Informatie

Gastenboek


Harmony Nature Trails - 12 daagse prive rondreis Tanzania

De adembenemende wildernis waar een grote diversiteit van wild in harmonie samenleeft met de traditionele levenswijze van de Masai. Hemmingway stijl overnachtingen, in luxe tenten en waar overheerlijke gerechten geserveerd worden in de bush op linnen gedekte tafels.

Bij zonsondergang genieten van een knisperend kampvuur met op de achtergrond de intieme geluiden van de bush. Het ultieme safari gevoel beleven tijdens deze rondreis waar uitgestrekte savannes afgewisseld worden met meren in de Rift Vallei. Het zijn onvergetelijke indrukken die Hemmingway zo vaak heeft beschreven.

Dag programma
DagenMPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LO Arusha - Arumeru River LodgeTransfer
Dag 2 VP Tarangire NP - Osupuko Lodge1 x GD
Dag 3 VP Tarangire NP - Osupuko Lodge2 x GD
Dag 4 VP Lake Manyara - Lake Eyasi Safari Lodge1 x GD Picnic
Dag 5 VP Lake Eyasi - Lake Eyasi Safari LodgeWahadzabe / Datoga stam
Dag 6 VP Lake Natron - Lake Natron CampVillage walk
Dag 7 VP Lake Natron - Lake Natron CampLake walk
Dag 8 VP Serengeti NP - Angata Bologonja Camp1 x GD Loliondo
Dag 9 VP Serengeti NP - Kati Kati Camp2 x GD / FDG
Dag 10VP Serengeti NP - Kati Kati Camp2 x GD / FDG
Dag 11VP Ngorongoro NP - Tloma Lodge1 x GD Ngorongoro Krater
Dag 12-- Arusha - Kilimanjaro AirportShanga Transfer

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Harmony Trails Tanzania safari rondreis

Dag 1 - Arusha

 
Karibu wa Tanzania, onze touroperator heet u welkom op de luchthaven van Kilimanjaro International Airport aan de voet van de hoogste berg van Afrika. Hier rijdt u samen met hem en uw persoonlijke gids en chauffeur naar uw accommodatie in Arusha. Bij aankomst in Arusha zal met u de volledige rondreis doorgenomen worden.

Arusha is een levendige stad aan de voet van Mt. Meru. De stad kent een kleurrijke markt en waar men de handel bedrijft in de vele winkeltjes en is ook het hart van de communicatie in het gebied. Door de ligging op 1400 meter is het een heerlijk klimaat het gehele jaar door. Rondom de stad zijn veel koffieplantages, bloementelers en graan- en maïsvelden.

Arumeru River Lodge is omgeven door een inheemse tuin aan de Arumeru rivier gebouwd op een voormalige koffie plantage buiten Arusha met uitzicht op de Mount Meru. Centraal gelegen in de lodge is er een sfeervolle lounge waar bij de frisse avonden de openhaard zal branden. U overnacht in één van de garden chalets welke voorzien zijn van een overdekte patio met uitzicht op de kleurrijke tuin. De kamers zijn ruim van opzet, allen ingericht met comfortabele bedden en een klamboe. Overige faciliteiten zijn een kledingkast, haardroger, ventilator, secretaire, Wi-Fi, en de kleine zithoek die de sfeer compleet maken. De met en-suite een badkamer beschikt over een douche en toilet.

Accommodatie : Arumeru River Lodge op basis van logies en ontbijt
Arumeru River Lodge, Arusha Tanzania Arumeru River Lodge zwembad Arumeru River Lodge interieur kamer

Dag 2 t/m 3 - Tarangire NP

 
Vandaag vertrekt u op safari, we verlaten Arusha en rijden langs de koffie plantages waarbij we onderweg Mount Meru passeren op weg naar Tarangire Nationaal Park. Het eerste deel bestaat uit een stoffige weg door een landschap wat overgaat in weelderige vegetatie en waar u uiteindelijk weer op een geasfalteerde weg uitkomt richting Tarangire Nationaal Park.

