Informatie

Gastenboek


Familiereizen Tanzania - 12 daagse safari en strandvakantie

Eén speciale familie vakantie naar Tanzania. Beleef samen met uw kinderen het comfort en de vrijheid op deze rondreis op zoek naar het wild in een grote diversiteit van wildparken. In Arusha een combinatie van wild en cultuur. De mogelijkheid om de school te bezoeken van de toenmalige straatkinderen weer vertrouwen hebben gekregen in de toekomst. Ontdek samen de indrukwekkende Baobab bomen zo kenmerkend voor het Tarangire Nationaal Park en de vele olifanten en het nabijgelegen Lake Manyara met haar boomklimmende leeuwen. Een afwisselend reisprogramma met een bezoek aan lokale markten en waar u kennis maakt met de Hadzabe stam en de Datoga stam die rond Lake Eyasi als jagers leven volgens oude tradities. Volg de migratie van miljoenen gnoes op de grote savannevlaktes van de Serengeti is het grootste wildspektakel op deze aarde. Het is een ideale manier om het uitzicht en de natuur van de Serengeti van boven te bewonderen met een spectaculaire ballonvaart. Waar een bezoek aan de immense Ngorongoro krater niet aan mag ontbreken. Het is een uniek boeiend avontuur om nooit te vergeten. Na de enerverende ervaringen in het wild kunt u heerlijk nagenieten en relaxen op het witte zandstrand met ruisende palmbomen op Zanzibar eiland.

Dag programma
DagenMPOvernachtingenInbegrepen
Dag  1VPArusha - Kiboko LodgeTransfer Luchthaven
Dag  2VPArusha - Kiboko LodgeArusha NP | Bezoek school
Dag  3VPTarangire NP - Osupuko Lodge1 x GD
Dag  4VPManyara NP - Lake Easi Safari Lodge1 x GD | Marktbezoek
Dag  5VPLake Eyasi - Lake Easi Safari LodgeWahazabe en Datoga stam
Dag  6VPSerengeti NP - Kati Kati Camp 1 x GD
Dag  7VPSerengeti NP - Kati Kati Camp 2 x GD / 1 x FDG
Dag  8VPNgorongoro NP - Karatu Simba Lodge1 x GD Ngorongoro krater
Dag  9HPZanzibar - Uroa Bay Beach ResortVlucht Zanzibar | Transfer
Dag  10HPZanzibar - Uroa Bay Beach Resort
Dag 11HPZanzibar - Uroa Bay Beach Resort
Dag 12--Zanzibar - AmsterdamTransfer luchthaven

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Familiereis rondreis Tanzania

Dag 1 t/m 2 - Arusha

 
Vandaag verwelkomen wij u op de luchthaven Kilimanjaro airport aan de voet van de hoogste berg van Afrika. Hier rijdt u samen met onze lokale vertegenwoordiger en uw privé gids en chauffeur naar uw accommodatie in Arusha.

Na het ontbijt maakt u een gamedrive door het Arusha Nationaal Park met een picknick lunch in de bush. Hier in het park gaat u op zoek gaan naar het bijzondere wild in het park. Het park bestaat uit verschillende vegetatie zones rondom de Mount Meru, de Ngurdoto krater voor mooie vergezichten en de noordelijk gelegen Momella meren. Additioneel is het is ook mogelijk om een kanotocht te maken op de kleine Momella meren. Deze additionele optie moeten vooraf geboekt worden voor deelname.

In de namiddag is het mogelijk een wandeling te maken naar het nabijgelegen Ngurdoto dorp of een bush walk onder begeleiding de nabij gelegen bananen plantage bezoeken of een wandeling langs de Usa rivier. Bezoek brengen aan de Watoto stichting kindertehuis en in Tengeru een markt wat wordt gerund door vrouwen.

