November 2012naar bovenkant pagina

Het Lamu cultureel festival is een jaarlijks terugkerend evenement dit jaar van 15 tot 18 november gehouden. Het is een unieke en zeldzame historische levend erfgoed met meer dan 700 jaar van ononderbroken nederzetting en sinds de inschrijving als een World Heritage Site in 2001. Dit culturele festival is een eerbetoon aan het unieke Swahili erfgoed van de Lamu Archipel. Deze 3-daagse festival is een show van traditionele dansen en natuurlijk de bekende dhow races. Dit culturele festival is een prachtige beleving als u in deze periode een strandvakantie maakt. Een manier om de archipel ongerepte stranden, middeleeuwse sfeer, architectonisch prachtige 'Old Town' te gaan beleven. “Een betoverde plek” waar de geschiedenis nog steeds leeft.
Impala Serengeti Leucisme

September 2012naar bovenkant pagina

Het was weer een geweldige dag 30 september jl. in Aalsmeer. Ook dit jaar waren wij weer aanwezig op het Olifanten Festival. Naast dit bijzondere festival, winkelstraatjes sfeervol ingericht met Afrikaanse hutjes & Aziatische huisjes was er dit jaar een mooie toevoeging….. een olifantbeeldjes verzamelbeurs en er werden interessante lezingen gehouden. Ook het net verschenen ontroerende roman “mijn liefde voor Afrika” geschreven door Daphne Shelderick was hier in te zien en aan te kopen door de bezoeker. Wij als reisorganisatie konden de bezoeker advies en uitleg geven over het maken van een peetouder reis om zijn of haar weesolifantje te bezoeken in Kenia.
Olifanten Festival Aalsmeer

Juni-Juli 2012naar bovenkant pagina

De afgelopen 6 maanden van dit jaar zijn het aantal flamingo's verminderd door de zware regenval in het gebied van Nakuru. Deze situatie is toegeschreven aan de zware regenval in de regio. De flamingo’s zijn door het vele water gemigreerd naar andere gebieden waaronder het Bogoria meer en Magadi meer in Kenia en Tanzania. In juni tijdens onze inspectie toer door Kenia moest ik helaas constateren dat ik het waterpeil nog nooit zo hoog heb zien staan. Bron:Daily Nation
Nakuru overstroming 2012

Maart 2012naar bovenkant pagina

In het Serengeti Nationaal Park is een leucisme impala gesignaleerd. Leucisme is een abnormale afwijking bij mens en dier die leidt tot een verminderde pigmentatie van alle types van het huidpigment en niet te verwarren met albinisme. In de Serengeti leven honderdduizenden impala’s dus de kans is groot dat leucisme in de toekomst meer gezien gaat worden in het park. (bron: www.wildlifeextra.com)
Impala Serengeti Leucisme

Maart 2012naar bovenkant pagina

Kinderen moeten vanaf 26 juni 2012 een eigen paspoort of Nederlandse identiteitskaart hebben om naar het buitenland en weer terug naar Nederland te kunnen reizen. Dit geldt zowel voor reizen naar landen binnen als buiten Europa. Verwacht wordt dat dit zal leiden tot een aanzienlijk hoger aantal aanvragen dan normaal. Daardoor kan de wachttijd voor een paspoort of identiteitskaart fors oplopen.

Zie voor verdere informatie over eigen paspoort of Nederlandse identiteitskaart : Link

Februari 2012naar bovenkant pagina

Brandstof toeslag verhoging vanaf 14 februari 2012. KLM en partnermaatschappijen Air France hebben donderdag 9 februari 2012 kenbaar gemaakt een verhoging van de brandstoftoeslag door te voeren van € 24,00 op intercontinentale bestemmingen, voor business class geldt een prijsverhoging van € 64,00. De wijziging is ook van toepassing op vluchten uitgevoerd door Kenya Airways.

Verhoging tarieven Intercontinentale vluchten vanaf 14 februari 2012. KLM en AIR FRANCE verhogen tevens de gepubliceerde tarieven van Nederland naar alle bestemmingen voor Oost Afrika. De verhoging op intercontinentale bestemmingen bedraagt gemiddeld € 20,00 per ticket.

OnsKenia is genoodzaakt deze verhoging aan onze reizigers doorbelasten voor tickets van geboekte reizen naar Kenia en Tanzania waarvoor de tickets nog niet zijn afgegeven.

21 Januari 2012naar bovenkant pagina

Vakantiebeurs 2011 - Jaarbeurs Utrecht kortingskaarten on-line verkopen

Vakantiebeurs 2012 – Een koffer vol ervaringen


Vakantiebeurs 2012 is voorbij. Het thema van deze beurs was “een koffer vol ervaringen”, dit sprak OnsKenia.nl als muziek in onze oren. Tijdens de vakantiebeurs kon ons team de nieuwe ultieme plekken met onze bezoekers delen die zij in 2011 hebben mogen ontdekken in Kenia & Tanzania. Ook was er bijzonder bezoek uit Kenia, zoals de Minister of toerisme van Kenia en de Vice Consul uit Rwanda.

Heeft u geen tijd gehad om de vakantiebeurs te bezoeken of heeft u na uw bezoek nog vragen over uw “onvergetelijke reis”, neem dan rustig met ons telefonisch contact op of via dit informatie formulier. Het team van OnsKenia.nl wil een ieder bedanken die ons heeft bezocht op de Vakantiebeurs en natuurlijk de medewerkers die achter de schermen actief zijn geweest. Zij waren een grote steun tijdens de op- en afbouw dagen welke geresulteerd heeft in een bijzondere beursdagen.
Vakantiebeurs Utrecht 2012

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385