Informatie

Gastenboek


Simba Trails safari - 12 daagse rondreis Kenia

Beleef de grenzenloze wildparken aan de voet van de Kilimanjaro op weg naar de smaragdkleurige Indische oceaan. Een verkenningstocht met gamedrives afwisselend per safarivoertuig en per voet waardoor u zich nog meer één zal voelen met de natuur. Avontuurlijke gamedrives zowel overdag als wanneer we het wild observeren tot diep in de nacht. Aangekomen aan de kust maakt u kennis met mooie witte zandstranden waar u kunt nagenieten van uw safari met uitzicht op de Indische Oceaan.

Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LONairobi - Southern Sun Mayfair Transfer Nairobi
Dag 2 VPAmboseli NP - Amboseli Sopa Lodge1 x GD
Dag 3 VPAmboseli NP - Amboseli Sopa Lodge1 x GD Picknick
Dag 4 VPTsavo West NP - Severin Safari Camp1 x GD
Dag 5 VPTsavo West NP - Severin Safari Camp2 x GD
Dag 6 VPLumo Reservaat - Lions Bluff Camp1 x GD
Dag 7 VPLumo Reservaat - Lions Bluff Camp2 x GD Bush Breakfast
Dag 8 HPDiani Beach - The Sands at ChaleTransfer Diani
Dag 9 HPDiani Beach - The Sands at Chale
Dag 10 HPDiani Beach - The Sands at Chale
Dag 11 HPDiani Beach - The Sands at Chale
Dag 12 --Diani Beach - MombassaTransfer Mombassa


LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Simba Trails safari rondreis Kenia

Dag 1 - Nairobi

 
Karibu wa Kenya, wij verwelkomen u op de luchthaven van Nairobi Jomo Kenyatta International Airport. U vertrekt vanaf de luchthaven op weg naar Nairobi en aan uw linkerhand is het Nairobi National Park. Eenmaal richting de stad ziet u al de kenmerken van een grote stad, drukte, lawaai en overal auto's en vooral ook veel mensen te voet. Uw gids kent de weg als geen ander en rijdt u veilig door de stad naar het hotel waar u zal overnachten. Aangekomen wacht u een welkomstdrankje, onze tour manager zal met u de volledige rondreis door Kenia met u doornemen en verder voorlichten.

Accommodatie : Southern Sun Mayfair Hotel op basis van logies en ontbijt
OnsKenia, Nairobi Mayfair Court Nairobi, Kicc Uhuru Park OnsKenia, Nairobi Mayfair Court zwembad

Dag 2 t/m 3 - Amboseli Nationaal Park

 
Vroeg in de ochtend rijden na het ontbijt richting Namanga gelegen aan de Tanzaniaanse grens waar we links afslaan richting Amboseli Nationaal Park, waar u aan de voet van de wereldberoemde Kilimanjaro gaat overnachten. Amboseli Nationaal park is vlak en kent weinig bergen en veel moerassen waardoor het een apart decor vormt. Heel vroeger was het een bebost gedeelte echter door de vele olifanten is hier nog weinig over en is de vegetatie sterk teruggedrongen. Amboseli betekent "zoute stof" in de taal van de Masai, een ideaal medium voor het volgen van dier sporen.

Amboseli Nationaal park is een totaal ander park en uniek in haar soort, vooral door de ligging aan de voet van de Kilimanjaro die boven het landschap uit toornt. Hier verkent u het park waarbij vooral in de ochtend het wild naar de moerassen waardoor hier mooie opnamen te maken zijn. Vooral de olifanten en de buffels waden door het moeras naast de nijlpaarden die hier ook aanwezig zijn. Bij helder weer vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag heeft u de kans een schitterende foto te maken van de Kilimanjaro met haar besneeuwde toppen.

Accommodatie: Amboseli Sopa Lodge op basis van volpension
Amboseli Sopa Lodge - Kenia Amboseli Sopa Lodge - Kenia Amboseli Sopa Lodge - Kenia

Dag 4 t/m 5 - Tsavo West Nationaal Park

 
Na het ontbijt verlaat u Amboseli en rijden we via Oloitokitok naar Tsavo West nationaal park. Tsavo West bekend door de grote populatie rode olifanten, die zich heerlijk na het baden bedekken met de fijne rode stoffige aarde van het park. Tsavo West is ontstaan door vulkanische activiteiten van 500 jaar geleden waardoor het een divers landschap kent, Ngulia Hills in het noorden met steile wanden tot aan de lager gelegen savannes die overgaan in de Shetani lavavelden aan de voet van de Kilimanjaro.

Tsavo West Nationaal Parkheeft verschillende migratie corridors voor het wild maar ook in het najaar komen hier ook veel trekvogels voor waardoor het park bij uitstek geschikt is voor vogelliefhebbers. Tsavo kent naast groot wild ook vele antilopen waaronder bosbokken, elanden, rietbokken de Fringed Eared spiesbok en schichtige koedoe. In het park is een koele schaduwrijke omgeving de Mzima Springs waar het mogelijk is om in een onderwater observatorium in het heldere water met geluk nijlpaarden onder water te zien rondstappen.

