Olifanten peetouder rondreis Kenia - Maart 2022

In samenwerking met Vrienden van de Olifant voeren wij deze peetouder reis uit met een aanvullende avontuurlijke safari door Kenia, waarbij het mogelijk is uw eigen geadopteerde wees olifant te bezoeken tijdens het verblijf in één van de opvangkampen.

Samen reizend met andere adoptie ouders overnacht u in mooie accommodaties voorzien van alle gemakken met en-suite een badkamer met douche en toilet, waarbij u samen met een privé chauffeur de opvangkampen en diverse reservaten bezoek.

Dag programma van 4 maart t/m 12 maart 2022
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 VPNairobi - Sarova Panafric HotelTransfer Luchthaven
Dag 2 VPNairobi - Sarova Panafric HotelDaphne Sheldrick Nairobi
Dag 3 VPTsavo Oost - Ithumba Tented CampModderbad & Voeding
Dag 4 VPTsavo Oost - Ithumba Tented CampModderbad & Voeding
Dag 5 VPTsavo Oost - Ashnil Tented CampSheldrick Stockade visit
Dag 6 VPTsavo Oost - Ashnil Tented CampSheldrick Stockade visit
Dag 7 VPAmboseli NP - Kibo Safari CampGamedrives
Dag 8 VPAmboseli NP - Kibo Safari CampGamedrives
Dag 9 VPAmboseli NP - NairobiTransfer Luchthaven
Dag 10--Amsterdam aankomst

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package

Dag 1 t/m 2 - Nairobi

 
Karibu wa Kenya, onze touroperator heet u welkom op de luchthaven van Nairobi Jomo Kenyatta International Airport. U vertrekt vanaf de luchthaven op weg naar Nairobi en aan uw linkerhand is het Nairobi National Park. Eenmaal richting de stad ziet u al de kenmerken van een grote stad, drukte, lawaai en overal auto's en vooral ook veel mensen te voet. Uw gids kent de weg als geen ander en rijdt u veilig door de stad naar het hotel waar u zal overnachten. Aangekomen wacht u een welkomstdrankje, onze tour manager zal met u de volledige rondreis door Kenia met u doornemen en verder voorlichten.

De volgende morgen vertrekt u naar het weeshuis voor een bezoek aan de babyolifantjes. Ze komen terug van hun ochtend wandeling door het park en krijgen melk te drinken. Daarna spelen ze in het modderbad. De verzorgers vertellen over de weesjes, rond 12 uur gaan de olifantjes weer terug het park in. Wij verzorgen dan aansluitende voor u een lunch in het Tamambo restaurant waarna wij weer terug rijden naar het hotel waar u even kunt uitrusten of een boek lezen bij het zwembad.

Aan het eind van de middag wordt er opnieuw een bezoek aan de olifantjes in het weeshuis gebracht. De olifantjes komen dan terug van hen dagelijkse wandeling in de bush met hen begeleiders waar de olifanten nogmaals gevoerd worden en zich gereed maken voor de nacht met hen persoonlijke begeleider in hun eigen slaapplaatsen

Accommodatie : Sarova Panafric Hotel op basis van volpension
OnsKenia, Nairobi Sarova Panafric Hotel OnsKenia, Nairobi Sarova Panafric Hotel zwembad Nairobi, Kicc Uhuru Park

Dag 3 t/m 4 - Ithumba Private Camp - Tsavo Oost

’s Morgens direct na het ontbijt vertrekt u naar Ithumba Camp, waar u ’s middags aankomt en wij een lunch verzorgen in het Ithumba Camp waarna u even kunt uitrusten van de reis.

Rond 17.00 uur is er een bezoek aan de olifantjes in de opvang. De weesolifantjes komen dan terug van hun dagelijkse wandeling door de wildernis in het park. Sommige olifantjes krijgen nog melk, anderen kunnen nog wat eten van takken en bladeren. ’s Avonds is er een diner in de gezellige eetkamer van het hoofdgebouw. U overnacht in een van de comfortabele 2persoonstenten, die opgezet zijn binnen een luxe Afrikaanse hut, met direct daarachter een eigen openlucht badkamer, afgezet met een natuurstenen muur. De douche is voorzien van warm en koud water.

