September 2013naar bovenkant pagina

Neushoorns verhuizing van Nakuru naar Borana Ranch

Kenya Wildlife Service ( KWS ) is begonnen met de verhuizing van zwarte neushoorns vanuit het Nakuru Nationaal Park naar de Borana Ranch gelegen hoog noordelijk op het Laikipia plateau aan de voet van de Mount Kenya. Kenia kent momenteel een populatie van 643 zwarte neushoorns en 450 witte neushoorns.

Het Nakuru Nationaal Park werd in 1984 ingericht als een beschermd reservaat voor de zwart neushoorns. Door de populatie groei in het reservaat worden nu diverse vooraf geselecteerde neushoorns overgebracht naar een groter leefgebied om inteelt verder te voorkomen. Het nieuwe leefgebied wordt de Borana ranch 35.000 hectare groot en kent een grote diversiteit aan andere diersoorten. Laikpia kent een grote verscheidenheid aan kleinschalige lodges die bijdragen aan het in het stand houden van het reservaat.

Helaas zijn de neushoorns nog steeds zeer geliefd onder de stropers en vooral vanuit de Chinese markt is hier veel vraag voor zogenaamd medicinaal gebruik. De prijs voor een enkele hoorn staat tot een schril contrast wat een gemiddelde Keniaan maandelijks kan verdienen. Recent zijn er wederom verschillende neushoorns gestroopt ondanks de inzet van extra patrouilles van uit KWS.

KWS neushoorns verhuizing Nakuru NP

September 2013naar bovenkant pagina

50Plusbeurs 2013 “het motto laat je verleiden”

De 50Plusbeurs is voorbij. Het thema van deze beurs was “laat je verleiden” Er was veel te zien, te proeven, te leren en te beleven, zo ook een deel van de wereld ….. namelijk Kenia & Tanzania. Genieten van het leven, dat is toch één van de mooiste dingen. Een onbezorgde privé safari naar Kenia en/of Tanzania kan hier bij horen. Zo ook voor de reiziger die gebonden is aan een rolstoel. De bezoekers die wij tijdens deze beurs hebben mogen ontvangen waren een ieder bijzonder en men wilde graag algemene informatie over een safari “hoe ga ik dit beleven”? De ander was in het verleden al eens naar Kenia en/of Tanzania geweest en wilde nu graag weer terugkeren, maar wenste dit nu op een speciale manier te gaan beleven en wilde daarom uitgebreide adviezen over de mogelijkheden. Wij willen een ieder bedanken die ons heeft bezocht op onze stand!

50+ beurs utrecht

September 2013naar bovenkant pagina

Dinsdag 24 september 2013.

De aanslag en gijzelingsactie in het winkelcentrum Westgate Mall in Nairobi is na vier dagen eindelijk voorbij. De Keniaanse president heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Zaterdag 21 september heeft een groep van 18 gemaskerde en gewapende mannen het Westgate winkelcentrum in Nairobi aangevallen. De aanslag is opgeëist door Al Shabaab de Somalische islamitische terreurbeweging had al eerder te kennen gegeven om dit zeer luxe winkelcentrum aan te vallen. Dit als een vergelding voor het binnenvallen van Keniaanse troepen in Somalië om de grenzen te bewaken. Het Keniaanse en Somalische leger werken samen sinds 2011 in een offensief tegen militanten die zich ophouden in Sudan en Somalië. Kenianen worden momenteel door woordvoerder opgeroepen vooral rust te bewaren onafhankelijk van geloof of religie.

Westgate Shopping Centre is een winkelcentrum voor de welgestelde rijke Kenianen, expatriates en VN medewerkers. Het winkelcentrum ligt in het westelijk deel van Nairobi. Een winkelcentrum waar vooral de grote merken verkocht als Rolex, Gucci en Boss en de vloeren en wanden uit marmer zijn opgetrokken. Een winkelcentrum waar gemiddelde toeristen voor een safari in de hoofdstad verblijven niet komen om te winkelen.

