Informatie

Gastenboek


Luxury Tanzania - 9 daagse prive rondreis Tanzania

Luxury Tanzania - Een luxe safari door Tanzania voor de reizigers die van luxe en comfort houden en willen genieten van adembenemende uitzichten. De voor u samengestelde safari zal onvergetelijk zijn waarbij u intens kunt gaan genieten van de combinatie van de luxe lodges met mooie panoramisch vergezichten in de wildreservaten.

Romantisch genieten op uw eigen veranda van spectaculaire zonsondergangen over de weidse savanne vlaktes van de Serengeti vanaf een rotsheuvel. Lodges gelegen aan de rand van een klif met uitzicht over het Tarangire Nationaal Park, waar de grote kuddes olifanten op zoek zijn naar het water in de lager gelegen rivier.

Dag programma
DagenMPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LO Arusha - Rivertrees Country InnTransfer
Dag 2 VP Tarangire NP - Osupuko Lodge1 x GD
Dag 3 VP Tarangire NP - Osupuko Lodge2 x GD
Dag 4 VP Manyara NP - Escarpment luxury Lodge1 x FDG Manyara NP
Dag 5 VP Serengeti NP - Kubu Kubu Tented Camp1 x GD
Dag 6 VP Serengeti NP - Kubu Kubu Tented Camp2 x GD / FDG
Dag 7VP Serengeti NP - Kubu Kubu Tented Camp2 x GD / FDG
Dag 8 VP Ngorongoro - Ngorongoro Sopa Lodge1 x GD
Dag 9
 

 
Arusha - Kilimanjaro Airport
 
Vlucht Serengeti/Arusha
Lunch Transfer

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Luxury Tanzania safari rondreis

Dag 1 - Arusha

 
Karibu wa Tanzania, onze touroperator heet u welkom op de luchthaven van Kilimanjaro International Airport aan de voet van de hoogste berg van Afrika. Hier rijdt u samen met hem en uw persoonlijke gids en chauffeur naar uw accommodatie in Arusha. Bij aankomst in Arusha zal met u de volledige rondreis doorgenomen worden.

Arusha is een levendige stad aan de voet van Mt. Meru. De stad kent een kleurrijke markt en waar men de handel bedrijft in de vele winkeltjes en is ook het hart van de communicatie in het gebied. Door de ligging op 1400 meter is het een heerlijk klimaat het gehele jaar door. Rondom de stad zijn veel koffieplantages, bloementelers en graan- en maďsvelden.

U overnacht in een garden room in Rivertrees Country Inn. Iedere garden room ligt verscholen tussen inheemse bomen en beschikt over een veranda. Een rustige omgeving waar exotische vogels leven. De inrichting van de garden room is echt Engels authentiek welke zorgt voor een bijzondere overnachting. De comfortabele bedden zijn voorzien van een klamboe. De en-suite badkamer beschikt over een douche en een toilet.

Het zwembad met terras en ligstoelen is de plaats om te relaxen. Een massage kan tot de mogelijkheden behoren. Centraal gelegen in de voormalige koloniale herberg waant u terug in de koloniale tijd. Een gezellige lounge met openhaard en een restaurant waar de gerechten a la carte worden geserveerd met uitzicht op de tuin. Na het diner is het genieten onder de sterrenhemel bij het kampvuur.

Accommodatie : Rivertrees Country Inn op basis van logies en ontbijt
Rivertrees Country Inn, Arusha Nationaal Park nationaal park Tanzania Rivertrees Country Inn, Arusha Nationaal Park nationaal park Tanzania Rivertrees Country Inn, interieur kamer, Arusha Nationaal Park nationaal park Tanzania

Dag 2 t/m 3 - Tarangire NP

 
Vandaag vertrekt u op safari, we verlaten Arusha en rijden langs de koffie plantages waarbij we onderweg Mount Meru passeren op weg naar Tarangire Nationaal Park. Het eerste deel bestaat uit een stoffige weg door een landschap wat overgaat in weelderige vegetatie en waar u uiteindelijk weer op een geasfalteerde weg uitkomt richting Tarangire Nationaal Park.

Tarangire Nationaal Park ligt ten zuiden van Lake Manyara en beslaat een oppervlakte van 2600 km2. Dit is een wonderschoon park met diepe kloven waar de wilde dieren in november het park verlaten om in juni terug te keren na het regenseizoen. Het park kent de grote Baobab bomen, palmbomen en verschillende soorten acacia bomen. Diep gelegen in het park slingert de Tarangire rivier wat altijd water heeft waardoor hier grote populatie olifanten zijn, eland antilopen, buffels maar ook het jachtluipaard, luipaard en leeuwen zijn hier aanwezig. Het Tarangire NP heeft een ongekende natuur met een heel eigen bijzonder karakter droge steppes, diepe kloven en in het noordelijke deel moerassen.

