Informatie

Gastenboek


Explore Tanzania - 10 daagse prive rondreis Tanzania

Safari het intrigerende woord, in het Swahili betekent het reizen maar voor een ander, een droomreis naar de savannes in Afrika. Ervaar de magie van Oost-Afrika door een caleidoscoop van kleuren, wildleven en culturen door de jaren heen.

Een ontdekkingstocht met een adembenemende impressie wat Tanzania te bieden heeft. De eindeloze savannes van de Serengeti vernoemd door de Maasai, de "Siringit", naar de plaats waar de grond beweegt tot in de eeuwigheid. Wij nemen u mee tijdens deze safari waar wildebeesten gevolgd worden over de goudkleurige savannes naar Lake Natron met bijzondere kleurschakeringen in een ongekend vulkanisch landschap tot diep in de Ngorongoro krater.

Dag programma
DagenMPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LO Arusha - Coffee Plantation LodgeTransfer
Dag 2 VP Tarangire NP - Osupuko Lodge1 x GD
Dag 3 VP Manyara NP - Kirurumu Manyara Lodge1 x GD
Dag 4 VP Lake Natron - Lake Natron Tented CampVillage walk
Dag 5 VP Lake Natron - Lake Natron Tented CampLake nature walk
Dag 6 VP Serengeti - Angata Bologonja Camp1 x GD
Dag 7 VP Serengeti - Mbalageti Lodge2 x GD / FDG
Dag 8 VP Serengeti - Mbalageti Lodge2 x GD / FDG
Dag 9 VP Ngorongoro NP - Farmhouse Karatu1 x GD Ngorongoro Crater
Dag 10-- Arusha - Karatu Simba LodgeLunch, Transfer

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Explore Tanzania safari rondreis

Dag 1 - Arusha

 
Vandaag verwelkomen wij u op de luchthaven Kilimanjaro airport aan de voet van de hoogste berg van Afrika. Hier rijdt u samen met onze lokale vertegenwoordiger en uw privé gids en chauffeur naar uw accommodatie in Arusha. Bij aankomst in Arusha zal met u de volledige rondreis doorgenomen worden.

Arusha is een levendige stad aan de voet van Mt. Meru. De stad kent een kleurrijke markt en waar men de handel bedrijft in de vele winkeltjes en is ook het hart van de communicatie in het gebied. Door de ligging op 1400 meter is het een heerlijk klimaat het gehele jaar door. Rondom de stad zijn veel koffieplantages, bloementelers en graan- en maïsvelden.

Arusha Coffee Plantation Lodge is van origine een oud koloniale huis van een koffie plantage en ligt net buiten Arusha. De lodge is omgeven door een weelderige tuin met diverse inheemse bomen en planten. De lodge straalt de oude koloniale sfeer uit van weleer uit bij het binnentreden. Hier bevinden zich de receptie, een bar met een open haard met een geweldige ambiance. In het rustiek aangeklede restaurant worden de maaltijden geserveerd in een uitgebreide buffetvorm, eventueel is het mogelijk om van de maaltijden gebruik te maken onder de overdekte veranda.

U overnacht in één van de cottages die verspreid liggen op de voormalige koffie plantage. De cottage beschikt over een eigen privé veranda met een zithoek. De cottages zijn ingericht met een schrijfhoek, comfortabele bedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met douche en toilet.

Accommodatie : Coffee Plantation Lodge op basis van logies en ontbijt
Moivaro Coffee Plantation Lodge, Tanzania Tanzania Moivaro Coffee Plantation Lodge zwembad Moivaro Coffee Plantation Lodge, interieur kamer

Dag 2 - Tarangire NP

 
Vandaag vertrekt u op safari, we verlaten Arusha en rijden langs de koffie plantages waarbij we onderweg Mount Meru passeren op weg naar Tarangire Nationaal Park. Het eerste deel bestaat uit een stoffige weg door een landschap wat overgaat in weelderige vegetatie en waar u uiteindelijk weer op een geasfalteerde weg uitkomt richting Tarangire Nationaal Park.

Tarangire Nationaal Park ligt ten zuiden van Lake Manyara en beslaat een oppervlakte van 2600 km2. Dit is een wonderschoon park met diepe kloven waar de wilde dieren in november het park verlaten om in juni terug te keren na het regenseizoen. Het park kent de grote Baobab bomen, palmbomen en verschillende soorten acacia bomen. Diep gelegen in het park slingert de Tarangire rivier wat altijd water heeft waardoor hier grote populatie olifanten zijn, eland antilopen, buffels maar ook het jachtluipaard, luipaard en leeuwen zijn hier aanwezig. Het Tarangire NP heeft een ongekende natuur met een heel eigen bijzonder karakter droge steppes, diepe kloven en in het noordelijke deel moerassen.

