Informatie

Gastenboek


Charming Tanzania - 12-dagen Fly-in safari & Fanjove eiland

Vlieg naar het indrukwekkende Ruaha Nationaal Park waar u overnacht in een bushcamp en dineert in de drooggevallen rivierbedding en naar het Selous wildreservaat aan Lake Manze. De lunch zal worden geserveerd in de bush met uitzicht op drinkwaterplaatsen om op een unieke manier kennis te maken met het wild. Waar gamedrives afgewisseld kunnen worden met bushwalks onder begeleiding en een avontuurlijke boottocht in Selous Nationaal Park.

Na de indrukwekkende safari vliegt u naar het idyllisch eiland Fanjove. Fanjove eiland ligt in een ongekend eilanden archipel voor de kust van Tanzania. Hier overnacht u in één van de zes riante cottages waar u in alle rust kunt nagenieten. De exquise maaltijden worden op het strand geserveerd waar u dineert bij kaarslicht onder een schitterend sterrenhemel. De avontuurlijke gasten op Fanjove eiland kunnen duiken en/of snorkelen langs de riffen van het archipel en lunchen op een drooggevallen zandplaat.

Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LODar es Salaam - Slipway HotelTransfer
Dag 2 VPRuaha NP - Mdonya River Camp1 x GP Vlucht Dar - Selous NP
Dag 3 VPRuaha NP - Mdonya River Camp1 x GP
Dag 4 VPRuaha NP - Mdonya River Camp1 x GP
Dag 5 VPSelous NP - Lake Manze Camp 1 x GP Vlucht Ruaha NP - Selous NP
Dag 6 VPSelous NP - Lake Manze Camp 1 x GD | Boat Safari
Dag 7 VPSelous NP - Lake Manze Camp 1 x GP | Bushwalk
Dag 8 VPSongo Songo - Fanjove IslandVlucht Selous NP - Songo Songo
Dag 9 VPSongo Songo - Fanjove Island
Dag 10VPSongo Songo - Fanjove Island
Dag 11VPSongo Songo - Fanjove Island
Dag 12--Songo Songo - Dar es Salaam Vlucht Songo Songo - Dar

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Charming Tanzania safari rondreis

Dag 1 - Dar es Salaam

 
Karibu wa Tanzania, wij verwelkomen u op de luchthaven van Dar es Salaam International airport. Van het vliegveld verzorgen wij uw transfer naar uw accommodatie voor de overnachting. De aankomende dagen kunt u naar eigen inzicht indelen om de stad Dar es Salaam te verkennen en oude herinneringen van weleer op te halen.

Dar es Salaam was de vroegere hoofdstad van Tanzania, ontstaan in de 19e eeuw toen de Sultan van Zanzibar als een handelspost en vissershaven. De naam Dar es Salaam betekent “haven van vrede”. Het drukke Dar es Salaam is het commerciële centrum waar nog veel karakteristieke koloniale gebouwen onder invloed van Arabische invloeden een beeld geven van de authentieke stad. In de haven is goed beeld van het dagelijks leven in de stad waar vele grote zeeschepen, veerboten en kleine vissersboten de haven aan doen. In de stad is veel historie terug te vinden, zijn er verschillende musea maar is het voornamelijk een metropool waar 1,5 miljoen mensen van etnische afkomst, ras en religie samenleven.

Slipway Hotel ligt aan de kade van het schiereiland Msasini in het noordelijk deel van Dar es Salaam. The Slipway is een kleine boulevard met een aantal restaurantjes en barretjes, winkels en een supermarkt en diverse curio shops. In zee loopt een pier met een steiger waar boottochten vertrekken naar diverse kleine eilandjes waaronder Bongoyo.

Slipway Hotel is een geriefelijk hotel met veel Zanzibari invloeden u overnacht in één van de standaard kamers voorzien van airconditioning met en-suite badkamer. De kamers zijn ingericht met comfortabele bedden voorzien van een klamboe en verder uitgerust met een kluisje, minibar, satelliet tv, internet, airconditioning. De appartementen hebben als extra een ingebouwde kitchenette met keukengerei.

Accommodatie : Slipway Hotel op basis van logies en ontbijt
Dar es Salaam, Tanzania Slipway Hotel, Dar es Salaam Tanzania Slipway Hotel kamer accommodatie, Dar es Salaam Tanzania

Dag 2 t/m 4 - Ruaha Nationaal Park

 
Vandaag verzorgen wij uw transfer naar het vliegveld in Dar es Salaam. Vanaf het vliegveld vliegt u met een binnenlandse vlucht naar het afgelegen Ruaha nationaal reservaat. Hier staat een lokale gids u op te wachten om uw transfer te verzorgen naar waar u direct een gamedrive maakt van ongeveer 2 uur.

