Informatie

Gastenboek


Highlights Tanzania - 8 daagse prive rondreis Tanzania

Een safari door Tanzania met verschillende hoogtepunten waarbij overnacht, zal worden in avontuurlijke luxe tentenkampen in wildparken in het noordelijk deel van Tanzania. Het ruige Tarangire Nationaal park en Lake Manyara waar boom klimmende leeuwen u verwelkomen. Een bezoek aan de traditioneel levende inheemse stammen Datoga en Hadzabe. Dwalen over de grote savanne vlaktes van de Serengeti en waarbij een bezoek aan de Ngorongoro krater niet aan mag ontbreken.

Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LOArusha - Rivertrees Country InnTransfer
Dag 2 VPTarangire NP - Tarangire Simba Lodge1 x GD
Dag 3 VPLake Eyasi - Lake Eyasi Safari Lodge1 x FDG Manyara NP
Dag 4 VPLake Eyasi - Lake Eyasi Safari LodgeHadzabe & Datoga stam
Dag 5 VPSerengeti - Kati Kati Camp1 x GD
Dag 6 VPSerengeti - Kati Kati Camp2 x GD / FDG
Dag 7 VPNgorongoro NP - Tloma Lodge1 x GD Ngorongoro krater
Dag 8 --Arusha - Kilimanjaro AirportLunch - Transfer

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Highlights Tanzania safari rondreis

Dag 1 - Arusha

 
Vandaag verwelkomen wij u op de luchthaven Kilimanjaro airport aan de voet van de hoogste berg van Afrika. Hier rijdt u samen met onze lokale vertegenwoordiger en uw privé gids en chauffeur naar uw accommodatie in Arusha. Bij aankomst in Arusha zal met u de volledige rondreis doorgenomen worden.

Arusha is een levendige stad aan de voet van Mt. Meru. De stad kent een kleurrijke markt en waar men de handel bedrijft in de vele winkeltjes en is ook het hart van de communicatie in het gebied. Door de ligging op 1400 meter is het een heerlijk klimaat het gehele jaar door. Rondom de stad zijn veel koffieplantages, bloementelers en graan- en maïsvelden.

U overnacht in de Rivertrees Country Inn landelijk gelegen net buiten Arusha met een grote inheemse tuin grenzend aan de Ura rivier. Centraal gelegen in de voormalige koloniale herberg waant u terug in de koloniale tijd. De cottages liggen verscholen onder de inheemse bomen met uitzicht op de tuin en beschikt over een veranda met een zitgedeelte. Een rustige omgeving waar exotische vogels leven. De inrichting van de cottage is echt Engels authentiek welke zorgt voor een bijzondere overnachting. De comfortabele bedden zijn voorzien van een klamboe. De ruime en-suite badkamer beschikt over douche, toilet en een wastafel.

Accommodatie : Rivertrees Country Inn op basis van logies en ontbijt
Rivertrees Country Inn, Arusha Nationaal Park Tanzania Rivertrees Country Inn accommodatie gasten Rivertrees Country Inn interieur kamer

Dag 2 - Tarangire NP

 
Vandaag vertrekt u op safari, we verlaten Arusha en rijden langs de koffie plantages waarbij we onderweg Mount Meru passeren op weg naar Tarangire Nationaal Park. Het eerste deel bestaat uit een stoffige weg door een landschap wat overgaat in weelderige vegetatie en waar u uiteindelijk weer op een geasfalteerde weg uitkomt richting Tarangire Nationaal Park.

Tarangire Nationaal Park ligt ten zuiden van Lake Manyara en beslaat een oppervlakte van 2600 km2. Dit is een wonderschoon park met diepe kloven waar de wilde dieren in november het park verlaten om in juni terug te keren na het regenseizoen. Het park kent de grote Baobab bomen, palmbomen en verschillende soorten acacia bomen. Diep gelegen in het park slingert de Tarangire rivier wat altijd water heeft waardoor hier grote populatie olifanten zijn, eland antilopen, buffels maar ook de Cheetah, luipaard en leeuwen zijn hier aanwezig. Het Tarangire NP heeft een ongekende natuur met een heel eigen bijzonder karakter droge steppes, diepe kloven en in het noordelijke deel moerassen.

