Informatie

Gastenboek


Familiereis Tanzania - 14 daagse safari en strandvakantie

Verrassende en vooral veelzijdige safari door Tanzania. Nieuwe ervaringen en andere culturen gaat u ontdekken op deze safari. Als actieve reiziger kunt u de gamedrives in het wild afwisselen te voet of per mountain bike om een gebied te verkennen. Volg de smalle slingerende wegen langs kleurrijke velden, bananen- en de koffieplantages. Laat uw zintuigen prikkelen door verrassende combinaties. De migratie van miljoenen gnoes in de Serengeti is het grootste wildlife spektakel op aarde. Het is een zeldzaam en kostbaar avontuur om nooit te vergeten. De Ngorongoro krater met een fabuleus vergezicht voor de afdaling naar een ongekende wildbeleving. Na het safari avontuur genieten van een zonovergoten strandvakantie, in combinatie met indrukwekkende bezienswaardigheden op Zanzibar het exotische specerijeneiland.

Dag programma
DagenMPOvernachtingenInbegrepen
Dag  1LOMoshi - Ameg LodgeTransfer Luchthaven
Dag  2LOMoshi - Ameg LodgeMasai stam / Koffieplantage
Dag  3VPTarangire NP - Osupuko Lodge1 x GD
Dag  4VPLake Manyara - Rhotia Valley Lodge1 x FDG | Weeshuisbezoek
Dag  5VPSerengeti - Serengeti Serena Lodge1 x GD
Dag  6VPSerengeti - Serengeti Serena Lodge2 x GD / 1 x FDG
Dag  7VPNgorongoro NR - Tloma Lodge1 x GD Ngorongoro krater
Dag  8HPZanzibar Stonetown - Tembo HouseVlucht Zanzibar | Transfer
Dag  9HPZanzibar Stonetown - Tembo HouseStonetown | Prisoner Island
Dag 10HPZanzibar - Ocean Paradise Beach ResortTransfer beach resort
Dag 11HPZanzibar - Ocean Paradise Beach Resort
Dag 12HPZanzibar - Ocean Paradise Beach Resort
Dag 13HPZanzibar - Ocean Paradise Beach Resort
Dag 14--Zanzibar - AmsterdamTransfer luchthaven

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Familiereis rondreis Tanzania

Dag 1 t/m 2 - Moshi Kilimanjaro

 
Vandaag verwelkomen wij u op de luchthaven Kilimanjaro airport aan de voet van de hoogste berg van Afrika. Vanaf de luchthaven verzorgen wij een transfer naar uw accommodatie voor de overnachting in de stad Moshi.

De Ameg Lodge ligt in een rustige buitenwijk van Moshi stad omgeven door een inheemse tuin aan de voet van de Mount Kilimanjaro. Centraal gelegen is een lounge met comfortabele zithoeken, bar en restaurant. In het restaurant worden buffetmaaltijden geserveerd op basis van intercontinentale gerechten aangevuld met Indiase curry gerechten. Voor de sportieve reiziger is een zeer uitgebreide fitness ruimte en een zwembad met ligstoelen en parasols.

U overnacht in één van de suites voorzien van een airconditioning met openslaande deuren naar een terras. De kamers zijn ingericht met comfortabele hemelbedden met zithoek en schrijftafel met en-suite een badkamer met wastafel, douche en toilet. Kamers beschikken verder over satelliet televisie en plafond ventilator en Wi-Fi internet connectie.

Accommodatie : Ameg Lodge op basis van volpension
Ameg Lodge Ameg Lodge Ameg Lodge

Dag 2 - Kahawa Shamba Tour - optie(1)

 
Een optie om een wandeling over één van de koffieplantages aan de voet van de Mount Kilimanjaro. We rijden door de stad Moshi om vervolgens tegen de hellingen op te rijden waarbij de besneeuwde top van de Mount Kilimanjaro ver boven u uit torent. Kahawa Shamba Tour is een project opgezet voor lokale koffie boeren. De koffieplantages liggen op de hellingen aan de voet van de Kilimanjaro. Tijdens de wandeling ontdekt u het gehele productieproces van koffie! De wijze van het aanplanten tot aan het plukken en vervaardigen en branden van uw eigen koffie. De gids zal u veel vertellen over het verbouwen van organische koffie de vegetatie op de helling en over de cultuur van de lokale stam. De lunch wordt hier verzorgd tussen de middag op de plantage.

