Website Ashnil Samburu Kenia Google Maps accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Ashnil Samburu ligt aan de oevers van de Ewaso Nyiro in het Buffalo Springs reservaat. Ashnil Samburu bestaat uit 24 exclusieve tenten verdeeld over het terrein in de schaduw van de acacia bomen, aan weerszijden van het hoofdgebouw. Centraal in Ashnil Samburu is een gemeenschappelijke ruimte bestaande uit uit een receptie, restaurant, bar, lounge, souvenir winkel en is rondom voorzien van een hek waardoor deze locatie zeer geschikt is voor ouders met kinderen.

Ontspan op het grote verandadek met uitzicht op de Ewaso Nyiro River onder het genot van een cocktail of neem een duik in het verkoelende water van het zwembad. De avond entertainment staat in het teken van de lokale Samburu dansers waarbij tevens inzicht gegeven wordt over hen traditionele levensstijl. In aanvulling op de game drives is het ook mogelijk om met een lokale gids onder begeleiding een wandeling te maken en ontdek de diverse flora en fauna ter plaatse.

Ashnil Samburu tentenkamp, Buffalo Springs Kenia Ashnil Samburu tentenkamp, Buffalo Springs Kenia Ashnil Samburu tentenkamp zwembad, Buffalo Springs Kenia

OnsKenia, Serena Game Lodge Buffalo Springs, Kenia Google Maps accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
4 Maart 2010 is door het overstromen van de rivier de lodge verwoest, momenteel is men bezig met het weder opbouwen van de lodge.

Samburu Serena Lodge, Buffalo Springs reservaat Kenia Samburu Serena Lodge, Buffalo Springs reservaat Kenia

Website Samburu Simba Lodge, Buffalo Springs reservaat Kenia Google Maps accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Simba Samburu Lodge ligt diep in het Buffalo Springs Nationaal Reservaat aan de oever van de Ewaso Nyiro met uitzicht op de rivierbedding en een drinkwaterplaats. Simba Samburu lodge maakt gebruik van een hoogwaardig ecosysteem waardoor al het afvalwater gezuiverd wordt voordat het in de natuur terug vloeit waarbij het water gebruikt wordt voor irrigatie voor de groentetuin. De lodge heeft personeel aangenomen uit de lokale omgeving, en vervolgens opgeleid zodat de lokale gemeenschap nauw betrokken is.

Simba Samburu Lodge bestaat uit een grote lounge met bar, restaurant en een giftshop. De 18 aaneengesloten villa’s hebben totaal 70 kamers. Het is een goede locatie voor families gezien er tussendeuren naar de kamers zijn. De kamers zijn ruim van opzet en de wanden zijn bekleed met accessoires uit de omgeving. Er is een en-suite badkamer met douche en toilet. De kamers zijn uitgerust met een klein bureau, gemakkelijke stoelen, telefoonaansluiting en een plafond ventilator. Er is 220V aansluiting en op verzoek worden muskietennet en haardroger verstrekt. Vanuit het zwembad heeft is er een prachtig uitzicht over de lager gelegen rivier. Voor de minder valide reizigers zijn er aangepaste kamers.

Optioneel kunt u vanuit de lodge een wandeling maken onder begeleiding van een gids want dit is een gebied waar een vogelaar zich helemaal thuis voelt.

OnsKenia, Samburu Simba Lodge, Buffalo Springs reservaat Kenia OnsKenia, Samburu Simba Lodge interieur kamer, Buffalo Springs reservaat Kenia OnsKenia, Samburu Simba Lodge zwembad, Buffalo Springs reservaat Kenia

Website Bedouin Camp Samburu Google Maps accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Bedouin Camp ligt aan de westelijke grens van Samburu reservaat, in de noordelijke Frontier district van Kenia. Dit exotisch tenten kamp keert terug naar de oorspronkelijke geest en de essentie van "safari", die doet denken aan een gouden tijdperk van de romantiek, avontuur en elegantie. De gasten zijn dicht bij de natuur, de onvergetelijke plek.

