Mount Kilimanjaro Nationaal Park

De Kilimanjaro met haar sneeuw bedekte top, die boven het landschap uittoornt met een magische uitwerking voor een ieder die op reis gaat naar Oost Afrika. Voor veel reizigers kent de Kilimanjaro die ongetemde aantrekkingskracht om de berg te beklimmen naar de Uhuru Peak, het dak van Afrika. Mount Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika met haar sneeuw bedekte top is het enige vrijstaande bergmassief van de wereld. De Kilimanjaro kent een grote verscheidenheid aan vegetatie zones, vruchtbare hellingen die overgaan in tropische regenwouden waarna hoge heidevelden overgaan uiteindelijk in gletsjers tot aan de Mawenzi de vlakke herkenbare top van de Kilimanjaro.

De Kilimanjaro Nationaal Park gedomineerd door de Kilimanjaro is opgericht in 1973 een beschermd leefgebied voor flora en fauna, kent een oppervlakte van 753 kilometer. Waar olifanten langs de hellingen zwerven en de Chagga stam het land cultiveerde vanwege de rijke bodem voor het verbouwen van hen gewassen.

Moshi

Moshi is een rustige stad gelegen aan de voet van de Mount Kilimanjaro, rondom Moshi op de lage hellingen van de Kilimanjaro zijn uitgestrekte koffieplantages en suikerplantages te vinden. Moshi is vooral bekend om de seizoensgebonden koffie veilingen die door internationale kopers bezocht worden vanuit de hele wereld. Bij een verblijf in Moshi is het mogelijk de veiling en koffieplantages en de lokale Chaga stam te bezoeken en wandelingen te maken door het regenwoud op de hellingen van de Kilimanjaro. De meeste reizigers echter overnachten in Moshi voor een ander doel namelijk het startpunt voor de uitdagende beklimming van de Kilimanjaro.

Kilimanjaro Marathon

Moshi is ook de trekpleister eind Februari van een jaarlijks terugkerende gesponsorde marathon met een afstand van 42 kilometer, de halve marathon van 21 kilometer en ook het onderdeel voor gehandicapte met rolstoel. Kilimanjaro Marathon, vertrekpunt is het Muccob Stadium in Moshi, een route door de akkers rondom Moshi, koffie en bananen plantages en richting de hellingen van de Kilimanjaro.

Kilimanjaro bergroutes

Het Kilimanjaro massief bestaat uit drie kraters: in het westen de Shira 3962 meter, in het oosten de Mawenzi 5149 meter en centraal gelegen Kibo op 5895 meter, de met sneeuw bedekte hoogst bereikbare top. De Mawenzi is niet meer te bereiken vanwege losgeraakt gesteente. De bergbeklimming is mogelijk voor een ieder in goede conditie. Gidsen begeleiden de wandelaars langs de verschillende routes waarbij de bagage door kruiers zal worden gedragen. De maaltijden worden verzorgd door een kok die voedzame maaltijden bereid op de verschillende hoogtes waren overnacht zal worden.

Rongai route eenvoudigste route naar de top van de Kilimanjaro
Machame route populairste route naar de top van de Kilimanjaro
Marangu route route met hut accommodaties naar de top van de Kilimanjaro
Lemosho route mooiste en de langste route naar de top van de Kilimanjaro
Shira route zware route vanwege hoogte verschillen naar de top van de Kilimanjaro
Umbwe route zwaarste route voor alpine klimmers met acclimatisering ervaringFlora en Fauna

 • Olifanten
 • Buffel
 • Eland
 • Bosbok
 • Duiker
 • Olifanten
 • Genet/Serval kat
 • Vogelsoorten
 • Arenden
 • Gieren
 • Buizerd
 • Neushoorn vogel

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385