Tarangire Simba Lodge ligt nabij de entree van Tarangire Nationaal Park. De lodge is ruim van opzet en algemene ruimtes zijn verbonden met een loopbruggen. Het interieur zowel in de algemene ruimtes als de tenten kenmerken zich door het prachtige houtsnijwerk die de warmte creëren en een verbintenis hebben met de natuur. Naast de receptie, lounge en restaurant is het zwembad met een groot verandadek waar u kunt dineren onder de sterrenhemel. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden met klamboe. De en-suite badkamer is voorzien van douche, toilet en een kleedruimte. Bijzonder op de locatie is de buitendouche welke privé en afgeschermd is. Vanaf de overdekte veranda is een mooi vergezicht over de concessie en het nabijgelegen Lake Burunge.

Accommodatie : Tarangire Simba Lodge op basis van volpension
OnsKenia,Tarangire Simba Lodge Tarangire nationaal park Tanzania OnsKenia,Tarangire Simba Lodge Tarangire nationaal park Tanzania OnsKenia, Tarangire nationaal park Tanzania

Dag 3 - Lake Manyara NP

 
Vandaag na het ontbijt rijden we een korte verbindingsroute om het nabij gelegen Lake Manyara te verkennen waar wij de lunch verzorgen met een picknick lunch.

Lake Manyara National Park ligt ingeklemd in een scheur van de Grote Slenk. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen en hyena's. Aan en in het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. De zogenaamde boomklimmende leeuwen die in Lake Manyara leven, hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom. Verder zult u zeker niet om de vele bavianen heen kunnen, die zich vooral bij de ingang van het park ophouden.

Tegen het einde van de middag verlaten we de Rift Vallei en rijden we richting Karatu aan de voet van de Ngorongoro concessie waar we afslaan richting Lake Eyasi, een soda meer grenzend aan de zuidelijke hooglanden. Het meer kan in omvang toenemen bij overvloedige regen in regenseizoenen tot 80 kilometer lang, waarbij het tijdens grote droogte volledig kan droogvallen. Het meer wildleven is afhankelijk van de vegetatie waardoor het gebied rond het meer niet aangedaan wordt voor het uitbundige wildleven maar voornamelijk voor de vogelsoorten die hier migreren vanuit Europa. Lake Eyasi is een overgangsgebied wat veel droogte kent en spaarzame regenval en waar vooral de rode uien gekweekt worden. De groenrijke koffievelden gaan over in drooggebied waar veel seizoensgebonden rivieren grote scheuren achter laten in de aarde.

Lake Eyasi Safari Lodge ligt op een glooiende heuvel met een wijds uitzicht over het Eyasi meer. Lake Eyasi Safari Lodge bestaat uit 14 bungalows omgeven door de inheemse tuin. Centraal gelegen is het restaurant met een grote schaduwrijke veranda en de lounge met bar. U overnacht in één van de ruime bungalows met een eigen overdekte veranda uit steen opgetrokken met uitzicht over Lake Eyasi. De bungalow is ingericht met lokaal vervaardigde elementen. De bungalows zijn verder ingericht met een zithoek met sisal gevlochten tapijten. Comfortabele hemel bedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met een regendouche, wastafel en toilet. Hier is het mogelijk om additioneel onder begeleiding een pad te volgen naar een mooi viewpoint om te genieten van de zonsondergang.

