het exotische specerijen eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Ocean Paradise Beach Resort op Zanzibar eiland voor de kust van Tanzania
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385