Informatie

Gastenboek

Workshop reizen

Wildlife Fotografie

Wildlife fotografie workshop Tanzania - November 2016

Wildlife fotografie workshop Tanzania, een rondreis door een grote diversiteit van landschappen op zoek naar het wildleven op de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Afdalend in de Ngorongoro krater waar de steile wanden van de krater als decor een mooie achtergrond vormen voor unieke foto’s. Een safari door Tanzania een land van vele contrasten met een rijke cultuur en een mix van traditioneel levende stammen staan centraal in de Wildlife Fotografie Workshop.

Vanaf 5 november - 13 november 2016
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1VPArusha - Coffee Plantation Lodge Transfer Luchthaven
Dag 2VPSerengeti - Angata Bologonja Camp1 x GD - Vlucht Serengeti
Dag 3VPSerengeti - Angata Bologonja Camp1 x FDG
Dag 4VPSerengeti - Angata Seronera Camp1 x FDG
Dag 5VPSerengeti - Angata Seronera Camp1 x FDG
Dag 6VPSerengeti - Angata Seronera Camp1 x FDG
Dag 7VPNgorongoro NP - Ngorongoro Sopa Lodge1 x GD Ngorongoro Krater
Dag 8VPNgorongoro NP - Ngorongoro Sopa Lodge1 x GD Ngorongoro krater
Dag 9VPArusha - Kilimanjaro AirportLunch Shanga - Transfer
Dag 10--AmsterdamAankomst Schiphol

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  VP = Vol Pension  
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package

Sluitingsdatum voor inschrijven 31 augustus 2016

Workshop Wildlife Fotografie - Louisdrent


Kenmerkend voor Louis Drent is zijn liefde voor en affiniteit met Afrika. Zijn kennis delen met de gasten en hun zo de mogelijkheid geven de essentie vast te leggen van het ultieme Out of Africa gevoel is zijn drijfveer. Kijken is emotie en leren kijken is de wereld opnieuw beleven. Hoe maak je optimaal gebruik van het bijzondere licht en de composities. Hoe zorg je voor kleuropbouw en wanneer gebruik je welk objectief. Wat is het juiste moment. Na deze ervaring is een dier niet alleen maar een dier en een uitzicht niet alleen een mooi vergezicht maar een horizon vol ongekende mogelijkheden. Lees meer over Louis Drent........

Voor uw vertrek op deze avontuurlijke Workshop Wildlife Fotografie Afrika verzorgen wij een “high-tea” om alvast in de stemming te komen van de safari en deelnemers met elkaar kunnen kennis maken. Deze middag heeft u alle gelegenheid om vragen te stellen om goed voorbereid aan uw safari te beginnen.


Route Wildlife Fotografie Workshop Tanzania safari rondreis

Workshop fotografie wildlife safari

 
De safari workshop natuurfotografie workshop wordt uitgevoerd in aangepaste safari Landcruiser 4WD met opklapbaar zonnedak. Voor de deelnemer creëren wij ruimte voor het maken van mooie foto opnames door maximaal 4 deelnemers in een 9-persoons Landcruiser toe te laten. Gedurende de gamedrives worden de deelnemers begeleid door Louis Drent en een lokale Engelstalige gids en chauffeur. Bij aankomst in de lodge worden de toegepaste technieken besproken en kan iedere deelnemer specifieke vragen stellen onder het genot van een drankje bij het kampvuur of openhaard voor het slapen gaan. Met de workshop wildlife fotografie verleggen wij de grenzen en openen wij nieuwe werelden tijdens de safari door Tanzania.

Workshop fotografie Landcruiser 4WD safari

Dag 1 - Arusha

 
Vandaag wordt u op de luchthaven Kilimanjaro Airport, gelegen aan de voet van de hoogste berg van Afrika, ontvangen. Hier vandaan rijdt u samen met de lokale vertegenwoordiger en de privégids naar de accommodatie in Arusha. Tijdens deze transfer ontmoet u tevens de andere deelnemers van de safari. Arusha. Bij aankomst in Arusha zal met u de volledige rondreis doorgenomen worden.

