Mindervalide safari reis - 12 daagse prive safari Kenia

Speciaal voor de mindervalide reiziger bieden wij een standaard safari reisprogramma door Kenia aan. Met aangepast vervoer voor reizigers die geheel afhankelijk zijn van de rolstoel is het maken van deze rondreis veilig om te genieten van een safari door Kenia.

Een safari rondreis langs diverse indrukwekkende landschappen met gamedrives op zoek naar het wildleven op de savanne van de Masai Mara. Overnacht aan de voet van de Kilimanjaro en tijdens de gamedrive opgewacht worden door grote kuddes olifanten op weg naar het water. Avontuur afgewisseld met bijzondere zonsondergangen waarbij overnacht, zal worden in aangepaste lodges en comfortabele tentenkampen voor het ware Out of Africa gevoel.

Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LONairobi - Sarova Panafric Hotel Transfer
Dag 2 LONairobi - Sarova Panafric HotelOut of Africa Tour
Dag 3 VPMasai Mara - Ashnil Tented Camp1 x GD Picknick
Dag 4 VPMasai Mara - Ashnil Tented Camp2 x GD
Dag 5 VPMasai Mara - Ashnil Tented Camp2 x GD
Dag 6 VPNakuru meer - Flamingo Hill Camp1 x GD
Dag 7 VPNaivasha meer - Naivasha SopaOptioneel Boottocht meer
Dag 8 VPAmboseli NP - Ol Tukai Lodge1 x GD
Dag 9 VPAmboseli NP - Ol Tukai Lodge2 x GD
Dag 10 VPTsavo Oost NP - Satao Camp1 x GD
Dag 11 VPTsavo Oost NP - Satao Camp2 x GD
Dag 12 --Diani Beach - Zuidkust KeniaTransfer Diani Beach


LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route 12 daagse mindervalide rondreis Kenia

Dag 1 - Nairobi

 
Karibu wa Kenya, wij verwelkomen u op de luchthaven van Nairobi Jomo Kenyatta International Airport. U vertrekt vanaf de luchthaven op weg naar de hoofdstad Nairobi en aan uw linkerhand is het Nairobi National Park. Eenmaal richting de stad ziet u al de kenmerken van een grote stad, drukte, lawaai en overal auto's en vooral ook veel mensen te voet. Uw gids kent de weg als geen ander en rijdt u veilig door de stad naar het hotel waar u zal overnachten.

Accommodatie : Sarova Panafric Hotel op basis van logies en ontbijt
OnsKenia, Sarova Panafric Hotel OnsKenia, Sarova Panafric Hotel Nairobi, Kicc Uhuru Park

Dag 2 - Nairobi

 
Na het ontbijt nemen wij u mee op een Out of Africa tour. We beginnen deze dag met het bijwonen van het voeren van de wees baby olifanten van Daphne Sheldrick waar de olifanten melk drinken en een modderbad nemen. We bezoeken hier een speciaal project van APDK waar Kenianen met een beperking worden ondersteund en de mogelijkheid heeft tot het aankopen van vervaardigde souvenirs. Deze dag bezoekt u het Giraf Centre en eventueel Kazuri Beads waar kralen vervaardigd worden. Hier in de omgeving is het mogelijk te lunchen in de Ngong Hills. Deze dag kunt u naar eigen inzicht verder indelen en ieder moment besluiten om terug te keren naar het hotel om rustig te relaxen de rest van de dag.

Accommodatie : Sarova Panafric Hotel op basis van logies en ontbijt
OnsKenia, Daphne Sheldrick Weesolifanten opvang in Nairobi Nairobi, Giraf centre waar de Rothschild giraffen gevoerd kunnen worden OnsKenia, Nairobi Kazuri kralenfabriek voor zelfstandige vrouwen Kenia

Dag 3 t/m 5 - Masai Mara reservaat

 
Na het ontbijt verlaat u de drukte in Nairobi en stoppen we even bij het "viewpoint" waar u een schitterend panorama heeft over de grote Rift Vallei in Kenia. We dalen verder af naar de bodem van de Rift Vallei en passeren onderweg een bijzonder Italiaans kerkje in ere hersteld ter nagedachtenis van spoorwegarbeiders die het achterland van Kenia verbonden in de koloniale tijd. De weg slingert zich verder en op de bodem aangekomen vervolgen we onze weg richting Mai Mahieu en vervolgt u de reis naar het wereldberoemde wildpark in Kenia het Masai Mara reservaat. U gaat verder zuidelijk in de Rift Vallei met aan beide zijden de grote wanden die boven u uit toornen. Bij het verlaten van de Rift Vallei rijden we door de rijke tarwe en gerst velden richting Narok. Eenmaal in Narok aangekomen zullen we even stoppen voor een verfrissing waarna we de weg vervolgen in Masai land. Hierna is er geen asfalt meer en rijden we dwars door de steppes van de Masai Mara.