Tarangire Osupuko Lodge is gebouwd in traditionele stijl banda’s met een panoramisch uitzicht over Tarangire Nationaal Park. De banda’s liggen verspreid op het terrein met veel privacy. De banda’s hebben allen een verandadek aan de voor- en achterzijde om van de zonopkomst en ondergang te genieten. De kamers met grote ramen zijn voorzien van comfortabele bedden met een en-suite een binnen- en een buiten douche en toilet. Centraal gelegen is de lounge en het restaurant waar de maaltijden geserveerd worden, daarnaast heeft de lodge de Tembo Spa voor een Welness massage en een zwembad voor verkoeling tijdens de warme dagen in Tarangire Nationaal Park.

Accommodatie : Osupuko Lodge op basis van volpension
OnsKenia,Osupuko Lodge uitzicht over het Tarangire nationaal park Tanzania Osupuko Lodge tent, Tarangire nationaal park Tanzania Tarangire nationaal park Tanzania
Tarangire Nationaal Park

Dag 3 - Lake Manyara NP

 
Vandaag vertrekt u naar Lake Manyara waar wij een picknick lunch verzorgen in het park, we verlaten Arusha en rijden langs de koffie plantages waarbij we onderweg Mount Meru passeren op weg naar Lake Manyara voor de overnachting.

Lake Manyara National Park ligt ingeklemd in een scheur van de Grote Slenk. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen en hyena's. Aan en in het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. De zogenaamde boomklimmende leeuwen die in Lake Manyara leven, hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom.

Kirurumu Manyara Lodge is een klein authentiek tentenkamp aan de rand van de Rift Vallei met een weids uitzicht over de vallei en Lake Manyara. Kirurumu kamp is gebouwd in harmonie met de natuur en omgeven door vele acacia bomen waar gasten het echte bush gevoel kunnen waarnemen. Kirurumu tented lodge bestaat uit 22 ruimte safari tenten gebouwd op een verhoging allen voorzien van een houten veranda met en-suite een kleurrijke badkamer met douche en toilet. De tenten zijn voorzien van een makuti grasdak en een overdekte veranda met safaristoelen om van het uitzicht over de vallei te genieten, verder sfeervol ingericht met comfortabele bedden en een kleine schrijftafel.

Accommodatie : Kirurumu Manyara Lodge op basis van volpension
Kirurumu Manyara Lodge uitzicht over Lake Manyara nationaal park Tanzania Kirurumu Manyara Lodge, interieur tent met eigen veranda, Lake Manyara nationaal park Tanzania Lake Manyara Tanzania view
Lake Natron

Dag 4 t/m 5 - Lake Natron

Vandaag rijden we langs de oostelijke zijde van de Ngorongoro concessie richting Lake Natron. Lake Natron ligt op de grens tussen Tanzania en Kenia en is tevens één van de minder bezochte unieke meren in Tanzania met een zeer hoog sodagehalte. Het meer ligt aan de voet van de vulkaan Oldonyo L’engai, een heilige berg waar op de top de lokale Masai de goden aanbidden. Additioneel is het mogelijk om deze vulkanische berg te beklimmen.

Lake Natron Nationaal Reservaat is één van de belangrijkste broedplaatsen ter wereld van de dwergflamingo’s, het meer kent een fascinerend landschap. Dit droge troosteloze landschap wordt gekenmerkt door een overweldigende schoonheid, te midden van dit vulkanische maan landschap ligt Lake Natron. Een bijzondere ervaring de schittering van de zon in het water, het meer met diep rode kleur scharkeringen wat verloopt naar een oranje bruinachtige gloed aan de oevers. Lake Natron wordt gevoed uit onderaardse bronnen met micro organisme waardoor blauwalgen ontstaan, de voedingsbodem voor de dwerg flamingo’s die hier jaarlijks neerstrijken om te broeden en door het voeden met de algen de veren felroze kleuren. Hier kunnen reizigers kennis maken met de lokale Masaai, wandelingen maken naar de nabij gelegen watervallen en ongekende mystieke luchtspiegelingen ervaren aan de oevers van het meer. Voor de sportieve reiziger is het mogelijk de Ol'donyo Lengai te beklimmen waarbij schitterende panoramische vergezichten kunnen worden waargenomen tijdens de beklimming. Het wildleven in dit noordelijk gelegen deel bestaat voornamelijk uit langnek antilopen en gemsbokken.