Arusha Coffee Lodge is een zeer luxe lodge in het hart van een grote koffie plantage. De originele oude koloniale huis van de plantage is verbouwd tot één van de meest luxueuste accommodaties in de directe omgeving van Arusha. Waar overheerlijke lunches geserveerd worden in de fraaie aangelegde tuin van de plantage en in de avonden á la carte gedineerd kan worden in het Redds African Grill House, waarbij de maaltijden geserveerd worden op basis van de internationale keuken en de lokale Afrikaanse keuken.

Arusha Coffee Lodge bestaat uit 30 stijlvol ingerichte romantisch Plantation suites en 18 luxe suites onderverdeeld in twee gescheiden kamers, allen vervaardigd uit lokaal donker getinte Mninga hout waardoor deze een warme sfeer uitstralen. De inrichting van de chalets bestaan uit een gevulde minibar en een volledig ingerichte badkamer. De slaapkamer voorzien van grote hemelbedden een apart zitgedeelte met grote fauteuils van wit linnen met open haard en een kleine minibar. Via de grote openslaande deuren kunnen gasten genieten op het verandadek met uitzicht op de tuin en op de achtergrond bij heldere dagen de top van Mount Meru.

Accommodatie : Movairo Coffee Plantation Lodge op basis van logies en ontbijt
Moivaro Coffee Plantation Lodge, Arusha Nationaal Park nationaal park Tanzania Moivaro Coffee Plantation Lodge zwembad, Arusha Nationaal Park nationaal park Tanzania Moivaro Coffee Plantation Lodge, interieur kamer, Arusha Nationaal Park nationaal park Tanzania

Dag 2 t/m 3 - Serengeti NP - Lobo district

 
Vandaag verzorgen wij de transfer vanaf uw accommodatie naar het lokale vliegveld in Arusha. Vanaf vliegt u met een binnenlandse vlucht rechtstreeks naar de Lobo airstrip in het noordelijk deel van de Serengeti waar Louis Drent met uw gids voor de rest van de safari op u te wachten. Na ontvangst volgt een lunch. Tijdens de lunch wordt het safari-programma doorgenomen en voorbereidingen besproken voor de gamedrive in de middag.

Het Serengeti-reservaat is wellicht het beroemdste wildpark op deze wereld. Bekend om de ecologische waarde van dit park waar 35 verschillende diersoorten te vinden zijn en over de 450 vogelsoorten. De uitgestrekte savannes met rotsblok formaties ‘kopjes’ zijn het decor van de Serengeti. De naam van het park ‘siringet’ betekent in het Masaai ‘oneindige vlakte‘ en het is dan ook niet te beschrijven wanneer we het park bezoeken dat hier gemiddeld 3 miljoen dieren samenleven.

Het Lobo & Bologonja reservaat verkennen is één van de van de meer afgelegen en buiten de gebaande paden deel van de Serengeti. De Serengeti ecosysteem is zo groot dat er nog tal van mogelijkheden om buiten de gebaande paden het wild te observeren waar weinig toeristen komen. Te midden van de reusachtige vlakte ligt de Lemuta Hills waar geen wegen zijn maar ongerepte wildernis.

Ang’ata Bologonja Camp is een middelgroot safari kamp bestaande uit 12 luxe safari tenten en 2 familietenten. De safari tenten zijn gebouwd op houten vloerdelen en zijn voorzien van een grote schaduwrijke veranda met een eigen zithoek. De safari tenten zijn ingericht met comfortabele hemelbedden voorzien van een klamboe en een gescheiden en-suite douche en toilet ruimte. Iedere tent beschikt over een kleding- en bagagerek.

Accommodatie: Angata Bologonja Camp op basis van volpension
OnsKenia, Angata Bologonja Camp Serengeti nationaal park Tanzania OnsKenia, Angata Bologonja Camp interieur kamer, Serengeti nationaal park Tanzania OnsKenia, Serengeti nationaal park Tanzania
Serengeti Nationaal Reservaat

Dag 4 t/m 6 - Serengeti NP - Seronera district

 
Vandaag vertrekt u op een gamedrive waarbij wij de lunch verzorgen met een picknick lunch ergens op de uitgestrekte savannes van de Serengeti. We rijden naar het centraal gelegen Seronera vallei. De vallei bestaat voornamelijk uit open savanne vlaktes en een netwerk van riviertjes. Door het permanente water in de Seronera en Mbalageti rivier in het gebied zorgt ervoor dat dit deel van de Serengeti door het gehele jaar wild te observeren is.