Ruaha Nationaal Park is een uniek deel van Afrika, een overgang zone tussen de flora en fauna van het oostelijke en zuidelijke deel is zeer herkenbaar en resulteert in spectaculaire landschappen. Het landschap van Ruaha Nationaal Park bestaat uit grillige rotsformaties gevormd door de Ruaha rivier, de grote diversiteit in vegetatie zones en savanne landschappen waar de Acacia en Baobab bomen elkaar afwisselen. De Ruaha rivier oefent grote aantrekkingskracht uit op diverse wildsoorten in het park. Waar nog de kleine Koedoe te vinden is, de wilde hond en de Bastaardgemsbok en de Sabel antiloop die alleen nog in Kenia te vinden is aan de kust. Gamedrives en gamewalks worden verzorgd door de lokalen gidsen van het kamp in 4WD.

Mdonya River Camp is een kleinschalig permanent bushcamp gelegen nabij de Mdonya watervallen in het westelijk deel van Ruaha Nationaal Park. Het rustieke tentenkamp ligt aan een drooggevallen zandrivier omgeven door grote platanen, vijgenbomen en acacia bomen. De lounge en restaurant liggen centraal gelegen in het kamp. De lounge is ingericht met comfortabele fauteuils en sofa’s. Het tentenkamp kent voornamelijk een intiem karakter en waarbij de gasten worden uitgenodigd om gezamenlijk de maaltijden te gebruiken. Mdonya River Camp bestaat slechts uit 12 safaritenten. De safaritenten zijn voorzien van een grote luifel met een zithoek om het wild te observeren. De inrichting van de tent bestaat uit comfortabele bedden, een schrijftafel en een kast. De safaritenten beschikken over een badkamer, met toilet en wastafel en een traditionele “bush bucket” douche.

Accommodatie: Mdonya River Camp op basis van volpension
Mdonya River Camp, Ruaha Nationaal Park Tanzania Mdonya River Camp, Ruaha Nationaal Park Tanzania Mdonya River Camp, interieur kamer, Ruaha Nationaal Park Tanzania

Dag 5 t/m 7 - Selous Nationaal Park

 
Vandaag maakt u een gamedrive op weg naar de airstrip. Vanaf Ruaha vliegt u met een binnenlands vlucht naar het Selous wildreservaat waar u bij de landing op Siwandu airstrip opgewacht zal worden door een lokale gids. De lokale gids verzorgt uw gamedrive op weg naar Lake Manze Tented Camp waar u de aankomende dagen verblijft in het Selous wildreservaat.

Selous Nationaal Park is het grootste natuurgebied in het zuidoosten van Tanzania. Selous met glooiende savannes en grote rotsformaties, met grote hoogteverschillen waarbij door grote kloven de Ruaha en Rufiji rivieren stromen. Het Selous wildreservaat kent naast 370 vogelsoorten veel wild, grote groepen olifanten, buffels, gnoes, hartebeest, sabelantilopen en de koedoe met de harpvormige hoorns. Waarbij Selous tevens de grootste populatie van de zeldzame Afrikaanse wilde hond heeft. In de rivieren Ruaha, Rufji, Kilomboro en Luwega wacht de volgende uitdaging voor het wild de vele krokodillen en de nijlpaarden aan de oevers van de rivieren.

Lake Manze Camp is een eenvoudig permanent bushcamp gelegen aan de oevers van Lake Manze in het noordoosten van Selous Game reservaat. Verborgen onder een bladerdak van Doumpalmen ligt het kamp met een prachtig uitzicht over het meer, omgeven door savannes met karakteristieke acacia bomen. Het bushcamp ligt in een wildrijk gebied waarbij de gasten de mogelijkheid hebben om te voet, per boot of in een 4x4 Landcruiser gamedrives te maken. Centraal gelegen onder een makuti grasdak bevindt zich de lounge ingericht met comfortabele fauteuils en diverse sofa’s. In het restaurant gebruiken de gasten het diner gezamenlijk bij kaarslicht en petroleum lampen onder de sterrenhemel. Lake Manze Camp bestaat uit 12 ruime eenvoudige tenten in Meru stijl met een grote luifel, voorzien van comfortabele bedden voorzien van klamboe met en-suite een buitendouche met een traditionele bucket shower douche.