Tarangire Osupuko Lodge is gebouwd in traditionele stijl banda’s met een panoramisch uitzicht over Tarangire Nationaal Park. De banda’s liggen verspreid op het terrein met veel privacy. De banda’s hebben allen een verandadek aan de voor- en achterzijde om van de zonopkomst en ondergang te genieten. De kamers met grote ramen zijn voorzien van comfortabele bedden met een en-suite een binnen- en een buiten douche en toilet. Centraal gelegen is de lounge en het restaurant waar de maaltijden geserveerd worden, daarnaast heeft de lodge de Tembo Spa voor een Welness massage en een zwembad voor verkoeling tijdens de warme dagen in Tarangire Nationaal Park.

Accommodatie:Osupuko Lodge op basis van volpension
OnsKenia, Osupuko Lodge Tarangire nationaal park Tanzania OnsKenia, Osupuko Lodge Tarangire nationaal park Tanzania Tarangire nationaal park Tanzania

Dag 4 - Lake Manyara NP

 
Vandaag na het ontbijt rijden we een korte verbindingsroute om het nabij gelegen Lake Manyara te verkennen waar wij de lunch verzorgen met een picknick lunch.

Lake Manyara National Park ligt ingeklemd in een scheur van de Grote Slenk. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen en hyena's. Aan en in het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. De zogenaamde boomklimmende leeuwen die in Lake Manyara leven, hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom. Verder zult u zeker niet om de vele bavianen heen kunnen, die zich vooral bij de ingang van het park ophouden.

Escarpment Luxury Lodge is een rustieke luxe kleinschalige lodge direct gelegen aan de rand van de Grote Rift Vallei met een magisch vergezicht over Lake Manyara. De gelegen lounge is stijlvol ingericht met oog voor detail met unieke ornamenten met een groot verandadek. Aangelegd gazon met het verzonken zwembad een geweldige plek om te loungen. In het restaurant worden culinaire maaltijden geserveerd a’la carte. U overnacht in een chalet met uitzicht op het Manyara meer met openslaande deuren naar de veranda. Ruim en smaakvol ingericht met een zithoek en hemelbed voorzien van klamboe. En-suite badkamer met ligbad, douche wastafel toilet en een buitendouche.

Accommodatie : Escarpment Luxury Lodge op basis van volpension
Lake Manyara NP Escarpment luxury Lodge, interieur kamer, Lake Manyara nationaal park Tanzania Escarpment luxury Lodge zwembad, Lake Manyara nationaal park Tanzania

Dag 5 t/m 7 - Serengeti NP

 
We verlaten vandaag de Rift Vallei waar we tegen de hellingen oprijden van de Ngorongoro krater. Hier stoppen we bij het viewpoint voor een mooi vergezicht over de krater. We vervolgen onze weg richting de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Waar wij onderweg een picknick lunch verzorgen tijdens de gamedrive op weg naar uw accommodatie in de Serengeti.

Het Serengeti Nationaal Park is wellicht het beroemdste wildpark op deze wereld. Bekend om de ecologische waarde van dit park waar 35 verschillende diersoorten te vinden zijn en over de 450 vogelsoorten. De uitgestrekte savannes met rotsblok formaties ‘kopjes’ zijn het decor van de Serengeti. De naam van het park ‘siringet’ betekent in het Masaai ‘oneindige vlakte‘ en het is dan ook niet te beschrijven wanneer we het park bezoeken dat hier gemiddeld 3 miljoen dieren samenleven. Serengeti tevens bekend van de grote migratie van de 1,4 miljoen gnoes welke trekken naar de Masai Mara in Kenia. De migratie die plaats vindt in de periode van juli tot en met oktober, de gnoes op zoek naar het groene gras en volgen de korte regens. Het park kent drie vegetatiezones. Het droge zuiden met grasvlaktes, het groene westen onder invloed van Lake Victoria en het hoger gelegen noordelijke deel waar invloeden van de rivieren merkbaar zijn. In deze vegetatie zones zijn over het algemeen verschillende diersoorten terug te vinden door het gehele jaar in de Serengeti.

Kubu Kubu Tented Camp ligt centraal gelegen in Seronera concessie in de Serengeti met een adembenemend uitzicht. Kubu Kubu Tented Camp heeft een modern interieur met gebruik van veel luxe materialen. Centraal gelegen in de lodge is de lounge, restaurant met uitzicht en op een lager gelegen veranda dek een zwembad. U overnacht in één van de luxe safari tenten allen met een privé verandadek, comfortabel ingericht met hemelbedden met klamboe. En-suite een ruime badkamer met douche en een ligbad, wastafels en een toilet.