Kahawa Shamba Tour Kahawa Shamba Tour Kahawa Shamba Tour

Dag 2 - Olpopongi Masai - optie(2)

 
Een optie om de volgende ochtend te rijden naar Olpopongi een Masai dorp westelijk gelegen van de Mount Kilimanjaro. Tijdens deze dag leert u veel over de traditionele levenswijze en rituelen van de Masai in een authentieke Boma (=dorp). Een uniek museum waar u meer kennis op doet over de Masai stammen en het leven binnen de stam. Alles is authentiek van het leren jagen op traditionele wijze met een speer tot het maken van vuur, waarbij gebruik gemaakt wordt van olifantenpoep om het vuur te ontsteken zonder lucifers. Waar u tijdens de middag een lunch wordt aangeboden en na de lunch kunt trekken met de Masai op een veld verkenningstocht.

Olpopongi een Masai dorp Olpopongi een Masai dorp Olpopongi een Masai dorp

Dag 3 Tarangire NP

 
Na het ontbijt verlaten we Arusha en rijden langs koffie plantages waar u onderweg de Mount Meru passeert en Arusha Airport. Na het verlaten van Arusha ziet u direct al de eerste Masai nederzettingen die met het vee naar drinkwaterplaatsen trekken. U rijdt over een goed geasfalteerde weg rijdt langs de open vlaktes op weg naar Tarangire Nationaal Park.

Tarangire Nationaal Park ligt ten zuiden van Lake Manyara en beslaat een oppervlakte van 2600 km2. Dit is een wonderschoon park met diepe kloven waar de wilde dieren in november het park verlaten om in juni terug te keren na het regenseizoen. Het park kent de grote Baobab bomen, palmbomen en verschillende soorten acacia bomen. Diep gelegen in het park slingert de Tarangire rivier wat altijd water heeft waardoor hier grote populatie olifanten zijn, eland antilopen, buffels maar ook het jachtluipaard, luipaard en leeuwen zijn hier aanwezig. Het Tarangire NP heeft een ongekende natuur met een heel eigen bijzonder karakter droge steppes, diepe kloven en in het noordelijke deel moerassen.

Tarangire Osupuko Lodge is gebouwd in traditionele stijl banda’s met een panoramisch uitzicht over Tarangire Nationaal Park. De banda’s liggen verspreid op het terrein met veel privacy. De banda’s hebben allen een verandadek aan de voor- en achterzijde om van de zonopkomst en ondergang te genieten. De kamers met grote ramen zijn voorzien van comfortabele bedden met een en-suite een binnen- en een buiten douche en toilet. Centraal gelegen is de lounge en het restaurant waar de maaltijden geserveerd worden, daarnaast heeft de lodge de Tembo Spa voor een Welness massage en een zwembad voor verkoeling tijdens de warme dagen in Tarangire Nationaal Park.

Accommodatie : Osupuko Lodge op basis van vol pension
Osupuko Lodge Osupuko Lodge

Dag 4 - Lake Manyara NP

 
Vandaag na het ontbijt rijden we via een korte verbindingsroute naar Lake Manyara Nationaal Park. We rijden direct naar de entree van Lake Manyara Nationaal Park. Vandaag maakt u een lange gamedrive waarbij wij de lunch onderweg verzorgen met een picknick lunch in het park. Aan het einde van de middag rijden we naar uw accommodatie in Karatu voor de overnachting gunstig gelegen voor de volgende dag naar de Serengeti.

Lake Manyara Nationaal Park ligt ingeklemd in een scheur van de Grote Slenk. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook grote roofdieren zoals leeuwen en hyena's. Aan en in het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. De zogenaamde boom klimmende leeuwen die in Lake Manyara leven, hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom. Verder zult u zeker niet om de vele bavianen heen kunnen, die zich vooral bij de ingang van het park ophouden.