Aangekomen in de de Masai Mara verzorgen wij tijdens de gamedrive op weg naar de lodge een picknick lunch. We rijden door de Masai Mara, met haar heuvelachtige landschap en weidse savannes is de ideale omgeving om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen, tijdens de diverse gamedrives door het reservaat. De mooie mannetjes leeuwen met hen zwarte manen, jachtluipaarden en vele gazellen soorten die zorgen voor de "the circle of life". In het reservaat zult u meerdere malen verrast worden door het aanwezige wild waaronder de Topi met zijn "leatherlook", de giraffen ver boven de steppen uitsteken met hen lange nek en de vele andere diersoorten die de Mara rijk zal zijn. Vooral de zonsondergang zal u nog lang bijblijven als deze ondergaat hier in de Mara en haar steppe goudkleurig laat opglooien.

In het reservaat zijn tijdens de grote gnoe migratie in de maanden juli t/m september duizenden gnoes aanwezig en zebra's die de Mara rivier moeten trotseren tijdens de migratie op hen terugweg naar de Serengeti in Tanzania.

Accommodatie:Ashnil Mara Camp op basis van volpension
Ashnil Mara Tented Camp centraal gelegen in het Masai Mara reservaat,in Kenia Ashnil Mara Tented Camp centraal gelegen in het Masai Mara reservaat,in Kenia OnsKenia, Masai Mara reservaat, Kenia

Dag 6 - Nakuru Nationaal Park

 
Vroeg in de ochtend na het ontbijt verlaten we de Masai Mara en rijden we naar Narok, een hedendaagse stoffige stad van de Masai, waar ook de Masai County Council gevestigd is. In Narok stoppen we even om de benen te strekken voordat we afzakken langs het Mau escarpment in de Grote Rift Vallei. Onderweg passeren we de gedoofde vulkanen Mount Suswa en dicht gelegen bij het Naivasha meer Mount Longonot over de vloer van Rift Vallei. We rijden door tot aan Mai Mahiu waar we de weg vervolgen naar het Nakuru meer en passeren we het Naivasha meer en het Elmenteita meer op de weg naar het Nakuru meer.

Het Nakuru Nationaal Park staat bekend om haar roze flamingo’s welke doorgaans als een roze lint langs de oevers van het meer foerageren. Tijdens het verkennen van het park gaat u op zoek naar de witte neushoorns, buffels en gazelles op de savanne vlaktes en met geluk een luipaard of boomklimmende leeuwen. In het park leeft de Rothschild giraf herkenbaar aan de huidskleur en de witte sokken en verschilt van de Masai giraf. Voor een mooi panoramisch vergezicht kunt u tijdens de gamedrive rijden naar Baboon cliff waar u op grote hoogte uitkijkt over het lager gelegen meer en haar aangrenzende acacia wouden.

Accommodatie : Flamingo Hill Camp op basis van volpension
OnsKenia, Nakuru meer Nationaal Park accommodatie Flamingo Hill Tented camp OnsKenia, Nakuru meer Nationaal Park accommodatie Flamingo Hill Tented camp interieur tent OnsKenia, Nakuru meer in het Nakuru Nationaal Park uitzicht van Baboon Cliff

Dag 7 - Naivasha meer

 
Na het ontbijt maakt een gamedrive door het Nakuru Nationaal Park waarna we weer terugkeren naar de hoofdweg. We rijden terug langs het Elmenteita meer waar u de vulkaan The Sleeping Warrior passeert op weg naar de stad Naivasha.

Het Naivasha meer, is ιιn van de weinige zoetwatermeren in de Rift Vallei, omzoomd met papyrusplanten, gele koortsbomen en grasweiden, en een paradijs voor vogelliefhebbers. Hier vinden we de Afrikaanse visarend, vele andere typische watervogels als pelikanen en aalscholvers. Het meer is rijk aan vis en zoetwaterkreeften, maar ook grote dieren zoals het nijlpaard zijn hier aanwezig. Hier overnacht u in Sopa Naivasha voor de nacht.

In de namiddag is het eventueel mogelijk om een boottocht te maken waar u al het flora en fauna van het Naivasha meer kunt gaan verkennen.

Accommodatie: Naivasha Sopa lodge op basis van volpension
OnsKenia, Naivasha meer accommodatie Sopa Lodge banda Naivasha meer accommodatie Sopa Lodge OnsKenia, Naivasha Meer Kenia

Dag 8 t/m 9 - Amboseli Nationaal Park

 
Na het ontbijt vertrekt verlaten we de Rift Vallei om terug te keren naar de hoogvlakte richting Nairobi. We stoppen even bij het viewpoint voor een laatste vergezicht over de grote Rift Vallei. We vervolgen daarna onze weg richting Nairobi waar het drukker zal worden richting de stad, we trotseren de drukte van de stad om weer de rust op te zoeken. Nadat we Nairobi achter ons hebben gelaten vervolgen wij onze weg naar het Amboseli Nationaal Park aan de voet van de Kilimanjaro waar u voor de lunch zal arriveren.

