Informatie

Gastenboek


Duma Trails - 8 daagse rondreis Kenia

Volgen van de eeuwige jacht om te overleven van de jachtluipaard, op de uitgestrekte savanne van de Masai Mara. Overnachten in een luxe safaritent om vanaf de veranda te genieten van een ondergaande zon, luisterend naar de bush geluiden van Afrika.

Deze safari overnacht u in luxe safari tenten afgewisseld met een boomhotel met uitzicht op een verlichte drinkwaterplaats waar u de gehele nacht het wild kunt observeren. Langs het Nakuru meer op zoek naar neushoorns waar flamingo’s langs de oevers fourageren.

Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LONairobi - Southern Sun MayfairTransfer
Dag 2 VP Mount Kenya - Mountain LodgeObservatie overnachting
Dag 3 VP Laikipia - Sweetwaters Tented Camp1 x GD
Dag 4 VP Nakuru meer - Flamingo Hill Tented Camp1 x GD
Dag 5 VP Masai Mara - Mara Simba Lodge1 x GD
Dag 6 VP Masai Mara - Mara Simba Lodge2 x GD / FDG
Dag 7 VP Masai Mara - Mara Simba Lodge2 x GD / FDG
Dag 8 VP Nairobi Lunch Transfer

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Duma Trails safari rondreis Kenia

Dag 1 - Nairobi

 
Karibu wa Kenya, wij verwelkomen u op de luchthaven van Nairobi Jomo Kenyatta International Airport. U vertrekt vanaf de luchthaven op weg naar Nairobi en aan uw linkerhand is het Nairobi National Park. Eenmaal richting de stad ziet u al de kenmerken van een grote stad, drukte, lawaai en overal auto's en vooral ook veel mensen te voet. Uw gids kent de weg als geen ander en rijdt u veilig door de stad naar het hotel waar u zal overnachten. Aangekomen wacht u een welkomstdrankje, onze tour manager zal met u de volledige rondreis door Kenia met u doornemen en verder voorlichten.

Accommodatie : Southern Sun Mayfair Hotel op basis van logies en ontbijt
OnsKenia, Nairobi Mayfair Court Nairobi, Kicc Uhuru Park OnsKenia, Nairobi Mayfair Court zwembad

Dag 2 - Mount Kenya Nationaal Park

 
Na het ontbijt verlaten we Nairobi en gaat u op weg naar de Mount Kenya, de heilige berg van de Kikuyu en hen god de Ngei die volgens hen legende zorg draagt voor de witte sneeuw kap. Onderweg rijden we langs plaatsen waaronder Thika waar de grote ananasplantage van Del Monte zijn, Karatina een levendige marktplaats waar veel lokalen samenkomen. Hier vervolgt de weg naar de Mount Kenya voor u overnachting in de Serena Mountain Lodge gelegen op de zuidelijke helling.

U overnacht vanavond in de Serena Mountain Lodge gelegen op de zuidelijke helling in het dicht beboste gebied van de Mount Kenya. Bij aankomst helpt de gids u bij het inchecken waarna hij voor vandaag afscheid van u neemt. U verblijft hier dan ook in afwachting van het wild wat een drinkwaterplaats komt bezoeken. In een onderaardse bunker is de mogelijkheid om het wild van dichtbij afgeschermd te observeren. Met een direct uitzicht op de waterplaats kunt u ook vanuit de kamer het wild observeren wat hier komt drinken. Olifanten, buffels verschillende antilopen waaronder de bushbuck. Enige waarschuwing hier let op de vele Colobus franjeapen en de Sykes Monkey omdat deze kleine rovers bekend zijn met de toeristen.

Accommodatie: Mountain Lodge op basis van volpension
OnsKenia, Serena Mountain Lodge boomhotel Mount Kenya nationaal park Kenia OnsKenia, Serena Mountain Lodge kamer interieur boomhotel Mount Kenya nationaal park Kenia OnsKenia, Serena Mountain Lodge drinkwaterplaats boomhotel interieur Mount Kenya nationaal park Kenia

Dag 3 - Sweetwaters prive wild reservaat

 
Na het ontbijt keert u terug naar de hooglanden terug richting de evenaar in de buurt van de Mount Kenya. Vannacht overnacht u op het Laikipia plateau in het Sweetwaters Game reservaat waar u voor de lunch arriveert. De overnachting is hier in luxe tenten uitkijkend op een drinkwaterplaats waar u luierend van uit uw stoel alles kunt observeren. Na de lunch gaat u samen met de gids het reservaat verkennen, het reservaat kent veel wild waaronder neushoorns, leeuwen en talloze antilopen. Een bezoek aan een klein interessant museum wat leerzaam is en waarbij men uitleg geeft over het reservaat. Een bezoek aan Jane Goodall's Sanctuaria waar bedreigde chimpansees zijn opgevangen en tegenwoordig bescherming genieten.

Optioneel is het hier mogelijk tegen extra betaling een spannende "night game drive" te doen, speciale gidsen nemen u mee diep in de nacht om de leeuwen te zoeken.