Op een unieke locatie ligt het Lake Natron Camp met een schitterend uitzicht over de vlaktes in de schaduw van de verspreide acacia bomen. De accommodatie bestaat uit eenvoudige safari tenten met een kleine veranda, in de tent staan comfortabele bedden en is er een badkamer met een toilet en douchegelegenheid. Centraal in het kamp is een restaurant en een bar waarbij tijdens het vallen gasten kunnen nagenieten bij het kampvuur. Voor de verkoeling tijdens de warme dagen beschikt Lake Natron Camp over een zwembad met ligstoelen.

Accommodatie : Lake Natron Camp op basis van volpension
Lake Natron Camp - banda Lake Natron Camp - zwembad Lake Natron - watervallen
Lake Natron

Dag 6 - Noord Serengeti NP

 
Vandaag rijden we langs de noordelijke Loliondo route richting de Kleins gate de noordelijke toegangspoort tot de Serengeti. In de periode november tot en met december trekt door dit deel van de Serengeti de gnoe migratie. Hier verkennen wij vandaag het noordelijk deel van de Serengeti om de volgende dag verder door te trekken zuidelijker door de Serengeti op weg naar de Seronera.

De Serengeti Nationaal Park is het beroemdste wildpark op deze wereld. Bekend om de ecologische waarde van dit park waar 35 verschillende diersoorten te vinden zijn en over de 450 vogelsoorten. De uitgestrekte savannes met rotsblok formaties ‘kopjes’ zijn het decor van de Serengeti. De naam van het park ‘siringet’ betekent in het Maasai ‘oneindige vlakte‘ en het is dan ook niet te beschrijven wanneer we het park bezoeken dat hier gemiddeld 3 miljoen dieren samenleven.

Het Lobo reservaat verkennen is één van de van de meer afgelegen en buiten de gebaande paden deel van de Serengeti. De Serengeti ecosysteem is zo groot dat er nog tal van mogelijkheden om buiten de gebaande paden het wild te observeren waar weinig toeristen komen. Te midden van de reusachtige vlakte ligt de Lemuta Hills waar geen wegen zijn maar ongerepte wildernis.

Ang’ata Bologonja Camp is een middelgroot safari kamp bestaande uit 12 luxe safari tenten en 2 familietenten. De safari tenten zijn gebouwd op houten vloerdelen en zijn voorzien van een grote schaduwrijke veranda met een eigen zithoek. De safari tenten zijn ingericht met comfortabele hemelbedden voorzien van een klamboe en een gescheiden en-suite douche en toilet ruimte. Iedere tent beschikt over een kleding- en bagagerek.

Accommodatie: Angata Bologonja Camp op basis van volpension
OnsKenia, Angata Bologonja Camp Serengeti nationaal park Tanzania OnsKenia, Angata Bologonja Camp interieur kamer, Serengeti nationaal park Tanzania OnsKenia, Serengeti nationaal park Tanzania
Serengeti Nationaal Reservaat

Dag 7 t/m 8 - Centraal Serengeti NP

 
Vandaag vertrekt u op een gamedrive waarbij wij de lunch verzorgen met een picknick lunch ergens op de uitgestrekte savannes van de Serengeti. We rijden naar het centraal gelegen Seronera vallei. De vallei bestaat voornamelijk uit open savanne vlaktes en een netwerk van riviertjes. Door het permanente water in de Seronera en Mbalageti rivier in het gebied zorgt ervoor dat dit deel van de Serengeti door het gehele jaar wild te observeren is.

Het Serengeti Nationaal Park kent meerdere vegetatie zones waarbij de savanne vlaktes afgewisseld worden door acacia bossen, de kopjes zijn granieten grote rotsblokken waar veelal de leeuwen de dag kunnen doorbrengen. Op deze indrukwekkende savannes gaat u op zoek naar de vele wild- en vogel soorten die het gehele jaar door te vinden zijn. Giraffes die zich sierlijk voortbewegen, olifanten en buffels die snuivend zich te goed doen aan het lange savannegras. De gazelle soorten zwerven over de vlaktes op de voet gevolgd door de cheetah, het luipaard en de befaamde leeuwen met hen donkere manen.