Amboseli Nationaal Park is een totaal ander park en uniek in haar soort, vooral door de ligging aan de voet van de Kilimanjaro die boven het landschap uit toornt. Hier verkent u het park waarbij vooral in de ochtend het wild naar de moerassen waardoor hier mooie opnamen te maken zijn. Vooral de olifanten en de buffels waden door het moeras naast de nijlpaarden die hier ook aanwezig zijn. Bij helder weer vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag heeft u de kans een schitterende foto te maken van de Kilimanjaro met haar besneeuwde toppen.

Accommodatie: Ol Tukai Lodge op basis van volpension
OnsKenia, Ol Tukai Lodge Amboseli Nationaal Park OnsKenia, Ol Tukai Lodge banda Amboseli Nationaal Park OnsKenia, Amboseli nationaal park Kenia

Dag 10 t/m 11 - Tsavo Oost Nationaal Park

Na het ontbijt maken we een ochtend gamedrive door het Amboseli Nationaal park richting de toegangspoort op uw weg terug over het plateau eventueel nog een laatste blik op de Kilimanjaro. We rijden terug richting Emali waar we even stoppen om daarna over de snelweg Nairobi - Mombassa te vertrekken naar het Tsavo Oost Nationaal park.

Tsavo Oost Nationaal Park is het grootste wild park van Kenia en is voornamelijk droog en stoffig waarvan een groot gedeelte niet toegankelijk is voor reizigers. Tsavo Oost kent een aantal moerassen en grote gedeeltes met uitgestrekte vlakken en droge struiken. Tsavo Oost NP is het leefgebied van de jachtluipaard die observatieheuvels gebruiken als uitkijktorens. De Hartebeest en Spiesbokken kruizen hier uw pad en daarnaast kent het park veel vogelsoorten. Hier zijn ook de roze olifanten van Kenia voornamelijk gekleurd door de fijne rode stof van Tsavo. De olifanten baden zich waarna ze zich overladen met stof waardoor de huid beschermd zal worden tegen insecten en ziektes. Aan de noordelijke zijde van het park zijn de Lugard watervallen, fascineren kleurschakeringen zijn op de rots partijen ontstaan door het wassende water van de Galana en Tsavo rivier.

De Hartebeest en spiesbokken kruizen hier uw pad en daarnaast kent het park vele vogelsoorten. Hier zijn ook de roze olifanten van Kenia voornamelijk is de huid gekleurd door de fijne rode stof van Tsavo. De olifanten baden zich waarna ze zich overladen met stof waardoor de huid beschermd zal worden tegen insecten en ziektes.

Accommodatie:Satao Camp op basis van volpension
Satao Camp, exclusief tentenkamp in Tsavo East Kenia Satao Camp, uitzicht vanuit de tent op de drinkwaterplaats, Tsavo East Kenia OnsKenia, Tsavo Oost nationaal park Kenia

Dag 12 - Mombassa

Vandaag is de laatste dag van de safari aangebroken. We maken deze ochtend nog een laatste gamedrive door het reservaat en rijden dan richting Mombassa. In Mombassa aangekomen heeft u de mogelijkheid om terug te vliegen naar de hoofdstad Nairobi om aansluitend met de avondvlucht terug te vliegen naar huis. Wenst u nog een strandvakantie in te plannen verzorgen wij uw transfer naar uw strandaccommodatie deze dag.

Nairobi terugvlucht
Vervoer Safari minibus aangepast met Europees rolstoel sluitsysteem voor het veilig reizen met een rolstoel. Systeem te gebruiken voor mindervalide reizigers afhankelijke van een eigen rolstoel en niet de transfer kunnen maken naar een gewone autostoel.
Accessoires - Opvouwbaar douche / toilet stoel - met of zonder wielen
- Elektrische takel voor ondersteuning bij het opstaan
- Beach Buggy - voor gebruik tijdens strandvakantie
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. Landcruiser 2 personen 4 personen
5 januari t/m 31 januari € 4.020 € 3.030
februari € 4.105 € 3.115
maart € 4.020 € 3.030
april t/m mei  € 3.690 € 2.695
juni € 3.690 € 2.695
juli t/m september € 4.590 € 3.595
oktober € 4.090 € 3.125
november t/m 15 december € 4.020 € 3.030
16 december t/m 2 januari p.o.a. p.o.a.
Districten Nairobi, Masai Mara, Naivasha, Nakuru, Amboseli, Tsavo Oost
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Kenia
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- prive safari op basis van aangepast vervoer met panorama dak
- Engelstalige prive chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een strandvakantie aan de Indische Oceaan naar het Amani Tiwi Beach Resort waarbij u overnacht in een aangepaste mindervalide kamer en gebruik kunt maken van het zwembad door gebruik te maken van aangepast talud.

Aanbieding 5 daagse strandvakantie Amani Tiwi Beach Resort - lees verder

De rondreis kan verder uitgebreid worden aangepast naar uw verdere persoonlijke behoefte om het reizen zo comfortabel mogelijk te maken.

Aanbieding strandvakantie Beach Resorts Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385