27 December 2014naar bovenkant pagina

Viering van het 20 jarig bestaan van Diani Childeren Village

Nu alweer 20 jaar geleden werd, na een lange periode van voorbereidingen, een droom omgezet in werkelijkheid en werd Diani Children’s Village geboren. Dit lustrum op 27 december 2014 is een mijlpaal het 20-jarig bestaan van Diani Children's Village.

Met volle overtuiging werd het project Diani Children’s Village gestart. De eerste baby die in het kindertehuis werd opgenomen, werd achtergelaten door haar moeder vanwege moeilijke levensomstandigheden. Andere kinderen volgden snel daarna, waarmee Diani Children's Village een echt thuis werd.

Het kindertehuis heeft mooie en ook moeilijke tijden gekend en is hierdoor gegroeid tot een stabiel thuis voor een toenemend aantal kinderen. Dit is mede mogelijk gemaakt doordat u al die jaren in ons hebt geloofd en ons hebt ondersteund. Wij willen een ieder bedanken voor hetgeen u voor ons en de kinderen hebt betekend door al die jaren heen.

Wij hopen dat, met alles wat er in de wereld en om ons heen gebeurt, er tijd is om te reflecteren op wat er in ons eigen leven is gebeurd en veranderd en hoe onze acties het leven van anderen hebben veranderd.

Namens alle kinderen en het gehele team van medewerkers van Diani Children's Village spreken de hoop uit dat het nieuwe jaar vrede en welzijn voor iedereen zal brengen in de wereld.

Nieuwsbrief December 2014 - Facebook Diani Children's Village


Diani Childeren Village - Viering 20 jarig bestaan
Diani Childeren Village - Kinderen
Diani Childeren Village - Het Team

19 Oktober 2014naar bovenkant pagina

Kenia Event - 19 0ktober 2014 - Safaripark Beekse Bergen - Hilvarenbeek

Bent u al eens op safari geweest in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek! Heeft u ook nog steeds de droomreis op uw verlanglijstje staan om op safari te gaan naar Kenia. Samen met uw partner of met uw gezin op een onvergetelijke familie safari waar wild & cultuur gecombineerd worden op de rondreis. Maak er een leuke herfstdag van, en kom samen met uw partner of gezin naar Safaripark Beekse Bergen.

Beperkte gratis toegangskaarten op bestelling. Wees er snel bij want Op=op.!

Kans op een reis cheque ter waarde van € 450,00 te besteden op een safari door Kenia geldig tot en met december 2015 de prijs is inmiddels bekend gemaakt op onze Facebook pagina

In samenwerking met Kenya Tourism Board (KTB) wordt er op 19 oktober 2014 een Kenia dag georganiseerd. Gedurende deze dag zijn er in het park op verschillende locaties gezellige activiteiten te doen zoals authentieke culturele Afrikaanse workshops. Om verder in Afrikaanse sferen te komen, is er Afrikaanse muziek! Speciaal voor onze genodigden zal er een speciale “Kenia-route” zijn door het park. De ranger van het park zal dan ook in zijn verhaal meer vertellen over dieren uit Kenia.

Dit is de gelegenheid om kennis te maken met Afrika! Proef de sfeer gedurende deze dag en laat u door ons inspireren want de nieuwste safari trends ontdekt u bij OnsKenia. Wij zijn zelf continu op zoek naar mooie en bijzondere plekken die uw safari weerspiegelen. Wat is uw safari style?

OnsKenia Prive Safaris voor de safari bestemming Kenia & Tanzania, vindt u alles wat u zoekt om een “echte bush” ervaring op te doen. Deel met ons wat uw safari beleving is. Ook indien u echt buiten de standaard paden wenst te gaan. Laat uw hart spreken! Hoe meer informatie wij van u ontvangen, hoe gevarieerder een opbouw van uw reisprogramma / safari kan zijn. Ook voor de minder valide reiziger zijn er vele mogelijkheden.

Augustus 2014naar bovenkant pagina

Samburu Nationaal Reservaat, Kenia

Bijzonder moment waarbij leeuwen het gevecht aangaan met een krokodil. Een gevecht om het recht te claimen van een olifanten kadaver in de Ewaso Ngiro rivier in Samburu Nationaal Reservaat in Kenia.

Leeuwen gevecht met krokodillen Samburu Kenia Voor het filmfragment op youtube klik op de foto. Onderstaande foto is genomen door een familie een paar dagen voor het filmfragement werd geschoten.
Leeuwen beheersen kadaver olifant Samburu Kenia

Augustus 2014naar bovenkant pagina

Ebola maatregelen aangescherpt voor Kenia

Uit voorzorg worden vanaf woensdag 20 augustus 2014 reizigers niet toegelaten in Kenia uit risicolanden met het Ebola virus op de luchthaven Jomo Kenyatta Airport in Nairobi. Dit op advies van de WHO Wereldgezondheidsorganisatie aan Kenia. Kenia grenst niet aan deze risicolanden, de maatregel is puur uit voorzorg om verspreiding van het virus te voorkomen. De luchthaven JKIA in Nairobi verwerkt dagelijks veel vluchten tussen Afrikaanse landen en Europa en is tevens de drukste luchthaven in Afrika. Deze maatregel is opgelegd voor alle reizigers uit Liberia en Sierra Leone.

Minister van Volksgezondheid J. Macharia had eerder al voorzorgsmaatregelen genomen om al het medisch personeel uit Ebola risicolanden streng te laten controleren bij aankomst op de luchthaven JKIA in Nairobi. In de media verschenen eerder berichten over vier verdachte gevallen in Kenia, volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn alle vier patiënten Ebola-vrij bevonden na verder onderzoek.

