Informatie

Gastenboek


Enticing Tanzania - 8 daagse prive rondreis Tanzania

Overnacht aan de voet van de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika op de grens van Tanzania en Kenia. Ontdek de grootste concentraties van wildleven op de ogenschijnlijke verlaten goudgele gekleurde savanne van de Serengeti. Waar eeuwenoude tradities en culturen bewaard zijn gebleven door de kleurrijke Masai.

Genieten van talloze sterren aan de Afrikaanse hemel bij het vallen van de duisternis, waar tot diep in de nacht leeuwen brullen en olifanten triomfantelijk trompetteren in de bush. Het is dat onbeschrijfelijke gevoel gearriveerd te zijn in de Afrikaanse wildernis, waar ultieme dromen werkelijkheid worden.


Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 VP  Moshi - Ameg Lodge Transfer JRO luchthaven
Dag 2 VP  Moshi - Ameg Lodge Kilimanjaro dagbeklimming
Dag 3 VP  Manyara NP- Manyara Serena Lodge 1 x GD Manyara NP + Picnic
Dag 4 VP  Serengeti NP - Serengeti Simba Lodge1 x GD + Picnic
Dag 5 VP  Serengeti NP - Serengeti Simba Lodge2 x GD / FDG
Dag 6 VP  Serengeti NP - Serengeti Simba Lodge2 x GD / FDG
Dag 7 VP  Ngorongoro Krater - Simba Karatu Lodge 1 x GD Ngorongoro Krater
Dag 8 --  Arusha - Kilimanjaro AirportLunch - Transfer

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Enticing Tanzania safari rondreis

Dag 1 t/m 2 - Moshi - Kilimanjaro

 
Vandaag verwelkomen wij u bij aankomst op Kilimanjaro Airport en aansluitend verzorgen wij uw transfer naar uw accommodatie in Moshi aan de voet van de Kilimanjaro voor de overnachting.

De Ameg Lodge ligt in een rustige buitenwijk van Moshi stad omgeven door een inheemse tuin met uitzicht op de besneeuwde top van de Mount Kilimanjaro. Centraal gelegen is een lounge met comfortabele zithoeken, bar en restaurant. In het restaurant worden buffetmaaltijden geserveerd op basis van intercontinentale gerechten aangevuld met Indiase curry gerechten. Voor de sportieve reiziger is een zeer uitgebreide fitness ruimte en een zwembad met ligstoelen en parasols. U overnacht in één van de suites voorzien van een airconditioning met openslaande deuren naar een terras. De kamers zijn ingericht met comfortabele hemelbedden met zithoek en schrijftafel met en-suite een badkamer met wastafel, douche en toilet. Kamers beschikken verder over satelliet televisie en plafond ventilator en Wi-Fi internet connectie.

De volgende morgen onder begeleiding maakt u kennis met de Kilimanjaro, een wandelroute met een startpunt op 1980 meter waar u klimt naar de 700 meter hoger gelegen Mandara klimt naar de Marangu watervallen. De wandelroute is over ruige paden die door koffie- en bananen plantages lopen. U wandelt over de nevelige hellingen door het regenwoud waar u onderweg watervallen passeert. Een picknick lunch verzorgen wij onderweg op een mooi uitzichtpunt waarna u weer afdaalt richting. De wandelroute neemt minimaal 4 uur in beslag waarbij dit kan uitlopen aangezien u met een gids op uw eigen tempo kunt lopen.

Op de terugweg kunt u nog inkopen doen in de stad Moshi. Bij terugkomst is het nog mogelijk om de school te bezoeken en kunnen gasten relaxen in de tuin.

Accommodatie : Ameg Lodge op basis van volpension
Ameg Lodge, Moshi Tanzania Ameg Lodge zwembad, Moshi Tanzania Mount Kilimanjaro  Tanzania

Dag 3 - Lake Manyara

Vandaag na het ontbijt rijden we via een korte verbindingsroute naar Lake Manyara Nationaal Park. We rijden direct naar de entree van Lake Manyara Nationaal Park. Vandaag maakt u een lange gamedrive waarbij wij de lunch onderweg verzorgen met een picknick lunch in het park. Aan het einde van de middag rijden we naar uw accommodatie in Karatu voor de overnachting gunstig gelegen voor de volgende dag naar de Ngorongoro krater.