Kiboko lodge is een eenvoudige lodge landelijk gelegen buiten Arusha, gebouwd in de directe omgeving van theevelden. Centraal gelegen in de lodge is de lounge het restaurant ingericht in typische Afrikaanse stijl waar de maaltijden geserveerd worden op basis van intercontinentale en lokale gerechten. Het thee terras waar in de namiddag een high-tea geserveerd wordt. De accommodatie bestaat uit kleurrijke banda’s met een eigen veranda en zithoek. De banda zijn ingericht met comfortabele bedden voorzien van een klamboe, met en-suite een badkamer met douche en een toilet.

Accommodatie : Kiboko Lodge op basis van volpension
Arusha - Kiboko Lodge Arusha - Kiboko Lodge Arusha - Kiboko Lodge

Dag 3 Tarangire NP

 
Na het ontbijt verlaten we Arusha en rijden langs koffie plantages waar u onderweg de Mount Meru passeert en Arusha Airport. Na het verlaten van Arusha ziet u direct al de eerste Masai nederzettingen die met het vee naar drinkwaterplaatsen trekken. U rijdt over een goed geasfalteerde weg rijdt langs de open vlaktes op weg naar Tarangire Nationaal Park.

Tarangire Nationaal Park ligt ten zuiden van Lake Manyara en beslaat een oppervlakte van 2600 km2. Dit is een wonderschoon park met diepe kloven waar de wilde dieren in november het park verlaten om in juni terug te keren na het regenseizoen. Het park kent de grote Baobab bomen, palmbomen en verschillende soorten acacia bomen. Diep gelegen in het park slingert de Tarangire rivier wat altijd water heeft waardoor hier grote populatie olifanten zijn, eland antilopen, buffels maar ook het jachtluipaard, luipaard en leeuwen zijn hier aanwezig. Het Tarangire NP heeft een ongekende natuur met een heel eigen bijzonder karakter droge steppes, diepe kloven en in het noordelijke deel moerassen.

Tarangire Osupuko Lodge is gebouwd in traditionele stijl banda’s met een panoramisch uitzicht over Tarangire Nationaal Park. De banda’s liggen verspreid op het terrein met veel privacy. De banda’s hebben allen een verandadek aan de voor- en achterzijde om van de zonopkomst en ondergang te genieten. De kamers met grote ramen zijn voorzien van comfortabele bedden met een en-suite een binnen- en een buiten douche en toilet. Centraal gelegen is de lounge en het restaurant waar de maaltijden geserveerd worden, daarnaast heeft de lodge de Tembo Spa voor een Welness massage en een zwembad voor verkoeling tijdens de warme dagen in Tarangire Nationaal Park.

Accommodatie : Osupuko Lodge op basis van vol pension
Osupuko Lodge Osupuko Lodge

Dag 4 - Lake Manyara NP

 
Vandaag met een korte verbindingsroute van 70 kilometer rijden we naar het aangrenzende Lake Manyara Nationaal Park. Een goede wegverbinding waarbij het mogelijk is dat giraffen de weg oversteken aangezien dit tevens een wildlife corridor is. We rijden door Mto wa Mbu een kleine marktplaats waarbij u eventueel kleine inkopen kunt doen en vers fruit waaronder heerlijke zoete rode bananen.

Vandaag verzorgen wij een picknick lunch in het park bij de heet waterbronnen Maji Moto. Lake Manyara Nationaal Park ligt ingeklemd in een scheur van de Grote Slenk. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook grote roofdieren zoals de fameuze boom klimmende leeuwen en hyena's. Rond het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. In de loop van de middag rijden we naar Lake Eyasi voor de overnachting.

Lake Eyasi Safari Lodge ligt op een glooiende heuvel met een wijds uitzicht over het Eyasi meer. Lake Eyasi Safari Lodge bestaat uit 14 bungalows omgeven door de inheemse tuin. Centraal gelegen is het restaurant met een grote schaduwrijke veranda en de lounge met bar. U overnacht in één van de ruime bungalows met een eigen overdekte veranda uit steen opgetrokken met uitzicht over Lake Eyasi. De bungalow is ingericht met lokaal vervaardigde elementen. De bungalows zijn verder ingericht met een zithoek met sisal gevlochten tapijten. Comfortabele hemel bedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met een regendouche, wastafel en toilet. Hier is het mogelijk om additioneel onder begeleiding een pad te volgen naar een mooi viewpoint om te genieten van de zonsondergang.

