Informatie

Gastenboek


Magical Kenya - rondreis 10 daagse luxe safari Kenia

Een safari met magische belevenissen aan de voet van de grootste bergen van Afrika. Deze exclusieve safari combineert weidse savannes met glooiende berglandschappen rond de evenaar met een mooi vergezicht op de Mount Kenya. Een luxe fly-in safari waar u kunt genieten van alle hedendaagse luxe en comfort tijdens uw verblijf in Kenia.

Met deze luxe fly-in safari vliegt u naar enkele wildparken in Kenia. Met binnenlandse vluchten worden de verschillende parken aangedaan zoals vermeld in het reisprogramma. Bij aankomst op de landingsbaan worden alle transfers verzorgd door de lodge waar u verblijft. Gamedrives worden uitgevoerd in open voertuigen 4WD met professionele gidsen waarbij het voertuig gedeeld zal worden met anderen gasten die in de lodge verblijven.

Dag programma
Dagen MP OvernachtingenInbegrepen
Dag  1AI Nairobi - House of WaineTransfer
Dag  2AI Amboseli NP - Tortiles Camp 1 x GP | Vlucht Nairobi - Amboseli
Dag  3AI Amboseli NP - Tortiles Camp 1 x GP
Dag  4AI Laikipia - Loisaba Tented Camp1 x GP | Vlucht Amboseli - Laikipia
Dag  5AI Laikipia - Loisaba Tented Camp1 x GP
Dag  6AI Laikipia - Loisaba Tented Camp1 x GP
Dag  7AI Masai Mara- Sand River Mara1 x GP | Vlucht Laikipia - Mara
Dag  8AI Masai Mara- Sand River Mara1 x GP
Dag  9AI Masai Mara- Sand River Mara1 x GP
Dag  10-- Nairobi 1 x GD | Vlucht Mara - Nairobi
LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package

Dag 1 - Nairobi

 
Bij aankomst op de luchthaven in Nairobi verzorgen wij uw transfer naar uw accommodatie voor de overnachting in het House of Waine. House of Waine ligt op het voormalige landgoed van Karen Blixen bekend door de film Out of Africa. House of Waine is een rustiek in koloniale stijl gebouwde accommodatie in een buitenwijk van Nairobi omgeven door een mooi aangelegde tuin met een verwarmd zwembad. De kamers zijn allen luxueus ingericht en verschillen allen van stijl en thema, waarbij de badkamers zijn voorzien van een marmeren vloer met douche en een ligbad.

Accommodatie : House of Waine Nairobi op basis van logies en ontbijt
Accommodatie House of Waine Nairobi, Kenia

Dag 2 t/ 3 - Amboseli Nationaal park

 
Vandaag vliegt u met een binnenlandse vlucht vanuit Nairobi naar het Amboseli nationaal park aan de voet van de Mount Kilimanjaro. Bij aankomst in Amboseli staat een lokale gids klaar om u te verwelkomen en uw transfer te verzorgen naar uw accommodatie.

Amboseli Nationaal Park is vlak en kent weinig bergen en veel moerassen waardoor het een apart decor vormt. Heel vroeger was het een bebost gedeelte echter door de vele olifanten is hier nog weinig over en is de vegetatie sterk teruggedrongen. Amboseli betekent "zoute stof" in de taal van de Masai, een ideaal medium voor het volgen van dier sporen. Amboseli is een totaal ander park en uniek in haar soort, door de ligging aan de voet van de Kilimanjaro die boven het landschap uit toornt. Vooral in de ochtend trekt het wild naar de moerassen waardoor hier mooie opnamen te maken zijn. Met heel veel geluk olifanten voor de Kilimanjaro. Vooral de olifanten en de buffels waden door het moeras naast de nijlpaarden die hier ook aanwezig zijn. Giraffen die zich statig voortbewegen en stof baden van de gnoes en zebra’s die constant waken voor de leeuwen in het reservaat. Bij helder weer vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag heeft u de kans een schitterende foto te maken van de Kilimanjaro met haar besneeuwde toppen.

Tortilis Camp is een exclusief safari kamp nabij de Kilimanjaro grenzend aan het Amboseli Nationaal Park in een privé concessie van 30.000 hectare. Tortilis Camp bestaat uit 17 luxe safari tenten met veel privacy, gebouwd op teakhouten dekken met een grote overdekte schaduwrijke veranda. De safari tenten zijn allen ruim ingericht met comfortabele bedden met en-suite badkamer. Vanuit dit camp kunt u game drives maken, wandelen onder begeleiding van een Maasai gids of ontspannen aan het zwembad.

Accommodatie : Tortilis Camp op basis van volpension
Elsa's Kopje, Meru nationaal park Kenia

Dag 4 t/ 6 - Laikipia

 
Vandaag vliegt u met een binnenlandse vlucht naar het noordelijk gelegen Laikpia plateau met uitzicht op de één na hoogste berg in Afrika de Mount Kenya.