Accommodatie : Lake Eyasi Safari Lodge op basis van volpension
OnsKenia, Manyara nationaal park Tanzania OnsKenia, Migunga Forest Camp Manyara Tanzania OnsKenia,Migunga Forest Camp Manyara nationaal park Tanzania

Dag 4 - Lake Eyasi

Lake Eyasi is een sodameer grenzend aan de zuidelijke hooglanden van de Ngorongoro concessie. Het meer kan in omvang toenemen bij overvloedige regen in regenseizoenen to 80 kilometer lang, waarbij het tijdens grote droogte volledig kan droogvallen. Het meer wildleven is afhankelijk van de vegetatie waardoor het gebied rond het meer niet aangedaan wordt voor het uitbundige wildleven maar voornamelijk voor de vogelsoorten die hier migreren vanuit Europa.

Rond Lake Eyasi is het leefgebied van twee fascinerende stammen, de Hadzabe en de Datoga stam die hier volgens hen oude tradities voortleven. De nomadische Wahadzabe stam communiceren met bijzondere klik geluiden en beschikken over enorme kennis van de bush en verschillen sterk met anderen stammen. Waarbij de Hadzabe stam jaagt nog met pijl en boog voor hen dagelijks voedsel wat voornamelijk bestaat uit gevogelte. De Datoga stam verdreven naar het noordelijk gelegen deel door lokale Masai stammen, jagen voornamelijk op wild en voeden zich daarnaast met vele vruchten uit de bush en is een veehoudende stam in tegenstelling tot de Hadzabe stam.

Accommodatie : Lake Eyasi Safari Lodge op basis van volpension
Lake Eyasi stammen, Tanzania Lake Eyasi stammen, Tanzania Lake Eyasi Safari Lodge, Lake Eyasi Tanzania

Dag 5 t/m 6 - Serengeti NP

 
We verlaten vandaag de Rift Vallei waar we tegen de hellingen oprijden van de Ngorongoro krater. Hier stoppen we bij het viewpoint voor een mooi vergezicht over de krater. We vervolgen onze weg richting de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Waar wij onderweg een picknick lunch verzorgen tijdens de gamedrive op weg naar uw accommodatie in de Serengeti.

Het Serengeti Nationaal Park is wellicht het beroemdste wildpark op deze wereld. Bekend om de ecologische waarde van dit park waar 35 verschillende diersoorten te vinden zijn en over de 450 vogelsoorten. De uitgestrekte savannes met rotsblok formaties ‘kopjes’ zijn het decor van de Serengeti. De naam van het park ‘siringet’ betekent in het Maasai ‘oneindige vlakte‘ en het is dan ook niet te beschrijven wanneer we het park bezoeken dat hier gemiddeld 3 miljoen dieren samenleven. Serengeti tevens bekend van de grote migratie van de 1,4 miljoen gnoes welke trekken naar de Masai Mara in Kenia. De migratie die plaats vindt in de periode van juli tot en met oktober, de gnoes op zoek naar het groene gras en volgen het korte regenseizoen. Het park kent drie vegetatiezones. Het droge zuiden met grasvlaktes, het groene westen onder invloed van Lake Victoria en het hoger gelegen noordelijke deel waar invloeden van de rivieren merkbaar zijn. In deze vegetatie zones zijn over het algemeen verschillende diersoorten terug te vinden door het gehele jaar in de Serengeti.

Serengeti Medium Camp is een mobiel tentenkamp voor een ware “bush-experience” in het hart van de Serengeti nabij de Seronera rivier. Seronera gebied is gekenmerkt door de vele kleine rotsformaties (=kopjes) waar de grote katten gebruik van maken als uitkijkpost. Het tentenkamp is opgebouwd rondom de centraal gelegen Mess tent waar de maaltijden worden geserveerd. Bij terugkomst van een gamedrive is een groot kampvuur waar snacks en drankjes geserveerd worden voor het diner en genoten kan worden van de ondergaande zon. Het tentenkamp bestaat uit 20 tenten vrij opgesteld voor privacy waar wild door het kamp kan lopen waar lokale Masai (=ashkari) de gasten bewaken. De tenten waarin u overnacht zijn voorzien van comfortabele bedden allen met een eigen douche en toilet. Kamp heeft geen elektriciteit en warmwater voorziening van de douche is in Out of Africa stijl met een safari bush-bucket shower.