Accommodatie : Lake Eyasi Safari Lodge op basis van vol pension
Lake Eyasi Safari Lodge Lake Eyasi Safari Lodge Lake Eyasi Safari Lodge

Dag 5 - Lake Eyasi - Hadzabe en Datoga stambezoek

 
Vandaag ontwaakt u aan de oevers van Lake Eyasi, een soda meer grenzend aan de zuidelijke hooglanden van de Ngorongoro concessie. Het meer kan in omvang toenemen bij overvloedige regen in regenseizoenen tot 80 kilometer lang, waarbij het tijdens grote droogte volledig kan droogvallen. Het meer wildleven is afhankelijk van de vegetatie waardoor het gebied rond het meer niet aangedaan wordt voor het uitbundige wildleven maar voornamelijk voor de vogelsoorten en stammen.

Vandaag doen wij voornamelijk een cultureel programma waarbij u kennis maakt met de twee fascinerende stammen, de Hadzabe stam en de Datoga stam, die hier volgens hun oude tradities voortleven. De nomadische Wahadzabe stam communiceren met bijzondere klik geluiden en beschikken over enorme kennis van de bush en verschillen sterk van alle andere stammen. In de ochtend bezoekt u de Hadzabe stam die jagen met pijl en boog voor hun dagelijkse maaltijden, die voornamelijk bestaat uit gevogelte. In de ochtend leert u meer over hun dagelijkse rituelen en is het mogelijk om de stam te volgen op hun jacht. Waarna we terugkeren naar de lodge voor een lunch en u nog even kunt relaxen.

In de middag bezoekt u de Datoga stam verdreven naar het noordelijk gelegen deel door de lokale Masai stammen en leven voornamelijk van klein wild en voeden zich daarnaast met vele vruchten uit de bush. De Datoga stam is daarnaast een stam die in hun bestaan nog vee houden in tegenstelling tot de Hadzabe stam. Hier kunt u kennis maken met het vervaardigen van de lokale kleding, sierraden en andere dagelijkse gebruiksvoorwerpen.

Tegen het einde van de middag keren we terug naar de lodge en kunt u nog genieten van een zonsondergang over Lake Eyasi waarbij u onder begeleiding kunt wandelen naar een punt voor een mooi vergezicht over het meer.

Accommodatie : Lake Eyasi Safari Lodge op basis van vol pension
Lake Eyasi Safari Lodge Lake Eyasi Safari Lodge

Dag 6 t/m 7 - Serengeti NP

 
We verlaten vandaag de Rift Vallei waar we tegen de hellingen oprijden van de Ngorongoro krater. Hier stoppen we bij het viewpoint voor een mooi vergezicht over de krater. We vervolgen onze weg richting de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Waar wij onderweg een picknick lunch verzorgen tijdens de gamedrive op weg naar uw accommodatie in de Serengeti.

Het Serengeti Nationaal Park is wellicht het beroemdste wildpark op deze wereld. Bekend om de ecologische waarde van dit park waar 35 verschillende diersoorten te vinden zijn en over de 450 vogelsoorten. De uitgestrekte savannes met rotsblok formaties ‘kopjes’ zijn het decor van de Serengeti. De naam van het park ‘siringet’ betekent in het Maasai ‘oneindige vlakte‘ en het is dan ook niet te beschrijven wanneer we het park bezoeken dat hier gemiddeld 3 miljoen dieren samenleven. Het park kent drie vegetatiezones. Het droge zuiden met grasvlaktes, het groene westen onder invloed van Lake Victoria en het hoger gelegen noordelijke deel waar invloeden van de rivieren merkbaar zijn. In deze vegetatie zones zijn door het gehele jaar verschillende diersoorten te vinden in de Serengeti.