Het tenten kamp heeft 8 luxe tenten (16 bedden) gelegen in de schaduw van de Giant Acacia Tortilis bomen en Doum Palmen aan het witte zand van de oever van de rivier de Ewaso Ngiro. Privacy is gewaarborgd in elk van de prachtig ingerichte tenten met uitzicht op de rustige Ewaso Ngiro rivier, waar olifanten op bezoek kunnen komen.


Bedouin Camp, Samburu reservaat Kenia Bedouin Camp, Samburu reservaat Kenia Bedouin Camp, Samburu reservaat Kenia

Website Elephant Bedroom, Samburu Kenia Google Maps accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Elephant Bedroom is een exclusief tentenkamp aan de oevers van de Ewaso Nyiro rivier omringd door doumpalmen en andere inheemse bomen van het Samburu district. Het kamp kent geen omheining waardoor het wild vrij door het kamp kan bewegen. Lokale askari's (=bewakers) houden hier de wacht en begeleiden gasten naar de tent in de avonduren.

Elephant Bedroom bestaat uit 12 luxe tenten allen zeer ruim van opzet en rustiek ingericht in Afrikaanse stijl met een en-suite badkamer, douche en toilet. De lounge en de eetkamer zijn centraal gelegen en ingericht met verscheidende materialen uit de Samburu streek. Bij het vallen van de avond zorgen de vele petroleumlappen voor een romantische sfeer in het kamp. Gasten in Elephant Bedroom worden op hun wenken bediend. Het kamp heeft bij de rivier zit mogelijkheden om vrij over de rivier uit te kijken naar het Buffalo Springs reservaat. Waarbij speciale tenten zijn ingericht voor de minder valide reizigers.

Optioneel kunnen gasten een Gamewalk in de omgeving maken onder begeleiding van lokale Samburu waar uitleg gegeven zal worden in de flora en fauna in de directe omgeving van de lodge.

OnsKenia, Elephant Bedroom luxe tentenkamp, Samburu reservaat Kenia OnsKenia, Elephant Bedroom luxe tentenkamp, Samburu reservaat Kenia OnsKenia, Elephant Bedroom jacuzi tent, Samburu reservaat Kenia

Website Intrepids Samburu Kenia Google Maps accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Samburu Intrepids de lodge is de meest westelijk gelegen lodge in het reservaat. Samburu Intrepids is een mooie lodge gebouwd op palen met grote veranda dekken. De 27 zeer comfortabele luxueuze tenten staan op palen en zijn beschermd tegen de zon doormiddel van rietdaken.

De tenten zijn van alle gemakken voorzien met een douche, toilet, dubbele wastafels en voorzien van hemelbedden overdekt met een klamboe. In de tent is een plafond ventilator aanwezig welke verkoeling biedt tijdens de dag en bij het slapen gaan. Overigens vergeet deze niet in de nacht uit te zetten omdat de stroom uitgaat en in de ochtend rond vijf uur weer aangaat en het dan ineens koud is.

Centraal gelegen in het kamp is het restaurant gebouwd op een groot veranda dek, met een overkapping met lagere gelegen dekken rondom waar gasten kunnen loungen. Buiten op het verandadek staat een kleine cuisine opgebouwd waar het ontbijt en de lunch geserveerd wordt in de vorm van een buffet. Een heerlijk zwembad biedt verkoeling tijdens de dag waar je heerlijk kan relaxen en zonnebaden.

Samburu Intrepids lodge zwembad, Samburu reservaat Kenia Samburu Intrepids Tented Camp, Samburu reservaat Kenia Samburu Intrepids interieur tent, Samburu Kenia

Website Larssen tented camp Samburu Kenia Google Maps accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Larssen Tented Camp centraal gelegen in het Samburu reservaat aan de Ewaso Nyiro. Het tentenkamp omgeven door een mooi aangelegde tuin en overdekt door de vele inheemse acaciabomen ademt een rustieke sfeer. Centraal gelegen onder canvas is de receptie, bar, souvernir winkel en het restaurant waar hoogwaardige maaltijden worden aangeboden voor het diner. De lunch wordt geserveerd op een platform overhangend over de rivier waardoor gasten een panorama uitzicht hebben over Buffalo Springs. Als gasten terugkeren van de gamedrive worden hier versnaperingen geserveerd bij het kampvuur.