Rhotia Valley Tented Lodge is een kleinschalige lodge hooggelegen gebouwd in typische Afrikaanse stijl in complete harmonie met haar omgeving met een panoramisch uitzicht over het regenwoud en lager gelegen aangelegde akkers van de boeren in de omgeving. Rhotia Valley Tented Lodge bestaat uit 15 tenten gebouwd op verhoogde vlonders en voorzien van makuti grasdaken en een eigen veranda. Vanaf de veranda is het mogelijk bij helder weer de zon op te zien komen achter Mount Meru. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden waarbij de gasten verwend worden met een warme kruik tijdens de koele avonden.

Accommodatie : Rhotia Valley Lodge op basis van vol pension
Rhotia Valley Lodge Rhotia Valley Lodge Lake Manyara Nationaal Park

Dag 5 t/m 6 - Serengeti NP

 
Vandaag vertrekt u op een gamedrive waarbij wij de lunch verzorgen met een picknick lunch ergens op de uitgestrekte savannes van de Serengeti. We rijden naar de centraal gelegen Seronera vallei. De vallei bestaat voornamelijk uit open savanne vlaktes en een netwerk van riviertjes. Door het permanente water in de Seronera en Mbalageti rivier in het gebied zorgt ervoor dat dit deel van de Serengeti door het gehele jaar wild te vinden zal zijn.

Het Serengeti Nationaal Park kent meerdere vegetatie zones waarbij de savanne vlaktes afgewisseld worden door acacia bossen, de kopjes zijn granieten grote rotsblokken waar veelal de leeuwen de dag kunnen doorbrengen. Op deze indrukwekkende savannes gaat u op zoek naar de vele wild- en vogel soorten die het gehele jaar door te vinden zijn. Giraffes die zich sierlijk voortbewegen, olifanten en buffels die snuivend zich te goed doen aan het lange savannegras. De gazelle soorten zwerven over de vlaktes op de voet gevolgd door het jachtluipaard, luipaard en de befaamde leeuwen met hen donkere manen.

Serengeti Serena Safari Lodge centraal gelegen in de Serengeti nabij de Grumeti rivier. De lodge bestaat uit rondavels gebouwd als koepels overdekt met traditioneel daken van makuti met een mooi uitzicht op de lager gelegen savannes. De kamers beschikken schuifdeuren naar het balkon zijn ingericht met comfortabele bedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met douche en toilet. Aan het uiteinde van een rots ligt het zwembad omringd door diverse aangelegde terrassen met uitzicht op de Serengeti.

Accommodatie : Serengeti Serena Safari Lodge op basis van vol pension
Serengeti Serena Lodge Serengeti Tanzania Serengeti Serena Safari Lodge Serengeti Tanzania Leeuwen Serengeti nationaal park

Dag 7 - Ngorongoro NR

 
Na het ontbijt rijdt u door het uitgestrekte savannelandschap terug naar de Ngorongoro krater. Additioneel kunt u onderweg een stop maken bij de Olduvai Gorge, waar ongeveer 1.8 miljoen jaar oude archeologische vondsten zijn gedaan door de bekende Dr. Leakley. Hierna vervolgen we de weg naar de Ngorongoro krater waar u eerst mag genieten van het panoramisch vergezicht vanaf de kraterwanden voordat wij afdalen in de Ngorongoro Krater.

De Ngorongoro krater is het amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, jachtluipaard, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om de neushoorn te vinden één van de Big Five. Deze dag verzorgen wij tijdens de gamedrive in de krater de lunch bij Lake Magadi rond het middaguur. Aan het einde van de middag is het mogelijk een additionele bushwalk te maken langs de kraterrand met een Masaai en Ranger.