Kati Kati Camp is een mobiel tentenkamp voor een ware “bush-experience” gelegen in het hart van de Serengeti nabij de Seronera rivier. Het tentenkamp is opgebouwd rondom de centraal gelegen Mess tent waar de maaltijden worden geserveerd. Bij terugkomst van de middag gamedrive is een groot kampvuur. Het kamp bestaat uit 20 tenten waar het wild door het kamp kan lopen en de lokale Masai (=ashkari) de gasten bewaken. De safari tenten waarin u overnacht zijn voorzien van comfortabele bedden met een eigen douche en toilet. Het tentenkamp heeft geen elektriciteit en maakt gebruik van een generator, daarnaast bestaat de warmwater voorziening van de douche in een originele safari verwarmde bush-bucket shower.

Accommodatie : Kati Kati Medium Camp op basis van vol pension
Kati Kati Medium Camp Kati Kati Medium Camp Kati Kati Medium Camp

Dag 8 - Ngorongoro krater

 
Na het ontbijt rijdt u terug naar de Nabi Hill Gate om weer door de uitgestrekte savanne terug te rijden naar de Ngorongoro. Onderweg kunt u additioneel een bezoek brengen aan Olduvai Gorge maken, waar ongeveer 1.8 miljoen jaar oude archeologische vondsten zijn gedaan door de bekende Dr. Leakley. Hierna vervolgen we de weg naar Karatu voor de overnachting en waar u de rest van de dagen de overige tijd naar eigen inzicht in kunt delen.

De Ngorongoro Krater is het amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, jachtluipaard, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om de neushoorn te vinden één van de Big Five. Deze dag verzorgen wij tijdens de gamedrive in de krater de lunch bij Lake Magadi rond het middaguur.

Karatu Simba Lodge is een permanent tentenkamp gelegen op een heuvel in de omgeving van de stad Karatu. De Karatu Simba Lodge beschikt over een bar en grote lounge en een ronde opengewerkt restaurant waar de maaltijden in buffetvorm geserveerd worden. Voor het restaurant is een groot zonneterras met een zwembad met uitzicht op de Ngorongoro concessie. U overnacht in één van de safari tenten ruim met een grote overdekte veranda. De inrichting van de kamers bestaan uit hemelbedden voorzien van een klamboe met een zithoek en grote ramen en openslaande deuren naar het terras met en-suite badkamer voorzien van toilet en een douche.

Accommodatie : Karatu Simba Lodge op basis van vol pension
Karatu Simba  Lodge zwembad en terras, Ngorongoro nationaal park Tanzania Karatu Simba  Lodge zwembad en terras, Ngorongoro nationaal park Tanzania Ngorongoro krater

Dag 9 t/m 11 - Zanzibar

 
Na het ontbijt verlaten we Karatu en rijden terug naar de Rift Vallei. Hier heeft u mooi panoramisch vergezicht over Lake Manyara en vervolgen we onze weg richting het vliegveld nabij Arusha. Voor de lunch zorgen wij voor een picknick lunch. In de middag vliegt u met ZanAir naar het vliegveld Kisauni op Zanzibar. Op Zanzibar staat een lokale gids u op te wachten voor uw transfer naar uw accommodatie voor de strandvakantie.

Uroa Bay Beach Resort ligt in het aan de oostkust van Zanzibar de Indische Oceaan. omgeven door een inheemse tuin met ruisende palmbomen beschikt over een bar en een strandbar bij het zwembad en een restaurant waar in buffetvorm de maaltijden op basis van intercontinentale gerechten afgewisseld worden met lokale gerechten. In de centraal gelegen receptie ingericht met zithoeken is gratis Wi-Fi. Een vrij gevormd zwembad met afzonderlijke kinderbad met ligbedden en een handdoekservice. Een Wellness Centre waar de gasten kunnen relaxen en genieten van een weldadige massage en overige behandelingen.

