Mindervalide safari reis - 8 daagse prive safari Tanzania

Speciaal voor de mindervalide reiziger bieden wij een standaard prive safari reisprogramma door Tanzania aan. Met aangepast vervoer voor reizigers die geheel afhankelijk zijn van de rolstoel is het maken van deze rondreis veilig om te genieten van een safari door Kenia.

Avontuurlijke safari rondreis met de hoogtepunten van Tanzania. Een rustige comfortabele reis met een grote diversiteit aan landschappen op zoek naar het grote wild. Een ongekende combinatie van wildreservaten de Serengeti met haar grote savanne vlaktes, de imposante Ngorongoro krater en sluimerende leeuwen in de bomen van het lang gestrekte Lake Manyara meer. Afwisselende natuur en landschappen en overnachten in comfortabele lodges maakt deze safari tot een onvergetelijke ervaring.

Periodejanuari t/m februari
Periodeapril t/m mei
Periodejuni t/m oktober
DagenMPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LOArusha - Rivertrees InnTransfer JRO
Dag 2 VPLake Manyara - Kirurumu Lodge1 x GD Picknick
Dag 3 VPSerengeti - Serengeti Sopa Lodge1 x GD Picknick
Dag 4 VPSerengeti - Serengeti Sopa Lodge2 x GD
Dag 5 VPSerengeti - Serengeti Sopa Lodge2 x GD
Dag 6 VPNgorongoro - Ngorongoro Sopa Lodge1 x GD | Optie Olduvai Gorge
Dag 7 VPNgorongoro - Ngorongoro Sopa Lodge1 x GD Ngorongoro Krater
Dag 8 VPArusha - Kilimanjaro AirportLunch - Transfer JRO

Periodemaart
Periodenovember t/m 20 december
DagenMPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LOArusha - Rivertrees InnTransfer JRO
Dag 2 VPLake Manyara - Serena Manyara Lodge1 x GD Picknick
Dag 3 VPSerengeti - Serengeti Serena Lodge1 x GD Picknick
Dag 4 VPSerengeti - Serengeti Serena Lodge2 x GD
Dag 5 VPSerengeti - Serengeti Serena Lodge2 x GD
Dag 6 VPNgorongoro - Ngorongoro Sopa Lodge1 x GD | Optie Olduvai Gorge
Dag 7 VPNgorongoro - Ngorongoro Sopa Lodge1 x GD Ngorongoro Krater
Dag 8 VPArusha - Kilimanjaro AirportLunch Shanga Transfer JRO


LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route 8 daagse mindervalide rondreis Tanzania

Dag 1 - Arusha

 
Vandaag verwelkomen wij u op de luchthaven Kilimanjaro airport aan de voet van de hoogste berg van Afrika. Hier rijdt u samen met onze lokale vertegenwoordiger en uw privé gids en chauffeur naar uw accommodatie in Arusha. Bij aankomst in Arusha zal met u de volledige rondreis doorgenomen worden.

Arusha is een levendige stad aan de voet van Mt. Meru. De stad kent een kleurrijke markt en waar men de handel bedrijft in de vele winkeltjes en is ook het hart van de communicatie in het gebied. Door de ligging op 1400 meter is het een heerlijk klimaat het gehele jaar door. Rondom de stad zijn veel koffieplantages, bloementelers en graan- en maďsvelden.

Rivertrees Country Inn is een kleinschalig rustieke lodge gelegen net buiten Arusha omgeven door een inheemse tuin met zwembad. In de oude rustieke koloniale herberg is een gezellige lounge met open haard en worden de maaltijden in het restaurant verzorgd. De accommodatie bestaat uit een chalet met openslaande deuren naar het terras met uitzicht over de weelderige tuin. Ingericht met koloniale meubelen en comfortabele bedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met douche en toilet.

Accommodatie : Rivertrees Inn op basis van logies en ontbijt
Rivertrees Country Inn, Arusha Nationaal Park Tanzania Rivertrees Country Inn accommodatie gasten Rivertrees Country Inn interieur kamer

Dag 2 - Lake Manyara NP

 
Vandaag vertrekt u op safari, we verlaten Arusha en rijden langs de koffie plantages waarbij we onderweg Mount Meru passeren op weg naar Lake Manyara voor de overnachting.

Lake Manyara Nationaal Park ligt ingeklemd in een scheur van de Grote Slenk. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen en hyena's. Aan en in het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. De zogenaamde boomklimmende leeuwen die in Lake Manyara leven, hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom. Verder zult u zeker niet om de vele bavianen heen kunnen, die zich vooral bij de ingang van het park ophouden.

