Informatie

Gastenboek


Scenic Tanzania - 8 daagse prive rondreis Tanzania

Een unieke safari met overnachtingen in lodges en safari kampen gelegen op unieke locaties in wildreservaten. Waarbij u overnacht tussen rotsen met panoramische vergezichten en de laatste dagen vanuit het zwembad uitgehouwen in de rots het wild kunt observeren op de savannes. Een safari met de hoogtepunten van Tanzania waaronder de Ngorongoro Krater en ontdek het rijke wildleven op de uitgestrekte savanne vlaktes van de Serengeti. Waarbij u een nightgamedrive maakt om het wild in de avond te kunnen observeren!


Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LOKilimanjaro - Kia LodgeTransfer
Dag 2 VPTarangire NP - Maweninga Camp1 x GD
Dag 3 VPTarangire NP - Bashay Rift Lodge2 x GD | Lunch Park
Dag 4 VPNgorongoro NP - Ol Duvai Camp1 x GD Ngorongoro krater
Dag 5 VPSerengeti - Ronjo Camp2 x GD / 1 x FDG
Dag 6 VPSerengeti - Grumeti Hills Camp2 x GD / 1 x FDG
Dag 7 VPSerengeti - Grumeti Hills Camp2 x GD / 1 x Night GD
Dag 8 --Serengeti - Arusha1 x GD Vlucht Ikoma- Arusha
--Arusha - Kilimanjaro airportLunch Shanga - Transfer

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Scenic Tanzania safari rondreis

Dag 1 - Kilimanjaro Airport

 
Vandaag verwelkomen wij u op de luchthaven Kilimanjaro airport aan de voet van de hoogste berg van Afrika bedekt met een sneeuwkap. Hier rijdt u samen met onze lokale vertegenwoordiger en uw privé gids en chauffeur voor uw safari naar de nabij gelegen Kia lodge voor de overnachting. Bij aankomst in de Kia Lodge zal met u de volledige rondreis doorgenomen worden.

De Kia Lodge gebouwd in Afrikaanse traditionele stijl ligt op een afgelegen heuvel, op slechts enkele minuten verwijderd van Kilimanjaro International Airport. Een geriefelijke lodge voornamelijk typisch Afrikaans ingericht met een twist aangevuld met Tinga Tinga schilderijen. In het restaurant worden overheerlijke gerechten geserveerd op basis van de internationale keuken. De receptie en de bar zijn Zanzibari stijl ingericht. Omgeven door de inheemse tuin ligt het zwembad op een heuvel met een panoramisch uitzicht over de savanne met op de achtergrond de Kilimanjaro.

U overnacht in één van de kamers in de cottages overdekt met een makuti grasdak met een eigen veranda. De cottages zijn omgeven door een inheemse weelderige tuin. De cottages zijn onderverdeeld in twee kamers allen voorzien van individuele airconditioning. De kamers zijn verder ingericht met comfortabele bedden en een kleine zithoek met en-suite een badkamer met douche en toilet.

Accommodatie : Kia Lodge op basis van logies en ontbijt
Karama Spa Lodge ligt nabij Arusha Nationaal Park Tanzania Kia Lodge nabij Kilimanjaro Airport Tanzania Kia Lodge nabij Kilimanjaro Airport Tanzania

Dag 2 - Tarangire NP

 
Vandaag vertrekt u op safari, we rijden richting Arusha en rijden langs de diverse koffie plantages waarbij we onderweg Mount Meru passeren op weg naar Tarangire Nationaal Park. Het eerste deel bestaat uit een stoffige weg door een landschap wat overgaat in weelderige vegetatie en waar u uiteindelijk weer op een geasfalteerde weg uitkomt richting Tarangire Nationaal Park.

Tarangire Nationaal Park ligt ten zuiden van Lake Manyara en beslaat een oppervlakte van 2600 km2. Dit is een wonderschoon park met diepe kloven waar de wilde dieren in november het park verlaten om in juni terug te keren na het regenseizoen. Het park kent de grote Baobab bomen, palmbomen en verschillende soorten acacia bomen. Diep gelegen in het park slingert de Tarangire rivier wat altijd water heeft waardoor hier grote populatie olifanten zijn, eland antilopen, buffels maar ook het jachtluipaard, luipaard en leeuwen zijn hier aanwezig. Het Tarangire NP heeft een ongekende natuur met een heel eigen bijzonder karakter droge steppes, diepe kloven en in het noordelijke deel moerassen.

