Lake Natron Nationaal Reservaat

Lake Natron is een alkalisch sodameer met bijzondere kleurschakeringen en met een grote concentratie aan flamingo’s, omgeven door een bijzonder ruig vulkanisch landschap, aan de voet van de Ol Doinyo Lengai vulkaan, de heilige berg van de Masaai stammen. Lake Natron ligt op het laagste punt van de grote Rift Vallei grenzend aan de Kenia en ligt ten noorden van de Ngorongoro krater.

Voornamelijk is Lake Natron geliefd vanwege het desolate vulkanische landschap, de diepe rode kleurschakeringen van het meer dat in het westen omzoomd wordt door beboste hellingen waar seizoensgebonden rivieren overgaan in watervallen en de bijzondere heetwater bronnen gevoed worden door de nabijheid van de actieve vulkaan: de Ol Donya Lengai. In het noordelijk gedeelte van het meer worden regelmatig mystieke luchtspiegelingen gezien wat een unieke beleving is om waar te nemen. Naast de vele flamingo’s, pelikanen trekken hier in het regenseizoen zebra’s naar toe en in het droge seizoen de zeldzame gerenoek en gemsbok.

Lake Natron staat voornamelijk bekend om de grootste “lesser flamingo” populatie die hier jaarlijks neerstrijken in grote getalen om onbedreigd te broeden op nesten in het meer, de enige broedplaats waar ongeveer 2 miljoen dwergflamingo’s neerstrijken in Afrika. De greater flamingo’ broed aan de oevers van het meer. De voedzame spirulina blauwalgen bevatten rode pigmenten die bijdragen aan de roze kleur en dieprode banen onder de vleugels van de flamingo’s. Door verdamping van het wateroppervlak kleurt het meer diep scharlaken rood waarbij de kleuren verlopen langs de oevers van het meer.

Lake Natron is goed te combineren op een safari waarbij wandelingen gemaakt kunnen naar de lokale Masaai stammen in het gebied, zwemmen in zoetwater bij de waterval en mooie natuurwandelingen langs het meer, waar steile hellingen beklommen kunnen worden voor mooie panoramische vergezichten.


Flora en Fauna

  • Dwerg flamingo populatie
  • Lesser Flamingo
  • Greater Flamingo
  • Pelikanen
  • Vogelsoorten
  • Antiloopsoorten
  • Gerenoek
  • Gemsbok

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385