Tarangire nationaal park

Tarangire nationaal park is een park met een bijzonder karakter in het noordwesten van Tanzania. De Tarangire rivier , een zand rivier waarnaar het park is vernoemd, heeft een grote aantrekkingskracht op grote groepen olifanten en diverse antiloopsoorten op hun constante zoektocht naar water. Het verse verkoelende water van de Tarangire rivier dat zich een weg baant door het park, zorgt voor een grote diversiteit aan wilde dieren. Tarangire nationaal park kan het gehele jaar bezocht worden zelfs als de rivier in de droge periode haast droogvalt. In dat deel van het seizoen graven grote kuddes olifanten in de droge rivierbeddingen op zoek naar ondergrondse stromen in de slinkende lagunes. Het Tarangire nationaal park is een voornamelijk rustig seizoensgebonden park met een wijds uitzicht op verre vulkanische bergketens.

Tarangire nationaal park is ongeveer 2600 vierkante kilometer groot en bestaat uit droge vegetatiezones, diepe kloven en een moeraszone waar talloze vogelsoorten voorkomen. Het landschap wordt voornamelijk gedomineerd door de grote majestueuze Baobab bomen welke honderden jaren oud zijn, de steppes met verdwaalde acaciabomen met grote paraplu gevormde takken en langs de rivier palmbomen, vijgenbomen, tamarinden en de grote worstenbomen. De bomen worden beklommen door de python maar ook door leeuwen en luipaarden die heerlijk liggen te luieren op de brede takken.

Tarangire nationaal park heeft een grote verscheidenheid aan wild afhankelijk van het seizoen en de migratie tussen het noordelijk gelegen Amboseli Nationaal Park in Kenia. In de droge maanden tussen juli t/m november trekken vele dieren naar het park waar de elanden, spiesbokken gevolgd worden door gnoes, zebra’s en andere antilopen soorten op de voet gevolgd door leeuwen en het luipaard. Het is het semi-woestijn karakter van het park dat zorg draagt dat hier specifieke wildsoorten voorkomen waaronder de gerenoek, spiesbok en met veel geluk de terugkerende wilde hond.

Silale moeras is het vogelparadijs gelegen in het noordelijk deel van het Tarangire nationaal park. Het Silale moeras wordt gevoed door ondergrondse bronnen en is een groene oase in het Tarangire Nationaal Park. Het is een ideaal gebied voor het spotten van vogels. In tegenstelling tot de zwaarste vogels waaronder de struisvogel, buizerd, koritrap en de hoornraafvogel die voornamelijk op de savanne voorkomen, zijn hier ook vele andere vogelsoorten waaronder de marabou, ralreiger, purperreiger, spoorkoekoek, bijeneters en de kleurrijke agapornissen. Verder immense termieten heuvels waar de vuurkop baardvogels luid in duetten zingen en samenwonen met verschillende soorten mangoesten.


Flora en Fauna

  • Olifanten
  • Giraffen
  • Buffels
  • Leeuwen
  • Luipaarden
  • Gerenoek
  • Spiesbok
  • Wilde hond
  • Antiloop soorten
  • Vogelsoorten

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385