Ruaha Nationaal Park

Ruaha Nationaal Park in Tanzania is één van de ongerepte wildreservaten en bij uitstek een perfecte bestemming voor de echte safari liefhebber. Ruaha Nationaal Park kent een rijk wildleven en bestaat uit een fascinerend voornamelijk rotsachtig, landschap. Deels grote savannes met verdwaalde Baobab bomen en dicht beboste heuvels met dichte rivierbossen langs de rivieren.

Ruaha Nationaal Park is een uitgestrekt park met wegen langs de seizoensgebonden rivieren waar antilopensoorten een kans wagen op het spaarzame water in de rivier met gevaar voor eigen leven en waar de luipaarden en ingegraven krokodillen zich schuil houden. De zandrivieren worden afgewisseld met grote rotspartijen waar overdag de proestende nijlpaarden zich vermaken en waar olifanten verkoeling zoeken in de rivier. Leeuwen en jachtluipaarden jagen op de uitgestrekte savannes op de impala’s en zebra kuddes. Een gebied waar grote roedels Afrikaanse wilde honden jagen op de kleine Kirks Dik Diks en schichtige Koedoes zich door het struikgewas begeven..

Ruaha Nationaal Park is een ongekende unieke safari bestemming voor diegenen die vooral op zoek zijn naar de echte Afrikaanse wildernis in Tanzania. De speciale aantrekkingskracht van Ruaha, naast de spectaculaire landschappen, is de ongerepte wildernis. Dit park is relatief onbekend en pas recent ontwikkeld voor toerisme en door de afgelegen bestemming minder bezocht door toeristen. Voor de actieve reizigers het gebied om wandelingen te maken in de bush onder begeleiding van gewapende gidsen, om met een boot de oevers van de rivier verkennen of om met een 4WD voertuig de savannes te verkennen.

Ruaha Nationaal Park maakt deel uit van een rijk en gevarieerd groot ecosysteem waar ondermeer de aangrenzende wildreservaten Rungwa en Usango , met een totale wildernis oppervlakte van 10.300 km2, toebehoren. Ruaha Nationaal Park is een overgangs zone waar oostelijke en zuidelijke soorten flora en fauna elkaar overlappen. Met een diversiteit van 1650 plantensoorten en meer dan 450 vogelsoorten maakt dit het gebied gewild bij vogelliefhebbers in de periode van Januari tot en met April. In het noorden ontspringt de Great Ruaha River die zich een weg baant door diepe kloven ,overgaat in de Rufiji waarna het de zandrivieren voedt. Het zuidwestelijk deel van Ruaha Nationaal Park wordt het meest bezocht en kent een variatie aan lodges direct gelegen aan oevers van de rivieren, gelegen in een vallei van het Ruaha Escarpment en de Great Ruaha rivier. In het droge seizoen van juni tot en met december vallen de rivieren droog en trekt een ongekende hoeveelheid aan wilde dieren naar deze vallei.


Flora en Fauna - Ruaha NP

  • Wilde hond
  • Olifanten
  • Buffels
  • Jachtluipaard
  • Leeuwen
  • Grant gazelle
  • Waterbok
  • 475 Vogelsoorten
  • Krokodillen
  • Nijlpaarden
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385