Informatie

Gastenboek


Bush Experience Tanzania - 12 daagse Fly in Safari Tanzania

Tanzania Experience is een exclusieve safari naar de zuidelijke wildparken voor een ware Bush Experience door Mikumi Nationaal Park en het Ruaha Nationaal Park en naar het uitgestrekte Selous wildreservaat in het zuiden van Tanzania. U vliegt met binnenlandse vluchten op deze fly-in safari naar ver afgelegen kleinschalige luxueuze lodges in ongekende natuur reservaten.

Tanzania Experience ervaar een fly-in safari geheel in harmonie waarbij u in alle rust het wild kunt observeren in authentieke safari wildreservaten van Tanzania. Waarbij de exclusieve 4WD gamedrives afgewisseld worden met bushwalks onder begeleiding, met een boot op de Rufiji rivier één van de zinnenprikkelende zonsondergangen over de Rufiji rivier in Selous Game Reserve ervaren.

Additioneel kunt u aansluitend doorvliegen naar het rustieke Zanzibar voor een strandvakantie aan de zuidkust in een idyllische lodge met uitzicht op de azuurblauwe Indische Oceaan.

Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LO Dar es Salaam - Southern Sun HotelTransfer
Dag 2 VP Mikumi NP - Stanley's Kopje 1 x GP | Vlucht Dar-Mikumi
Dag 3 VP Mikumi NP - Stanley's Kopje 1 x GP
Dag 4 VP Mikumi NP - Stanley's Kopje 1 x GP
Dag 5 VP Ruaha NP - Ruaha River Lodge 1 x GP | Vlucht Mikumi-Ruaha
Dag 6 VP Ruaha NP - Ruaha River Lodge 1 x GP
Dag 7 VP Ruaha NP - Ruaha River Lodge 1 x GP
Dag 8 VP Ruaha NP - Ruaha River Lodge 1 x GP
Dag 9 VP Selous - Rufiji River Camp 1 x GP | Vlucht Selous-Ruaha
Dag 10 VP Selous - Rufiji River Camp 1 x GP
Dag 11 VP Selous - Rufiji River Camp 1 x GP
Dag 12 -- Selous - Dar es Salaam1 x GD | Vlucht Ruaha-Dar

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Routekaart Bush Experience fly-in safari rondreis Tanzania

Dag 1 - Dar es Salaam

 
Karibu wa Tanzania, wij verwelkomen u op de luchthaven van Dar es Salaam International airport. Hier rijdt u samen met hem en uw persoonlijke gids en chauffeur naar uw hotel. Bij aankomst in het hotel zal met u de volledige rondreis doorgenomen worden.

Dar es Salaam was de vroegere hoofdstad van Tanzania, ontstaan in de 19e eeuw toen de Sultan van Zanzibar als een handelspost en vissershaven. De naam Dar es Salaam betekent “haven van vrede”. Het drukke Dar es Salaam is het commerciële centrum waar nog veel karakteristieke koloniale gebouwen onder invloed van Arabische invloeden een beeld geven van de authentieke stad. In de haven is goed beeld van het dagelijks leven in de stad waar vele grote zeeschepen, veerboten en kleine vissersboten de haven aan doen. In de stad is veel historie terug te vinden, zijn er verschillende musea maar is het voornamelijk een metropool waar 1,5 miljoen mensen van etnische afkomst, ras en religie samenleven.

Southern Sun Hotel in het centrum van Dar es Salaam ligt op loopafstand van de Indische Oceaan. Het is een conventioneel hotel waar deels de oude Swahili architectuur bewaard is gebleven, in een rustige wijk van Dar es Salaam op ongeveer 20 kilometer van het vliegveld. Het hotel beschikt over totaal 152 kamers waarbij de luxe suites op de hoger gelegen verdiepingen een schitterend uitzicht hebben over de Indische Oceaan. De aangeboden accommodatie bestaat uit een standaard kamer comfortabel ingericht met en-suite badkamer met douche en toilet en voorzien van airconditioning. In het Kivulini restaurant worden in de ochtend het ontbijt geserveerd, in de Baraza Grill worden lunches en in de avonden diners geserveerd. In de botanische tuin ligt een verwarmd zwembad met ligstoelen.