Lake Manyara Nationaal Park ligt ingeklemd in een scheur van de Grote Slenk. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen en hyena's. Aan en in het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. De zogenaamde boomklimmende leeuwen die in Lake Manyara leven, hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom. Verder zult u zeker niet om de vele bavianen heen kunnen, die zich vooral bij de ingang van het park ophouden.

De hooggelegen Serena lodge kijkt uit over Lake Manyara op de bergwand van Mount Wa Mbu. De lodge is opgebouwd in Masai stijl gekenmerkt door de vele rondingen waarbij de wanden voorzien zijn van kleurrijke schilderingen wat de migratie van de vogels van het meer weergeeft. De kamers bestaan uit banda’s van 4 kamers met makuti rieten daken en voorzien van alle gemakken met een schitterend uitzicht over het meer en de Great Rift Valley. Tijdens de warme dagen kunnen de gasten verkoeling zoeken in het zwembad met uitzicht over het meer. De maaltijden in het restaurant zijn van uitstekende kwaliteit en geserveerd in buffet vorm. De gasten kunnen de maaltijden buiten op het terras gebruiken of in het koele restaurant.

Accommodatie : Rift Valley Lodge op basis van volpension
Lake Manyara Serena Safari Lodge, Lake Manyara nationaal park Tanzania Lake Manyara Serena Safari Lodge, Lake Manyara nationaal park Tanzania Lake Manyara Serena Safari Lodge, interieur kamer, Lake Manyara nationaal park Tanzania

Dag 4 t/m 6 - Serengeti NP

 
We verlaten vandaag de Rift Vallei waar we tegen de hellingen oprijden van de Ngorongoro krater. Hier stoppen we bij het viewpoint voor een mooi vergezicht over de krater. We vervolgen onze weg richting de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Waar wij onderweg een picknick lunch verzorgen tijdens de gamedrive op weg naar uw accommodatie in de Serengeti.

Het Serengeti Nationaal Park is wellicht het beroemdste wildpark op deze wereld. Bekend om de ecologische waarde van dit park waar 35 verschillende diersoorten te vinden zijn en over de 450 vogelsoorten. De uitgestrekte savannes met rotsblok formaties ‘kopjes’ zijn het decor van de Serengeti. De naam van het park ‘siringet’ betekent in het Maasai ‘oneindige vlakte‘ en het is dan ook niet te beschrijven wanneer we het park bezoeken dat hier gemiddeld 3 miljoen dieren samenleven. Serengeti tevens bekend van de grote migratie van de 1,4 miljoen gnoes welke trekken naar de Masai Mara in Kenia. De migratie die plaats vindt in de periode van juli tot en met oktober, de gnoes op zoek naar het groene gras en volgen het korte regenseizoen. Het park kent drie vegetatiezones. Het droge zuiden met grasvlaktes, het groene westen onder invloed van Lake Victoria en het hoger gelegen noordelijke deel waar invloeden van de rivieren merkbaar zijn. In deze vegetatie zones zijn over het algemeen verschillende diersoorten terug te vinden door het gehele jaar in de Serengeti.

Serengeti Simba Lodge gelegen in het zuidwesten van de Serengeti, gebouwd tegen een heuvelrug met een wijds panoramisch uitzicht over de Grumeti rivier. Serengeti Simba Lodge is een robuuste lodge opgebouwd uit lokale rivierstenen en overdekt met makuti grasdaken. De maaltijden kunnen worden geserveerd op een groot verandadek met uitzicht over de Grumeti. Voor verkoeling kunnen gasten gebruik maken van het verkoelende zwembad. U overnacht in één van de permanente tenten voorzien van een privé verandadek, comfortabel ingericht met hemelbedden voorzien van klamboe, met en-suite een badkamer met ligbad en toilet.