Maweninga Camp gebouwd op een rotspartij ligt in het noordwestelijk deel van Tarangire NP. Centraal gelegen in het Maweninga Camp op een desolate rotspartij is een groot verandadek gebouwd waar gasten kunnen loungen bij mystieke zonsondergangen op heldere dagen met uitzicht op het park en Lake Burunge en Lake Manyara. In het naast gelegen open restaurant worden de maaltijden geserveerd op basis van de intercontinentale keuken. De accommodatie bestaat uit een safaritent gebouwd op deels rotsblokken en palen. De safaritenten zijn uiterlijk opgetrokken in groen canvas en waarbij het interieur uit een licht canvas is uitgevoerd. De inrichting bestaat uit zeer comfortabele bedden en aangevuld met dressoir en een zithoek. Met en-suite een badkamer met wastafel en gescheiden douche en toilet.

Accommodatie:Maweninga Camp op basis van volpension
OnsKenia,Maweninga Camp Tarangire nationaal park Tanzania OnsKenia,Maweninga Camp Tarangire nationaal park Tanzania Tarangire nationaal park Tanzania

Dag 3 - Tarangire NP - Karatu

 
Vandaag vertrekken we uit Maweninga Camp en rijden door het reservaat tijdens de gamedrive naar de zandrivier nabij de steile hellingen. De zandrivier wordt dagelijks door veel wild bezocht wat afhankelijk is van het water. Tarangire Nationaal Park met het droge karakter van het reservaat en zeer grote diversiteit aan vegetatie vormen.

De lunch verzorgen wij in Tarangire Safari Lodge waar u een schitterend panoramisch vergezicht over het Tarangire reservaat. De lunch zal in buffet vorm geserveerd worden in de restaurant van het kamp. Na de lunch maakt u weer een gamedrive. In de loop van de middag rijden we naar Mto wa Mbu en verlaat u de Rift vallei. Hier heeft u een mooi panoramisch vergezicht over de vallei waarna we onze weg vervolgen richting Karatu. Karatu is een stad gelegen aan de voet van de Ngorongoro concessie omringd door vele koffie plantages.

Hier overnacht u in de Bashay Rift Lodge gebouwd op de Umbwe Hill. In het centraal gelegen hoofdgebouw omgeven door vele terrassen en balkons kunnen gasten genieten van adembenemende zonsondergangen met vergezichten op Oldeani Mountain en tot aan Lake Eyasi. Bashay Rift Lodge is rijk uitgerust met veel ornamenten grote openhaarden en comfortabele fauteuils draagt bij tot een zeer rustgevende koloniale sfeer. In het restaurant worden gerechten geserveerd met veel verse producten van eigen land, waaronder eigen koffie van de Bashay koffieplantage. Zeer stijlvol aangelegd zwembad met waterval waar de gasten in de schaduw van een parasol kunnen relaxen en gebruik kunnen maken van een aparte verkleedruimte met douche faciliteiten. U overnacht in een cottage ingericht met openhaard en een prachtig vergezicht vanuit de slaapkamer. Ingericht met een hemelbed verder aangevuld met stijlvolle meubels met en-suite een zeer ruime badkamer met douche, toilet en wastafel.

Accommodatie:Bashay Rift Lodge op basis van volpension
Bashay Rift Lodge, Karutu Tanzania Bashay Rift Lodge, Karutu Tanzania Bashay Rift Lodge, Karutu Tanzania

Dag 4 - Ngorongoro NP

 
Na het ontbijt verlaten we Karatu en rijden tegen de steile helling aan door de Ngorongoro concessie om af te dalen in de Ngorongoro krater voor de gamedrive waar wij vandaag een picknick lunch verzorgen rond het middaguur.