Het Serengeti-reservaat kent meerdere vegetatie zones waarbij de savanne vlaktes afgewisseld worden door acacia bossen, de kopjes zijn granieten grote rotsblokken waar veelal de leeuwen de dag kunnen doorbrengen. Op deze indrukwekkende savannes gaat u op zoek naar de vele wild- en vogel soorten die het gehele jaar door te vinden zijn. Giraffes die zich sierlijk voortbewegen, olifanten en buffels die snuivend zich te goed doen aan het lange savannegras. De gazelle soorten zwerven over de vlaktes op de voet gevolgd door de cheetah, het luipaard en de befaamde leeuwen met hen donkere manen. Vanuit de lodge is het mogelijk om gamedrives te kunnen maken naar het meer zuidelijk gelegen Moru Kopjes wat een ongekend mooi landschap is binnen de Serengeti.

Ang’ata Seronera Camp is een permanent safarikamp nabij de Seronera rivier in Mbuzi mawe in het centraal gelegen Seronera deel van de Serengeti. Ang’ata Seronera Camp ligt midden op de open savanne vlaktes waardoor direct vanuit uw eigen safari tent in alle rust het wild kunt observeren wat passeert. Centraal gelegen in het kamp is een rijk ingerichte lounge, bar en een restaurant. U overnacht in één van de luxe safari tenten gebouwd op houten vloerdelen en zijn voorzien van een grote schaduwrijke veranda met een eigen zithoek. De safari tenten zijn ingericht met comfortabele hemelbedden voorzien van een klamboe en een gescheiden en-suite douche en toilet ruimte. Iedere tent beschikt over een kleding- en bagagerek.

Accommodatie : Angata Seronera Camp op basis van volpension
Accommodatie Angata Seronera Camp, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Angata Seronera Camp, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp uitzicht over de savanne, Serengeti Nationaal Park Tanzania
Serengeti Nationaal Reservaat

Dag 7 t/m 8 - Ngorongoro NP

 
Na het ontbijt rijdt u terug naar de Naabi Hill Gate om weer door de uitgestrekte savanne terug te rijden naar de Ngorongoro. We rijden langs Ol Duvai Gorge de oudste vindplaats van de mensheid waar we onze weg vervolgen en terugkeren op de hoogvlakte van de Ngorongoro. Hier bij het viewpoint heeft u een mooi panoramisch vergezicht over de krater. We dalen daarna direct af in de krater waar we maximaal 6 uur mogen verblijven.

De beiden dagen gebruiken wij om de Ngorongoro krater te verkennen en op zoek te gaan naar unieke foto opnames van het wildleven in de krater, waarbij wij een picknick verzorgen rond het middaguur in de krater. De Ngorongoro Krater is het amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, jachtluipaard, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om op één dag de Big Five waar te nemen.

Aan de oostelijke rand van de krater ligt de Ngorongoro Sopa lodge met een fantastisch uitzicht op 700 meter lager gelegen krater. De kamers met warme tinten zijn zeer royaal in ronde vormen opgetrokken met een gescheiden kleedkamer en slaapkamer met uitzicht op de krater vanuit een serre. In het hoofdgebouw bevindt zich de receptie een grote lounge, winkels en het restaurant waar de maaltijden in buffetvorm geserveerd worden voor de lunch en het ontbijt in de avonden dineert u á la carte. In de ruime bar met verschillende zithoeken is een grote openhaard aanwezig voor de koele avonden om even te relaxen.

Accommodatie:Ngorongoro Sopa Lodge op basis van volpension
Sopa Lodge, Ngorongoro nationaal park Tanzania Sopa Lodge, Ngorongoro nationaal park Tanzania Ngorongoro nationaal park Tanzania
Serengeti Nationaal Reservaat

Dag 9 - Arusha - Kilimanjaro

Vandaag is de laatste dag van uw safari aangebroken. Na het ontbijt verlaten we Karatu en rijden terug naar de Rift Vallei. Hier heeft u mooi panoramisch vergezicht over Lake Manyara en vervolgen we onze weg terug naar Arusha.