Accommodatie : Severin Safari Camp op basis van volpension
Severin Safari Camp, luxe tentenkamp in Tsavo West National Park in Kenia Severin Safari Camp, luxe tentenkamp standaard tent met uitzicht op de drinkwaterplaats met op de achtergrond de Kilimanjaro, Tsavo West National Park in Kenia Severin Safari Camp, luxe tentenkamp Ken Bali welness spa en een vrijgevormd zwembad voor verkoeling tijdens het verblijf in Severin Safari Camp, Tsavo West National Park in Kenia

Dag 6 t/m 7 - Lumo reservaat

Vandaag rijden we tijdens de ochtend gamedrive naar het aangrenzende Lumo Conservancy. Hier overnacht u in Lions Bluff op grote hoogte. Lions Bluff Safari Camp is een kleinschalig tentenkamp 50 kilometer vanaf Voi, gebouwd tegen de Mashoti heuvel met een schitterend uitzicht over de vlaktes van het Lumo reservaat. De accommodaties zijn gebouwd van lokale materialen met een uitzicht op de Pare Mountains, Taita Hills en de Kilimanjaro vanaf de veranda.

Lumo concessie is een prive reservaat grenzend aan het Taita Hill nationaal reservaat en Tsavo West Nationaal Park met een totale oppervlakte van 125.000 hectare, met overvloedig wild en een spectaculair landschap en waar de gemeenschap een integrale rol speelt in het behoud van de natuur. Onder de lodge is een corridor voor de migrerende olifanten tussen Lake Jipe, hier komen de stofrode gekleurde olifanten drinken bij de waterplaats. Daarnaast kent het reservaat vele wildsoorten en een grote variëteit aan vogels. Lumo Conservancy is een reservaat voor de "off beaten track", waar u de mogelijkheid heeft om in de nacht het wild te observeren of te voet met lokale gidsen de natuur te verkennen.

Accommodatie:Lions Bluff Tented Camp op basis van volpension
OnsKenia, Lions Bluff Safari Camp, Lumo conservancy nabij Tasvo West Nationaal Park OnsKenia, Lions Bluff Safari Camp, Lumo conservancy nabij Tasvo West Nationaal Park OnsKenia, Lions Bluff Safari Camp, Lumo conservancy nabij Tasvo West Nationaal Park

Dag 8 t/m 11 - Diani Beach strandvakantie

In de ochtend maakt u een gamedrive door het Taita reservaat. Hierna verlaten we het reservaat en rijden we richting Voi om aan te sluiten op de snelweg naar Mombassa. We rijden door tot Mariakani waar we afslaan richting de Shimba Hills naar Kwale aan de zuidkust van Kenia. De weg loopt langs verschillende kleine dorpjes waar veel bedrijvigheid is omgeven door vele palmbomen en baobab bomen op weg naar het beach resort voor uw strandvakantie.

The Sands at Chale Island is een kleinschalig boutique resort op een verlaten romantisch eiland 600 meter voor Diani Beach aan de zuidkust van Kenia in de Indische Oceaan. Het resort is omgeven door een mangrove woud met een binnenmeer en een inheems oerbos met ongekende flora en fauna. The Sands at Chale Island heeft drie zwembaden allen omgeven door zonneterrassen met handdoek service en strandbedden in de schaduw van ruisende palmbomen. Voor de meer sportieve gasten is het mogelijk om te snorkelen en te duiken en beschikt het resort over Diving the Crab een PADI-erkend duikcentrum en een eigen fitness ruimte. Excursies over het eiland en boottochten naar verlaten zandbanken.

In het centraal gelegen restaurant met uitzicht op de baai worden traditionele gerechten afgewisseld met een mix van een zeebanket, specialiteiten restaurant me een selectie van grill gerechten en de Italiaanse keuken. Voor de gasten is het mogelijk om te dineren bij kaarslicht in het á la carte restaurant aan het mangrove meer en te genieten van een vijf gangen menu.

U overnacht in één van de standaard kamers met zeezicht in het hoofdgebouw bij het zwembad met een eigen zonneterras. De kamers zijn rijk uitgerust met ruime kamers voorzien van hemelbedden met een klamboe met en-suite een badkamer met douche en toilet.

Accommodatie : The Sands at Chale Island op basis van halfpension
The Sands at Chale Island een ultieme Indische Oceaan retraite, diani beach Kenia The Sands at Chale Island een ultieme Indische Oceaan retraite met authentiek interieur in alle kamers, Diani beach Kenia The Sands at Chale Island een ultieme Indische Oceaan retraite zwembad waar ook de lunch maaltijden geserveerd kunnen worden, Diani beach Kenia

Dag 12 - Mombassa

Vandaag verzorgen wij uw transfer naar MOI International Airport in Mombassa voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Wij nemen hierna afscheid van u op het vliegveld in Mombassa en vertrouwen er op dat u met het maken van deze safari nog lang mag nagenieten.
Nairobi terugvlucht

Seizoen 2019
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
5 januari t/m maart € 2.300 € 1.850
april t/m mei € 2.130 € 1.695
juni  € 2.120 € 1.670
juli  € 2.350 € 1.895
augustus € 2.370 € 1.920
september t/m oktober  € 2.350 € 1.895
november t/m 15 december  € 2.255 € 1.800
16 december t/m 31 december  p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 350 € 565

  Prijs op aanvraag voor een eenpersoonskamer voor gereduceerde prijzen op basis van drie persoons- en/of familiekamers. Beperkte aantal kamers en zijn op basis van beschikbaarheid.
Districten Nairobi, Amboseli, Tsavo West, Lumo reservaat, Mombassa
Optioneel Verlenging strandvakantie
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Kenia
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- prive safari 6 persoons minibus met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - intercontinentale vluchten Amsterdam - Nairobi
- continentale retourvlucht Mombassa - Nairobi
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel kunt u een keuze maken naar een alternatieve luxueuze accommodatie en eventueel excursies maken naar Mombassa en een unieke duik- of snorkel ervaring in maritiem nationale parken.
Aanbieding strandvakantie Beach Resorts Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385