Luchthaven JKIA Nairobi in vlammen

Augusuts 2013naar bovenkant pagina

 
11 Augustus 2013 - Laatste update nieuws : Vluchthaven JKIA Nairobi

Luchthaven Units 2 en 3, die niet door de brand zijn getroffen worden momenteel gebruikt om vertrek op binnenlandse en internationale routes vergemakkelijken. Nood tenten zijn opgezet in de buurt van Unit 3 voor alle aankomende passagiers die het vliegtuig met behulp van de trap begeleid worden naar de tenten voor de immigratie dienst. Vervolgens verder begeleid naar Unit 3 voor de bagage en vanaf daar weer naar buiten begeleid naar de parkeerplaats waar de touroperators op de reizigers wachten. Autoriteiten doen al het mogelijke onder moeilijke omstandigheden passagiers zo goed mogelijk te begeleiden om nog steeds grote vertragingen te voorkomen. Verwacht op de luchthaven vertraging tijdens inchecken en ook vertraging bij aankomst.

Meer nieuws zie ook onze Facebook pagina link:OnsKenia/Facebook.

07 augustus 2013 - NAIROBI - Brand luchthaven JKIA Nairobi

De KLM-vluchten tussen Nairobi en Amsterdam worden woensdag 07 augustus geannuleerd. De huidige inkomende vluchten werden vanmorgen omgeleid naar het vliegveld van Mombasa. De brand ontstond rond de klok van vijf uur bij de immigratie door nog onbekende oorzaak. Brand meester melding was rond 8.30. Het vuur heeft de afdeling immigratie en de aankomsthal van de luchthaven verwoest. De thuisblijvers hebben wij deze ochtend rond 07:30 gebeld om gerust te stellen dat familie / vrienden veilig zijn geland op het vliegveld in Mombassa. Tevens hebben wij inmiddels voorzieningen getroffen om vertrekkende en aankomende reizigers te begeleiden op de eerste dagen na deze ramp.

Voor reizigers die binnenkort vertrekken kunnen contact met ons opnemen voor eventuele vragen omtrent hen vertrek.

Juli 2013naar bovenkant pagina

Thema Expressions - winnende foto Louis Drent
Travel Photographer of the Year ( TPOTY ) schrijft elk jaar een internationale wedstrijd uit. Beroepsfotografen over de hele wereld nemen hieraan deel. Hierbij kan ingeschreven worden op 10 onderwerpen met diverse disciplines. Louis Drent schreef in op de categorie portretfotografie Expressions. De wedstrijd heet dan ook 10 op 10, dat betekent elke maand wordt er 1 winnaar gekozen. Winnaar in de categorie Portretfotografie Expressions is Louis Drent over de maand juni winnaar geworden. De opnames worden volgend jaar juli / augustus tentoongesteld in Royal Geographical Society te Londen. Aan het eind van de 10e maanden worden door de jury de overal winnaar gekozen.

OnsKenia feliciteert Louis Drent met zijn behalen van zijn prijs.

April 2013naar bovenkant pagina

President Kikwete van Tanzania bezoekt Nederland. Koningin Beatrix ontmoet President Jakaya Mrisho Kikwete van Tanzania en brengt maandag 15 en dinsdag 16 april 2013 een werkbezoek aan Nederland. Het bezoek staat in het teken van de bilaterale en economische betrekkingen. Bron: koninklijkhuis.nl

Maart 2013naar bovenkant pagina

Handen in een slaan in Kenia
Uhuru Kenyatta is 31 maart 2013 officieel beëdigd als de vierde president van Kenia. In het sport stadion in Nairobi legde de nieuw gekozen president de eed af. In het bijzijn van Nederlandse ambassadeur en diverse Afrikaanse leiders en vele tienduizenden Kenianen.

Uhuru Kenyatta zoon van de eerste president van Kenya won met 50,07 procent de verkiezing. Tegenstander Railo Odinga had beroep aangetekend wegens stembusfraude en legde de zaak voor aan het hooggerechtshof. Het hooggerechtshof oordeelde dat de uitslag geldig was waarbij rivaal Raila Odinga deze uitspraak respecteerde.