Tloma Mountain lodge omringd door een prachtige aangelegde tuin waar ook een verwarmd zwembad aangelegd is. De lodge heeft een vrij uitzicht op de Ngorongoro Forest en de omliggende koffieplantages in de vallei. Tloma lodge is een uitstekende uitvalbasis voor activiteiten en ligt ongeveer op 25 minuten vanaf de Ngorongoro krater. Avontuurlijke reizigers die overnachten in de Tloma lodge kunnen naar het lokale dorp wandelen, een koffie plantage bezoeken in de omgeving en met een gids naar de watervallen. Tloma lodge bestaat uit 20 luxueuze postkoloniale ingerichte kamers voorzien van en-suite badkamer met douche en toilet en hebben allen een eigen veranda.

Accommodatie : Tloma Mountain lodge op basis van vol pension
Tloma Lodge zwembad met uitzicht op de vallei Karatu Tanzania Tloma Lodge interieur kamer Karatu Tanzania Ngorongoro krater

Dag 8 t/m 9 - Zanzibar - Stonetown

 
Vandaag rijden we via een verbindingsweg naar de luchthaven. Vanaf het vliegveld vliegt u met een binnenlandse vlucht uitgevoerd door ZanAir naar het vliegveld Kisauni op Zanzibar. Op het vliegveld Kisauni op Zanzibar staat een lokale gids u op te wachten voor uw transfer naar uw accommodatie in Stone Town.

Tembo House Hotel is een historisch oud gebouw met alle kenmerken van de traditionele stijl van weleer op Zanzibar. Het hotel ligt aan het strand in het centrum van de hoofdstad van Zanzibar Stone Town. Van oudsher bekend door de slavenhandel en waar het Amerikaanse consulaat gevestigd is geweest voor het omgebouwd werd tot een hotel.

De kamers beschikken over airconditioning, televisie en minibar en en-suite badkamer. De kamers zijn traditioneel ingericht met meubels en pilipili bedden waarbij het kleurrijke glas-in-lood ramen karakteristiek zijn voor het hotel. Het terras met uitzicht op zee waar een fabuleuze zonsondergang zal bijdragen aan de romantiek tijdens het verblijf op Zanzibar.

Gerechten worden geserveerd in het Bahari restaurant waar echter geen alcoholische drank geschonken mag worden. Gasten kunnen uitwijken naar het naastgelegen Livingstone met een gezellig terras of naar de nabijgelegen pier met verschillende restaurants waar alcohol geschonken zal worden.

De volgende dag verzorgen wij een “city tour” met een gids om het oude Stone Town te verkennen waarbij de lokale markt bezocht zal worden en inzicht krijgt over de slavernij op het eiland. In de middag per boot naar Prisoner Island te varen, waar tevens zeer grote schildpadden te vinden zijn.

Accommodatie : Tembo House Hotel op basis van vol pension
Zanzibar House of Wonders Zanzibar Kruidenmarkt Zanzibar Prisoner Island
Tembo House Hotel Tembo House Hotel Tembo House Hotel

Dag 10 t/m 13 - Zanzibar - Kiwenga Beach

 
Vandaag verzorgen wij uw transfer naar uw beach resort waar u verder van de rust kunt genieten en relaxen. Additioneel is het mogelijk een “Spice Tour” te maken een weg langs Omaanse badhuizen en kleine akkers waar u een indruk krijgt van de vele specerijen die gekweekt worden op Zanzibar onderweg op weg naar uw beach resort.

Ocean Paradise Beach Resort & Spa ligt aan de Noordoost kust van Zanzibar omgeven door een inheemse tuin met veel ruisende palmbomen. Ocean Paradise Beach Resort kent drie restaurants, het Ocean restaurant waar de maaltijden geserveerd worden in buffet vorm, het Jahazi restaurant waar de pizza’s bereid worden in een hout gestookte oven. Het Mawinbi restaurant worden gespecialiseerde traditionele maaltijden geserveerd met invloeden van de Aziatische en Westerse keuken.

Het resort heeft het grootste zwembad op Zanzibar met een waterval en kinderbad. Er is een animatie team aanwezig. Voor de sportieve gasten is er de mogelijkheid om te gaan tennissen, volleybal, zeilen, windsurfen en kanoën. U kunt ook snorkelen of duiken onder begeleiding van een PADI gecertificeerde duikschool op het resort. Ook is er de mogelijkheid om gebruikt te maken van de het welness en spa gedeelte voor schoonheids- massage behandeling en er is zijn jacuzzi’s, een stoomcabine, sauna en fitness gelegenheid.