De volgende ochtend is vrij te besteden. In het hoofdgebouw zijn voldoende stoelen en rustbanken. Op de bovenverdieping is een geweldig uitzicht over de vlakte rondom het kamp. Er zijn verschillende dieren in de directe omgeving, zoals de kleine dikdik. Rond 11.00 uur vertrekt u naar het modderbad in het park om daar de olifantjes zien te badderen. Eind van deze dag bezoekt u nogmaals de weesjes in de opvang.

Accommodatie : Ithumba Private Camp op basis van volpension
OnsKenia, Ithumba Camp tent in Tsavo Oost in Kenia OnsKenia, Ithumba Camp Lounge in Tsavo Oost in Kenia OnsKenia, OnsKenia, Ithumba Unit in Tsavo Oost in Kenia

Dag 5 t/m 6 - Tsavo Oost NP

Na het ontbijt rijden we richting het Tsavo Oost Nationaal Park. Tsavo Oost is het grootste Nationaal park van Kenia en is voornamelijk droog en stoffig waarvan een groot gedeelte niet toegankelijk is voor reizigers. Tsavo Oost kent een aantal moerassen en grote gedeeltes met uitgestrekte vlakken en droge struiken. Tsavo Oost is het leefgebied van de jachtluipaard die observatieheuvels gebruiken als uitkijktorens. De Hartebeest en Spiesbokken kruizen hier uw pad en daarnaast kent het park veel vogelsoorten. Hier zijn ook de roze olifanten van Kenia voornamelijk gekleurd door de fijne rode stof van Tsavo. De olifanten baden zich waarna ze zich overladen met stof waardoor de huid beschermd zal worden tegen insecten en ziektes.

Vanavond overnacht u in de Aruba lodge één van de oudste lodges in Kenia onlangs geheel vernieuwd met uitzicht op de aangelegde dam met drinkwaterplaats. De lodge is omgeven door mooi aangelegde landschapstuinen. De lodge kent verschillende faciliteiten waaronder een zwembad met kinderbad, een prima restaurant, een bar, een cultureel centrum en een souvenirwinkel. De kamers bestaan uit kleine banda’s met ensuite badkamer voorzien van een douche en toilet. De banda’s hebben een verandadek waardoor gasten hier de mogelijkheid hebben het wild te observeren.

Na de lunch is er een gamedrive en een bezoek aan de olifantjes in de opvang. De volgende dag begint met een gamedrive in Tsavo Oost National Park. Na de gamedrive keert u terug naar de lodge waar u in de middag een bezoek brengt als de olifanten hen dagelijkse modderbad hebben

Accommodatie Ashnil Aruba Lodge op basis van volpension

Ashnil Aruba lodge met uitzicht over de Aruba Dam in Tsavo Oost, Kenia Ashnil Aruba lodge met uitzicht over de Aruba Dam in Tsavo Oost, Kenia Ashnil Aruba lodge zwembad met uitzicht over de Aruba Dam in Tsavo Oost, Kenia

Dag 7 t/m 8 - Amboseli Nationaal Park

 
Na het ontbijt rijden we door Tsavo heen op zoek naar wild als we de weg vervolgen naar de uitrit van het park langs de Chyulu Hills. Hierna rijden we over de uitgestrekte vlakte naar het Amboseli Nationaal Park.

Amboseli Nationaal Park is vlak en kent weinig bergen en veel moerassen waardoor het een apart decor vormt. Heel vroeger was het een bebost gedeelte echter door de vele olifanten is hier nog weinig over en is de vegetatie sterk teruggedrongen. Amboseli betekent "zoute stof" in de taal van de Masai, een ideaal medium voor het volgen van dier sporen. Amboseli is een totaal ander park en uniek in haar soort, vooral door de ligging aan de voet van de Kilimanjaro die boven het landschap uit toornt. Hier hebben we alle tijd om het park te verkennen. Vooral in de ochtend trekt het wild naar de moerassen waardoor hier mooie opnamen te maken zijn. Vooral de olifanten en de buffels waden door het moeras naast de nijlpaarden die hier ook aanwezig zijn. Bij helder weer vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag heeft u de kans een schitterende foto te maken van de Kilimanjaro met haar besneeuwde toppen.