Accommodatie : Kubu Kubu Tented Camp op basis van volpension
Accommodatie Kubu Kubu Tented Camp, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Kubu Kubu Tented Camp, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti uitzicht over de savanne, Serengeti Nationaal Park Tanzania

Dag 8 - Ngorongoro Krater

Na het ontbijt rijdt u terug naar de Naabi Hill Gate om weer door de uitgestrekte savanne terug te rijden naar de Ngorongoro. Onderweg kunt u additioneel een bezoek brengen aan Olduvai Gorge maken, waar ongeveer 1.8 miljoen jaar oude archeologische vondsten zijn gedaan door de bekende Dr. Leakley. Hierna vervolgen we de weg langs de krater naar het oostelijk deel naar de Ngorongoro Sopa Lodge waar u de rest van de middag naar eigen inzicht in kunt delen.

Vandaag bezoekt u de Ngorongoro Krater waar u de rest van de dag de tijd heeft om de Ngorongoro krater te verkennen in alle rust, waarbij wij een picknick lunch verzorgen rond het middaguur. De Ngorongoro Krater is het amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, jachtluipaard, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om op één dag de Big Five waar te nemen.

Aan de oostelijke rand van de krater ligt de Ngorongoro Sopa lodge met een fantastisch uitzicht op 700 meter lager gelegen krater. De kamers met warme tinten zijn zeer royaal in ronde vormen opgetrokken met een gescheiden kleedkamer en slaapkamer met uitzicht op de krater vanuit een serre. In het hoofdgebouw bevindt zich de receptie een grote lounge, winkels en het restaurant waar de maaltijden in buffetvorm geserveerd worden voor de lunch en het ontbijt in de avonden dineert u á la carte. In de ruime bar met verschillende zithoeken is een grote openhaard aanwezig voor de koele avonden om even te relaxen.

Accommodatie : Ngorongoro Sopa Lodge op basis van volpension
Ngorongoro Sopa Lodge, Tanzania Ngorongoro Sopa Lodge, Tanzania Ngorongoro krater, Lake Eyasi Tanzania

Dag 9 - Arusha

Vandaag is de laatste dag van uw safari aangebroken. Na het ontbijt verlaten we Karatu en rijden terug naar de Rift Vallei. Hier heeft u mooi panoramisch vergezicht over Lake Manyara en vervolgen we onze weg Arusha. In Arusha aangekomen verzorgen wij een lunch in de Arusha Coffee Garden en kunt u tevens de Shanga Foundation bezoeken.

De Shanga Foundation ondersteunt de minder valide om hen bestaansrecht te voorzien. Hier in de werkplaats worden vanuit recyclebare materialen nieuwe kunstvoorwerpen vervaardigd. In de Shanga Shop worden de kunstvoorwerpen verkocht en kunnen gasten de atelier bezoeken en eventueel een souvenir aankopen voor de thuisblijvers.

Na de lunch kunt u nog even in de tuin nagenieten van de rust. In de loop van de middag rijden we door naar Kilimanjaro Airport. Hier op de luchthaven nemen wij afscheid van u en vertrouwen erop dat u een mooie safari belevenis heeft gehad in Tanzania.

Additioneel is het mogelijk om aanvullend de safari te verlengen met een strandvakantie op het exotische specerijeiland Zanzibar.

Lunch: Arusha Coffee Garden
Arusha Coffee Garden Arusha Shanga Foundation KLM Kilimanjaro Airport-Amsterdam rechtstreekse vlucht
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
15 januari t/m februari  € 3.550 € 2.990
maart € 3.855 € 2.905
april t/m mei  € 3.295 € 2.745
juni € 3.925 € 3.310
juli t/m oktober  € 3.995 € 3.435
november t/m 15 december € 3.535 € 2.975
16 december t/m 31 december  p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 405 € 715
Districten Arusha, Tarangire NP, Manyara NP, Serengeti NP, Ngorongoro NP
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s)in Tanzania
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- inclusief bezoek Wahadzabe stam - Cultural tour
- inclusief bezoek Datoga stam - Hunting expidition
- inclusief Lake Natron wandeling onder begeleiding
- entreegelden nationale parken/reservaten
- prive 4WD Landcruiser met panorama dak op safari
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een bezoek aan het exotische specerijen eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Aanbiedingen strandvakantie Zanzibar - strandvakantie verlenging Fumba Bay Beach
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385