Tarangire Nationaal Park ligt ten zuiden van Lake Manyara en beslaat een oppervlakte van 2600 km2. Dit is een wonderschoon park met diepe kloven waar de wilde dieren in november het park verlaten om in juni terug te keren na het regenseizoen. Het park kent de grote Baobab bomen, palmbomen en verschillende soorten acacia bomen. Diep gelegen in het park slingert de Tarangire rivier wat altijd water heeft waardoor hier grote populatie olifanten zijn, eland antilopen, buffels maar ook het jachtluipaard, luipaard en leeuwen zijn hier aanwezig. Het Tarangire NP heeft een ongekende natuur met een heel eigen bijzonder karakter droge steppes, diepe kloven en in het noordelijke deel moerassen.

Tarangire Osupuko Lodge is gebouwd in traditionele stijl banda’s met een panoramisch uitzicht over Tarangire Nationaal Park. De banda’s liggen verspreid op het terrein met veel privacy. De banda’s hebben allen een verandadek aan de voor- en achterzijde om van de zonopkomst en ondergang te genieten. De kamers met grote ramen zijn voorzien van comfortabele bedden met een en-suite een binnen- en een buiten douche en toilet. Centraal gelegen is de lounge en het restaurant waar de maaltijden geserveerd worden, daarnaast heeft de lodge de Tembo Spa voor een Welness massage en een zwembad voor verkoeling tijdens de warme dagen in Tarangire Nationaal Park.

Accommodatie:Osupuko Lodge op basis van volpension
OnsKenia, Osupuko Lodge Tarangire nationaal park Tanzania OnsKenia, Osupuko Lodge Tarangire nationaal park Tanzania Tarangire nationaal park Tanzania

Dag 4 - Lake Manyara NP

 
Vandaag na het ontbijt rijden we een korte verbindingsroute om het nabij gelegen Lake Manyara te verkennen waar wij de lunch verzorgen met een picknick lunch.

Lake Manyara National Park ligt ingeklemd in een scheur van de Grote Slenk. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen en hyena's. Aan en in het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. De zogenaamde boomklimmende leeuwen die in Lake Manyara leven, hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom. Verder zult u zeker niet om de vele bavianen heen kunnen, die zich vooral bij de ingang van het park ophouden.

Tegen het einde van de middag verlaten we de Rift Vallei en rijden we richting Karatu aan de voet van de Ngorongoro concessie waar we afslaan richting Lake Eyasi, een soda meer grenzend aan de zuidelijke hooglanden. Het meer kan in omvang toenemen bij overvloedige regen in regenseizoenen tot 80 kilometer lang, waarbij het tijdens grote droogte volledig kan droogvallen. Het meer wildleven is afhankelijk van de vegetatie waardoor het gebied rond het meer niet aangedaan wordt voor het uitbundige wildleven maar voornamelijk voor de vogelsoorten die hier migreren vanuit Europa. Lake Eyasi is een overgangsgebied wat veel droogte kent en spaarzame regenval en waar vooral de rode uien gekweekt worden. De groenrijke koffievelden gaan over in drooggebied waar veel seizoensgebonden rivieren grote scheuren achter laten in de aarde.

Lake Eyasi Safari Lodge ligt op een glooiende heuvel met een wijds uitzicht over het Eyasi meer. Lake Eyasi Safari Lodge bestaat uit 14 bungalows omgeven door de inheemse tuin. Centraal gelegen is het restaurant met een grote schaduwrijke veranda en de lounge met bar. U overnacht in één van de ruime bungalows met een eigen overdekte veranda uit steen opgetrokken met uitzicht over Lake Eyasi. De bungalow is ingericht met lokaal vervaardigde elementen. De bungalows zijn verder ingericht met een zithoek met sisal gevlochten tapijten. Comfortabele hemel bedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met een regendouche, wastafel en toilet. Hier is het mogelijk om additioneel onder begeleiding een pad te volgen naar een mooi viewpoint om te genieten van de zonsondergang.

Accommodatie : Lake Eyasi Safari Lodge op basis van volpension
OnsKenia, Manyara nationaal park Tanzania OnsKenia, Migunga Forest Camp Manyara Tanzania OnsKenia,Migunga Forest Camp Manyara nationaal park Tanzania

Dag 5 - Lake Eyasi

Lake Eyasi is een sodameer grenzend aan de zuidelijke hooglanden van de Ngorongoro concessie. Het meer kan in omvang toenemen bij overvloedige regen in regenseizoenen to 80 kilometer lang, waarbij het tijdens grote droogte volledig kan droogvallen. Het meer wildleven is afhankelijk van de vegetatie waardoor het gebied rond het meer niet aangedaan wordt voor het uitbundige wildleven maar voornamelijk voor de vogelsoorten die hier migreren vanuit Europa.