Accommodatie : Serengeti Simba Lodge op basis van volpension
Serengeti Simba Lodge in het Serengeti nationaal park Tanzania Serengeti Simba Lodge, Serengeti nationaal park Tanzania Serengeti nationaal park Tanzania

Dag 7 - Ngorongoro Crater

 
Na het ontbijt rijdt u door het uitgestrekte savannelandschap terug naar de Ngorongoro krater. Additioneel kunt u onderweg een stop maken bij de Olduvai Gorge, waar ongeveer 1.8 miljoen jaar oude archeologische vondsten zijn gedaan door de bekende Dr. Leakley. Hierna vervolgen we de weg naar de Ngorongoro krater waar u eerst mag genieten van het panoramisch vergezicht vanaf de kraterwanden voordat wij afdalen in de Ngorongoro Krater. Na het bezoek rijden we door naar Ngorongoro krater waar we 600 meter afdalen en op zoek gaat naar het rijke wildleven in de krater. Hier op de bodem van de krater verzorgen wij vandaag met lunchpakketten een picknick.

De Ngorongoro Krater is het amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer in omvang en tevens de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan. In de krater is een uniek ecosysteem ontstaan door de eeuwen heen, waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, cheetah’s, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om op één dag de Big Five waar te nemen. De krater kent een variatie aan landschappen en rondom het Magadi sodameer zijn er meer dan 100 unieke vogelsoorten waar te nemen.

Karatu Simba Lodge is een permanent tentenkamp gelegen op een heuvel in de omgeving van de stad Karatu. De Karatu Simba Lodge beschikt over een bar en grote lounge en een ronde opengewerkt restaurant waar de maaltijden in buffetvorm geserveerd worden. Voor het restaurant is een groot zonneterras met een zwembad met uitzicht op de Ngorongoro concessie. U overnacht in één van de safari tenten ruim met een grote overdekte veranda. De inrichting van de kamers bestaan uit hemelbedden voorzien van een klamboe met een zithoek en grote ramen en openslaande deuren naar het terras met en-suite badkamer voorzien van toilet en een douche.

Accommodatie : Karatu Simba Lodge op basis van volpension
Karatu Simba  Lodge, Ngorongoro nationaal park Tanzania Karatu Simba  Lodge interieur tent, Ngorongoro nationaal park Tanzania Ngorongoro krater savanne tijdens de crater tour.

Dag 8 - Arusha

Vandaag is de laatste dag van uw safari aangebroken. Na het ontbijt verlaten we Karatu en rijden terug naar de Rift Vallei. Hier heeft u mooi panoramisch vergezicht over Lake Manyara en vervolgen we onze weg Arusha. In Arusha aangekomen verzorgen wij een lunch in de Arusha Coffee Garden en kunt u tevens de Shanga Foundation bezoeken.

De Shanga Foundation ondersteunt de minder valide om hen bestaansrecht te voorzien. Hier in de werkplaats worden vanuit recyclebare materialen nieuwe kunstvoorwerpen vervaardigd. In de Shanga Shop worden de kunstvoorwerpen verkocht en kunnen gasten de atelier bezoeken en eventueel een souvenir aankopen voor de thuisblijvers.

Na de lunch kunt u nog even in de tuin nagenieten van de rust. In de loop van de middag rijden we door naar Kilimanjaro Airport. Hier op de luchthaven nemen wij afscheid van u en vertrouwen erop dat u een mooie safari belevenis heeft gehad in Tanzania.

Additioneel is het mogelijk om aanvullend de safari te verlengen met een strandvakantie op het exotische specerijeiland Zanzibar.

Lunch: Arusha Coffee Garden
Arusha Coffee Garden Arusha Shanga Foundation KLM Kilimanjaro Airport-Amsterdam rechtstreekse vlucht
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
5 januari t/m februari  € 2.890 € 2.350
maart € 2.830 € 2.280
april t/m mei  € 2.575 € 2.030
juni  € 2.935 € 2.385
juli t/m oktober  € 2.885 € 2.335
november t/m 15 december p.o.a. p.o.a.
16 december t/m 31 december 
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 145 € 240

Districten Moshi, Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro Crater
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s)in Tanzania
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- prive 4WD Landcruiser met panorama dak op safari
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een bezoek aan het exotische specerijen eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Aanbiedingen strandvakantie Zanzibar - strandvakantie verlenging Matemwe Bungalows
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385