Ebola virus
Ebola uitbraak komt voor in Guinee, Sierra Leone en Liberia en daarbij gaat het om de zwaarste ebola-epidemie. De epidemie van Ebola is begonnen door het slachten van besmette dieren en het eten van hun vlees (“bushmeat”). Vervolgens wordt Ebola overgebracht op mensen door direct contact met lichaamsvloeistoffen (bloed, braaksel, diarree, urine, ontlasting) van patiënten die besmet zijn met het virus. Besmetting via de lucht, door hoesten en niezen, is voor Ebola nooit aangetoond.

Laatste nieuws over het Ebola virus van WHO Wereldgezondheidsorganisatie Laatste nieuws over het Ebola virus van WHO Wereldgezondheidsorganisatie Lees verder: Link

Gnoe migratie update 2014

Augustus 2014naar bovenkant pagina

OnsKenia.nl - Verhuisbericht nieuwe locatie Stoutenburg - Leusden! Na jaren ons reisbureau te hebben gevestigd op de 1e verdieping in het pittoreske Vreeswijk zijn wij “tijdelijk” verhuist naar Stoutenburg gemeente Leusden.

Ongewijzigd blijven onze telefoonnummers, e-mailadressen en website.

De rede van onze verhuizing is, dat wij naast onze privé safari reizen ook een grote toename hebben op onze mindervalide reizen naar de bestemming Kenia en Tanzania. Wij zoeken naar een permanente nieuwe kantoorruimte met de juiste voorzieningen zodat wij al onze klanten kunnen ontvangen zoals velen dit ook gewend waren op ons oude adres. Wij zijn momenteel tijdelijk verhuisd naar Stoutenburg bij Gemeente Leusden.

Uiteraard zullen wij u op de hoogte stellen als wij een permanente nieuwe locatie hebben gevonden en ieder uitnodigen om opnieuw kennis te maken in de gewenste Afrikaanse ambiance in Nederland.

Augustus 2014naar bovenkant pagina

Gnoe migratie update 2014

Augustus 2014: We ontvangen van onze drivers regelmatig nu de informatie dat er verschillende gasten het grote spektakel hebben mogen aanschouwen dat grote groepen gnoes door de Mara rivier trekken. Gnoes storten zich naar beneden om door de rivier te zwemmen naar de Masai Mara waarbij al verschillende ten prooi zijn gevallen aan de wachtende grote krokodillen.

Juni 2014: De eerste verkenners van de grote gnoe migratie zijn inmiddels gesignaleerd in de Trans Mara het westelijk deel van Kenia. Zeer vroeg dit jaar dienen de eerste gnoes zich al aan in de Mara concessie dit jaar en zullen deels doortrekken naar de noordelijk concessie en oostelijk naar de Masai Mara.

Mei 2014: De grote gnoe migratie is nabij Musabi gebied ongeveer 40 kilometer verwijderd van de bekende Kirawira vallei in de Serengeti. De westelijke corridor waar gnoes in grote getale de vallei passeren bekend van de Lion King film. De gnoes trekken door naar de Grumeti game reserve steken de rivier over om later in mei - juli verder door te zullen trekken richting het westelijke deel Ikoma. Klaar voor de grote trek naar de Masai Mara in Kenia in de periode juli t/m oktober om de Mara rivier te trotseren.

Gnoe migratie update 2014

Maart 2014naar bovenkant pagina

Olifanten Evenement 2014

30 Maart 204 is het zover, Vrienden van de Olifant organiseert wederom een Olifanten evenement. Het gaat ook dit jaar weer een bijzonder evenement met als inzet de bouw van een olifanten ziekenhuis. Voor het programma verwijzen wij u dan ook graag naar het Olifanten Evenement.

OnsKenia.nl / Privé Safari’s is ook uitgenodigd namens de Vrienden van de Olifant Kom gezellig binnen wandelen – er zijn bijzondere optredens. Als u algemene informatie wenst voor een peetouder reis naar Kenia of zomaar een gesprek met ons wilt, u bent van harte welkom.

Met ons allen hebben wij maar één intentie. “Save the Elephant”.

Olifanten evenement 2014

Januari 2014naar bovenkant pagina

Terugblik van de vakantiebeurs 2014

Voor ons gehele team was het een zeer bijzondere beurs! Het thema voor dit jaar was “Ontdek jouw wereld”. Wij ondervonden dat bepaalde bezoekers écht op ontdekkingsreis waren. De een is op zoek naar de ultieme safari, of waren in het verleden al eens op safari geweest en willen dit keer de safari op een totaal andere wijze gaan beleven. Wij zeggen; het bush-gevoel!

Sinds enkele jaren verzorgen wij ook safari’s voor minder valide. Het is zo bijzonder dat er op het Afrikaanse continent ook faciliteiten zijn om ontspannen te kunnen reizen. Wij vonden het aangenaam om ook deze bezoeker(s) persoonlijk te woord te staan en hun vragen te beantwoorden. Er komt immers wel wat bij kijken om een juiste safari te mogen plannen en deze beurs is er prima geschikt voor. Een ieder kon in alle rust zijn vragen stellen. Sommige bezoekers hadden ook bijzondere verhalen – het was zo puur!

Het team van OnsKenia heeft ook dit jaar weer genoten van deze Vakantiebeurs in de Afrika hal. Vele nieuwe klanten hebben kunnen enthousiasmeren en danken hun die al geboekt hebben en een mooie safari in het vooruitzicht hebben. Het kan natuurlijk ook zijn dat ook nog u misschien nog naar Kenia en/of Tanzania wenst te reizen.

U bent van harte welkom – Karibu Sana.

OnsKenia Vakantiebeurs Utrecht 2014
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385