Rond Lake Eyasi is het leefgebied van twee fascinerende stammen, de Hadzabe en de Datoga stam die hier volgens hen oude tradities voortleven. De nomadische Wahadzabe stam communiceren met bijzondere klik geluiden en beschikken over enorme kennis van de bush en verschillen sterk met anderen stammen. Waarbij de Hadzabe stam jaagt nog met pijl en boog voor hen dagelijks voedsel wat voornamelijk bestaat uit gevogelte. De Datoga stam verdreven naar het noordelijk gelegen deel door lokale Masai stammen, jagen voornamelijk op wild en voeden zich daarnaast met vele vruchten uit de bush en is een veehoudende stam in tegenstelling tot de Hadzabe stam.

Accommodatie : Lake Eyasi Safari Lodge op basis van volpension
Lake Eyasi stammen, Tanzania Lake Eyasi stammen, Tanzania Lake Eyasi Safari Lodge, Lake Eyasi Tanzania

Dag 6 t/m 7 - Lake Natron

 
Vandaag rijden we langs de oostelijke zijde van de Ngorongoro concessie richting Lake Natron. Lake Natron ligt op de grens tussen Tanzania en Kenia en is tevens één van de minder bezochte unieke meren in Tanzania met een zeer hoog sodagehalte. Het meer ligt aan de voet van de vulkaan Oldonyo L’engai, een heilige berg waar op de top de lokale Masai de goden aanbidden. Additioneel is het mogelijk om deze vulkanische berg te beklimmen.

Lake Natron Nationaal Reservaat is één van de belangrijkste broedplaatsen ter wereld van de dwergflamingo’s, het meer kent een fascinerend landschap. Dit droge troosteloze landschap wordt gekenmerkt door een overweldigende schoonheid, te midden van dit vulkanische maan landschap ligt Lake Natron. Een bijzondere ervaring de schittering van de zon in het water, het meer met diep rode kleur scharkeringen wat verloopt naar een oranje bruinachtige gloed aan de oevers. Lake Natron wordt gevoed uit onderaardse bronnen met micro organisme waardoor blauwalgen ontstaan, de voedingsbodem voor de dwerg flamingo’s die hier jaarlijks neerstrijken om te broeden en door het voeden met de algen de veren felroze kleuren. Hier kunnen reizigers kennis maken met de lokale Masaai, wandelingen maken naar de nabij gelegen watervallen en ongekende mystieke luchtspiegelingen ervaren aan de oevers van het meer. Voor de sportieve reiziger is het mogelijk de Ol'donyo Lengai te beklimmen waarbij schitterende panoramische vergezichten kunnen worden waargenomen tijdens de beklimming. Het wildleven in dit noordelijk gelegen deel bestaat voornamelijk uit langnek antilopen en gemsbokken.

Op een unieke locatie ligt het Lake Natron Camp met een schitterend uitzicht over de vlaktes in de schaduw van de verspreide acacia bomen. De accommodatie bestaat uit eenvoudige safari tenten met een kleine veranda, in de tent staan comfortabele bedden en is er een badkamer met een toilet en douchegelegenheid. Centraal in het kamp is een restaurant en een bar waarbij tijdens het vallen gasten kunnen nagenieten bij het kampvuur. Voor de verkoeling tijdens de warme dagen beschikt Lake Natron Camp over een zwembad met ligstoelen.

Accommodatie : Lake Natron Camp op basis van volpension
Lake Natron Camp - banda Lake Natron Camp - zwembad Lake Natron - watervallen

Dag 8 - Noord Serengeti NP

 
Vandaag rijden we langs de noordelijke Loliondo route richting de Kleins gate de noordelijke toegangspoort tot de Serengeti. In de periode november tot en met december trekt door dit deel van de Serengeti de gnoe migratie. Hier verkennen wij vandaag het noordelijk deel van de Serengeti om de volgende dag verder door te trekken zuidelijker door de Serengeti op weg naar de Seronera.