Accommodatie:Sweetwaters Tented Camp op basis van volpension
Sweetwaters tented camp, interieur van de tent op de evenaar in Kenia Sweetwaters tented camp zon oppkomst met de achtergrond de mount Kenya op de evenaar in Kenia Sweetwaters tented camp op de achtergrond met een giraf bij de drinkwaterplaats

Dag 4 - Nakuru Nationaal Park

 
Na het ontbijt verlaat u de drukte in Nairobi en stoppen we even bij het "viewpoint" waar u een schitterend panorama heeft over de grote Rift Vallei in Kenia. We dalen verder af naar de bodem van de Rift Vallei en passeren onderweg een bijzonder Italiaans kerkje in ere hersteld ter nagedachtenis van spoorwegarbeiders die het achterland van Kenia verbonden in de koloniale tijd. De weg slingert zich verder en op de bodem aangekomen vervolgen we onze weg richting het Nakuru meer.

Het Nakuru meer staat bekend om haar grote populatie roze flamingo's als roze lint langs de oevers van het meer fourageren. Na de lunch neemt de gids u mee op een gamedrive rondom het meer op zoek naar neushoorn, buffels, giraffen, gazellen, vogels en met geluk een luipaard of leeuwen. Bij zonsondergang brengt de gids u terug naar uw hotel waarna u verder kunt relaxen en van het diner kunt gaan genieten.

Accommodatie : Flamingo Hill Camp op basis van volpension
OnsKenia, Nakuru meer Nationaal Park accommodatie Flamingo Hill Tented camp OnsKenia, Nakuru meer Nationaal Park accommodatie Flamingo Hill Tented camp interieur tent OnsKenia, Nakuru meer in het Nakuru Nationaal Park uitzicht van Baboon Cliff

Dag 5 t/m 7 - Masai Mara reservaat

 
Vroeg in de ochtend verlaat u Nakuru Nationaal Park en vervolgt u de rondreis naar het wereldberoemde wildpark in Kenia het Masai Mara reservaat. U gaat verder zuidelijk in de Rift Vallei met aan beide zijden de grote wanden die boven u uit toornen. Bij Maai Mahiu vervolgen we de weg waar u de Rift Vallei zal verlaten door de rijke tarwe en gerst velden richting Narok. Eenmaal in Narok aangekomen zullen we even stoppen voor een verfrissing waarna we de weg vervolgen in Masai land. Hierna is er geen asfalt meer en rijd u dwars door de steppes van de Masai Mara.

De Masai Mara, met haar heuvelachtige landschap en weidse savannes is de ideale omgeving om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen, tijdens de diverse gamedrives door het reservaat. De mooie mannetjes leeuwen met hen zwarte manen, jachtluipaarden en vele gazellen soorten die zorgen voor de "the circle of life". In het reservaat zult u meerdere malen verrast worden door het aanwezige wild waaronder de Topi met zijn "leatherlook", de giraffen ver boven de steppen uitsteken met hen lange nek en de vele andere diersoorten die de Mara rijk zal zijn. Vooral de zonsondergang zal u nog lang bijblijven als deze ondergaat hier in de Mara en haar steppe goudkleurig laat opglooien.

In het reservaat zijn tijdens de grote gnoe migratie in de maanden juli t/m september duizenden gnoes aanwezig en zebra's die de Mara rivier moeten trotseren tijdens de migratie op hen terugweg naar de Serengeti in Tanzania.

Optioneel is het mogelijk om hier een ballonvaart te maken in de ochtend.

Accommodatie:Mara Simba Lodge op basis van volpension
OnsKenia, Mara Simba Lodge Kenia OnsKenia, Mara Simba Lodge accommodatie nationaal park Kenia OnsKenia, Mara Simba Lodge Masai Mara reservaat Kenia

Dag 8 - Nairobi Nairobi en/of Kustvakantie

Vandaag is de laatste dag van uw safari aangebroken. We verzorgen een transfer terug naar Nairobi en verzorgen wij onderweg een lunch. In de loop van de middag verzorgen wij een transfer terug naar de luchthaven Jomo Kenyatta International Airport.

Additioneel is het mogelijk een dagkamer te boeken en/of een extra overnachting in Nairobi indien u gebruik wenst te maken van de dag vlucht uitgevoerd door Kenya Airways.

Additioneel is het mogelijk een strandvakantie verlenging te boeken. Vanaf Nairobi met een binnenlandse vlucht kunt u de vakantie verlengen met een strandvakantie aan de Keniaanse kust of naar het exotische specerijen eiland Zanzibar voor de kust van Tanzania. Voor uw strandvakantie hebben wij een ruime keuze aan accommodaties waarover wij u verder kunnen informeren.
OnsKenia, Rift vallei viewpoint 2150 meter hoogte OnsKenia, Diani beach zuidkust Kenia OnsKenia, KLM vluchten Amsterdam - Nairobi
Seizoen 2017
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
5 januari t/m maart € 2.295 € 1.845
april t/m mei € 1.955 € 1.555
juni € 2.155 € 1.745
juli t/m oktober € 2.530 € 2.070
november t/m 15 december  € 2.090 € 1.685
16 december t/m 2 januari € 2.350 € 1.895
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 450 € 675
  Prijs op aanvraag voor een eenpersoonskamer voor gereduceerde prijzen op basis van drie persoons- en/of familiekamers. Beperkte aantal kamers en zijn op basis van beschikbaarheid.
Districten Nairobi, Mount Kenya, Laikipia, Nakuru meer, Masai Mara
Optioneel Verlenging strandvakantie
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Kenia
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- prive safari 6 persoons minibus met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een strandvakantie aan de Indische Oceaan of naar het exotische eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Aanbiedingen strandvakantie Kenia - Aanbieding strandvakantie Msambweni Mbuyu Beach Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Horsterweg 22C
3835 PS Stoutenburg / Leusden
Telefoon 030 - 220 4385