De Ngorongoro Krater is het amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer in omvang en tevens de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan. In de krater is een uniek ecosysteem ontstaan door de eeuwen heen, waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, jachtluipaard, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om op een neushoorn te vinden één dag de Big Five. De krater kent een variatie aan landschappen en rondom het Magadi soda meer zijn er meer dan 100 unieke vogelsoorten waar te nemen.

In de loop van de middag verlaten wij de Ngorongoro krater en rijden naar Olduvai Camp voor de overnachting. Olduvai Camp is een rustiek kamp gebouwd rondom een granieten kopje in de Ngorongoro concessie. Olduvai Camp is gebouwd met behoud van de vele natuurlijke elementen. De gemeenschappelijke ruimte liggen tussen de rotsblokken verscholen een bar met openhaard en het restaurant. In Olduvai Camp overnacht u in één van de permanente safaritenten met uitzicht over de vlaktes. De inrichting bestaat uit een kleine zithoek met comfortabele bedden met en-suite een badkamer met douche, toilet en wastafel.

Additionele activiteiten zijn diverse wandelroutes met de Masai en een wandeling voor een ongekende zonsondergang.

Accommodatie : Olduvai Camp op basis van volpension
Olduvai Camp, Ngorongoro concessie Tanzania Olduvai Camp, Ngorongoro concessie Tanzania Ngorongoro Krater Tanzania

Dag 5 - Serengeti NP - Seronera concessie

 
Vandaag verlaat u Olduvai Camp en rijden we terug naar de verbindingsweg. We rijden via de verbindingsweg naar de Naabi Hill Gate de toegangspoort van de Serengeti. Na het inchecken rijden we tijdens de gamedrive naar het centrale district de Seronera waar u overnacht in Ronjo Camp in de Serengeti.

Het Serengeti-reservaat is wellicht het beroemdste wildpark op deze wereld. Bekend om de ecologische waarde van dit park waar 35 verschillende diersoorten te vinden zijn en over de 450 vogelsoorten. De uitgestrekte savannes met rotsblok formaties ‘kopjes’ zijn het decor van de Serengeti. De naam van het park ‘siringet’ betekent in het Maasai ‘oneindige vlakte‘ en het is dan ook niet te beschrijven wanneer we het park bezoeken dat hier gemiddeld 3 miljoen dieren samenleven.

Het centraal gelegen Seronera concessie bestaat voornamelijk uit open savanne vlaktes en een netwerk van riviertjes. Door het permanente water in de Seronera en Mbalageti rivier in het gebied zorgt ervoor dat in dit centrale deel van de Serengeti door het gehele jaar wild te observeren zal zijn.

Ronjo Camp is een safari kamp omgeven door een savannevlakte met centraal gelegen een gescheiden lounge tent ingericht met een bar en comfortabele sofa’s en een grote mess tent ingericht als restaurant waar de intercontinentale maaltijden geserveerd worden bij kaarslicht en olielampen. Beiden tenten zijn ingericht met authentieke accessoires en antieke dekenkisten. De gasten kunnen nagenieten van de gamedrives van een aperitief wat geserveerd zal worden bij het een knisperend kampvuur. U overnacht in één van de luxe safaritenten voorzien van een schaduwrijke luifel. Ingericht met een zithoek en comfortabele bedden met en-suite een badkamer voorzien van een douche en toilet en wastafel.

Accommodatie : Ronjo Camp op basis van volpension
Ronjo Camp - Serengeti Tanzania Ronjo Camp - Serengeti Tanzania Serengeti Tanzania

Dag 6 t/m 7 – Serengeti – Grumeti/Ikoma concessie

 
Vandaag vertrekt u weer op gamedrive waarbij we terugrijden naar de Seronera vallei om onze weg te vervolgen naar het meest westelijk deel van de Serengeti de Grumeti. De Grumeti concessie kenmerkt zich door heuvels en diverse rivieren en maakt onderdeel uit van de jaarlijkse gnoe migratie. De jaarlijkse route wat de gnoes afleggen in de periode juni/augustus op weg naar de Masai Mara in Kenia.