De Serengeti Nationaal Park is het beroemdste wildpark op deze wereld. Bekend om de ecologische waarde van dit park waar 35 verschillende diersoorten te vinden zijn en over de 450 vogelsoorten. De uitgestrekte savannes met rotsblok formaties ‘kopjes’ zijn het decor van de Serengeti. De naam van het park ‘siringet’ betekent in het Maasai ‘oneindige vlakte‘ en het is dan ook niet te beschrijven wanneer we het park bezoeken dat hier gemiddeld 3 miljoen dieren samenleven.

Het Lobo reservaat verkennen is één van de van de meer afgelegen en buiten de gebaande paden deel van de Serengeti. De Serengeti ecosysteem is zo groot dat er nog tal van mogelijkheden om buiten de gebaande paden het wild te observeren waar weinig toeristen komen. Te midden van de reusachtige vlakte ligt de Lemuta Hills waar geen wegen zijn maar ongerepte wildernis.

Ang’ata Bologonja Camp is een seizoensgebonden nabij de Bologonja rivier in het noordelijk deel van de Serengeti. Ideaal gelegen als de gnoe migratie weer trekt vanuit de Masai Mara in Kenia naar de Serengeti. Het kamp ligt in de schaduw van de acacia bomen met uitzicht op de open savanne vlaktes. Centraal gelegen in het kamp is een rijk ingerichte lounge, bar en een restaurant. U overnacht in één van de luxe safari tenten gebouwd op houten vloerdelen en zijn voorzien van een grote schaduwrijke veranda met een eigen zithoek. De safari tenten zijn ingericht met comfortabele hemelbedden voorzien van een klamboe en een gescheiden en-suite douche en toilet ruimte. Iedere tent beschikt over een kleding- en bagagerek.

Accommodatie : Angata Bologonja Camp op basis van volpension
Angata Bologonja Camp Noord-Serengeti Tanzania Angata Bologonja Camp Noord-Serengeti Tanzania Angata Bologonja Camp Noord-Serengeti Tanzania

Dag 9 t/m 10 - Centraal Serengeti NP

 
Vandaag vertrekt u op een gamedrive waarbij wij de lunch verzorgen met een picknick lunch ergens op de uitgestrekte savannes van de Serengeti. We rijden naar het centraal gelegen Seronera vallei. De vallei bestaat voornamelijk uit open savanne vlaktes en een netwerk van riviertjes. Door het permanente water in de Seronera en Mbalageti rivier in het gebied zorgt ervoor dat dit deel van de Serengeti door het gehele jaar wild te observeren is.

Het Serengeti Nationaal Park kent meerdere vegetatie zones waarbij de savanne vlaktes afgewisseld worden door acacia bossen, de kopjes zijn granieten grote rotsblokken waar veelal de leeuwen de dag kunnen doorbrengen. Op deze indrukwekkende savannes gaat u op zoek naar de vele wild- en vogel soorten die het gehele jaar door te vinden zijn. Giraffes die zich sierlijk voortbewegen, olifanten en buffels die snuivend zich te goed doen aan het lange savannegras. De gazelle soorten zwerven over de vlaktes op de voet gevolgd door de cheetah, het luipaard en de befaamde leeuwen met hen donkere manen.

Serengeti Medium Camp is een mobiel tentenkamp voor een ware “bush-experience” in het hart van de Serengeti nabij de Seronera rivier. Seronera gebied is gekenmerkt door de vele kleine rotsformaties (=kopjes) waar de grote katten gebruik van maken als uitkijkpost. Het tentenkamp is opgebouwd rondom de centraal gelegen Mess tent waar de maaltijden worden geserveerd. Bij terugkomst van een gamedrive is een groot kampvuur waar snacks en drankjes geserveerd worden voor het diner en genoten kan worden van de ondergaande zon. Het tentenkamp bestaat uit 20 tenten vrij opgesteld voor privacy waar wild door het kamp kan lopen waar lokale Masai (=ashkari) de gasten bewaken. De tenten waarin u overnacht zijn voorzien van comfortabele bedden allen met een eigen douche en toilet. Kamp heeft geen elektriciteit en warmwater voorziening van de douche is in Out of Africa stijl met een safari bush-bucket shower.

