Accommodaties Mikumi Nationaal Park zijn er in een grote verscheidenheid van eenvoudige tot zeer luxueuze lodges. Een selectie van lodges en tented camps die wij kunnen aanbevelen voor een verblijf in het Mikumi NP hebben wij hieronder vermeld. De boekingsklasse van een accommodatie wordt aangegeven door middel van de kleur van de balk boven de accommodaties. Voor verdere informatie van de lodge en de ligging in het reservaat kunt u gebruik maken van de iconen in de balk.
Website Stanley's Kopje  in Mikumi Nationaal Park Tanzania Google Maps Mikumi NP accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Stanley’s Kopje is een kleinschalig tentenkamp gelegen gebouwd tegen een rotsachtige heuvel ‘kopje’ in Mikumi Nationaal, met een fabuleus uitzicht over de Mkata savanne en de nabij gelegen Mwanamboga waterpoel met op de achtergrond het massief van de Udzungwa Mountains. Een uur rijden vanaf de landingsbaan waarbij de gasten worden verwelkomd door Karen Oakes, de kampmanager van Stanley’s Kopje.

Hooggelegen op het kopje in een halve maanvorm gebouwd op een platform van donker houten in combinatie met natuursteen, bevindt de lounge, bar en het restaurant met een schitterend panoramisch uitzicht over Mikumi NP. De lounge is ingericht met zithoeken en overdekt met canvas aangekleed robuuste houten elementen. In het restaurant worden het ontbijt en de lunch in buffetstijl geserveerd tijdens het diner kunnen de gasten een keuze maken van de aangeboden kaart. Voor de lounge omgeven door een groot terras ligt het zwembad met diverse zithoeken, gasten kunnen tijdens het vallen van de avond genieten van een kampvuur.

Stanley’s Kopje bestaat uit 8 zeer ruime camel kleurige safaritenten gebouwd op een verhoogd platform overdekt met makuti grasdaken verspreid liggend rondom het ‘kopje’ omgeven door acaciabomen en struiken. Vanaf de overdekte brede veranda een mooi uitzicht over de Mkata vlaktes, waarbij de tenten ingericht zijn met comfortabele bedden, bijzettafel en een dressoir met een gescheiden en-suite douche en toilet. De ruime safaritenten zijn zeer geschikt voor ouders reizen met kinderen.

Stanley's Kopje tented camp, Mikumi nationaal park Tanzania Stanley's Kopje zwembad, Mikumi nationaal park Tanzania Stanley's Kopje interieur tent, Mikumi nationaal park Tanzania
Website Vuma Hills Tented Camp in Mikumi Nationaal Park Tanzania Google Maps Mikumi NP accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Vuma Hills Tented Camp is een kleinschalig permanent tentenkamp in het zuidwestelijk deel van het Mkumi Nationaal Park. Gebouwd tegen de Vuma Hill met een panoramisch vergezicht over de grote Mkata savanne vlakte met op de achtergrond de bergketens van Uluguru en Rubeho. Vuma betekent “een gerucht verspreid door de wind” in het Swahili. Hoog gelegen op de Vuma Hill ligt het restaurant wat uitkijkt over het zwembad gebouwd op grote palen overdekt met een makuti grasdak met uitzicht over de vlaktes waar het ontbijt, lunch in buffet vorm en het diner vanaf een keuze menu wordt aangeboden. Achter het restaurant in de schaduw van de acacia bomen ligt het zwembad waar gasten tijdens de warme dagen een verkoelende duik kunnen nemen en kunnen relaxen op één van de zonnebedden.

Vuma Hills Tented Camp bestaat uit 16 grote safaritenten gebouwd rondom Vuma Hill. De tenten zijn gebouwd op een verhoogd platform met een schaduw overdekte veranda met een zithoek. De safari tenten zijn oud koloniaals ingericht met comfortabele bedden met en-suite een douche en toilet. Een generator voorziet de tenten van elektriciteit in de tenten delen van de dag. Vuma Hills Tented Camp is zeer geschikt voor families met kinderen.

Vuma Hills Tented Camp, Mikumi nationaal park Tanzania Vuma Hills Tented Camp, Mikumi nationaal park Tanzania Vuma Hills Tented Camp, interieur tent, Mikumi nationaal park Tanzania
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385