Het Serengeti-reservaat kent meerdere vegetatie zones waarbij de savanne vlaktes afgewisseld worden door acacia bossen, de kopjes zijn granieten grote rotsblokken waar veelal de leeuwen de dag kunnen doorbrengen. Op deze indrukwekkende savannes gaat u op zoek naar de vele wild- en vogel soorten die het gehele jaar door te vinden zijn. Giraffes die zich sierlijk voortbewegen, olifanten en buffels die snuivend zich te goed doen aan het lange savannegras. De gazelle soorten zwerven over de vlaktes op de voet gevolgd door de cheeta, het luipaard en de befaamde leeuwen met hen donkere manen. Hier zullen we tijdens de gamedrives op zoek gaan naar de grote gnoe migratie afhankelijk waar de migratie zich zal bevinden.

De laatste avond maakt u een night gamedrive in de Grumeti met speciale lampen en begeleiding van een ranger gaat spotten naar de dieren die in de nacht jagen en voorkomen in de concessie.

Grumeti Hills Camp is een permanent tentenkamp in het noordwestelijk deel van de Grumeti Wildlife concessie 5 kilometer. Grumeti Hills ligt in een afgelegen locatie deels gebouwd tegen de hoogste heuvel in de omgeving met een mooi vergezicht over de savannes in de concessie. Centraal gelegen is een lounge en het restaurant met een grote veranda met een zwembad in de rots met uitzicht op het lager gelegen reservaat met ligbedden. De safari tenten zijn gebouwd tegen de helling van de rots beschikken allen over een grote veranda met zithoeken. De safari tent is ingericht met zeer comfortabele bedden met en-suite een badkamer met een douche cabine, toilet en wastafels.

Accommodatie : Grumeti Hills Camp op basis van volpension
Grumeti Hills Camp - Serengeti Tanzania Grumeti Hills Camp - Serengeti Tanzania Serengeti Tanzania

Dag 8 - Serengeti - Arusha - Kilimanjaro Airport

Vandaag maakt u nog een laatste gamedrive door de Grumeti concessie en keert u terug naar de lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt verzorgen wij de transfer naar de airstrip in Ikoma. Vanaf Ikoma vliegt u met een binnenlandse vlucht terug naar het vliegveld in Arusha.

In Arusha aangekomen verzorgen wij een lunch in de Shanga River Lodge. Shanga River Lodge ondersteunt het project voor de minder valide om hen bestaansrecht te voorzien. Hier in de werkplaats worden vanuit recyclebare materialen nieuwe kunstvoorwerpen vervaardigd. In de Shanga Shop worden de kunstvoorwerpen verkocht en kunnen gasten de atelier bezoeken en eventueel een souvenir aankopen voor de thuisblijvers.

Na de lunch kunt u nog even in de tuin nagenieten van de rust. In de loop van de middag rijden we terug naar Kilimanjaro Airport. Hier op de luchthaven nemen wij afscheid van u en vertrouwen erop dat u een mooie safari belevenis heeft gehad in Tanzania.

Eventueel is het mogelijk om aanvullend de safari te verlengen met een strandvakantie op het exotische specerijeiland Zanzibar.

Lunch: Shanga River Lodge
Vlucht Serengetie Ikoma bestemming Arusha Airport Arusha Shanga lunch Mount Kilimanjaro Moshi Tanzania
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
januari  € 2.700 € 2.360
februari t/m maart € 2.800 € 2.470
april t/m mei € 2.390 € 2.040
juni € 2.490 € 2.165
juli t/m augustus € 2.795 € 2.470
september € 2.490 € 2.165
oktober € 2.700 € 2.360
november t/m 15 december € 2.490 € 2.165
16 december t/m 31 december € 2.800 € 2.470
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 230 € 385
Districten Kilimanjaro, Tarangire, Ngorongoro Krater, Serengeti, Arusha
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - continentale vlucht Ikoma - Arusha maximaal 15 kg hand- ruimbagage
- transfers van en naar luchthaven(s) in Tanzania
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- night gamedrive Grumeti concessie
- lunch Shanga river lodge
- prive safari 4 persoon 4WD Landcruiser met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging Zanzibar

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een bezoek aan het exotische specerijen eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Ocean Paradise Beach Resort op Zanzibar eiland voor de kust van Tanzania
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385