Seizoenen

Februari - AprilBegin regenseizoen wildleven trekt naar savanne weides
Februari - MaartMigratie periode rondom de krater
Mei - OktoberDroge seizoen wildleven trekt naar waterrijke gebieden
November - DecemberKorte regenseizoen wild verspreid zich door de krater

Hoogte

Ngorongoro krater rand 2200 meter Ngorongoro krater vloer 1700 meter

Olduvai Gorge


Olduvai Gorge oorspronkelijke misgespelde naam Oldupai Gorge, ligt ten oosten van de Ngorongoro krater de “Cradle of mankind”. De Masai naam is afgeleid van "Oldupai" de naam van wilde sisal planten die hier in het gebied voorkomt. Olduvai Gorge is de belangrijkste prehistorische vindplaats ter wereld, waar 2 miljoen jaren oude fossielen in 1959 werden ontdekt door Dr. Louis Leakey. De ontdekte  opgravingen zijn bewaard gebleven voor het publiek, onder begeleiding van een erkende gids kunnen de opgravingen bezocht worden.

Het museum Olduvai Gorge bevindt zich op de top van de kloof, hier worden lezingen gehouden over onze voorouders, waar ook een culturele Masai boma en een souvenir winkel aanwezig is. In het museum zijn de fossielen te vinden, oude voetafdrukken, voorwerpen, gereedschappen en skeletten van uitgestorven diersoorten. Waaronder fossiele overblijfselen van prehistorische olifanten, van gigantische gehoornde schapen, reusachtige struisvogels die hier werden opgegraven.

Laetoli in omgeving van de Olduvai Gorge, werd door Mary Leaky in 1959 de ontdekking gedaan van voetafdrukken van 3 miljoen jaar oude primaatsoorten en de schedel van de Nutcracker Man. Jaar later werd in deze kloof de resten van de Homo Habilis ontdekt die de bijnaam de Handy Man verkreeg, niet ver van deze resten werd ook Homo Erectus ontdekt, daarmee werd vastgesteld dat deze regio de oudste vindplaats zou zijn van de mensheid "The Cradle of Mankind". Deze  schedels en overige resten zijn overgebracht naar een museum in Dar es Salaam.

Routebeschrijving

150 kilometer vanaf Arusha
150 kilometer Seronera - Serengeti
220 kilometer Lobo - Serengeti
  90 kilometer Ndutu - Serengeti
100 kilometer vanaf Tarangire NP
  50 kilometer vanaf Lake Manyara NP

Ngorongoro reglementen

Seneto Gate – alleen afdalingen
Lerai Gate – alleen verlaten krater
Lemala Sopa Gate - beide toegestaan

Alleen 4WD voertuigen toegestaan ingericht met standaard safari uitrusting. Daarnaast verplichte restrictie van maximaal 5 auto's voor observeren van wild van dichtbij.

Fly-in safari

Regional Air Services onderhoud reguliere vluchten vanaf Arusha / Kilimanjaro Airport naar verschillende bestemmingen.
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385