In Arusha aangekomen verzorgen wij een lunch in de Shanga River Lodge. Shanga River Lodge ondersteunt het project voor de minder valide om hen bestaansrecht te voorzien. Hier in de werkplaats worden vanuit recyclebare materialen nieuwe kunstvoorwerpen vervaardigd. In de Shanga Shop worden de kunstvoorwerpen verkocht en kunnen gasten de atelier bezoeken en eventueel een souvenir aankopen voor de thuisblijvers.

Tegen het einde van de middag rijden we terug naar Kilimanjaro Airport We rijden naar de Kia Lodge met uitzicht op de Kilimanjaro om na te genieten van de safari rondreis. Tegen de avond verzorgen wij een transfer vanaf de Kia Lodge naar de luchthaven waar wij afscheid van u nemen hier op de luchthaven in Tanzania.Arusha Shanga garden Arusha Shanga lunch KLM Kilimanjaro Airport-Amsterdam rechtstreekse vlucht

Dag 10 - Aankomst Schiphol Nederland

KLM rechtstreekse vlucht Nairobi Amsterdam

Seizoen 2016  Prijs per persoon o.b.v. een groep safari 8 Deelnemers
Kosten deelname workshop per persoon  € 4.285
Kosten eenpersoonskamer toeslag € 575
Kosten indicatie KLM v.a. retourvlucht prijs p.p. € 970
Districten Arusha, Serengeti, Ngorongoro krater
Maximaal  Totaal 6 deelnemers per auto
Additioneel  Individuele verlening strandvakantie optie 
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Tanzania
- vlucht Arusha - Serengeti uitgevoerd door Coastal Aviation
- accommodaties 2- persoonskamers
- maaltijden volgens reisschema
- entreegelden nationale parken/reservaten
- workshop wildlifefotografie begeleiding Louis Drent
- prive safari Landcruiser 4WD met panorama dak
- max. 6 personen per Landcruiser 4WD
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten uitgevoerd door KLM/Kenya Airways
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen en doorgevoerde brandstoftoeslagen.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw workshop wildlife fotografie safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een strandvakantie aan de Indische Oceaan of naar het exotische eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Aanbieding strandvakantie Beach Resorts Kenia

Natuurfotografie Workshop Wildlife SafariWildlifefotografie

De Workshop fotografie safari is vooral voor de amateurfotograaf die meer uit foto’s wil halen onder begeleiding van een vak fotograaf. De 9-daagse natuurfotografie safari is samengesteld en is geen basiscursus fotografie en ook geen natuurfotografie safari voor de beroeps fotograaf. Tijdens deze dagen krijgt u aan de hand van praktische situaties uitleg over ‘hoe en wat’ te doen om betere resultaten van de foto's te behalen. Deze natuurfotografie safari kent een minimum aantal deelnemers van 6 tot maximaal 8 personen en is zodoende perfect te boeken voor een eigen groep, familie of andere groepssamenstelling.

Exclusieve aanbieding wildlife fotografie workshop

Afrika is het fotoparadijs met talloze onderwerpen, van uitgestrekte savannes, wildleven en de kleurrijke stammen Maasai van imponerende roofdieren en groot wild en een overvloed aan vogelsoorten en bijzondere insecten. Deze exclusieve aanbieding safari wildlife fotografie workshop in Kenia reist u met een professionele vakfotograaf en een gekwalificeerde gids. De rondreis fotosafari workshop is op maat gemaakt voor zowel de beginnende fotoliefhebbers als de meer ervaren fotografen.

Fotografieworkshop

Met een passie voor Afrika fotografie en wildlife kan een ieder deelnemen aan deze safari fotografieworkshop om alles te leren over fotograferen in de natuur. Dat alles in een comfortabele omgeving midden in de natuur. Algemene kennis vaardigheden worden verder bijgebracht waaronder sluitertijd, diafragma, belichting, ISO, camera instellingen en camera posities. Naast meer kennis over fotograferen wordt er ook aandacht besteed aan de natuur. Zo leer je o.a. sporen en het gedrag van dieren te herkennen, krijg je tips hoe je dieren dicht kunt benaderen zonder ze te storen en word je een expert in bush camping.
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385