Larssen Tented Camp bestaat uit 20 exclusieve tenten waarbij de tenten de namen hebben van de vele vogelsoorten die Samburu kent. De luxe tenten zijn royaal van opzet met en-suite douche en toilet en kingsize bedden of enkel persoonsbedden. Voor verkoeling tijdens de warme dagen in Samburu heeft iedere tent de beschikking over een plafond ventilator. Gasten kunnen zich hier terugtrekken om van hen eigen veranda te genieten van het uitzicht over de rivier.

Larssen Tented Camp heeft een zwembad met een waterval waarbij gasten zich ook kunnen laten verwennen met een therapeutische massage in de nabijgelegen Spa met uitzicht op de heilige berg van de Samburu Ol Olokwe. Vanaf een hooggelegen veranda dek kunnen gasten het wild observeren wat zich rond het kamp beweegt waarbij in de avond spotlights de omgeving verlichten.


Larssen Tented Camp, Samburu Kenia Larssen Tented Camp, Samburu Kenia Larssen Tented Camp zwembad, Samburu Kenia

Website Samburu lodge Wilderness lodges in Kenia Google Maps accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Samburu Game Lodge ligt centraal gelegen in het Samburu reservaat aan de rivier de Ewaso Ng’íro met uitzicht op het aangrenzende Buffalo Springs reservaat. De Samburu Game lodge is omgeven door een inheemse tuin in een rivierbos van Doum palmen. Centraal gelegen in de Samburu lodge is een receptie en de Vulterine bar met diverse zithoeken. In het Lorokushu restaurant met uitzicht op de rivier. De maaltijden worden afgewisseld met Afrikaanse lokale gerechten en gerechten gebaseerd op de intercontinentale keuken in buffetvorm. De Crocodile bar bestaat uit een grote rondavel zwevend overdekt met een grote makuti grasdak boven de rivier. Rond zeven uur worden krokodillen gevoerd met bot en vleesrestanten. Samburu Game Lodge beschikt over een afgelegen zwembad met omringd met ligstoelen en parasols voor verkoeling tijdens de warme dagen in het Samburu district.

Samburu Game Lodge beschikt over totaal 61 kamers. De accommodatie wordt aangeboden in standaard kamers, suites, familiekamers en een bruidssuite aan de rivier. De suites zijn ondergebracht in cottages en liggen verspreid op het terrein met ruime kamers en beschikken over een afgeschermde privé veranda. Alle kamers zijn ingericht met een zithoek, kledingrek en comfortabele bedden met klamboe met en-suite een badkamer met douche en toilet. Voor minder valide beschikt de lodge over één aangepaste kamer naast het restaurant.
Samburu Lodge banda, Samburu reservaat Kenia Samburu Lodge Lounge en restaurant, Samburu reservaat Kenia Samburu Lodge interieur banda, Samburu reservaat Kenia

Website Saruni Samburu Lodge, Samburu Kenia Google Maps accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Samburu Saruni Lodge hoog gelegen met een schitterend panoramisch vergezicht over de Kalama concessie tot aan de Mount Kenya op de evenaar. De Kalama concessie grenst aan het indrukwekkende Samburu reservaat gelegen op 7 kilometer afstand. De Saruni Samburu Lodge is onder architectuur gebouwd met behoud van de natuurlijke omgeving lijkt de lodge op te gaan in de rotspartijen. Saruni Samburu kijkt uit op een lager gelegen drinkwaterplaats. Waar gasten kunnen relaxen rond het vrijgevormde zwembad en tijdens het verblijf kunnen genieten van een welness spa behandeling. De lodge kent een rustgevend karakter doorgevoerd in de lounge met grote openhaard en het restaurant waar de Italiaanse specialiteiten worden afgewisseld met intercontinentale gerechten en smaakvolle lokale recepten. Een authentieke ervaring tijdens het verblijf is het maken van een bushwalk met de lokale Samburu stam in het district, een romantische bush-diner in Hemmingway stijl onder de fraaie sterrenhemel en night gamedrives. Een van de weinige lodges waar men geslaagd is in het bewaren van de grootsheid en de zuiverheid van het Afrikaanse landschap een prachtige locatie voor een huwelijksreis.