Kibo Safari Camp een tentenkamp gelegen nabij de zuidoostelijke toegangspoort van Amboseli NP in een eigen concessie van de Kimano Tikindo Ranch. Centraal gelegen in het kamp is de lounge en het restaurant rijk gedecoreerd met Afrikaanse artefacten met uitzicht op de Mount Kilimanjaro. Kibo Safari Camp beschikt over een vrij gevormde zwembad omringd met ligbedden. U overnacht in één van de klassieke safari tenten met eigen veranda, zeer kleurrijk ingericht met comfortabele beden voorzien van een klamboe met en-suite een douche en toilet.

Accommodatie: Kibo Safari Camp op basis van volpension
OnsKenia, Kibo Safari Camp OnsKenia, Kibo Safari Camp zwembad OnsKenia, Amboseli nationaal park Kenia

Dag 9 - Nairobi

Vandaag kunt u rustig ontwaken en van een uitgebreid ontbijt genieten. Na het ontbijt rijden we via het plateau terug naar Emali. Hier in Emaili maken we een tussenstop om daarna onze weg te vervolgen naar Machakos over de snelweg richting Nairobi.

In Machakos aangekomen verlaten we de snelweg en rijden we door Maanzoni naar de Amazing Kenya Retreat. Maanzoni is een district met veel lokale boeren waar het wild nog ongestoord door het district loopt. Giraffen, gnoes en zebra’s kunt u onderweg tegenkomen op weg naar de lodge. In het Amazing Kenya Retreat aangekomen kunt u relaxen op de veranda en verzorgen wij een lunch. Na de lunch kunt u zich wat opfrissen en verder van het uitzicht en de rust genieten.

In het begin van de avond verzorgen wij uw transfer terug naar de luchthaven Jomo Kenyatta International Airport voor uw terugvlucht naar uw eindbestemming. Wij nemen hier op het vliegveld afscheid van u. In het vertrouwen dat u, na het maken van dit reisprogramma, met vele mooie herinneringen aan deze indrukwekkende avontuurlijke safari in Oost-Afrika eenmaal thuis nog lang mag nagenieten.

Lunch: Amazing Kenya Retreat
Amazing Kenya Retreat, Machakos Kenia Zonsondergang Kenia OnsKenia, KLM vlucht naar Amsterdam

Dag 10 - Aankomst Schiphol Nederland

KLM rechtstreekse vlucht Nairobi Amsterdam
Seizoen 2022
Groepsreis op basis van Per persoon
- prijs deelname 2 personen € 3.785
- prijs deelname 3 personen € 2.945
- prijs deelname 4 personen € 2.520
- prijs deelname 5 personen € 2.390
- prijs deelname 6 personen € 2.310
Toeslag - Eenpersoonskamer  € 275
 * uitgezonderd voor Ithumba Camp
Toeslag - Deelname niet donateur  € 100
Periode Van 4 maart 2022 t/m 12 maart 2022
Districten Nairobi, Amboseli NP, Tsavo West NP, Tsavo Oost NP
Optioneel - KLM vluchten vrijblijvend in optie te boeken door OnsKenia
- extra overnachtingen Nairobi
- verlenging strandvakantie Kenia, Lamu Zanzibar eiland
- verlenging safari na peetouderreis
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Kenia
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- prive safari 6 persoon minibus met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - KLM internationale vluchten Nairobi - Amsterdam
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw peetouder reis te combineren met een strandvakantie aan de Indische Oceaan of naar het exotische eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden naar aan uw wensen met extra overnachting in Nairobi, wij kunnen u adviseren over het verder samenstellen van uw peetouder reis in opdracht van Vrienden van de Olifant.
Aanbieding strandvakantie Beach Resorts Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385