Het Laikipia District is een enorm plateau op de hoogvlakte in het noordwesten van de Mount Kenya, ten noorden van de evenaar in Kenia. Het Laikipia plateau strekt zich uit over de Great Rift Valley met de prachtige steile hellingen die afdalen in het noordelijk district. Deze vlaktes zijn fysiek divers en spectaculair te noemen, gedekt door open graslanden, basalten heuvels, eenzame kopjes en dichte ceder bossen, gevoed door de Ewaso Nyiro en Ewaso Narok rivieren, de levensaderen van dit gebied.

Loisaba Tented Camp is een kleinschalige accommodatie voor reizigers die op zoek zijn naar een avontuurlijke safari in combinatie met uitzicht over een weidse ongerepte wildernis in combinatie met een overnachting in alle luxe en comfort. Centraal gelegen in Loisaba Tented Camp hoog gelegen met een wijds uitzicht over het reservaat ligt de lounge en het restaurant en zwembad omgeven door een zonneterras. In het restaurant worden exquise maaltijden geserveerd á la carte. U overnacht in één van de zes luxe uitgeruste ruimte safari tenten voorzien van mahonie houten dek met een overdekte veranda. De inrichting bestaat uit een zeer groot comfortabel bed met een aparte zithoek met fauteuils. Met en-suite een grote gescheiden badkamer ingericht met dubbele wastafels en separaat een grote doucheruimte gescheiden door een glazen deur.

Onder begeleiding van ervaren rangers en de lokale Samburu maakt u gamedrives op het plateau waarbij u alleen bent met het wild in het reservaat. Daarnaast is het mogelijk om een ongekende unieke ervaring op te doen om de gamedrives af te wisselen per kameel, paard of per voet. Een ongekende ervaring is om per paard het gebied te verkennen waarbij de dieren getraind zijn in de bush, waardoor u op korte nabijheid zebra’s, giraffen en olifanten kunt benaderen.

Accommodatie : Loisaba Tented Camp op basis van volpension
Loisaba Tented Camp

Dag 7 t/m 9 - Masai Mara reservaat

 
Vandaag vliegt u met een binnenlandse vlucht naar de Masai Mara het wereldberoemde park in het zuiden van Kenia.

De Masai Mara geliefd vanwege de grote aantallen wild en de roodgekleurde nomaden stam de Masai. De Masai Mara heeft de grootste populatie leeuwen van Kenia die zwerven over de grote open savannes. Het hoogtepunt van het reservaat is de jaarlijkse trek van miljoenen wildebeesten, zebra’s en gazellen. Dit spectaculaire schouwspel van de gnoe migratie vindt plaatst omstreeks juni tot en met september. Vooral zonsondergangen zullen nog lang in de herinneringen blijven voortleven vanwege als de zon de steppe goudkleurig laat opglooien.

U overnacht in Sand River Camp gelegen aan de oevers van de Sand River grenzend aan de Serengeti nationaal reservaat in Tanzania. De tenten zijn smaakvol ingericht in koloniale stijl met teakhouten veranddek met uitzicht over de savannes. Ingericht met handgeweven tapijten, prachtige sofas, banken en een secretaire. Met en-suite een badkamer met douche, toilet, ligbad, en een buiten douche. In het centraal gelegen restaurant worden á la carte maaltijden geserveerd en kunnen gasten relaxen in de rijk uitgeruste lounge en bij het zwembad omgeven door een zonnedek met ligbedden.

Accommodatie : Sand River Masai Mara op basis van volpension
Accommodatie Sand River Masai Mara, Kenia

Dag 10 - Nairobi

 
Vandaag vliegt u terug naar Nairobi Wilson Aiport, waar wij uw transfer verzorgen naar Jomo Kenyatta International Airport waarna wij afscheid van u nemen in Kenia.

Nairobi terugvlucht
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
5 januari t/m maart € 8.945
april t/m mei € 7.390
juni € 8.945
30 juni t/m 29 oktober  € 9.650
november t/m 19 december € 8.945
20 december t/m 31 december  € 9.650

Districten Nairobi, Meru NP, Laikipia, Masai Mara Nationaal Reservaat
Optioneel - dagkamer reservering dag van vertrek uit Kenia
- verlenging strandvakantie Kenia, Lamu of Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Kenia
- continentale vluchten in Kenia
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- drankjes op fly-in safari bier, wijn en water
- entreegelden nationale parken/reservaten
- Engelstalige chauffeur/gids
- Gamedrives 4x4 voertuig gedeeld met gasten op accommodatie
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
Bagage - hand en ruimbagage limiet 15 kilo op binnenlandse vluchten
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Safari activiteiten

  • Gamedrives 4WD
  • Night Gamedrives
  • Bush walks
  • Bush breakfast
  • Sundowners
  • Cultural Visits
  • Joy Adamson Museum
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385