Saruni Samburu Lodge bestaat uit 6 luxe stijlvolle cottages met een moderne uitstraling met een combinatie van authenticiteit van weleer. De cottages zijn onderverdeeld in 2 familie cottages met gescheiden slaapkamers allen met veel privacy en voorzien van alle gemakken. De luxueuze cottages, met een informele maar elegante sfeer en inrichting. Zeer moderne ingerichte Italiaanse design badkamers met een heerlijke buiten douche aangevuld met Perzische tapijten en waar de stormlampen bij kaarslicht in de avond het geheel completeren. Overnachten in hemelbedden voorzien van een klamboe en bij het ontwaken in de morgen kunnen gasten genieten van het panoramische vergezicht bij zonsopkomst.
Saruni Samburu Lodge, Kalama Conservancy Samburu Kenia Saruni Samburu Lodge Kenia Saruni Samburu Lodge Kenia

Website Sasaab camp Samburu Kenia Google Maps accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Sasaab camp ligt aan de oevers van de Ewaso Nyiro-rivier, ten westen van het Samburu reservaat, de ligging biedt uitzicht op het Laikipia plateau en de Mount Kenya. SaSaab Camp werkt samen met de Samburu gemeenschap van de Ngutuk Ongiron Group Ranch, bekend als de West Gate Conservancy. Het tentenkamp is gebouwd op een hoge rotsachtige kam waardoor men kan genieten van een spectaculair uitzicht. Het zwembad is tegen de heuvel gebouwd met uitzicht op de Ewaso Nyiro rivier. Massage & beauty behandelingen worden aangeboden binnen de privacy van uw tent.

SaSaab Camp bestaat uit 9 exclusieve in Marokkaanse stijl opgebouwde tenten, die elk meer dan 100 m˛ beslaat en bestaat uit een slaapkamer, woonkamer en volledig ingerichte badkamer. 5 tenten hebben 2-persoons bedden en 4 tenten hebben 2 1-persoons bedden. Elektriciteit is op zonne-energie, inclusief het aanbieden van stroom voorziening voor de meegebrachte apparatuur in elke tent. Alle tenten hebben draadloos internet, koelventilatoren en een eigen zwembad.

Sterke nadruk wordt gelegd op de hoogste kwaliteit en verse producten en de gerechten zijn van een Marokkaanse invloed. De activiteiten omvatten: dag en nacht game drives, game wandelingen langs de rivier of in het droge land, dagtochten naar Samburu NP, mountainbiking, kameel safari en de culturele Samburu stammen bezoeken.

Sasaab camp, Samburu reservaat Kenia Sasaab camp, Samburu reservaat Kenia Sasaab camp zwembad, Samburu reservaat Kenia

Website Sopa lodges en camps Kenia Google Maps accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Sopa Samburu Lodge is hooggelegen op een berg in het Samburu district met uitzicht op heldere dagen op de Mount Kenya. De lodge is gebouwd met gebruik van veel lokale materialen in het patroon van een buffelhoorn rondom een drinkwaterplaats. De vele kleurrijke thema’s van aarde tintent zijn doorgevoerd in de gehele lodge. Centraal gelegen in de lodge is een receptie, lounge en een groot open restaurant waar de maaltijden in buffetvorm geserveerd worden. Sopa Samburu Lodge beschikt over een zwembad met zonneterras met ligbedden en parasols.

Sopa Samburu Lodge beschikt in totaal over 30 cottages overdekt met makuti grasdaken. De cottages zijn onderverdeeld in twee gescheiden kamers waarvan twee aangepaste minder valide kamers. De kamers beschikken over een overdekte patio met uitzicht op de drinkwaterplaats en het reservaat. De kamers zijn ruim van opzet, allen ingericht met comfortabele bedden en een zithoek met en-suite een badkamer met douche en toilet.
Sopa Samburu, Samburu Kenia Sopa Samburu interieur kamer, Samburu Kenia Sopa Samburu zwembad, Samburu Kenia


Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385