Seizoenen

Juni Ė FebruariBeklimming Mount Meru uitgezonderd november regenmaand
December - FebruariKilimanjaro voor panorama foto
April - MeiRegenseizoen

Hoogte

Arusha 1500 meter

Tips

Nane Nane Festival - 8 augustus een jaarlijks evenement waar veel lokalen boeren samenkomen om handelswaren aan te bieden en zaken te doen. Arusha wordt dan druk bezocht en veel markkramen worden opgezet en wordt er acht dagen feest gevierd. Nane betekent acht in het Swahili.

Historie

Arusha is een belangrijke stad in Tanzania voornamelijk bezocht door toeristen voor een safari. In Arusha werd in 1961 de onafhankelijkheidsverklaring ondertekend door de eerste president, Nyerere waarin hij onder meer de collectivisering van de landbouw werd aangenomen. De stad wordt ook wel het hart van Afrika genoemd omdat deze halverwege ligt tussen Kaapstad en Cairo, in het centrum van de stad is een klokkentoren versierd door een embleem van Coca Cola. De klokkentoren was een symbool voor de twee eindpunten van het oude Britse Imperium Afrika.

Arusha zetelt het Rwanda Tribunaal en komen leiders bijeen van de Afrikaanse Unie.

Arusha NP te zien in de Speelfilm Hatari. De film waarin John Wayne een hoofdrol speelde opgenomen in 1962. Deze geschiedenis is terug te vinden in de Hatari Lodge. De lodge werd na jaren weer hersteld en is thans de enige lodge in het park met een hele rijke historie. Margarete Trappe had de boerderij Momella en speelde een belangrijke rol in dit gebied tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Routebeschrijving

Arusha NP 35 kilometer vanaf Arusha.
Arusha ligt 65 kilometer vanaf Kilimanjaro Airport.

Fly-in safari

Regional Air Services onderhoud reguliere vluchten vanaf Arusha / Kilimanjaro Airport naar verschillende bestemmingen.

ZanAir onderhoud reguliere vluchten naar Zanzibar, Selous, Saadani, Lake Manyara en Mombassa in Kenia
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385