Uhuru Kenyatta zal deze zomer nog zich moeten melden bij het Internationale strafhof ICC in Den Haag. De nieuw gekozen president werd eerder aangeklaagd voor zijn aandeel in de rellen en onrusten bij de vorige verkiezing. In tegenstelling tot vele verwachtingen is de verkiezing deze keer rustig verlopen op een aantal incidenten na. Het dagelijkse leven in Kenia is weer op gang gekomen.

OnsKenia had vorig jaar besloten geen safari reizen aan te bieden in de periode van maart t/m medio mei in afwachting van de afloop van de presidentverkiezingen. Veiligheid van reizigers stonden voorop bij deze beslissing, tevens de veiligheid voor onze chauffeurs en hen familie. De belangen zijn altijd hoog tussen de verschillende stammen in Kenia.

Januari 2013naar bovenkant pagina

Mountain Bull is een 45 jarig oude mannetjes olifant een beroemdheid op zijn weg van Mount Kenya tot aan het Laikipia plateau. Mountain Bull hield daarbij stug zijn eigen corridor aan in plaats van een aangelegde viaduct voor de wild migratie vanaf de Mount Kenya richting Ngare Ndare Forest naar het Laikipia plateau. Een primeur voor deze legendarische olifant die eindelijk een route is gaan lopen en daardoor geen gevaar meer loopt om in conflicten te raken met lokale boeren.

Vanwege de vele conflicten met de lokale boeren in deze omgeving, door voornamelijk zijn destructieve gedrag vernielde Mountain Bull afrasteringen en gewassen. Om hem verder te behoeden is in overleg met Kenya Wildlife Service en Save the Elephants besloten uiteindelijk zijn slagtanden in te korten op 31 oktober 2012. Nauwlettend is Mountain Bull te volgen door een zender en ontvanger op zijn gedrag, door deze ingreep heeft Mountain Bull op 13 januari voor het eerst gebruik gemaakt van de wildlife corridor – het viaduct op weg de Mount Kenya waar hij arriveerde op 22 januari.

Ngare Ndare Mountain Bull

Januari 2013naar bovenkant pagina

OnsKenia.nl stond ook dit jaar weer op de vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht om adviezen te geven voor onvergetelijk reisavonturen in Kenia en Tanzania. Vakantiebeurs 2013 ligt weer achter ons. Het thema was “de wereld aan je voeten” een uitnodiging voor nieuwe ideeën én veranderde misschien ook jouw vakantiebestemming in een safari rondreis door Oost-Afrika.

De bezoekers die wij tijdens deze beurs hebben mogen ontvangen was een ieder een bijzonder mens met eigen wensen. Bezoekers die graag algemene informatie wilde over een safari “hoe ga ik dit beleven”? De ander was in het verleden al eens naar Kenia en/of Tanzania geweest en wilde nu graag weer een rondreis maken naar Oost-Afrikaanse landen, maar wenste dit nu op een speciale manier te gaan beleven en wilde uitgebreide adviezen over de mogelijkheden. Reizigers die met ons de afgelopen jaar gereisd hadden, kwamen even aan en deelde met ons hun mooie verhalen en prachtige foto albums.

Vakantiebeurs Utrecht 2013

Januari 2013naar bovenkant pagina

OnsKenia.nl - Minder valide reizen - Vakantiebeurs Utrecht. Dit jaar was tijdens de beurdagen meer vraag naar de mogelijkheid om op safari te gaan met een rolstoel. De afgelopen jaren hebben wij zowel in Kenia als in Tanzania lodges en tented camps geïnspecteerd voor de minder valide, er is gelukkig veel mogelijkheden.

Heeft u in eerste instantie algemene informatie wensen dan verwijzen wij u graag naar onze website avontuurlijke mindervalide safari reizen naar Kenia of Tanzania. Het kan natuurlijk zijn dat uw vraag niet beantwoord wordt op de website, neem dan rustig met ons contact op. Voor ons is het vanzelfsprekend om uw vragen te beantwoorden. Onze passie is om de safari op te stellen zodat de avontuurlijke reis - Uw safari droomreis wordt!

Mindervalide reizen Vakantiebeurs Utrecht
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385