Voor de sportieve reiziger de mogelijkheid om te Kite surfen, voetballen, volleyballen en te tennissen. Tegen additionele kosten dagtrips voor diepzeevissen, snorkelen diverse duiktrips georganiseerd door een PADI erkend duikcentrum. Uroa Bay Beach Resort beschikt over 61 kamers allen standaard uitgerust met airconditioning, satelliet televisie, minibar met koffie- en thee faciliteit, kluisje en een ventilator.

De aangeboden accommodatie bestaat uit een cottage met zeezicht met een deels overdekte patio met een zithoek. De kamers zijn verder ingericht met comfortabele hemelbedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met wastafels, douche en toilet.

Accommodatie : Uroa Bay Beach Resort op basis van vol pension
Uroa Bay Beach Resort Uroa Bay Beach Resort Uroa Bay Beach Resort

Dag 12 - Zanzibar

Vandaag verzorgen wij uw transfer vanaf het beach resort terug naar het vliegveld Kisauni nabij Stonetown in de loop van de dag.

Wij nemen hier afscheid van u op het vliegveld op Zanzibar en vertrouwen er op dat u met het maken van deze safari nog na lang mag genieten.

Zanzibar KLM rechtstreekse vlucht naar Amsterdam vanaf Dar es Salaam
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
2 januari t/m maart € 3.795 € 3.150
april t/m mei  € 3.510 € 2.865
1 juni t/m 14 juni  € 3.720 € 3.075
15 juni t/m 30 oktober € 3.745 € 3.100
november € 3.480 € 2.830
1 december t/m 15 december € 3.560 € 2.915
16 december t/m 31 december  p.o.a.  p.o.a. 
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 225 € 385
  Kinderen gedeelde kamer met ouders maximaal twee kinderen
Kinderen leeftijd 2 -11 jaar per kind
2 januari t/m maart € 1.605
april t/m mei  € 1.475
1 juni t/m 14 juni  € 1.575
15 juni t/m 30 oktober € 1.585
november € 1.475
1 december t/m 15 december € 1.505
16 december t/m 31 december  p.o.a.
  Prijzen gebaseerd op familiekamers en/of twee gescheiden kamers. Familiekamers zijn beperkt in aantal en alleen indien beschikbaar.
Districten Arusha NP, Tarangire NP, Manyara NP, Lake Eyasi, Serengeti NP, Ngorongoro krater en strandvakantie Zanzibar
Optioneel - uitbreiding extra overnachting parken, reservaten
- verlenging strandvakantie
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Tanzania
- lokale vlucht Arusha - Zanzibar
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- bezoek hadzabe stam
- bezoek datoga stam
- optie bezoek school en weeshuis bezoek
- prive safari 6 persoons Landcruiser 4WD met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag. Voor een vrijblijvende offerte voor deze prive rondreis Kenia kunt u gebruik maken van het aanvraag formulier.
  Aanvraagformulier safari

Informatie familiereizen

Voor de familiereizen met jonge kinderen stellen we het reisplan af met de ouders. Reisplan kunnen we zo arrangeren dat deze ook aansluit bij de samenstelling van het gezin en de gemeenschappelijke interesse.

Voor kinderen houden wij doorgaans accommodaties aan in combinatie met een zwembad. Meerdere overnachtingen in een accommodatie en korte reistijden zodat de rondreis niet te vermoeiend zal worden maar wel boeiend zal blijven.

Meerdere culturele activiteiten zijn mogelijk om in een reisplan op te nemen. Een bezoek aan een lokale stam of een school zodat er ook een mix ontstaat van cultuur en wildleven en tevens de kinderen ook op een educatieve manier inzicht verkrijgen hoe andere kinderen in de wereld leven.

Sportief

  • Kano varen
  • Duiken
  • Snorkelen
  • Surfen
Aanbieding strandvakantie Diani Beach Leopard Beach Hotel Kenia - Aanbieding strandvakantie Leopard Beach Resort Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385