Periode Januari t/m Februari & Juli t/m Oktober

Kirurumu tented lodge is een klein authentiek tentenkamp aan de rand van de Rift Vallei met een weids uitzicht over de vallei en Lake Manyara. Kirurumu kamp is gebouwd in harmonie met de natuur en omgeven door vele acacia bomen waar gasten het echte bush gevoel kunnen waarnemen. Kirurumu tented lodge bestaat uit 22 ruimte safari tenten gebouwd op een verhoging allen voorzien van een houten veranda met en-suite een kleurrijke badkamer met douche en toilet. De tenten zijn voorzien van een makuti grasdak en een overdekte veranda met safaristoelen om van het uitzicht over de vallei te genieten, verder sfeervol ingericht met comfortabele bedden en een kleine schrijftafel.

Accommodatie : Kirurumu Manyara Lodge op basis van volpension
Kirurumu Manyara Lodge uitzicht over Lake Manyara nationaal park Tanzania Kirurumu Manyara Lodge, interieur tent met eigen veranda, Lake Manyara nationaal park Tanzania Lake Manyara Tanzania view
Periode Maart & November t/m 20 December

Serena Manyara Safari lodge kijkt uit over Lake Manyara op de bergwand van Mount Wa Mbu gebouwd in Masai stijl gekenmerkt door de vele rondingen waarbij de wanden voorzien zijn van kleurrijke schilderingen wat de migratie van de vogels van het meer weergeeft. De cottages bestaan allen uit 4 kamers met makuti rieten daken en voorzien van alle gemakken met een eigen balkon. In het restaurant worden de maaltijden geserveerd in buffet vorm waarbij de gasten de maaltijden gebruikt kunnen worden op het terras gebruiken of in het koele restaurant.

Accommodatie : Manyara Serena Safari Lodge op basis van volpension
Lake Manyara Serena Safari Lodge, Lake Manyara nationaal park Tanzania Lake Manyara Serena Safari Lodge, Lake Manyara nationaal park Tanzania Lake Manyara Serena Safari Lodge, interieur kamer, Lake Manyara nationaal park Tanzania

Dag 3 t/m 5 - Serengeti NP

 
Na het ontbijt rijden we richting de Serengeti waar u onderweg de Ngorongoro krater passeert om daarna af te dalen langs de hellingen van de Ngorongoro Conservancy richting de grote open savanne vlaktes van de Serengeti.

Het Serengeti-reservaat is wellicht het beroemdste wildpark op deze wereld. Bekend om de ecologische waarde van dit park waar 35 verschillende diersoorten te vinden zijn en over de 450 vogelsoorten. De uitgestrekte savannes met rotsblok formaties ‘kopjes’ zijn het decor van de Serengeti. De naam van het park ‘siringet’ betekent in het Maasai ‘oneindige vlakte‘ en het is dan ook niet te beschrijven wanneer we het park bezoeken dat hier gemiddeld 3 miljoen dieren samenleven. Serengeti tevens bekend van de grote migratie van de 1,4 miljoen gnoes welke trekken naar de Masai Mara in Kenia. Het park kent drie vegetatiezones. Het droge zuiden met grasvlaktes, het groene westen onder invloed van Lake Victoria en het hoger gelegen noordelijke deel waar invloeden van de rivieren merkbaar zijn. In deze vegetatie zones zijn over het algemeen verschillende diersoorten terug te vinden door het gehele jaar in de Serengeti.

Periode Januari t/m Februari & Juli t/m Oktober

U overnacht hier in het zuidwesten van de Serengeti in de Sopa Serengeti game lodge wat gebouwd is tegen de rotsformatie van de Nyarbori heuvels met een uitzicht over de savanne. De lodge met aan weerzijden de kamers kent een luxe inrichting. De lounge en het restaurant bevinden zich in het hoofdgebouw waar zeer goede gerechten geserveerd worden. De ruime kamers zijn voorzien van een balkon, verder comfortabel ingericht met bedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met toilet.

Accommodatie : Serengeti Sopa Lodge op basis van volpension
OnsKenia, Serengeti Sopa Lodge Serengeti nationaal park Tanzania OnsKenia, Sopa Lodge Serengeti nationaal park Tanzania OnsKenia, Sopa Lodge Serengeti nationaal park Tanzania
Periode Maart & November t/m 20 December

Serengeti Serena Safari Lodge centraal gelegen in de Serengeti nabij de Grumeti rivier. De lodge bestaat uit rondavels gebouwd als koepels overdekt met traditioneel daken van makuti. De rondavels liggen verspreid met een mooi uitzicht op de lager gelegen savannes. De kamers beschikken schuifdeuren naar het balkon met een zithoek en zijn ingericht met comfortabele bedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met douche en toilet. De maaltijden worden geserveerd in het restaurant in buffetvorm. Aan het uiteinde van een rots ligt het zwembad omringd door diverse aangelegde terrassen met uitzicht op de Serengeti.