In het zuidwestelijk deel van de Serengeti overnacht u in de hooggelegen Mbalageti Lodge tegen de Mwamveni heuvel met een panoramisch uitzicht over de savanne. U overnacht in een chalet ingericht met hemelbedden voorzien van een klamboe met en-suite een eigen douche en toilet. Het zwembad, de lounge en het restaurant bevinden zich in het hoofdgebouw waar zeer goede gerechten geserveerd op het grote verandadek.

Accommodatie : Mbalageti Serengeti op basis van volpension
Mbalageti Serengeti Serengeti Tanzania Mbalageti Serengeti Tented Chalet Serengeti Tanzania Accommodatie Kisura Serengeti Camp uitzicht over de savanne, Serengeti Nationaal Park Tanzania
Serengeti Nationaal Reservaat

Dag 9 – Ngorongoro krater

 
Na het ontbijt rijdt u door het uitgestrekte savannelandschap naar Ngorongoro, waar zich de gelijknamige krater bevindt. Additioneel kunt u onderweg een stop maken bij de Olduvai Gorge, waar ongeveer 1.8 miljoen jaar oude archeologische vondsten zijn gedaan door de bekende Dr. Leakley. Hierna vervolgen we de weg naar de Ngorongoro krater waar u eerst mag genieten van het panoramisch vergezicht vanaf de kraterwanden voordat wij afdalen in de Ngorongoro Krater.

De Ngorongoro Krater is het amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, jachtluipaard, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om op één dag de Big Five waar te nemen. Deze dag verzorgen wij tijdens de gamedrive in de krater de lunch met een picknick lunch verzorgen rond het middaguur.

Karatu Simba Lodge is een permanent tentenkamp gelegen op een heuvel in de omgeving van de stad Karatu. De Karatu Simba Lodge beschikt over een bar en grote lounge en een ronde opengewerkt restaurant waar de maaltijden in buffetvorm geserveerd worden. Voor het restaurant is een groot zonneterras met een zwembad met uitzicht op de Ngorongoro concessie. U overnacht in één van de safari tenten ruim met een grote overdekte veranda. De inrichting van de kamers bestaan uit hemelbedden voorzien van een klamboe met een zithoek en grote ramen en openslaande deuren naar het terras met en-suite badkamer voorzien van toilet en een douche.

Accommodatie : Karatu Simba Lodge op basis van volpension
Karatu Simba  Lodge, Ngorongoro nationaal park Tanzania Karatu Simba  Lodge interieur tent, Ngorongoro nationaal park Tanzania Ngorongoro krater savanne tijdens de crater tour.
Ngorongoro krater

Dag 10 - Arusha

Vandaag is de laatste dag van uw safari aangebroken. Na het ontbijt verlaten we Karatu en rijden terug naar de Rift Vallei. Hier heeft u mooi panoramisch vergezicht over Lake Manyara en vervolgen we onze weg Arusha. In Arusha aangekomen verzorgen wij een lunch in de Arusha Coffee Garden en kunt u tevens de Shanga Foundation bezoeken.

De Shanga Foundation ondersteunt de minder valide om hen bestaansrecht te voorzien. Hier in de werkplaats worden vanuit recyclebare materialen nieuwe kunstvoorwerpen vervaardigd. In de Shanga Shop worden de kunstvoorwerpen verkocht en kunnen gasten de atelier bezoeken en eventueel een souvenir aankopen voor de thuisblijvers.

Na de lunch kunt u nog even in de tuin nagenieten van de rust. In de loop van de middag rijden we door naar Kilimanjaro Airport. Hier op de luchthaven nemen wij afscheid van u en vertrouwen erop dat u een mooie safari belevenis heeft gehad in Tanzania.

Additioneel is het mogelijk om aanvullend de safari te verlengen met een strandvakantie op het exotische specerijeiland Zanzibar.

Lunch: Arusha Coffee Garden
Arusha Coffee Garden Arusha Shanga Foundation KLM Kilimanjaro Airport-Amsterdam rechtstreekse vlucht
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
15 januari t/m 28 februari  € 3.510 € 2.895
maart  € 3.295 € 2.670
april t/m juni p.o.a. p.o.a.
juli t/m augustus € 3.725 € 3.100
september t/m oktober € 3.515 € 2.890
november  p.o.a. p.o.a.
1 december t/m 15 december  € 3.295 € 2.665
16 december t/m 31 december  p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 350 € 445
Districten Arusha, Tarangire, Lake Manyara, Lake Natron, Serengeti, Ngorongoro krater
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Tanzania
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- prive safari 4 persoon 4WD Landcruiser met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een bezoek aan het exotische specerijen eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Ocean Paradise Beach Resort op Zanzibar eiland voor de kust van Tanzania
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385