Accommodatie : Serengeti Kati Kati Camp op basis van volpension
Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp centrale mess-tent met restaurant en bar gelegenheid, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp luxe safari tent met shower bucket douche, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp uitzicht over de savanne, Serengeti Nationaal Park Tanzania

Dag 7 - Ngorongoro Krater

Na het ontbijt rijdt u door het uitgestrekte savannelandschap terug naar de Ngorongoro krater. Additioneel kunt u onderweg een stop maken bij de Olduvai Gorge, waar ongeveer 1.8 miljoen jaar oude archeologische vondsten zijn gedaan door de bekende Dr. Leakley. Hierna vervolgen we de weg naar de Ngorongoro krater waar u eerst mag genieten van het panoramisch vergezicht vanaf de kraterwanden voordat wij afdalen in de Ngorongoro Krater.

De Ngorongoro Krater is het amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer in omvang en tevens de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan. In de krater is een uniek ecosysteem ontstaan door de eeuwen heen, waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, cheetah’s, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om op één dag de Big Five waar te nemen. De krater kent een variatie aan landschappen en rondom het Magadi sodameer zijn er meer dan 100 unieke vogelsoorten waar te nemen.

Tloma Mountain lodge is omringd door een prachtige aangelegde tuin waar ook een verwarmd zwembad aangelegd is. De lodge heeft een vrij uitzicht op de Ngorongoro Forest en de omliggende koffieplantages in de vallei. Tloma lodge is een uitstekende uitvalbasis voor activiteiten en ligt ongeveer op 25 minuten vanaf de Ngorongoro krater. Avontuurlijke reizigers die overnachten in de Tloma lodge kunnen naar het lokale dorp wandelen, een koffie plantage bezoeken in de omgeving en met een gids naar de watervallen. Tloma lodge bestaat uit 20 luxueuze postkoloniale ingerichte kamers voorzien van en-suite badkamer met douche en toilet en hebben allen een eigen veranda.

Accommodatie:Tloma Lodge op basis van volpension
Tloma Lodge, Ngorongoro nationaal park Tanzania Tloma Lodge zwembad met uitzicht op de vallei, Ngorongoro nationaal park Tanzania Ngorongoro krater, Ngorongoro nationaal park Tanzania

Dag 8 - Arusha

Vandaag is de laatste dag van uw safari aangebroken, in de loop van de ochtend rijden we terug naar Arusha. In Arusha aangekomen verzorgen wij een lunch in de Arusha Coffee Lodge. Hierna verzorgen wij voor u een transfer naar Kilimanjaro International Airport waar wij afscheid van u nemen.

Eventueel is het mogelijk om aanvullend de safari te verlengen met een strandvakantie op het exotische specerijeiland Zanzibar.

Ngorongro krater vergezicht Arusha Coffee Garden lunch KLM Kilimanjaro Airport-Amsterdam rechtstreekse vlucht
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
5 januari t/m februari  € 2.625 € 2.075
maart  € 2.575 € 2.025
april t/m mei  € 2.390 € 1.855
juni € 2.710 € 2.165
juli t/m september € 2.760 € 2.210
oktober € 2.710 € 2.165
november € 2.555 € 2.005
1 december t/m 15 december  € 2.625 € 2.075
16 december t/m 31 december  p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 245 € 395
Districten Arusha, Tarangire NP, Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro krater NP
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Tanzania
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- prive safari 4 persoon 4WD Landcruiser met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een bezoek aan het exotische specerijen eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Ocean Paradise Beach Resort op Zanzibar eiland voor de kust van Tanzania
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385