Website Greystoke Mahale in Mahale Nationaal Park Tanzania Google Maps Mahale NP accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Greystoke Mahale is een exclusieve lodge idyllisch gelegen aan een baai van het Tanganyika meer aan de voet van Mahale Mountains in Tanzania. Ver afgelegen op een zandstrand met een contrast van kleurschakeringen van het regenwoud en palmbomen op de achtergrond ligt het stijlvolle en zeer charismatische Greystoke Mahale. Verscholen onder een dik groot grasdak met unieke hoeken naar alle windrichtingen is het hoofdgebouw opgedeeld in een lounge, bar en restaurant. Waarbij vooral gebruik is gemaakt van rest materialen van dhows en kano’s van lokale vissersboten en mahonie houten dekken. Gasten kunnen genieten van exquise maaltijden in het restaurant en eventueel op het strand op gedekte tafels met wit linnen tussen fakkels onder indrukwekkende sterrenhemels. Voor de sundowner over het meer worden de gasten uitgenodigd in een bar op de rotsen. Om hier even weg te dromen bij het spaarzame licht van stormlampen met op de achtergrond het geluid van kabbelend water en geluiden uit de bush.

Greystoke Mahale bestaat uit slechts zes beach banda’s. Verscholen tussen bomen en wuivende palmen tegen de schaduwrijke bebosten hellingen. Met behoud van uitzicht op het strand en het turquoise water van het Tanganyika meer. De beach banda’s met unieke hoge steile puntdaken afgedekt met palmbladeren zijn gebouwd op een verhoogd verandadek. Stijlvol ingericht met kleurrijke aardse Afrikaanse tinten. Heerlijke dikke lounge kussens op de schaduwrijke veranda. Grote hemelbedden met een direct uitzicht op het meer. Met en-suite een kleedkamer en een badkamer met wastafel en toilet met een zeer krachtige open douche met uitzicht op het nabijgelegen bos met privacy voor de gasten. Loungen op een open vide op de eerste verdieping is hier een pure romantiek beleving. Waarbij het gevoel ontstaat even alleen op de wereld te mogen zijn hier in Greystoke Mahale.

Wandeling onder begeleiding naar de chimpansees en op zoek naar een grote variëteit aan vogel en vlinder soorten en verschillende antilopensoorten. Zwemmen in bekkens aangelegd door watervallen in het woud. Vissen en varen met een kajak op het meer. Een romantische sunset cruise op een traditionele dhow. Relaxen op het witte zandstrand.

Greystoke Mahale, Mahale nationaal park Tanzania Greystoke Mahale, Mahale nationaal park Tanzania Greystoke Mahale, interieur kamer, Mahale nationaal park Tanzania

Website Kungwe Beach Lodge in Mahale Nationaal Park Tanzania Google Maps Mahale NP accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Mbali Mbali Mahale op het witte zandstrand gelegen aan het Tanganyika meer. Mbali Mbali Mahale is een kleinschalig tentenkamp in een baai aan het meer anderhalf uur varen vanaf de landingsbaan. Mbali Mbali Mahale ligt in de schaduw van het regenwoud van de Mahale Mountains uitkijkend over het kristalheldere water waar gasten kunnen genieten van een uitgebalanceerde combinatie van luxe en romantiek tijdens het verblijf in Mbali Mbali Mahale.

Centraal gelegen op het strand is de lounge en het restaurant volledig uit hout opgetrokken met louvre panelen als zijwanden, waardoor de openstructuur behouden is gebleven. In het restaurant worden vers bereidde maaltijden geserveerd bij kaarslicht. Waar de kok bereid is om de gevangen nijlbaars van die dag, voor gasten die op een visexcursie zijn geweest, te bereiden. Maaltijden in het restaurant worden afgewisseld met een romantisch diner op het strand wat bijdraagt aan de onvergetelijke ervaring. Tegen het vallen van de avond kunnen gasten genieten van een mooi vergezicht op de vide boven de lounge.

Na een chimpansee tracking in de ochtend heerlijk relaxen op één van de zonbedden op het strand om tegen het vallen van de avond te genieten van de romantiek bij het knisperende kampvuur. De nachten zijn bijzonder met het maanlicht op het meer, een lodge die idyllisch door stormlampen verlicht zal worden met op de achtergrond de geluiden uit het woud aangevuld met het overleg van chimpansees onderling tot diep in de nacht.

Mbali Mbali Mahale bestaat uit slechts 10 ruime safari tenten voorzien van een makuti grasdak gebouwd op verhoogde houten platforms met een overdekte veranda met uitzicht op het meer verdeeld aan het strand. De safari tenten zijn ingericht met hemelbedden en voorzien van een klamboe een secretaire dekenkist en kledingkast. En-suite een badkamer opgebouwd uit lokaal materiaal met een douche, wastafel en toilet.

Mbali Mbali Mahale is ideaal gelegen voor een chimpansee trekking, wandeltochten door het regenwoud onder begeleiding van gidsen. Voor de sportieve reiziger de mogelijkheid om te snorkelen of het meer met een kajak te verkennen. Additioneel is het mogelijk te vissen op het Tanganyika meer op nijlbaars en goudbaars met lokale vissers en een sunset cruise.

Kungwe Beach Lodge, Mahale Mountains Nationaal park Tanzania Kungwe Beach Lodge Mahale Tanzania, safari tent Kungwe Beach Lodge, interieur kamer, Mahale nationaal park Tanzania
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385