Mahale Mountains Nationaal Park is een waar paradijs direct gelegen aan het Tanganyika meer. Dit park is een bestemming voor reizigers met een gevoel van avontuur. Waar geen wegen meer zijn en de eindbestemming alleen per vliegtuig en boot te bereikt kan worden. Varend over het zeegroene water van het Tanganyika meer langs grote bergmassieven naar de eindbestemming een accommodatie aan een wit zandstrand gelegen. Om hier te voet met gidsen het indrukwekkende regenwoud te verkennen van Mahale NP op zoek naar grote groepen chimpansees. Diep weggelegen op het Afrikaanse continent ligt deze unieke bestemming waar natuur en rust zo intens beleefd kan worden. Mahale Mountains aan het Tanganyika meer is één van meest opmerkelijke locaties op een safari door Tanzania.

Mahale Mountains Nationaal Park staat vooral bekend vanwege de grote populatie chimpansees en ligt aan het Tanganyika meer in het westen van Tanzania. Mahale Mountains bestaat uit meerdere grote imposante bergmassieven met de hoogste piek van 2462 meter die in het Tanganyika meer lijken over te gaan omgevend door kleine baaien met unieke intieme witte zandstranden. Het Tanganyika meer is het grootste zoetwater meer ter wereld. Met haar vele kleine vissersdorpen die dagelijks vanwege de visrijke watergronden van het meer er dagelijks op uittrekken. De diepe valleien met het regenwoud in het westelijk deel van Mahale met vele kleine riviertjes vullen het bekken van het meer en waar het oostelijk deel overgaat in grasvlaktes met Miombo bomen bossen.

Mahale Mountains net zoals het noordelijk gelegen Gombe Stream NP, zijn de reservaten waar nog in wild levende chimpansees voorkomen in Tanzania. In kleine gescheiden groepen is het mogelijk dagelijks een trekking te maken door het regenwoud. Een magische beleving samen met een gids. De gidsen met spiedende ogen zoeken naar nesten in het diepe woud, de overgebleven resten half opgegeten fruit en uitwerpselen zijn de aanwijzingen. Een tocht langs soms gladde paden en rotspartijen, stromende beekjes, kleine riviertjes en een grote diversiteit aan inheemse boomsoorten. Waar de zwart-witte en rode colobusapen hoog in de bomen bevinden en waar ook naar andere primaatsoorten te vinden zijn. Talloze ontluisterende fladderende vlinders en velverlichte zonnestralen die door het dichte bladerdak priemen. Plotseling dan vanuit het niets zijn daar dan ineens kibbelende en vooral luidruchtige chimpansees, die tussen de bomen slingeren en elkaars glanzende vacht verzorgen. Deze diepindrukwekkende en vooral zeer imposante ontmoeting in het regenwoud maakt het verblijf in Mahale Mountains zo magisch.


Flora en Fauna

  • Chimpansee 15 kolonies
  • Sykes Monkey
  • Rode franjeaap
  • Groene meerkat
  • Gele baviaan
  • Antilopen
  • Vlinder soorten
  • Vogel soorten
  • Vis soorten
  • Vegetatiesoorten

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385