Accommodatie : Southern Sun Hotel op basis van logies en ontbijt
Southern Sun Hotel Dar es Salaam, Tanzania Lounge Southern Sun Hotel Dar es Salaam, Tanzania Accommodatie standaard kamer Southers Sun Hotel Dar es Salaam, Tanzania

Dag 2 t/ 4 - Mikumi Nationaal Park

 
Vandaag vliegt u met een binnenlandse vlucht van Dar es Salaam naar Mikumi Nationaal Park waar een lokale gids u opwacht op de landingsbaan. Stanley’s Kopje ligt ongeveer een uur rijden van de airstrip waardoor u direct een gamedrive maakt op weg naar de lodge.

Mikumi Nationaal Park kent een grote diversiteit zuidelijk veel seizoensgebonden rivieren met een grote populatie olifanten, giraffen en buffels. Drinkwaterplaatsen op de centrale savanne vlaktes zijn veel antilopen soorten te vinden. In de maanden december tot januari vindt in Kikiboga de grootste concentratie plaats van de olifanten en er worden ook veel wilde honden gespot. Gamedrives en gamewalks worden verzorgd door de lokalen gidsen van het kamp in een gezamenlijke 4WD op het reservaat te verkennen.

Additioneel is het mogelijk om een dagtrip te maken naar de Udzungwa Mountains een bergketen waarbij onder begeleiding gewandeld kan worden. Udzungwa Mountains bestaat uit een regenwoud met diverse watervallen waar veel primaatsoorten voorkomen, tevens één van de beste wandelgebieden in Afrika.

Stanley’s Kopje een kleinschalig tentenkamp gebouwd tegen rotsen in Mikumi NP met een panoramisch uitzicht over de Mkata savanne en de nabij gelegen drinkwaterplaats. Boven op de rots in een halve maanvorm gebouwd is de lounge, bar en het restaurant. Voor de lounge omgeven door een groot terras ligt het zwembad met diverse zithoeken, waar tijdens het vallen van de avond kunnen nagenieten van de gamedrive bij het kampvuur. U overnacht in een safaritent gebouwd tegen de heuvel op een verhoogd platform overdekt met makuti grasdak omgeven door acaciabomen en struiken. Vanaf de veranda uitzicht over de Mkata vlaktes, ingericht met comfortabele bedden, bijzettafel en een dressoir met een gescheiden en-suite douche en toilet.

Accommodatie : Stanley's Kopje op basis van volpension
Stanley's Kopje tented camp, Mikumi nationaal park Tanzania Stanley's Kopje zwembad, Mikumi nationaal park Tanzania Stanley's Kopje interieur tent, Mikumi nationaal park Tanzania

Dag 5 t/ 8 - Ruaha Nationaal Park

 
Vandaag verzorgen wij een transfer terug naar de airstrip, waarna u doorvliegt met een binnenlandse vlucht naar Ruaha Nationaal Park. Tijdens de vlucht heeft u een goede indruk van het afwisselend landschap van Tanzania. U vliegt naar Ruaha Nationaal Park waar u land op Msembe airstrip daar staat een lokale gids om u te begeleiden naar Ruaha River Lodge.

Ruaha Nationaal Park is een uniek deel van Afrika, een overgang zone tussen de flora en fauna van het oostelijke en zuidelijke deel is zeer herkenbaar en resulteert in spectaculaire landschappen. Het landschap van Ruaha Nationaal Park bestaat uit grillige rotsformaties gevormd door de Ruaha rivier, de grote diversiteit in vegetatie zones en savanne landschappen waar de Acacia en Baobab bomen elkaar afwisselen. De Ruaha rivier oefent grote aantrekkingskracht uit op diverse wildsoorten in het park. Waar nog de kleine Kudu te vinden is, de wilde hond en de Bastaardgemsbok en de Sabel antiloop die alleen nog in Kenia te vinden is aan de kust. Gamedrives en gamewalks worden verzorgd door de lokalen gidsen van het kamp in 4WD.

Ruaha River lodge bestaat uit steen opgetrokken bandas met makuti grasdaken gebouwd op rotsen waardoor dit niet het natuurlijk evenwicht verstoren. Vanuit de bandas hebben de gasten uitzicht op de rivier om het wild vrij te observeren vanaf de veranda. De ramen van de banda zijn voorzien van muskietennetten en zijn comfortabel ingericht, met een en-suite badkamer met toilet en waarbij de warmwatervoorziening wordt gevoed door zonnepanelen. In de ochtend worden de gasten gewekt met thee- en koffie om in alle rust te genieten van de zonsopkomst over Ruaha. Als de avond valt worden de paden en het restaurant verlicht met olielampen waarbij het gevoel van romantiek aangewakkerd zal worden van reizigers die een Out of Africa Experience zoeken.