Accommodatie : Serengeti Kati Kati Camp op basis van volpension
Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp centrale mess-tent met restaurant en bar gelegenheid, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp luxe safari tent met shower bucket douche, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp uitzicht over de savanne, Serengeti Nationaal Park Tanzania

Dag 11 - Ngorongoro Krater

Na het ontbijt verlaten we de Rift Vallei en rijden we naar de hooglanden van de Ngorongoro naar de krater. De krater heeft een gemiddelde doorsnee van 18 km waar u een enorme diversiteit aan wild zult zien. Vandaag dalen we af in de krater waar wij een picknick lunch verzorgen rond het middaguur.

De Ngorongoro Krater is het amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer in omvang en tevens de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan. In de krater is een uniek ecosysteem ontstaan door de eeuwen heen, waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, cheetah’s, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om op één dag de Big Five waar te nemen. De krater kent een variatie aan landschappen en rondom het Magadi sodameer zijn er meer dan 100 unieke vogelsoorten waar te nemen.

Tloma Mountain lodge is omringd door een prachtige aangelegde tuin waar ook een verwarmd zwembad aangelegd is. De lodge heeft een vrij uitzicht op de Ngorongoro Forest en de omliggende koffieplantages in de vallei. Tloma lodge is een uitstekende uitvalbasis voor activiteiten en ligt ongeveer op 25 minuten vanaf de Ngorongoro krater. Avontuurlijke reizigers die overnachten in de Tloma lodge kunnen naar het lokale dorp wandelen, een koffie plantage bezoeken in de omgeving en met een gids naar de watervallen. Tloma lodge bestaat uit 20 luxueuze postkoloniale ingerichte kamers voorzien van en-suite badkamer met douche en toilet en hebben allen een eigen veranda.

Accommodatie:Tloma Lodge op basis van volpension
Tloma Lodge, Ngorongoro nationaal park Tanzania Tloma Lodge zwembad met uitzicht op de vallei, Ngorongoro nationaal park Tanzania Ngorongoro krater, Ngorongoro nationaal park Tanzania

Dag 12 - Arusha

Vandaag is de laatste dag van uw safari aangebroken. Na het ontbijt verlaten we Karatu en rijden terug naar de Rift Vallei. Hier heeft u mooi panoramisch vergezicht over Lake Manyara en vervolgen we onze weg Arusha. In Arusha aangekomen verzorgen wij een lunch in de Arusha Coffee Garden en kunt u tevens de Shanga Foundation bezoeken.

De Shanga Foundation ondersteunt de minder valide om hen bestaansrecht te voorzien. Hier in de werkplaats worden vanuit recyclebare materialen nieuwe kunstvoorwerpen vervaardigd. In de Shanga Shop worden de kunstvoorwerpen verkocht en kunnen gasten de atelier bezoeken en eventueel een souvenir aankopen voor de thuisblijvers.

Na de lunch kunt u nog even in de tuin nagenieten van de rust. In de loop van de middag rijden we door naar Kilimanjaro Airport. Hier op de luchthaven nemen wij afscheid van u en vertrouwen erop dat u een mooie safari belevenis heeft gehad in Tanzania.

Additioneel is het mogelijk om aanvullend de safari te verlengen met een strandvakantie op het exotische specerijeiland Zanzibar.

Lunch: Arusha Coffee Garden
Arusha Coffee Garden Arusha Shanga Foundation KLM Kilimanjaro Airport-Amsterdam rechtstreekse vlucht
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
5 januari t/m februari € 4.275 € 3.515
maart € 4.155 € 3.395
april t/m juni p.o.a. p.o.a.
juli t/m augustus € 4.385 € 3.630
september t/m oktober  € 4.275 € 3.515
november  p.o.a. p.o.a.
1 december t/m 15 december  € 4.090 € 3.330
16 december t/m 31 december  p.o.a. p.o.a.
Prijs per persoon o.b.v. Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 470 € 550
Districten Arusha, Manyara, Tarangire, Eyasi, Natron, Serengeti, Ngorongoro
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s)in Tanzania
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- inclusief bezoek Wahadzabe stam - Cultural tour
- inclusief bezoek Datoga stam - Hunting expidition
- inclusief Lake Natron wandeling onder begeleiding
- entreegelden nationale parken/reservaten
- prive 4WD Landcruiser met panorama dak op safari
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een bezoek aan het exotische specerijen eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Aanbiedingen strandvakantie Zanzibar - strandvakantie verlenging Fumba Bay Beach
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385