Accommodatie : Lake Manze Tented Camp op basis van volpension
Lake Manze Camp, Selous nationaal park Tanzania Lake Manze Camp, Selous nationaal park Tanzania Lake Manze Camp, interieur kamer, Selous nationaal park Tanzania

Dag 8 t/m 11 - Fanjove Private Island

 
Vandaag vliegt u met een binnenlandse vlucht uitgevoerd door Coastal Aviation naar het Songo Songo archipel voor de kust van Tanzania. Vanaf Songo Songo vaart u met een boottocht naar het tropische privé eiland Fanjove herkenbaar op zee door de markante vuurtoren.

Fanjove Island is een waar tropisch paradijs waarbij vooral het rustieke karakter behouden is gebleven. Witte zandstranden en ruisende palmbomen die overgaan in een inheems woud. Een ultieme bestemming voor de avontuurlijke reiziger voor een strandvakantie in een romantisch decor van weleer. De accommodatie bestaat uit slechts 6 banda’s direct gelegen op het strand overdekt met makuti bladeren puntdaken met een open vide waar gasten zich kunnen terugtrekken en relaxen in de avond. De banda’s zijn ingericht met grote comfortabele hemelbedden met uitzicht op zee en verder kleurrijk ingericht met lounge stoelen en een zithoek. En-suite een grote badkamer met open doucheruimte met wastafel en toilet. Nabij de vuurtoren ligt verscholen onder een grote makuti dak het verandadek waar de lounge en het restaurant zich bevinden. In het restaurant worden overheerlijke maaltijden geserveerd met een mix van Swahili invloeden van zeebanket en vleesgerechten. Waar het mogelijk is om een romantisch te dineren onder de sterrenhemel.

Gasten kunnen relaxen op één van de overdekte zonnebedden in de zandpannen in de nabijheid van de banda. Voor de meer avontuurlijke en sportieve reiziger is het mogelijk om met kajaks het archipel te ontdekken. Additioneel met een traditionele dhow zeilboot te varen naar één van de mooiste plekken om te gaan snorkelen en/of te duiken waar in de periode van mei t/m september walvissen voorbij trekken. Fanjove Island Trail om met iemand van het personeel een wandeling te maken om de flora en fauna te ontdekken of Songo Songo te bezoeken.

Accommodatie : Fanjove Island Resort op basis van volpension
Fanjove Island Resort - Songo Songo Tanzania Fanjove Island Resort - Songo Songo Tanzania Fanjove Island Resort - Songo Songo Tanzania
Fanjove Island snorkelen Fanjove Island snorkelen Fanjove Island snorkelen

Dag 12 - Dar es Salaam

Vandaag verzorgen wij na de lunch een boot transfer terug naar Songo Songo eiland in de middag. Vanaf het eiland Songo Songo vliegt u met een binnenlandse vlucht over het archipel met de vele kleurscharkeringen terug naar de hoofdstad Dar es Salaam waar u in de loop van de middag arriveert.

Vanaf de continentale luchthaven verzorgen wij een transfer naar het nabij gelegen Nyere International Airport in Dar es Salaam.

Wij nemen hierna afscheid van u op het vliegveld waarna u met een rechtstreekse vlucht terugvliegt naar Nederland.

Binnenlandse vlucht van Songo Songo Airport terug naar Neyerere International Aiport in Dar es Salaam Dar es Salaam KLM vlucht van Dar es Salaam naar Amsterdam
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen  
10 januari t/m 15 maart € 4.935
16 maart t/m mei  gesloten
juni  € 4.935
juli t/m oktober  € 5.300
november t/m 20 december  € 4.935
21 december t/m 31 december  p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 905 € 950
Districten Dar es Salaam, Ruaha NP, Selous NP, Fanjove Island
Optioneel - verlenging aantal dagen strandvakantie
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - binnenlandse vlucht Dar es Salaam - Ruaha NP
- binnenlandse vlucht Ruaha NP - Selous
- binnenlandse vlucht Selous - Songo Songo
- binnenlandse vlucht Songo Songo - Dar Es Salaam
- transfers van en naar luchthaven(s)in Tanzania
- transfer per boot Songo Songo - Fanjove Island
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gedeelde 4WD Landcruiser met panorama dak op safari
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel

Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Strandvakantie Tanzania - Fanjove eiland
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385