Accommodatie : Ruaha River Lodge op basis van volpension
Ruaha River Lodge, Ruaha nationaal park Tanzania Ruaha River Lodge, Ruaha nationaal park Tanzania Ruaha River Lodge, interieur kamer, Ruaha nationaal park Tanzania

Dag 9 t/ 10 - Selous Nationaal Reservaat

 
Vandaag verzorgen wij weer een transfer terug naar Msembe airstrip. Vandaag vliegt u met een binnenlandse vlucht naar het uitgestrekte Selous wildreservaat waar u land op Mtemere airstrip, daar staat de lokale gids u op te wachten om u te begeleiden naar Rufiji River Camp.

Selous wildreservaat is het grootste natuurgebied in het zuidoosten van Tanzania. Selous met glooiende savannes en grote rotsformaties, met grote hoogteverschillen waarbij door grote kloven de Ruaha en Rufiji rivieren stromen. Het Selous wildreservaat kent naast 370 vogelsoorten veel wild, grote groepen olifanten, buffels, gnoes, hartebeest, sabelantilopen en de koedoe met de harpvormige hoorns. Waarbij Selous tevens de grootste populatie van de zeldzame Afrikaanse wilde hond heeft. In de rivieren Ruaha, Rufji, Kilomboro en Luwega wacht de volgende uitdaging voor het wild de vele krokodillen en de nijlpaarden aan de oevers van de rivieren.

Rufiji River Camp is een sfeervol permanent tentenkamp aan de oevers van de Rufiji rivier met een schitterend uitzicht over de rivier, waar de krokodillen liggen te sluimeren op de zandbank. Centraal in het tentenkamp verscholen onder een grote rietenkap gebouwd in rondavel stijl bevindt zich de lounge en het restaurant Bij het vallen van de avond brand een kampvuur en wordt het tentenkamp verlicht met stormlampen. Voor de warme dagen beschikt het kamp over een zwembad. U overnacht in een luxe safaritent gebouwd op een verhoogd platform met uitzicht op de rivier. De tenten zijn voorzien van grote veranda, ingericht met hemelbedden voorzien van een klamboe met en-suite een douche en toilet. Tijdens uw verblijf in het kamp worden de gamedrives afgewisseld met een avontuurlijke boottocht over de rivier en eventuele optionele bushwalks onder begeleiding.

Accommodatie : Rufiji River Camp op basis van volpension
Rufiji River Camp, Selous Wildreservaat Tanzania Rufiji River Camp zwembad, Selous Wildreservaat Tanzania Rufiji River Camp, tent uitzicht over Selous Wildreservaat Tanzania

Dag 11 - Dar es Salaam

In de ochtend maakt u een laatste gamedrive door Selous reservaat en keert u terug naar de lodge voor de lunch. In de loop van de middag verzorgen wij een transfer terug naar de airstrip. Met een binnenlandse vlucht vliegt u vanaf Selous reservaat terug naar de hoofdstad Dar es Salaam waar u land op de nationale luchthaven.

Wij nemen hier afscheid van u op het vliegveld in Dar es Salaam en vertrouwen er op dat u met het maken van deze safari nog na lang mag genieten.

Binnenlandse vlucht van Kisauni Airport Zanzibar terug naar Neyerere International Aiport in Dar es Salaam Dar es Salaam KLM vlucht van Dar es Salaam naar Amsterdam
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen  
5 januari t/m maart € 4.495
april t/m mei [ gesloten ]
juni  € 4.495
juli t/m oktober € 4.890
november  € 4.495
24 december t/m 4 januari € 4.890
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 810 € 1.100
Districten Dar es Salaam - Mikumi NP - Ruaha NP - Selous Wildreservaat
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Tanzania
- vlucht Dar es Salaam - Mikumi NP
- vlucht Mikumi NP - Ruaha NP
- vlucht Ruaha NP - Selous
- vlucht Selous - Dar es Salaam
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gedeelde 4WD Landcruiser 2 x gamedrives p/d
- bushwalks onder begeleiding
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Additionele strandvakantie verlenging

Additioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een bezoek aan het exotische specerijen eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Aanbiedingen strandvakantie Zanzibar - strandvakantie verlenging Fumba Bay Beach
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385