U overnacht in één van rondavals op de klif met uitzicht op de tuin en vergezicht op zee. De kamers zijn stijlvol ingericht met comfortabele bedden voorzien van een muskietennet en openslaande deuren naar een terras. De kamer is voorzien van een airconditioning, telefoon, televisie, radio, minibar. De badkamer en-suite heeft een douche en toilet inclusief een haardroger.

Accommodatie : Ocean Paradise Beach Resort op basis van vol pension
Ocean Paradise Beach Resort Ocean Paradise Beach Resort Ocean Paradise Beach Resort

Dag 14 - Zanzibar

Vandaag verzorgen wij uw transfer vanaf het beach resort terug naar het vliegveld Kisauni nabij Stonetown in de loop van de dag.

Wij nemen hier afscheid van u op het vliegveld op Zanzibar en vertrouwen er op dat u met het maken van deze safari nog na lang mag genieten.

Zanzibar KLM rechtstreekse vlucht naar Amsterdam vanaf Dar es Salaam
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
5 januari t/m februari € 4.070 € 3.505
maart € 3.730 € 3.160
april t/m mei  € 3.445 € 2.880
juni € 3.795 € 3.230
juli t/m augustus  € 4.125 € 3.560
september t/m oktober  € 4.020 € 3.455
november t/m 15 december € 3.665 € 3.100
16 december t/m 31 december  p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 260 € 555
  Kinderen gedeelde kamer met ouders maximaal twee kinderen
Kinderen leeftijd 2 -11 jaar per kind
5 januari t/m februari € 1.695
maart € 1.560
april t/m mei  € 1.445
juni € 1.590
juli t/m augustus  € 1.725
september t/m oktober  € 1.680
november t/m 15 december € 1.535
16 december t/m 31 december  p.o.a.
  Prijzen gebaseerd op familiekamers en/of twee gescheiden kamers. Familiekamers zijn beperkt in aantal en alleen indien beschikbaar.
Districten Kilimanjaro, Tarangire NP, Manyara NP, Serengeti NP, Ngorongoro krater en strandvakantie Zanzibar in combinatie met Stonetown
Optioneel - uitbreiding extra overnachting parken, reservaten
- verlenging strandvakantie
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Tanzania
- lokale vlucht Arusha - Zanzibar
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- inclusief keuze Masai stam bezoek of koffie plantage Kilimanjaro
- inclusief bezoek school en/of weeshuis bezoek
- inclusief markt en stadswandeling Stonetown
- inclusief boottocht en bezoek Prisoner Island
- prive safari 6 persoons Landcruiser 4WD met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag. Voor een vrijblijvende offerte voor deze prive rondreis Kenia kunt u gebruik maken van het aanvraag formulier.
  Aanvraagformulier safari

Informatie familiereizen

Voor de familiereizen met jonge kinderen stellen we het reisplan af met de ouders. Reisplan kunnen we zo arrangeren dat deze ook aansluit bij de samenstelling van het gezin en de gemeenschappelijke interesse.

Voor kinderen houden wij doorgaans accommodaties aan in combinatie met een zwembad. Meerdere overnachtingen in een accommodatie en korte reistijden zodat de rondreis niet te vermoeiend zal worden maar wel boeiend zal blijven.

Meerdere culturele activiteiten zijn mogelijk om in een reisplan op te nemen. Een bezoek aan een lokale stam of een school zodat er ook een mix ontstaat van cultuur en wildleven en tevens de kinderen ook op een educatieve manier inzicht verkrijgen hoe andere kinderen in de wereld leven.

Sportief

  • Kano varen
  • Duiken
  • Snorkelen
  • Surfen
Aanbieding strandvakantie Diani Beach Leopard Beach Hotel Kenia - Aanbieding strandvakantie Leopard Beach Resort Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385