Accommodatie : Serengeti Serena Safari Lodge op basis van volpension
Serengeti Serena Safari Lodge Serengeti Tanzania Serengeti Serena Lodge Serengeti Tanzania Serengeti gnoe migratie Tanzania

Dag 6 t/m 7 - Ngorongoro Crater

 
Na het ontbijt rijdt u door het uitgestrekte savannelandschap naar Ngorongoro, waar zich de gelijknamige krater bevindt. Onderweg bezoekt u Olduvai Gorge, het museum waar ongeveer 1.8 miljoen jaar oude archeologische vondsten zijn gedaan door de bekende Dr. Leakley. Hierna vervolgen we de weg naar Karatu voor de overnachting en de rest van de middag naar eigen inzicht in kunt delen.

De volgende dag bezoekt u de Ngorongoro Krater. Vroeg in de ochtend dalen we af langs de steile hellingen om de krater in alle rust te verkennen waarbij wij de lunch tussen de middag verzorgen met een picknick lunch. De Ngorongoro Krater is het grootste amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, jachtluipaard, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om op één dag de Big Five waar te nemen. In de loop van de middag verlaten we de krater en rijden we terug naar de lodge.

U overnacht in de Ngorongoro Sopa lodge aan de oostelijke rand van de krater met een fantastisch uitzicht op 700 meter lager gelegen krater. De kamers met warme tinten zijn zeer royaal in ronde vormen opgetrokken met een gescheiden kleedkamer en slaapkamer met uitzicht op de krater vanuit een serre. In het hoofdgebouw bevindt zich de receptie een grote lounge, winkels en het restaurant waar de maaltijden in buffetvorm geserveerd worden voor de lunch en het ontbijt in de avonden dineert u á la carte. In de ruime bar met verschillende zithoeken is een grote openhaard aanwezig voor de koele avonden om even te relaxen.

Accommodatie:Ngorongoro Sopa Lodge op basis van volpension
Ngorongoro Sopa Lodge, Ngorongoro nationaal park Tanzania Ngorongoro Sopa Lodge, Ngorongoro nationaal park Tanzania Ngorongoro Sopa Lodge, interieur kamer, Ngorongoro nationaal park Tanzania

Dag 8 - Arusha

Vandaag is de laatste dag van uw safari aangebroken, in de loop van de ochtend rijden we terug naar Arusha. In Arusha aangekomen verzorgen wij een lunch in de River House. Na de lunch heeft u nog de mogelijkheid om het Shanga project te bezoeken opgericht ter ondersteuning van lokale mindervaliden in hen bestaan. In de Shanga shop worden met de hand vervaardigde kralen armbanden en kettingen verkocht ter ondersteuning in hen bestaan. In de loop van de middag verzorgen wij voor u een transfer naar Kilimanjaro International Airport waar wij afscheid van u nemen op de luchthaven.

Eventueel is het mogelijk om aanvullend de safari te verlengen met een strandvakantie op het exotische specerijeiland Zanzibar.
Arusha - Shanga project mindervalide medewerker Arusha - Shanga project producten KLM Kilimanjaro Airport-Amsterdam rechtstreekse vlucht
Vervoer Safari Landcruise 4x4 aangepast met Europees rolstoel sluitsysteem voor het veilig reizen met een rolstoel. Systeem te gebruiken voor mindervalide reizigers afhankelijke van een eigen rolstoel en niet de transfer kunnen maken naar een gewone autostoel.
Accessoires - Opvouwbaar douche / toilet stoel - met of zonder wielen
- Elektrische takel voor ondersteuning bij het opstaan
- Beach Buggy - voor gebruik tijdens strandvakantie
Seizoen 2019
Prijs per persoon o.b.v. Landcruiser 2 personen 4 personen
januari t/m februari € 3.480 € 2.920
maart € 3.055 € 2.495
april t/m mei € 2.710 € 2.150
juni € 3.660 € 3.100
juli t/m oktober € 3.715 € 3.150
november t/m 15 december € 3.085 € 2.520
16 december t/m 2 januari p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 55 € 350
Districten Arusha, Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro
Optioneel - verlenging strandvakantie
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Tanzania
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- Landcruiser 4xx4 aangepast vervoer met panorama dak
- Engelstalige prive chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging Zanzibar

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een bezoek aan het exotische specerijen eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Ocean Paradise Beach Resort op Zanzibar eiland voor de kust van Tanzania
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385